Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

Mano mazytei pradejo prakaituoti delnai ir padukai verysad.gif Gydytoja liepe didinti vitamino D doze iki 4 lasiuku.
Labai susinervinau blink.gif Man taip baisiai skamba tas rachitas.Kad tik butu viskas gerai blink.gif
Atsakyti
mano mergaite ryt bus puse metuku,musu daktare nepastebejo kad vaikui yra rachitas,siandien buvau nuvaziavus y baltijos amerikos klinika nes kazkaip neramu buvo tai iskart pasake kad rachitas ir gan senas skyre net 10 lasu vitamino d,noriu pasakyti kad negalima pasitiketi vienu pediatru reikia bent porai vaikiuka parodyti.Kai suzinojau labai issigandau is pradziu bet daktare nuramino ir sake kad tai nera tragedija labai didele
Atsakyti
Aišku geriau, kad vaikiukai sveiki augtų, bet mes lankomės ir pas šeimos gydytoją ir ankstyvosios reabilitacijos tarnyboje ir pas ortopedus, ne dėl rachito, bet visų gydytojų nuomonė vieninga jau geriau persirgti rachitu nei perduozoti vitamino D, kodėl ir kas perdozavus nepasiteiravau, nes vienu metu mums buvo skytę keliais lašiukais didesnę nei prof. dozę, bet nelabai kreipiau dėmesį, nes kadangi vyras prieš užmigdamas paprakaituoja, tad dukriukas panaši manau į tėtį.
Atsakyti
QUOTE(Mildažytė @ 2008 11 17, 16:01)
Geriause priemonė nuo rachito grynas oras. 100 procentinė priemonė nuo rachito

va va dabar ir galvoju kaip čia mums taip gavosi,mes daug laiko praleidžiam gryname ore.aš esant rachitui nutraukiau vitaminą D3 ,nes jau ir po 7 lašiukus daviau ir jokio pagerėjimo nebuvo.tai rachito požymių senai nebėra,nors dabar vėl duodu po 2lašiukus,profilaktiškai,nes dantukų nesulaukiam unsure.gif
Atsakyti
ydomu ar musu mamu mamos duodavo vit d.? ir apskritai tais senais laikais ne nebudavo tu vitaminu ten visokiu......ir visi sveiki augo ir uzaugo......o siais laikais siaubas kaskoks ..... as pati lb bijau del to rachito nes turiu 10men dukryte..,geriam vit d. du lasiukus per diena .atrodo viskas gerai . ir gydytoja nieko ytartino nepastebi. iskilo klausimas- iki kokio amziaus vaikams si liga aktuali?? g.gif
Atsakyti
mums irgi nustatytas rachitas minksti kaukoles kauliukai,nors gydytoja mums itarinejo nuo 2men.geriam 8 lasiukus vit.d,bet pagerejimo nera.Jau nezinau ka ir daryti nors gydytoja sako kad turetu pagereti.Pagal raida mergaite vystosi kuo puikiausiai, svoris auga gerai.Mums dabar 5 men.sveriam 7300.Patarkit ka daryti.ACIU. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(godiuka @ 2008 12 23, 13:44)
mums irgi nustatytas rachitas minksti kaukoles kauliukai,nors gydytoja mums itarinejo nuo 2men.geriam 8 lasiukus vit.d,bet  pagerejimo nera.Jau nezinau ka ir daryti nors gydytoja sako kad turetu pagereti.Pagal raida mergaite vystosi kuo puikiausiai, svoris auga gerai.Mums dabar 5 men.sveriam 7300.Patarkit ka daryti.ACIU. verysad.gif

Manau, kad pagal savo amžių sveriate normaliai. Rachitas taip greit nepraeis. Po truputį ir viskas stos į savo vietas. Beje, dėl perdozavimo. Aiškinausi su gydytoja, tai ji sakė, kad tai yra mažai tikėtina mūsų sąlygomis, kai labai trūksta saulės. Kita vertus, dabar pasirodė mokslinių straipsnių, kad vitamino D trūkumas gali būti priežastis atsirasti cukraligei g.gif
Atsakyti
Mano maziuka nurengus,kojytes iskart suprakaituodavo, vos ne lasiukai nuo paduku varvejo, itare ir kazka su klubais,gavom siuntima i ortopedini, ten padare klubu echo, reziume suletejes kaulejimas ir reikalingas gydymas su vit D, ta ir darom, iprastai geriam po 4 lasiukus, 10 dienu gerem po 6. Na ir pedutes tikrai nebeslampa tiek. smile.gif
Atsakyti
muma siandien taip pat rachitas pripazintas, tik nesuprantu kodel liepe tiek mazai vit D vartoti? 2 lasiukus 2 kartus dienoj?
kiek vartojate jus ?
Atsakyti
QUOTE(LaVitaea @ 2009 01 14, 18:44)
muma siandien taip pat rachitas pripazintas, tik nesuprantu kodel liepe tiek mazai vit D vartoti? 2 lasiukus 2 kartus dienoj?
kiek vartojate jus ?

Siaip tai 1-2 lasiukus geriama profilaktiskai. O kai pripazintas rachitas, tai turetu daugiau buti, priklauso nuo rachito pozymiu stiprumo.
Atsakyti
sveikos, o kokiu budu jusu mazyliams rachita nustatinejo, gal krauja eme, ar Ca kieki slapime ziurejo. Mums irgi daktare pasake, kad rachitas yra, bet as ir pati mata. taciau dr. israse vitamino D doze kuria turiu sugirdyti vaikui per 2 val., ir tipo to uztektu 6 men. nu aisku as to nedarysiu, tiek daug vit D kisti vaikui, atrodo ten 2 ml ar 5 ml. Nu zodziu siaubas kazkoks, tai pati dabar namie padidinau D iki 4 laseliu, oj kvaila ta mano dr. o as daug irgi neismanau. Nors dauguma sako, kad pas vaikucius tas Rachitas daznas reiskinys, bet vistiek, kaulai tai reikia, kad stiprus butu blush2.gif
Atsakyti
Mano mergytei pakausis praplikes, bet daugiau nieko nera, nei prakaituoja nie nieko, ir sestis jau pati bendo ir zingsniuoti jau nori, tai net nzn kas cia pas mus yra, man UK sake kad normalu, jei vaiko pakausis praplikes, tipo vaikas visur dairosi ir t.t. del to nusitrina tuos plaukucius, laukiu nesulaukiu kada pas pediatrus nuvaziuosim,gal nors ten ka gero pasakys nes GP tai nieko neismano.... unsure.gif gal kas nors turi tokia pacia beda???
Atsakyti