Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

QUOTE(Kalile82 @ 2009 01 19, 13:39)
Mano mergytei pakausis praplikes, bet daugiau nieko nera, nei prakaituoja nie nieko, ir sestis jau pati bendo ir zingsniuoti jau nori, tai net nzn kas cia pas mus yra, man UK sake kad normalu, jei vaiko pakausis praplikes, tipo vaikas visur dairosi ir t.t. del to nusitrina tuos plaukucius, laukiu nesulaukiu kada pas pediatrus nuvaziuosim,gal nors ten ka gero pasakys nes GP tai nieko neismano.... unsure.gif gal kas nors turi tokia pacia beda???

Jeigu tik pakausis praplikes, tai ir musu gydytojai sako, kad tai nieko blogo dar nereiskia, taip yra del dairymosi gulint, todel ir siek tiek nusitrina pakausis.
O siaip tai galima padaryti slapimo tyrima, paziureti kalcio kieki, ir bus viskas aiskiau ir galbut ramiau 4u.gif
Atsakyti
pas mus pakausiukas irgi nusitrynes, dar ir rankytes bei kojytes paprakaituoja, bet gydytoja sake kad rachito pozymiu nemato g.gif na o kai daremes echo del klubo sanario tai sake kad kaulejimo zidiniu nemato, idomu nuo keliu menesiu tie kauliukai pradeda tvirtet?
Atsakyti
QUOTE(LaVitaea @ 2009 01 14, 18:44)
muma siandien taip pat rachitas pripazintas, tik nesuprantu kodel liepe tiek mazai vit D vartoti? 2 lasiukus 2 kartus dienoj?
kiek vartojate jus ?

mazokai sakyciau. Mums liepe po 5 per diena, nors rachito neivardino. Klausiau, tai gyd.sake, kad jokio skirtumo, ar per viena karta, ar per kelis. isisavinimas tas pats
Atsakyti
QUOTE(kytia @ 2009 01 21, 16:02)
pas mus pakausiukas irgi nusitrynes, dar ir rankytes bei kojytes paprakaituoja, bet gydytoja sake kad rachito pozymiu nemato  g.gif  na o kai daremes echo del klubo sanario tai sake kad kaulejimo zidiniu nemato, idomu nuo keliu menesiu tie kauliukai pradeda tvirtet?

mirksiukas.gif sveika,klubukų kaulėjimas prasideda nuo 5-6 mėnesio, taigi viskas gerai.

Draugės mergytei nustatė prasidedantį racitą blink.gif ir paskyrė po 8 lašus vit,D: drėgnos rankytės ir kojytės, pliktelėjęs pakaušiukas ir lyg minkštokas kaulas aplink mimenėlį. O pas mano mažę irgi drėgnos rankytės būna, kai būdrauja (kai miega sausos) ir padukai blink.gif , pliktelėjęs pakaušiukas, čia jau rachitas? Be to jauturim 2 dantukus wub.gif , neturėtų dantukų būti prie rachito, ar aš klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 19:31)
neturėtų dantukų būti prie rachito, ar aš klystu g.gif

Ir as esu girdejusi, kad rachitas trukdo dantuku dygimui.
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 01 19, 13:51)
Jeigu tik pakausis praplikes, tai ir musu gydytojai sako, kad tai nieko blogo dar nereiskia, taip yra del dairymosi gulint, todel ir siek tiek nusitrina pakausis.
O siaip tai galima padaryti slapimo tyrima, paziureti kalcio kieki, ir bus viskas aiskiau ir galbut ramiau  4u.gif

Tai man irgi taip rodos kad nieko tokio, nes daugiua jokiu pozymiu nera ir 2 dantukus jau turim, viska grauzia kas papuola. Nes kiek zinau vaikuciam su rachitu veliau dantukai dygsta, o pas mus pagal grafika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2009 01 24, 17:31)
mirksiukas.gif sveika,klubukų kaulėjimas prasideda nuo 5-6 mėnesio, taigi viskas gerai.

Kaulejima kaulu nustato anksciau nei 5-6 men. Uz tai menesio laiko ar dvieju reikia eiti pas ortopedus kad galetu nustatyti tiek klubu displazija tiek letini kaulejima 4u.gif Mum menesio laiko buvo nustatytas klubu letinis kaulejimas.Padidino vit.D doze iki 5 lasiuku.Mes gerem Vigantolio aliejuka,ten vit.D daugiau.O viena docente pasake veliau jau kad yra grupe vaiku kad vit.D pasisavina tik tada kai pradeda valgyti koses. Su pirmu taip ir buvo.Kiek vargau su tais lasiukais ir nieko kaip rachitas taip rachitas ir dar "zydintis " galva nuguleta buvo.Bet nei pliko pakausis nei prakaitavo.Pradejo valgyti koses 5men ir dingo visi rachitai.
Atsakyti
O mano gydytoja rachito nemato, tuo tarpu kitas gydytojas tai diagnozavo ir liepe kreiptis i seimos gydytoja del D vitamino kiekio. O kadangi si jo neizvelgia, tai ir lasiuku skiria nedaug. Kazi ar galiu ja pasitiketi? g.gif
Atsakyti
O jus kokį duodat vandeninį ar aliejinį? Kuris geresnis?
Atsakyti
mums vandenini prirase, bet girdejau, kad aliejinis geresnis g.gif
Atsakyti
Aliejinis tikrai geriau thumbup.gif . Ji patogiau naudoti, nesicukruoja tokie gabaliukai kaip vandeninis, be to lyg tai vandeninis po atidarymo naudojamas tik kelias savaites ir laikyti atitinkamoj temperaturoje, o aliejinis tokiu apribojimu neturi.
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 02, 15:47)
Aliejinis tikrai geriau  thumbup.gif . Ji patogiau naudoti, nesicukruoja tokie gabaliukai kaip vandeninis, be to lyg tai vandeninis po atidarymo naudojamas tik kelias savaites ir laikyti atitinkamoj temperaturoje, o aliejinis tokiu apribojimu neturi.

Mes irgi aliejini naudojam, tik cia daktarai nesako kiek jo reikia duot, tipo sako kad su misinuku gauna reikaima kieki, tai as jau visai nieko nesuprantu, LT sako kad reikia duot o UK kad nereikia, tai ir zinok zmogau kaip geriau g.gif
Sorry kad biski ne i tema, gal kas zinot kaip pagydyti mikciojima????????????? Mano sunenas 2,5 metu, pradejo mikcioti, tai ves pas neurologus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalile82: 02 vasario 2009 - 15:25