Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

QUOTE(ritukasx @ 2008 10 13, 16:16)
Tai ir mums paskyre ir pasake, kad pirkti skysta arba aliejini  4u.gif

mums tai parašė receptą kad vandeninį D biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(merlina @ 2008 10 13, 19:09)
mums tai parašė receptą kad vandeninį D biggrin.gif

Siaip tai vitaminui D receptas nebutinas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 10 13, 19:59)
Siaip tai vitaminui D receptas nebutinas  biggrin.gif

žnau, tiesiog mūsų gydytoja labai rūpestinga, tai ir parašė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 10 13, 14:47)
Musu gydytoja sake,kad jokio skirtumo koks, ar aliejinis, ar skystas  ax.gif Mes irgi anksciau vartojom skysta, atrodo "aquadetrin" vadinasi, ar kazkaip panasiai, tai sis man nepatiko, nes kazkokiu skoniu prideta ten ir labai "susicukruodavo" tokie gabaliukai ant buteliuko pavirsiaus. Tai nupirkau aliejinio ir nesigailiu  4u.gif

taip taip, pastebejau kad ir pas mus toks kaip cukrus ant buteliuko 4u.gif
Atsakyti
aš irgi siaubinga užuomarša... iki kažkur 6 o gal 7 mėn duodavau tvarkingai po to į savaitę tik kokius 3-5 kartus (tiesiog siaubas) dabar iš viso- retkarčiais (mažiukei 1 metukai 7 mėnesiai) bet atsimenu, pajusdavau- kai vaikas valgydavo (krūtį) tai drėkdavo kaktytė ir po galva ir rankytės, tada vėl tvarkingai porą savaičių girdydavau... kai nustodavo vėl pamažu užmiršdavau
Dantukai išdygo laiku. Dabar turim 16 ir dar 4 krūminiai lenda 4u.gif
Atsakyti
Mums tai gydytoja skae pirkt aliejini, nes jis geriausias. Ir nuo 5men. pradet duot grikiu kose
Atsakyti
man drauge pasake, kad nuo menesiuko yra skiriamas D vitaminas rachito profilaktikai.tai as savo gydytojo ir klausiu kaip cia su tuo vitaminu? tai jis tik peciais patrauke " pirma karta girdziu!", pasake, kad su mamytes pienu leliukas gauna viska ko jam reikia, mazyli vezti kuo daugiau i dienos sviesa ir mamytei valgyti pilnaverti maista.kiekviena menesi tikrinamas momenelis, tad tikiuosi jei kas, nepraziopsos ligos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2008 11 15, 15:53)
man drauge pasake, kad nuo menesiuko yra skiriamas D vitaminas  rachito profilaktikai.tai as savo gydytojo ir klausiu kaip cia su tuo vitaminu? tai jis tik peciais patrauke " pirma karta girdziu!", pasake, kad su mamytes pienu leliukas gauna viska ko jam reikia, mazyli vezti kuo daugiau i dienos sviesa ir mamytei valgyti pilnaverti maista.kiekviena menesi tikrinamas momenelis, tad tikiuosi jei kas, nepraziopsos ligos  unsure.gif

Tai kad toj Britanijoj nelabai turbut tos dienos sviesos yra, juk apsiniaukia pastoviai. O vitaminui D gamintis butent saule reikalinga.
Pataisykit, jei klystu ax.gif
Atsakyti
Geriause priemonė nuo rachito grynas oras. 100 procentinė priemonė nuo rachito
Atsakyti
Mes katik baigem isisgydyti. Tai vitaminu D
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 11 15, 13:57)
Tai kad toj Britanijoj nelabai turbut tos dienos sviesos yra, juk apsiniaukia pastoviai. O vitaminui D gamintis butent saule reikalinga.
Pataisykit, jei klystu  ax.gif

lotuliukas.gif buna buna! tikrai ne visad apsiniauke
hm... jei nebutu, tada visi vaikai rachitnikai butu, juk vitamino D papildomai neskiria...matomai uztenka tos sviesos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2004 04 09, 01:12)
O mano gydytojas sake, kad papildomai jokiu vitaminu duoti nereikia g.gif . Sako, kad vaikas viska gauna is mamos pieno, o jei matinamas dirbtiniu misiniu, tai is jo. O ir i lauka as tikrai jo kasdien (ar net kas antra diena blush-anim-cl.gif )tikrai neisvezu. O kol kas jokiu problemu su rachitu nera. Beja, cia, USA, visi gydytojai neskiria jokiu papildomu vitaminu g.gif

O musu atveju reikejo vitaminu,nors vaikuti maitinau iki puse metu.Turejom plike ir siaip plaukai buvo trumpi,neaugo.o dabar 7men.ir plaukuciai pradejo augti,plike atzelineja.Gerem Osteocare ar kazkas tokio (kalcis magnis ir vit.D) super.
As manau,kad daugumai mamu truksta kalcio po gimdymo,nes ir naguciai ir plaukai luzineja,slenka kuokstais.Tai jei mamai truksta kalcio is kur tam piene jo atsiras?As ir pati geriau kalci,sustabdziau plauku slinkima.Tik naguciu niekaip negaliu istiesinti,garbanojasi jie man ir tiek. verysad.gif
Atsakyti