Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Mano dukriukas siandien mane labai nustebino savo kulinariniu isradingumu, man pusryciam padare pieno kokteili su vaisiais. O jo sudetis yra tokia.Tiesa as ji pavadinau Mi-Mi kokteilis.

I blenderi sudejo 10 vid. dydzio braskiu, 2 bananus, 1 sauksta vaniliniu ledu, 1.5 puoduko pieno.
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2007 05 25, 22:50)
Sudominai, norėčiau pasidaryt, nors tik pusę kiekio (mažai valgytojų). Tiktai vienas klausimėlis - koks tas kondensuotas pienas (kiek sukondensuotas, kokio riebumo), su cukrum ar be jo, ir kokio didumo tas indelis. Kiek suprantu, gyveni USA, ten pas jus nemažai kas kitaip, negu Lietuvoje, pas mus Vokietijoj  - irgi, to  kondensuoto pieno be cukraus esama 3 rūšių, o su cukrum - tik rusiško, kurio paieškot tenka. Ar čia to rusko reikia?

zinok atvirai pasakius tai net nezinau... g.gif as cia pagal lietuviska recepta dariau. Kondensuota piena perku pasaldinta (nors atvirai pasakius nezinau ar saldintas nes pirkau pirma pasitaikiusi...), bet kiek sukondencuotas ir kokio riebumo tai tikrai nzn... g.gif o indelis reikia paziureti kokio dydzio. Pusei kiekio visko dedu perpus maziau... siaip as kondensuota piena perku Aldi (man rodos Vokietijoj irgi yra sita parduotuve)...
Atsakyti
pas mus anglijoje visuose didesniuose supermarketuose pardavineja kondencuota, normalu arba light, nemanau, kad vokietija atsilieka... mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2007 05 29, 16:25)
zinok atvirai pasakius tai net nezinau...  g.gif  as cia pagal lietuviska recepta dariau.  Kondensuota piena perku pasaldinta (nors atvirai pasakius nezinau ar saldintas nes pirkau pirma pasitaikiusi...), bet kiek sukondencuotas ir kokio riebumo tai tikrai nzn...  g.gif  o indelis reikia paziureti kokio dydzio.  Pusei kiekio visko dedu perpus maziau...  siaip as kondensuota piena perku Aldi (man rodos Vokietijoj irgi yra sita parduotuve)...

tu pirkai sweetened condensed milk 396g..... mirksiukas.gif riebumas neparashytas.... jis lygiai toks pats kaip LT tas tirshtas kondensuotas pienas su cukrumi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2007 05 29, 21:07)
tu pirkai sweetened condensed milk 396g.....  mirksiukas.gif  riebumas neparashytas.... jis lygiai toks pats kaip LT tas tirshtas kondensuotas pienas su cukrumi  4u.gif

Taip taip, toks skanus ir saldus, kuri deja deja kai kurie nelaimingieji viena gali valgyti..... ir ne viena sauksteli bet puse indelio blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 05 29, 21:09)
Taip taip, toks skanus ir saldus, kuri deja deja kai kurie nelaimingieji viena gali valgyti..... ir ne viena sauksteli bet puse indelio  blink.gif  doh.gif

su kakava pabandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2007 05 29, 16:25)
siaip as kondensuota piena perku Aldi

Aldi saldinta parduoda... 4u.gif mes ten ji visada perkam.... ax.gif

QUOTE(pupa999 @ 2007 05 29, 21:09)
Taip taip, toks skanus ir saldus, kuri deja deja kai kurie nelaimingieji viena gali valgyti..... ir ne viena sauksteli bet puse indelio  blink.gif  doh.gif

tai tu dar pabandyk pavirti ji, kokias 2-3 valandas, gaunasi kaip karamele... buvo laikai pas mus, kada virdavom po 4 indelius, ir dar peshdavomes su MB, kuris kiek gauna hihihi.gif kuris daugiau suvalgo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 05 30, 04:17)
Aldi saldinta parduoda...  4u.gif mes ten ji visada perkam....  ax.gif

Reikės pažiūrėt nuvažiavus, nes panosėj Aldi neturim. Vokiečiai mėgsta nesaldindą , pila jį į kavą (kartais net milteliais ją baltina), o šiaip ar ką kita su juo daro, tai net nežinau. Aš tai pagalvojau tą tortą ant tešlinio pagrindo padaryt - pas mus jų būna pirkti jų iškeptų, moterys apdeda vaisiais (dabar braškių metas) ir užpila žele, tai sakau triaukštis butų pagerintas (daugiau ant klubų pasiliktų mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2007 05 29, 20:07)
tu pirkai sweetened condensed milk 396g.....  mirksiukas.gif  riebumas neparashytas.... jis lygiai toks pats kaip LT tas tirshtas kondensuotas pienas su cukrumi  4u.gif

gali buti, as net neziuriu kai perku... blush2.gif

QUOTE(Amalia @ 2007 05 30, 01:39)
Reikės pažiūrėt nuvažiavus, nes panosėj  Aldi neturim. Vokiečiai mėgsta  nesaldindą , pila jį į kavą (kartais net milteliais ją baltina), o šiaip ar  ką kita  su juo  daro, tai net nežinau. Aš tai pagalvojau tą tortą ant tešlinio pagrindo padaryt - pas mus jų būna pirkti jų  iškeptų, moterys apdeda vaisiais (dabar braškių metas) ir užpila žele, tai sakau triaukštis butų pagerintas (daugiau ant klubų pasiliktų  mirksiukas.gif )

tai gali, kai kas ir su tu pagrindu daro 4u.gif As darau be, nes toks labai lengvas gaunas, gaivus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 05 29, 22:17)
Aldi saldinta parduoda...  4u.gif mes ten ji visada perkam....  ax.gif
tai tu dar pabandyk pavirti ji, kokias 2-3 valandas, gaunasi kaip karamele... buvo laikai pas mus, kada virdavom po 4 indelius, ir dar peshdavomes su MB, kuris kiek gauna hihihi.gif kuris daugiau suvalgo  blush2.gif

Manajam per saldu ir vienas arbatinis saukstelis, tai jis nelabai supranta mano nepasotinamo saldumo , tai valgau kai jo namie nebuna.... nemato, sirdies neskauda blush2.gif

Lt budavo tokia karamele .... kaipkondensuoto indelis, o viduje tokia niam niam karamele, ne skysta, bet tirsta .... niu va lyg tycia neatsimenu pavadinimo.... Tindirindi kazkaip..... hm,.... Niu vnz skonis irgi nepakartojamas, reiks paklausti ar vis dar yyra to gardesio Lt, gal mamyte atsius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 05 30, 12:23)
Lt budavo tokia karamele .... kaipkondensuoto indelis, o viduje tokia niam niam karamele, ne skysta, bet tirsta .... niu va lyg tycia neatsimenu pavadinimo.... Tindirindi kazkaip..... hm,.... Niu vnz skonis irgi nepakartojamas, reiks paklausti ar vis dar yyra to gardesio Lt, gal mamyte atsius  ax.gif

tai as tau sakau, pasiimk puoda, ipilk vandens, idek kondecovkes indeli ir pavirk, apie 3 valandas, ir gausi karamele.... mirksiukas.gif nereiks nei laukti tiek ilgai, kol is LT atkeliaus 4u.gif tikrai skanu gaunas, ir tirsta, vos ne pjaustyti galima hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 05 30, 12:23)
Manajam per saldu ir vienas arbatinis saukstelis, tai jis nelabai supranta mano nepasotinamo saldumo , tai valgau kai jo namie nebuna.... nemato, sirdies neskauda  blush2.gif

Lt budavo tokia karamele .... kaipkondensuoto indelis, o viduje tokia niam niam karamele, ne skysta, bet tirsta .... niu va lyg tycia neatsimenu pavadinimo.... Tindirindi kazkaip..... hm,.... Niu vnz skonis irgi nepakartojamas, reiks paklausti ar vis dar yyra to gardesio Lt, gal mamyte atsius  ax.gif

Ta karamele Ru-du-du vadinasi ,ji sumeskiuku rudu ir jis rankoje balta ramunite laiko,skanu su juo ir vaflius pertpti,bet kai,lt atidarydavau,vafliam jo nelikdavo....
Atsakyti