Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

Sveikos, man irgi diagnozavo RA, vaistai Medrol(harmonai)iš pradžių gėriau prednezoloną,Movalis, dar Salazopyrinas.Crb 22,4alt 18.Sanarius suko kokia 2 metus.Bet kai nueidavau tai pastoviai gydė nuo radikulito, nes kažkur ties sprandu surakindavo, po to klubą vieną, skausmas padėk dieve. kelieniai čiurnos ištindavo, paskutinį kartą rankos. Dabar kai užeina tai rankos dreba , atrodo širdis permušinėja. Iš pradžių tyrė nuo Laimo ligos, bet dabar dar geriau.Paskaičiau ką parašėte išsigandau, geriu vaistus 2 savaites ir dar prirašė 3 savaitėms. Galvojau kad ir taip ilgai, nes gydytoja sakė kad gydymas truks ilgai, bet kaip paskaičiau išsigandau, kiek metų gydotės. doh.gif O jau dabar skrandy graužia doh.gif
Atsakyti
[quote=rututulė,2009 01 17, 18:37]Sveiki. Šiaip tai aš iš kitos temos, bet vis paskaitinėju ir apie RA. Mano dukra serga 12 metų. Pasidalinsiu patirtim, gal kam padės. Pradžia buvo labai ūmi, tyrimai baisūs, reumatoidinis faktorius didelis, ENG - gal 70...Gėrėm naprokseną, metatreksatą, jau iki hormonų priėjom, bet sužinojom apie tokį žolininką Anatolijų Malovičko, kadangi prarast nebebuvo ko, nuvažiavom. Ir ką sau manot - pagydė 4u.gif . Vienuolika metų buvo visiška remisija, nereikėjo jokių vaistų. Paskui atsipalaidavom, maisto nebesisaugojom, dar brendimas prasidėjo, susirgo plaučių uždegimu - ir vėl baisus paūmėjimas. Galvojau išprotėsiu. Bandėm dar visokius papildus, tepalus - nieko. Vėl nuvažiavom pas jį, ir stebuklas - vėl viskas ok. Nesakau, kad pasveikom, bet vėl gyvenam be jokių vaistų thumbup.gif . Gydytis buvo nelengva - labai griežta dieta, daug žolių antpilų, dar daugiau visokių tepalų patiems pasigamint. Reikia labai daug laiko, mečiau darbą, bet vaiką iškapsčiau. Kas sugeba susikaupti ir vykdyti visus jo nurodymus - visi pasveiksta ir ne tik nuo RA. Tik pastebėjau, kad kam davusi esu jo telefoną, tai gydytis sugeba gal tik koks dešimt procentų, kiti sako - per sunku, nieko valgyt negalim... O aš sakau - kas svarbiau būti sveikam ar sočiam? Dar kai kam nepatinka, kad jis toks griežtokas, bet man tai labiausiai tas jo griežtumas ir imponavo, negaliu pakęst daktarų, kurie žada aukso kalnus, pataikauja ligonio silpnybėms... Jo pozicija tokia - turi pasveikti pats - aš tik padedu. Va tokios mūsų naujienos.
P.S. Pas jį mačiau babulyčių su RA, kurios po jo gydymo sako, aš sako vaikeli,dabar kaip drugelis skraidau, o buvo laikas - nepaėjau...
[/quote]

esu girdejusi as apie ji, kazkaip pati kol kas nesikreipiau, bet naudojau ilgai pelkine trindazole nevalgiau nieko - mesos, pienisku produktu, zodziu nieko faktiskai, ilga laika, bet prisigalvodavau vegetariniu visokiu patiekalu, siaip ivyksta luzis po kurio laiko ir net negali pasiziuret i jokius riebalus ar mesa blush2.gif taigi nebuvo sunku tik truko pienisku produktu aisku blush2.gif issioperavau dar angina ir nezinau kas paveike bet tyrimai gryzta i normas, aisku su maistu kiek atleidau vadzias blush2.gif reiks vel susiimt smile.gif labai gerai daug gerti vandens - apie 2 litrus i diena, man tai efektyvu, dabar naudoju tik sulfasalazina
Papildyta:
[quote=lelija3,2009 01 20, 19:28]
[aciu labai uz atsakymą tai dar daug gali ma valgyti maniau bus blogiau geriau taip gyventi negu nuolat kesti skausma ir galiausiai atsisesti i invalido važimelį tfui tfu blink.gif [/quote]
o balta mėsa tai tikriausiai paukštiena? g.gif bigsmile.gif kazin kaip del kavos?
[/quote]

pries gerus metus man atrode neimanoma atsisakyt kavos doh.gif dabar be jos gyvenu nomaliai ir vyras verdasi sau kas ryta o man nei silta nei salta lotuliukas.gif viskas imanoma 4u.gif mama sako kad pas mane labai stipri valia lotuliukas.gif bet as manau kad tiesiog organizmo pripratimo reikalas, pradzioje gal sunkiau bet po to net nebereikia. aisku kiek sunkaiu man su saldumynais blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eba: 13 vasario 2009 - 17:26
Sveiki. Na galiu pasidžiaugti -mano mergaitė jau metai visiškoj remisijoj. Jokių vaistų absoliučiai. Laikomės dietos ir viskas.
Atsakyti
Labas rytas,

na nebežinau ką ir bedaryti, tad kreipiuosi į jus, gal jūs man ką išmastyti padėsit g.gif Tai va - nuo vasaros pradžios pradėjau labai intensyviai sportuoti tenisą ( 3-4 x per savaitę). Šį rudenį prasidėjo nu begalo stiprūs dešinės rankos peties skausmai, bet gal labiau ne sąnario o raumenukų aplink jį, paskui sekė riešo ir galop pėdos prie pirštų. Tai man pridarė visokiausių tyrimų ( net žvinėlinės, vilkligės ir t.t.). Žodžiu visi įmanomi tyrimai + rengenas + LOR ideali apžiūra + fizioterapija. Nimesilis jau nepadeda , o ir širdis nuo jo streikuot pradėjo. dar geriu folio rūgštį ir spec papildus iš Maistas sportui ( po 8 tabletes per dieną). na kas naudoję buvo tikrai begalo gyrė, nes tikrai natūralūs. Daktarų diagnozė- VISKAS GERAI. Dbr jau žiūriu atsikėlus skauda ir kairį sąnarį peties (gal truputi po juo). Sunkiausia būna ryte ir kažką keliant doh.gif Tai ką man dbr daryti???????????????????? Nieko nežinau ką beišmasčius.va Olfen pleistrai dar visai patiko, na vbet juk nenaudosi jų visą gyvenimą. RA nerasta, sako gal silpna vieta bus. Bet juk jau ir nesportuoju doh.gif

Ot privariau doh.gif
Atsakyti
sveikutes. mano mamai jau apie 10 m ta liga. pernai nustate 2 neigalumo grupe.
kokius vaistukus vartoja - tiksliai nzn, bet bande ir hormonus ir stiprius visokius, db geria kazkokius, kurie ardo kepenis. baisu, bet ka darysi. viskas prasidejo nekaltai, patindavo ranku sanariai, paskui koju. leido santariskese vaistukus i sanarius. paski isoperavo viena pirsta. dabar liga persimete ant koju. si pavasari darys abeju ranku - beveik visu sanariu operacija, ir po keliu men abeju koju.

Papildyta:
QUOTE(rututulė @ 2009 03 01, 20:01)
Sveiki. Na galiu pasidžiaugti -mano mergaitė jau metai visiškoj remisijoj. Jokių vaistų absoliučiai. Laikomės dietos ir viskas.

saunu! smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, jungiamės ir mes į sergančių RA gretas, sūnui ligą diagnozavo prieš metus konsultavomės su galybe daktarų, bet vistiek viskas baigėsi prednizalono suleidimu į sąnarį doh.gif kurį laiką buvo ramu bet dabar susirgom virusine liga ir Ra atsinaujino, vienintelė paguoda kad jam neskauda sąnariuko papraščiausiai sutinsta ir viskas doh.gif labai sudomino Virginijos postas apie sanatoriją Azerbaidzane, mazame miestelyje Naftalane būtinai pasidomėsiu ja, norėtųsi kuo mažiau tų stiprių vaistų naudoti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo P@nter@: 23 kovo 2009 - 13:54
Labas,
Mano sunus jau sesti metai serga RA, nors kol kas dar juvenylini raso.pRasidejo viskas nuo ranku pirstuku.Aciu dievui jam dar nera rytiniu sustingimu, bet skauda ir liga kaip pagal knyga eina tolyn:ranku pirstai,alkunes,ciurnos,klubo sanariai, stuburas. Gydomes,kasmetai vaziuodavo i vaiku sanatorija.Siemet jam sueina18. Gal galit kas pakonsultuot ar imanoma pilbamecuiu gaut sanatorija?Man sake kad lig visa kaina reikia moket...Gal kas susiduret su tuo. O liga tai ziauri, pradzioj pergyvenau,verkiau kodel taip. dabar susitaikiau, kovojam abu
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 03 24, 09:15)
Labas,
Gydomes,kasmetai vaziuodavo i vaiku sanatorija.

O į kokią sanatoriją važiuodavot ir kas jums ją skirdavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo P@nter@: 24 kovo 2009 - 11:38
Sveikos 4u.gif
Na man nėra RA.Pas mane arba psoriazinis arba boreliozinis artritas.... verysad.gif kadangi naujos temos nenorėjau kurti,o čia vistiek nors ir kitoks artritas,bet į temą visgi... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 03 24, 22:02)
Sveikos  4u.gif
Na man nėra RA.Pas mane arba psoriazinis arba boreliozinis artritas.... verysad.gif  kadangi naujos temos nenorėjau kurti,o čia vistiek nors ir kitoks artritas,bet į temą visgi... rolleyes.gif

taip tu teisi vis tiek tas pats psoriazin4 artropatija? ar senaio nustate?kuo gydo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lelija3 @ 2009 03 25, 08:21)
taip tu teisi  vis tiek tas pats  psoriazin4 artropatija? ar senaio nustate?kuo gydo? 4u.gif

Tik prieš 1 sav nustatė.ligoninėj kai gulėjau,nes buvo laimo liga anksčiau,tai manė,kad nuo to,bet išsiaiškino,kad psoriazinis artritas,tai dabar gaunu ne priežastį,o simptomus slepiančius vaistus.Gulėdama ligoninėj gėriau diklofenaką paprastą ir ranitidiną pilvui (per pusę metų sugėriau 4 antibų kursus tai skrandis nerealiai suvarytas). Tada iki vakar dienos gėriau diklofenaką retard (ilgo veikimo).Šiaip vakar išrašė Nabumetino 1g, bet vakar išgėrus nerealiai pilvą skaudėjo,tai gydytoja liepė vėl gert diklofenaką ilgo veikimo,o sugėrus likusias tab vėl bandyt nabumetiną ir žiūrėt kaip bus.Dar be šitų vaistų geriu ranitidiną.Jei vėl skaudės pilvą taip,tai arba toliau diklofenaką gersiu,arba kąnors naujo rašys (gaila bus pinigų biškį,nes nabumetinas 10d kainavo 40lt). O beveik po 3 savaičių gulsiu vėl į ligoninę ir turbūt leidžiamais vaistais gydys ir aiškinsis kas dar su nugara pas mane.O šiaip dar be artrito turiu abipusį sakroileitą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(P@nter@ @ 2009 03 24, 12:37)
O į kokią sanatoriją važiuodavot ir kas jums ją skirdavo?

Pirmais metais, kai susirgo, i Palangos "Gintara",o o veliau kasmet i Druskininku "Saulute", ten vaikui labiau patiko, o skirdavo sunaus gydytoja reumatologe kasmet. Ir tikrai padedavo, proceduru daug ir geru, kuriam laikui net skausmai dingdavo.Tik va siemet jau viskas, sunui jau 18, todel ir klausiu gal kas zino kaip su sanatoriniu gydymu suaugusiems
Atsakyti