Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Ode @ 2007 04 19, 08:41)
Šiaip mano pagrindinė taisyklė - kuo mažiau ingredientų, tuo sveikesnis produktas.

drinks_cheers.gif

QUOTE(danguolet @ 2007 04 19, 09:18)
O ar galetum daugiau aprasyt apie trans fat, kokiuose produktuose daugiausiai ju yra?Ir kiek tu skaitai kaloriju jau per daug?
P.S. Dekui uz nuoroda i Smart Bargain saita.
Papildyta:
O kaip del pieno (vaikam) ar irgi duodi whole ar 2%. Man pediatre patare 2% duot.
O kas del taisykles tai ir as vadovaujuosi tuom jei uzrasyta aiskiai sudety pvz. milk sugar ir t.t. tai man tas produktas yra naturaliausias. O jei ten ieina visokie carbon.....tai jau skeptiskai ziuriu.
Dar noriu paklaust kokios firmos jogurtus daugiausiai vertinat. (vaikam ir sau)

Kiek as pastebejus tai daznai transfat buna saldytuose pusfabrikaciuose (kuriu taip ar taip beveik niekad neperku) ir visokiuose kepiniuose (duonos, muffins, sausainiai).

Kuo jie blogi gali pasiskaityti ciaTransfat

O del kaloriju tai as dazniausiai atsizvelgiu rinkdamasi tarp keliu tos pacios rusies produktu. Pvz. paprasta didele baltu miltu tortilla turi 200 kaloriju, o whole wheat tik 90. Rinksiuosi pastaraja... ax.gif Man su tom kalorijom cia uzejo kai MB pradejo skaiciuoti, ir kazkaip nejuciom pati kalorijas taupyt pradejau lotuliukas.gif

Jogurtus mes perkam Danon Activia, All natural, Brown Cow smile.gif Dabar atsiminiau anksciau tokie Danon desertiniai jogurtai budavo grietineles pagrindu, toks melynas ipakavimas... Seniai jau niekur nemaciau as ju. Kazin iseme is apyvartos? g.gif

Piena mes su vyru geriam 1%, o Serena 2%. Nors siaip man pienas tai tik i kava... daugiau as jo niekur nenaudoju unsure.gif

QUOTE(pupa999 @ 2007 04 19, 19:55)
rudas cukrus geriau nei baltas, nes nera perdirbta iki nerealau lygio, t.y. naturalesnis rudas. 

Ne visai taip. Rudas cukrus yra tas pats, lygiai tiek pat perdirbtas baltas cukrus... tik i ji ideta molases... Maziau perdirbtas ir sveikesnis yra raw sugar (tas kristalinis toks) mirksiukas.gif

Atsakyti
na, galiu papasakoti viena dalyka apie riebalus, jei nenorite valgyti ir storeti. visi zinom, kad riebalai turi dvigubai kcal nei angliavaandeniai ar proteinai. yra keturiu rusiu riebalu: saturated, tai tie, kurie sustingsta kmbario temperaturoje; coconut and palm oils, tai taip pat saturated fats, kuriu labai daznai buna sausainiuose, pyrageliuose..; vegetable oils yra patys draugiskiausi riebaliukams ant liemens; polyunsaturated fats- kukuruzu ir saulegrazu aliejus, kuris nera toks "storinantis", bet geriausia rinktis monounsaturated- alyvuogiu, migdolu ir zemes riesutu. pastarieji yra draugiski musu sirdutem ir nedidina cholesterolio kiekio kraujyje. tai perskaicius veg oil iskart leke i siuksliu deze, visada naudojam oilive arba almond. zinoma, daug brangiau, bet tada maziau ir pili biggrin.gif + man ramiau, kad nenuodiju seimos gamindama....
niekada netikejau danone activia reklama, kad paprastas jogurtas gali isgydyti virskinimo problemas. na, klydau blush2.gif po gimdymo praejus porai menesiu ir pasilaikius grieztu dietu viduj viskas uzmigo, tad po visu arbatu, kaktusu sulciu ir kt slamsto griebiau jogurtuka, nu ir zinokit thumbup.gif dabar saldytuve tik activia mirksiukas.gif na aba weight watchers fromage frais, ji man kaip varskes desertas. deja, tikros varskes Londone nera verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazhulinka: 20 balandžio 2007 - 11:29
QUOTE(Guggy @ 2007 04 20, 03:45)
drinks_cheers.gif
Kiek as pastebejus tai daznai transfat buna saldytuose pusfabrikaciuose (kuriu taip ar taip beveik niekad neperku) ir visokiuose kepiniuose (duonos, muffins, sausainiai).

Kuo jie blogi  gali pasiskaityti ciaTransfat

O del kaloriju tai as dazniausiai atsizvelgiu rinkdamasi tarp keliu tos pacios rusies produktu. Pvz. paprasta didele baltu miltu tortilla turi 200 kaloriju, o whole wheat tik 90. Rinksiuosi pastaraja... ax.gif  Man su tom kalorijom  cia uzejo kai MB pradejo skaiciuoti, ir kazkaip nejuciom pati kalorijas taupyt pradejau lotuliukas.gif

Jogurtus mes perkam Danon Activia, All natural, Brown Cow smile.gif  Dabar atsiminiau anksciau tokie Danon desertiniai jogurtai budavo grietineles pagrindu, toks melynas ipakavimas... Seniai jau niekur nemaciau as ju. Kazin iseme is apyvartos? g.gif

Piena mes su vyru geriam 1%, o Serena 2%. Nors siaip man pienas tai tik i kava... daugiau as jo niekur nenaudoju unsure.gif
Ne visai taip. Rudas cukrus yra tas pats, lygiai tiek pat perdirbtas baltas cukrus... tik i ji ideta molases... Maziau perdirbtas ir sveikesnis yra raw sugar (tas kristalinis toks) mirksiukas.gif

"Sugar In The Raw" tai yra mano megstamiausias, as be jo kaip be ranku, man arbatos skonis pasikeicia jei ideciau balto cukraus. Musu kraste "Whole Food" pard. ji iseme is apyvartos, bet ziuriu cia kada "Bel Air" yra.

Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2007 04 20, 07:59)
"Sugar In The Raw" tai yra mano megstamiausias, as be jo kaip be ranku, man arbatos skonis pasikeicia jei ideciau balto cukraus. Musu kraste "Whole Food" pard. ji iseme is apyvartos, bet ziuriu cia kada "Bel Air" yra.

drinks_cheers.gif To cukraus ir Safeway yra, o pigiausias jis Targete mirksiukas.gif

Ode, vakar dariau koldunus pagal tavo vyro recepta thumbup.gif thumbup.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guggy: 20 balandžio 2007 - 18:27
QUOTE(Guggy @ 2007 04 20, 16:24)
drinks_cheers.gif To cukraus ir Safeway yra, o pigiausias jis Targete mirksiukas.gif
Ode, vakar dariau koldunus pagal tavo vyro recepta thumbup.gif  thumbup.gif  Aciu 4u.gif

Nu tu cia man naujiena pasakei, kad Targete jo galima rast. As jo taip visur ieskojau, kur tu anksciau buvai. doh.gif
Atsakyti
Manau, kad šita nuoroda tiks prie maisto. hihihi.gif

Reklama ir realybė
Atsakyti
Na as jau pripratau prie anglisko maisto ir kai gryztu i LT man nuo lietuvisko maisto pilve uraganas... blink.gif
O siaip daznai apsipirkinejam Lidlej, nes ten labai skanios desros, suriai, yra juodos rugines duonos, o be to viskas labai pigu.
Atsakyti
QUOTE(zippylolly @ 2007 04 21, 12:31)
Na as jau pripratau prie anglisko maisto ir kai gryztu i LT man nuo lietuvisko maisto pilve uraganas... blink.gif
O siaip daznai apsipirkinejam Lidlej, nes ten labai skanios desros, suriai, yra juodos rugines duonos, o be to viskas labai pigu.

na pilna ir tu lietuvisku parduotuviu... tik kainos ne tokios.... o lenkiska mesyte taip pat lietuviskos kopija.
gerai, kad mano vyras ne lietuvis, nebepraktikuoju bulvine lietuviskos virtuves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2007 04 21, 17:30)
na pilna ir tu lietuvisku parduotuviu... tik kainos ne tokios.... o lenkiska mesyte taip pat lietuviskos kopija.
gerai, kad mano vyras ne lietuvis, nebepraktikuoju bulvine lietuviskos virtuves biggrin.gif

Mano mieste nera lietuvisku parduotuviu. Yra pora lenkisku, bet viskas brangu, o kaip sakiau, Lidlej tokiu pat skaniu produktu galima zymiai pigiau nusipirkt.
Atsakyti
Sveikos seimininkes , gal kas zino skanios -paprastos salsos recepta ? Noriu skanios salsos ir viskas doh.gif Pabandziau " all natural" biggrin.gif tostitos chunky salsa, neskanuuuuuu, zvilgtelejau i sudety- dar neskaniau paliko...
Gal sakau kas netycia zinot ir pasidalinsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(* Linužė * @ 2007 04 23, 18:22)
Sveikos seimininkes , gal kas zino skanios -paprastos salsos recepta  ? Noriu skanios salsos ir viskas  doh.gif  Pabandziau " all natural" biggrin.gif tostitos chunky salsa, neskanuuuuuu, zvilgtelejau i  sudety- dar neskaniau paliko...
Gal sakau kas netycia zinot ir  pasidalinsit  4u.gif

As salsa darau taip.

Romana tomatoes supjaustau kubeliais (galima juos paplikyti karstam vandeni apie 1 min kad odele nusiluptu) bet as nesicaskinu... sviezia "jalapenos" , irgi supjaustai smulkiai (uzsidek pirstines nes grauzia pirstus). Svoguna irgi supjaustai smulkiai (jei nemegsti svoguno kvapo palaikyk vandeni su ledukais). Svieziu "cilantro::apie gera sauja irgi susmulkini. Idedi druskytes pagal skoni, ispaudi sviezios citrinos sulciu. Palaikai saldytuve minimum apie 30 min. Man labai patinka su tostitos karstu vasaros metu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo danguolet: 24 balandžio 2007 - 02:46
Mes irgi kaip Danguolet darom. Bet man pačių pačiausia - mango salsa: mangas, raudonas svogūnas, kalendros, laimo sultys ir druskytė. essen.gif:
Atsakyti