Taigi, pradėjau lankyti tą grupinę psichoterapiją. Didžiausias šokas ištiko, kai išsiaiškinau savo mamos gana žiaurų ir manipuliacinį elgesį su manim. Dar ilgą laiką bandžiau ją pasąmoningai ginti, abejodama savo protu ir suvokimu. Mama savo pasąmoningus jausmus neigė, nors pripažino, kad tam tikri veiksmai buvo negeri iš jos pusės. Taigi, tas suvokimas apie taip dievinamą mamą man sukėlė daugybę įvairių neramių jausmų. Psichologė džiaugiasi, kai praregiu, bet ta pati psichologė sakė, kad aš neturiu savo nuomonės, esu įtaigi kitų žmonių žodžiams, todėl mane sutrikdė - kaip aš galiu tikėti psichologe? Kažkada pasakiau jai, kad man nepatiko jos žodžiai, kad man baisu, o ji pasakė - išmok atsirinkti, kas yra tiesa. Jaučiuosi sutrikusi. Ir dėl mamos ir dėl psichologės, tarsi tampoma į skirtingas puses.
Kitas dalykas, kuris mane ypač sutrikdė ir netgi sužlugdė - suvokimas, kad mano talentai (kai kurie) buvo skirti vaikystėje įtikti tėvams, kad ir dabar bandau visiems įtikti, tapti mylima, neturiu savivertės, neturiu savo nuomonės, esu emociškai labai nebrandžiam lygmeny. Ir išties, gyvenime, jau baigiu studijas, bet vis dar neturiu jokio didelio troškimo, jokios svajonės, jokių siekių. Ypač po tos terapijos. Mane sužlugdė tas suvokimas, kad esu itin prisitaikanti, ir mano daugelis norų ir svajonių buvo apsimestinės, dirbtinės, kitų primestos. Pradėjau bijoti apskritai ką nors daryti. Psichoterapijoje vis klausiu, kaip man rasti atsakymą į save, bet panašu, kad atsakymo net neverta tikėtis. Turiu pati atrasti. Bet negaliu, Jaučiuosi nieko verta, kažkokia prisitaikėlė. Be to šiaip jau esu kompleksuota ir apskritai savimi nepatenkinta... Žodžiu, jau praradau viltį rasti siūlo galą.
Papildyta:
Aišku, lauksiu ir kitų kompetetingos nuomonės