Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Spygle1 @ 2006 12 20, 14:51)
Ar gali buti taip, kad pas vaikuti kuo graziausia galvos odyte, nematau as jokios luobeles, mums dabar trys savaites.

man rodos, kad gali, arba veliau gal atsiras.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spygle1 @ 2006 12 20, 13:51)
Ar gali buti taip, kad pas vaikuti kuo graziausia galvos odyte, nematau as jokios luobeles, mums dabar trys savaites.

Mano dukrytei luobelis atsirado 3 menesiu ir dvieju savaiciu,taip kad dar lauk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paola27 @ 2006 12 12, 12:27)
nuo 5-6men.kai pradeda sedeti.

turbut juokaujate?kai pradeda sedeti?mano manymu tai,kai pradeda gerai kojytemis remtis,kai moka sliauzti ir ropoti.cikliskumas vaiko vystymuisi taip pat labai svarbus.as suprantu,kad taip paprasciau,pati nedejau i vaikstukus,isaugs manau ir be ju,jei jau yra poreikis kazka pirkti,geriau pirkti sokliuka.cia tik asm mano nuomone.
Atsakyti
[quote=Spygle1,2006 12 20, 15:51]

undefined [COLOR=fuchsia]Kadangi auginu 3 vaika,tai padariau tokias isvadas:jei vaikas yra maudomas labai daznai, tai galvytej luobeles nesusidaro,nors aisku nesu pilnai tuo isitikinus g.gif Antraji savo vaika maudziau kas antra diena ir galvyte buvo svari,visai nebuvo luobeles.Kai pirma auginau,tai gyvenom labai saltoj aplinkoj,tai ismaudydavau tik karta per savaite,tai viena kart buvo daug,bet svelniai su pirstais nuvaliau ir daugiau nebuvo.Dabar treciaji pradzioj maudziau kasdien,paskui vienu metu buvo apsirges,tai praejo apie 10 dienu,todel atsirado luobele.Ja nuvaliau su pirstu,vaika ismaudziiau ir nebuvo kol vel savaite vaiko nenumaudziau.Tai stengiuos maudyt kuo dazniau.Lyg ir nebeatsiranda. smile.gif [COLOR=fuchsia]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petelne: 26 gruodžio 2006 - 16:25
Maniske pradejo sedeti nuo 8menesiu,bet iki siol pati neatsiseda,o ir pasodinti reikia siek tiek auksciau uzpakaliuka pakelus,nes kitaip griuna,neislaiko liksvaros verysad.gif
Masazai nekazika padejo schmoll.gif
I vaikstuka pradejau sodinti nuo 7menesiu,nelabai ir dabar ji moka judeti jame,vaiksciot nevaiksto tik spirokliuoja ir spiriasi kojytem jei nori ka pasiekti g.gif Bet laikoma uz ranku eina truputi smile.gif Kaip manot ar jis gali jai labai pakenkti,bijau del kojyciu,bet vienintelis mano issigelbejimas vaikstukas buna,kai noriu ka nors nuveikti: namus apsitvarkyti ,ar valgyt padaryti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(soleil @ 2006 12 12, 13:12)
o nuo keliu menesiu jau galima i ta vaikstyne sodinti?

ir dekui uz patarima mirksiukas.gif

Manau nuo 5 -6men,bet cia dar ir nuo vaiko vystymosi priklauso turbut.Savo antraji suneli nuo 4,5men jau dejom i vaikstyne,nes buvo labai stiprus,ir baisiai judrus,kad neturejau kur palikt.Lovelej sukiodavos,ir nuolat trankydavo galvyte.Gal ir per anksti,bet kitu salygu nebuvo,tai pats satotis pradejo 6men,o vaiksciot 8 men.Dabartinim kudykiu irgi jau 4,5 men,bet i vaikstyne dar nededam,gal nuo 5men.,nes jau pradeda ropot,pusiau atsiseda.Na o batukai vaikui turi but kietu padu ir su kulnu,na neisvien kokius daba gamina.Tam ,kad nesivystytu ploksciapedyste.[COLOR=fuchsia]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petelne: 26 gruodžio 2006 - 16:41
Mamytės parašykit kaip jūs maudote kūdikius, t.y. laikote rakoje, ar ant to gulto, gal vyras laiko, o jūs ką darote? (nežinau ar suprasite mano klausimą g.gif ). Su vatele apvalote, su kempine prausiate? Kaip atrodo pirmos maudynės, prašau parašykit su visom smulkmenom, nes aš tikra "žalia" būsima mamytė. Tiesa, o bambytę šlapinate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silver 27: 26 gruodžio 2006 - 16:58
QUOTE(silver 27 @ 2006 12 26, 17:57)
Mamytės parašykit kaip jūs maudote kūdikius, t.y. laikote rakoje, ar ant to gulto, gal vyras laiko, o jūs ką darote? (nežinau ar suprasite mano klausimą g.gif ). Su vatele apvalote, su kempine prausiate? Kaip atrodo pirmos maudynės, prašau parašykit su visom smulkmenom, nes aš tikra "žalia" būsima mamytė. Tiesa, o bambytę šlapinate?

Sveikinu su busima motinyste!!!
Na as taip padariau: per gimdyma, pasiuliau vyrui paziureti taip sesute maudis musu dukryte, kai grizom namo, tai jis labai drasiai ja emesi maudyti, nes sesutes tuos maziukus taip isminko, kad paciam tikrai baisu nesidaro:) Del laikymo- nusipirkom gulta, taciau vyrui patogiau rankoj ja laikyti o kita apiplauti su kempinyte, taciau ir as padedu, jis kuneli valo o as galvyte plaunu. Bambyte slapinom, taciau reikia iberti kalio permanganato, jisai dezinfekuoja vandeni, ir dar reikia patiesti palute arba merliuka i vonele pirmo maudymo metu.
Atsakyti
QUOTE(Spygle1 @ 2006 12 20, 15:51)

MUM JAU 6MEN.O LUOBELES IR NEBUVO 4u.gif 4u.gif GALVOJU IR NEBUS... thumbup.gif
Atsakyti
Laba, "zalia" mamyte smile.gif Pries 4men man gime pirmas sunelis, tai jauciausi taip kaip ir tu, visiskai "zalia", bet laikui begant ismoksti visko, kaip sakoma, geriausia mokykla - pats kudikelis biggrin.gif Del maudyniu, tai mes maudem savo klecka antra diena grize is kliniku. Reikia labai atsargiai stebet vandens temperatura (yra spec termometrai), is pat pradziu tai pamatuodavom vaikelio temperatura ir nustatydavom tokia pacia ir vandens temperatura kad mazylis neissigastu. Maudem vonelej, patiesem spec pakloteli (is parolono) ir dar flanelini vystykliuka uzdejom ant jo kad maziukui maloniau butu glaustis prie jo. O bambyte slapinom, tik iki tol kol ji sugijo maudeme virintam vandenyje (pasiekti reikiamai temperaturai pildavam atsalusi irgi virinta vandenuka). Maudydavom dviese. Ir viskas. Dabar jau daug lengviau. Siandien pirma karta maudeme suneli dideleje vonioje. Maziukui daugiau erdves cia, gali pasiteskenti ir pasipliuskenti biggrin.gif
Atsakyti
as ir manau, kad geriausias mokytojas yra pats kudikelis tongue.gif
bet kartais nesuprantu ka jis cia nori istaisyti doh.gif

dabar pvz taip spiriasi su kojytemis ir kelia uzpakaliuka, beje jau kelis kartus prisitraukia ir su rankytemis thumbup.gif
bet tas toks spardymasis kad oij oij, sakau ar jis cia taip verstis nori, ar ka nori daryti..taip atsispiria kad ir pasislenka net...
ar ji kaip nors pamokinti reikia verstis?
Atsakyti
QUOTE(soleil @ 2006 12 27, 09:50)

ar ji kaip nors pamokinti reikia verstis?

Manau, kad reikia pamokinti vartytis. Aš paimdavau už rankytės ir tempdavau, tai ji užpakaliuką pati perversdavo, arba atvirkščiai, permesdavau kojytę, kad apsiverstų užpakaliukas, o ji stengdavosi krūtinę persukti. Bet vartytis ji pradėjo po to, kai vieną vakarą su vyru tiesiog ilgai vartaliojom ją po savo lovą. Nemokydami, o tiesiog, kad ji pajustų malonumą - vertėm keliskart per dešinį šoniuką, o paskui per kairį. Gal sutapimas, bet pati ji apsivertė jau kitą dieną.
O ir šiaip pastebėjau, kad vis tik mažiai viską mėgdžioja, ką mes darom ar parodom.
Atsakyti