Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

g.gif Buna visko pasitaiko... Aš irgi medike, taip kad .... Ka besakyti... Jei reiktu ir pati daryciaus.. doh.gif Nors jauciu jog sirdi tai žiaurei skaudėtų...
sad.gif
Atsakyti
Mano manymu abortas turėtų būt atliekamas:
- išprievartavimo atveju;
- nepilnametei pastojus (bet čia lemia jos tėvai)
- taip pat jeigu vaikas visiškai nelaukiamas dar (gali būti įvairių priežasčių) tada dar esant labai ankstyvam nėštumui daryti nusiurbimą.
Atsakyti
Nedariau, nes nebuvo reikalo. Pirmas vaikas nors ir buvo netyčiukas, bet mūsų padėtis nebuvo tokia, kad jis galėtų labai sugriauti gyvenimą.
Nežinau kaip būtų, jei tektų daryti abortą. Bet aš didelių sentimentų savo pilvui ir jame augusiam vaikui bent jau kol jis nepradėjo spardytis ir neparodė, kad yra atskiras žmogeliukas su savo jausmais ir norais, nejaučiau. O pasitikrinti ar viskas gerai pas gydytoją nueidavau kokiam 6 mėnesyje. Neskaičiau knygučių kas ir kada ten užauga, nesidomejau ką tas augantis žmogutis ten jaučia. Todėl jei būtų tekę jį prarasti (abortas ar persileidimas) iki kokio antro ar trečio mėnesio, nemanau, kad būčiau patyrus dvasinę traumą. Tiesa sakant, manau kad turėjau vieną persileidimą kokiam pirmam nėštumo mėnesyje. Norėjom su vyru antro vaiko, nesisaugojom ir vėluojant apie mėnesį įtariau, kad gali būti vaikutis. Kažkaip pasitempiau nešiodama skalbimo mašiną ir ant rytojaus prapliupo labai gausiai. Net nežinau, ar ten buvo vaikiukas. Nes neturiu poreikio bėgioti nėštumo testų užtrukus mėnesinėms, net ir tada, kai galvojom apie vaiką. O praėjus porai mėnesių aš pastojau ir išnešiojau kuo sėkmingiausiai dukrelę. Ir jokių negimusių vaikiukų nesapnuoju.
O aborto nenorėčiau darytis dėl kitų priežasčių. Nekenčiu kei prie manęs liečiasi daktarai su visokiom ten savo aparatūrom. Pats gimdymas yra man bjaurus, bet ten bent į vidų nelenda. O abortas - fui, šlykštu kai po tave krapštosi mad.gif .
Atsakyti
QUOTE (Bagyra @ 2004 08 04, 21:47)
Mano manymu abortas turėtų būt atliekamas:
- išprievartavimo atveju;
- taip pat jeigu vaikas visiškai nelaukiamas dar (gali būti įvairių priežasčių) tada dar esant labai ankstyvam nėštumui daryti nusiurbimą.

Prideciau prie sarasiuko dar viena punkta:
- dideli vaisiaus apsigimimai, arba mirtinas pavojus motinai arba vaisiui.

Kitu atveju gimdyciau. Antra nestumo menesi grese persileidimas klykiau nesavo balsu, bijojau prarast savo kudiki, nors jis buvo ir neplanuotas wub.gif
Atsakyti
QUOTE (Bagyra @ 2004 08 04, 20:47)
-

Būtent tai aš iš to sąrašo išbraukčiau ir labai griežtai esu prieš abortus, kuriuos daro nepilnametės.Jeigu jau tėvai taip išauklėjo, kad nepilnametė pastojo, tegul jie už tai prisiima atsakomybę umn.gif Juk labiausiai abortas ir kenkia mergaitei, kuri dar visiškai nesubrendusi.
Atsakyti
Mano mama yra padarusi daug abortu, net pati nezino kiek. As jei nepritariu, o ji siame dalyke nemato nieko blogo blink.gif blink.gif blink.gif Manau gyvenimas diktoja savo salygas....
Atsakyti
Kadangi esu jauna, tai kalbėsiu apie merginas. Manau, jog abortas žaloja merginos tiek psichinę, tiek dvasinę būseną. Mano gera draugė pastojo ir tai žinojo tik jos mama ir aš. Žinot, sunku buvo ir man, nerealiai sunku... Tačiau ji tvirtai apsisprendė pasidaryti abortą. Sutiko mama, o aš ją vis bandžiau atkalbėti, net buvom susipykusios. Man vaikas yra kažkas nepaprasto, todėl nenorėjau, kad ji sutrukdytų jam išvysti šį pasaulį. Tačiau nutiko taip, kaip ji buvo apsisprendusi. Teko man susitaikyti su jos sprendimu, nors tai buvo labai sukus ir sidėtingas periodas. Jai prireikė mėnesio, kol viską pamiršo. Žinoma, paėjom jai, nepalikom vienos. Buvo kaip buvo... Merginos, pagalvokit prieš............, kad nebūtų tokių skaudžių pasėkmių.
Atsakyti
negaliu net visko perskaityti, nes per nosi ir is jos asaros bega.dar tas eilerastis....zliumbiu, net klavisu nematau............Viena mano drauge pasidare aborta, kita ejo jo darytis, bet ivyko persileidimas........Ir ta sunkia minute, jos prase mano rankos, kad palikyciau.............Ir zinot ka, as visa laika meldziau, kad joms protas prasvesetu, deja........Manau tai akmuo po kaklu visam gyvenimui.Tie vaikeliai danguje, bet jie gyvi motinu sirdyse, nes abi drauges visada prisimena, kad ta ir ta diena vaikeliui butu sueje meteliu........
Gyvenimo laime ir pilnatve tik vaikuose, kas tai neigia, tik ginasi...
Atsakyti
Neseniai darbe susigincijome: kodel sunkiai besiverciancios seimos augina 4.5 ir daugiau vaiku. Moterys sako: ka padarysi, kad jau faktas ant nosies. As sakau: o kur apsauga? O jos: tam reikia papildomu pinigu. O abortams- dar daugiau. Kvit. Tema parista. Bet jus man pasakykite: ar gimdyti tik todel, kad pastojai kazkaip, o neturi pinigu apsisaugojimui ar abortui, yra iseitis? Paskui visi seilija pasalpu, mol daugiavaike seima, niekas nedirba... Po velniu, jei neturi ka valgyti, tai ir malonumus pamirsk, kad dar viena papildoma burna prie stalo neatsirastu. As cia aisku ziauriai rasau, bet mane tai asmeniskai nervina. As pvz. irgi noreciau triju vaiku, bet zinau, kad tiek negalesiu padoriai islaikyti, tai atsisakau tokios minties. O kitiem dzin. Kad tik orgazmas butu, atsiprasant. Nesupykit. g.gif
Atsakyti
Neseniai darbe susigincijome: kodel sunkiai besiverciancios seimos augina 4.5 ir daugiau vaiku. Moterys sako: ka padarysi, kad jau faktas ant nosies. As sakau: o kur apsauga? O jos: tam reikia papildomu pinigu. O abortams- dar daugiau. Kvit. Tema parista. Bet jus man pasakykite: ar gimdyti tik todel, kad pastojai kazkaip, o neturi pinigu apsisaugojimui ar abortui, yra iseitis? Paskui visi seilija pasalpu, mol daugiavaike seima, niekas nedirba... Po velniu, jei neturi ka valgyti, tai ir malonumus pamirsk, kad dar viena papildoma burna prie stalo neatsirastu. As cia aisku ziauriai rasau, bet mane tai asmeniskai nervina. As pvz. irgi noreciau triju vaiku, bet zinau, kad tiek negalesiu padoriai islaikyti, tai atsisakau tokios minties. O kitiem dzin. Kad tik orgazmas butu, atsiprasant. Nesupykit. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerile: 12 rugpjūčio 2004 - 08:31
Na zinai mami be zodziu, vaisiui buvo tik dvi savaites, tai vadinasi turejai teise jo atsisakyti, kai kitos paaukotu bet ka, kad tik ji turetu...
Tai jei jau nenori vaiku, tai turek smegenu, ne akmens amziuje gyvenam saugokis. Zinai gali sakyti man ka nori, bet as bjauriuosi tokiomis kaip tu, esi BESIRDE. Smerkiu ne tiek tavo poelgi, tiek tai, kad tu nesigaili ir priimi tai kaip savaime suprantama dalyka.
Va kai susiduri su tokiomis....., tai ir nesupranti KODEL tiek daug nuostabiu merginu kencia, kalbu apie tas, kurios deja kalbasi skirelyje "nesulaukiancioms gandro", kai tuo tarpu tokios kaip tu ir dar blogesnes ramiai sau gyvena...
BJAURU IR NETEISINGA!
Atsakyti
Negalima smerkti. Kiekvienas atvejis yra unikalus, kiekviena elgiasi taip, kaip diktuoja protas.Nesuprantu, kodel jus kaltinat moteri, o neuzsimenat niekad apie vyra - to pradeto kudikelio teva?.. Juk gyvybe pradeda dviese, ir sprendima daro dazniausiai dviese... sad.gif Visi praradimai skaudus, netikiu, kad atsiranda tokiu moteru, kurios po visko nelieja asaru. Tik vienos bandom atrodyti stiprios, o kitos ieskom uzuojautos aplink... Sirdyje visos kenciam vienodai...
Mano saulyte atpirko visas kancias... Manau, kad viskas gyvenime nutinka taip, kaip ir turi nutikti. Ir nieko nebepakeisi. Reikia stengtis gyventi toliau ir dziaugtis tuo, ka turi.
Atsakyti