QUOTE(danguolet @ 2007 04 19, 09:03)
Sove i galva tokia mintis,
Perkant maisto produktus ar ziurit i "ingredient" lentele, ir jei ka aptinkat ar atsisakot to produkto, ir koks tai butu "ingredient"
As niekada neperku duonos produktu jei matau kad sudetyje yra
high fructose syrup.
Sekanti
Dažnai žiūriu. Ypač, kai žinau, kad valgys tą produktą vaikai. Niekada neimu 'sugar-free' arba 'low sugar', nes tokiu atveju vietoj cukraus dedamas sintetinis pakaitalas, o aš prieš sintetiką juodai nusistačius. Geriau mažiau, bet natūraliai.
Paprastai neimu ir 'low fat'. Manau, kad vaikai turi valgyti pilnavertį maistą, riebaliukų jiems reikia. O ir šiaip liesi produktai man ir pačiai neskanūs. Kadangi su svoriu problemų neturiu, tai ir sau perku su visais riebumais.

Kažkaip ir tų 'trans fat' nežiūriu, nors gal reikėtų... Dar nelabai išsiaiškinus aš tų 'blogų' ir 'gerų' riebalų. Sveikatą gerą palaikau kitais būdais, tai per daug tuo klausimu ir nevargstu...

O kas dėl kalorijų, tai kartais specialiai imu, kur jų daugiau.
Na, bet čia ne iš lentelių. Jei iš lentelių, tai būna peržvelgiu cukraus ir druskos kiekį. Jei pakaitalų nėra, imu su mažesniu kiekiu. Kartais renkuosi produktą su didesniu 'fiber' (skaidulų) kiekiu.
Šiaip mano pagrindinė taisyklė - kuo mažiau ingredientų, tuo sveikesnis produktas. Labai skeptiškai žiūriu į visokius dažiklius, 'skonius artimus natūraliems' ir pan. Arba kad ir milijoną papildomų vitaminų ir mineralų. Visiškai jų nenuvertinų, bet kas per daug irgi nesveika. Man pati idėja nepatinka, kad žmogui jau nepaliekama pasirinkimo gauti produktą be papildomų priedų...