Įkraunama...
Įkraunama...

Magnetinis rezonansas

Man yra dare magnetinį rezonansą, prieš kokius 6 metus,tas garsas tik nemalonus, bet kad labai baisu, tai nera schmoll.gif
Atsakyti
labai teisingai kazkas pastebejo, kad jausmas lyg ant isprotejimo ribos;-)) as dariausi si tyrima pries menesi. na man sake laborante, kad bus 'siokie tokie ' garsai, bet tai anaiptol neprilygo jos zodziams. pasiule ausu kamstukus, tai aciu dievui isidejau, nors jie nedaug ka padeda. Zodziu tyrimo esme ta, kad esi uzdaromas i kapsule, negali judeti ir tupi ten apie puse valandos kamuojamas baisu garsu: lyg kas per metalus braizytu ir dauzytu, ir tai be pertraukos. zodziu man burna dziuvo, sirdi i kulnus ejo ir susikaupti niekaip negalejau. isejau kaip nesvarumo busenoje;-))
Atsakyti
Santari6kių klinikoj tikrai yra
Atsakyti
Nortway centre gydytoja išrašė siuntimą atlikti magnetinį rezonansą ir sakė, jog Vilniuje yra trys aparatai: Centro poliklinikoje, Santariškių ir Med diagnostikos centre. Pasiūlė pasiieškoti kur mažesnė eilė ir pigiau, nes tyrumas brangus. Kituose miestuose taip pat yra, bent Kauno klinikos žinau, kad tikrai turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miki: 17 sausio 2007 - 11:35
QUOTE(Tiffany @ 2006 03 31, 22:14)
magnetinį rezonanasą turi tik centro poliklinika LT  mirksiukas.gif

Nu kas cia per nesamone doh.gif
2004m 8 men dariausi santariskese blink.gif
15 min pagulejau "triuboj" ir viskas lotuliukas.gif
Atsakyti
dariausi 2005 metais,labai normaliai viskas praejo, tik po to skaudejo galva nezmoniskai... cia ne nuo paties rezonanso, bet nuo garsu ,kuriuos aparatas skleidzia tyrimo metu doh.gif sunku buvo isguleti beveik puse valandos nejudant , nekrutant... vienas teigiamas dalykas: irenginys buvo gana modernus, nebuvau uzdaryta i kapsule,kaip kazkam cia nutiko.. atrode stai taip
user posted image
nebuvau uzsandarinta, todel nejauciau jokio diskomforto smile.gif bjauriausia dalis- kai leido kontrasta i vena (cia toks kazkoks skystis,kuris kazkaip susijes su tyrimu), ne visiems ji skiria, bet tyrimas issamesnis su kontrastu... kazkaip keistai suveike, tai galvojau apsivemsiu nuo galvos skausmo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micietta: 17 sausio 2007 - 23:27
man prieš kelis mėnesius darė Santariškėse. įstumia ant padėklo iį tokį aparatą, kaip micietta pademonstravo ir reikia ramiai pagulėt. visiškai nesudėtinga, jei klaustrofobija nesergi biggrin.gif o garsai g.gif kai žinai, kad dėl sveikatos reikia, tai tikrai įmanoma iškentėt, nieko tragiško.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIOLA: 18 sausio 2007 - 00:37
Aš pavasarį dariausi santariškėse ir nieko baisaus. Tiesa man po pusmečio reikėjo pakartot, bet vis nedaeinu niekaip iki gydytojo pasiimt siuntimo blush2.gif Man tie garsai nepasirodė kažkokie baisus, net užmigt sugebėjau porą kartų (seselė sakė, kad neretai taip būna). O taip tai jokių pojūčių nėra, na gal dėl to, kad man darė kelio rezonansą, visai tikėtina, kad suleidus kontrasto gali paisreikšt kokie nors įdomūs efektai. O pats tyrimas trunka gal apie 40-50 minučių, plius kol gaunamos nuotraukos ir gydytojas parašo išvadą. Na su viskuo išeina maždaug valanda (aišku turbūt irgi priklauso nuo to kokia vieta tiriama).
blush2.gif blush2.gif Sakykit, nu kaip man prisiverst nueit pas gydytoją pasiimt siuntimą,ka? O tai santariškėse pasakė, kad po pusmečio (t.y. rugsėjį) pakartočiau, o aš iki šiol net siuntimo nepaėmiau... blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
kai prasidejo stiprus galvos skausmai nutariau, kad laikas pasitikrinti galva ax.gif rinkausi tarp magnetinio rezonanso ir tomografijos, o kadangi mano teta gydytoja, tai griestai pasake - tik magnetinis, nes jis neturi kenksmingo poveikio. Kiek visai jis nekenksmingas nezinau, bet su tomografija nepalyginsi.
Taigi Kauno klinikose pasidariau tyrima, buvo baisoka, iki puses buvau ikista i ta skyle, svarbiausia kad reikejo nejudeti, o nuo tu garsu tai visas kunas krustelejo pirma karta biggrin.gif net issigandau, bet paskui pripratau prie to kalimo ir tikrai buvo galima ir uzmigti, tik kad nuo gulejimo jau kunas buvo bepradedas tirpti.
Zodziu, nieko ten tokio labai baisaus, tikrai viskas iskenciama, prie tu garsu irgi priprantama mirksiukas.gif
ejau be siuntimo, tai berods 200lt mokejau, bet ten biski "po blatu" buvo, tai net nezinau kiek tiksliai kainuoja, nors skaiciau prie kabineto, buvo iskabintos ir kainos ir proceduru aprasymai. Gal 300lt be siuntimo.
Atsakyti
Tai kiek kainuoja su siuntimu ir be siuntimo? Ar tik kraujagysles tiria?
Atsakyti
Na kiek kainuoja tikrai nežinau, aš su siuntimu nieko nemokėjau, bet čia jau atskiras atvejis. O tiria ka tik nori, man pvz. tyrė kelio sąnarį. Šiaip gali tirti ir žarnyną ir kraujagysles ir kaulus, kremzles, etc. Nuotraukose matosi viskas ir kaulai ir kremslės, raumenys, raiščiai, sausgyslės, riebalai, žodžiu viskas viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingeb: 19 sausio 2007 - 02:12
Man prieš savaite darė galvos smegenų magnetinį rezonansą.Druskininkuose Medea klinikoje.Kainavo 320 LT+150LT. už nuotrauką.Aš vykau be siuntimo.Man tik gydytojas pasakė, kad būtent Druskininkuose daro ši tyrimą.Tyrimas neskausmingas, bet labai nemalonu kai puse valandos turi gulėti, nejudėti ir klausyti labai garsių garsų, lyg tai traktorius burgztų.Bet vardan sveikatos ištyrimo - tikrai verta iškęsti ir šį tyrimą.
Atsakyti