Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

QUOTE(rimulėėė @ 2010 11 22, 12:06)
Na Biologinės terapijos šalutiniai poveikiai baisūs, bet ji liga stabdo. O jei paskaičius metrodeksato lapeli, šalutiniai poveikiai ne mažiau baisūs. Žinai aš ta brūda geraiu tik 2 mėn, man kapanis ir inkstus skauda.Jau. Tiesa informacinio  lapelio negavau vaisinėj, mat tabletes skaičiuojamos kol kas . Tai internete paskaičiau irgi baisu.O rezultatas tik kad biški apmalšina uždegima.
Gerai kad apšvietei.Tu ten sostiėnj daug ligoniu matei.Pas mus babutes tik pas reumatologe eilėj, net mano metų apie 40 nemačiau moterų.Gaunasi , nei pasiklaust ko nei pasikonsultuot. Aš pasikonsultuosiu su daktare, bet manau sustabdyt yra geraiau , nei išsuktos čiurnos, nes čiurnu tai neprotezuoja, gaunasi iškart vežiman sėdu. Nepatinka man tokia prognozė

Ale beveik visų vaistų lapeliai tokie doh.gif
Tik juokiuosi,kad nuo metotreksato bent vėžiu nesusirgsi,nes jis yra ir vėžiui gydyt skirtas lotuliukas.gif
Jo,pas mus daug jaunų žmonių ir poliklinikoj prie gydytojų kabinetų būna ir skyriuj.Nes va,praėjusią savaitę buvau skyriun trumpam užbėgus,tai tiek mačiau moterų jaunų (iki 40-50 metų) ir merginų jaunų.Iš dalies faina,nes žinai,kad neteks gulėt su bobutėm vien,bet iš dalies...supranti tą realybę,kiek jaunų žmonių jaunų serga,realiai senukų ligomis verysad.gif
Aš pirmadienį į ligoninę lekiu,bet jau beveik,kad laukiu to,nes antradienį draugė gulasi lotuliukas.gif thumbup.gif Tai bent smagiai pagulėsiu
Atsakyti
Mamytes, ar esate girdeje apie Vokietijoje taikoma terapija AHIT, kurios deka galite visiskai issigydyti reumatoidini artrita? O svarbiausia, kad visiskai naturaliai ir be pasalinio poveikio. Stai ikeliu nuoroda : pasidomekit placiau:
http://www.fbm-pharm...o...=3&idcat=86

Parasykit, kai issigydysit - noresiu pasidziaugti kartu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 27 lapkričio 2010 - 22:39
QUOTE(Magnifique @ 2010 11 27, 12:16)
Ale beveik visų vaistų lapeliai tokie doh.gif
Tik juokiuosi,kad nuo metotreksato bent vėžiu nesusirgsi,nes jis yra ir vėžiui gydyt skirtas  lotuliukas.gif
Jo,pas mus daug jaunų žmonių ir poliklinikoj prie gydytojų kabinetų būna ir skyriuj.Nes va,praėjusią savaitę buvau skyriun trumpam užbėgus,tai tiek mačiau moterų jaunų (iki 40-50 metų) ir merginų jaunų.Iš dalies faina,nes žinai,kad neteks gulėt su bobutėm vien,bet iš dalies...supranti tą realybę,kiek jaunų žmonių jaunų serga,realiai senukų ligomis  verysad.gif
Aš pirmadienį į ligoninę lekiu,bet jau beveik,kad laukiu to,nes antradienį draugė gulasi lotuliukas.gif  thumbup.gif  Tai bent smagiai pagulėsiu

lotuliukas.gif oi nepagavau bajerio.
Nu jo , dabar tai jau ir taip vaistus nuo vėžio geriam, tai jokio šanso jo gat kaip ir nėr....
O bioterapija. Nežinau net, kažkada skaičiau, kad tai vienintelis išsigelbėjimas šiam laikui... Gaila dabar neiko apie savo liga skaityt negaliu, tuoj depresija puola. O amn taip norisi,kad sustotu tas RA bent sustotų...nes liksiu be čiurnų tuoj, o jų neprotezuoja . Gaunasi kad iškart vėžiman sėdu. Nepatinka man tokia prognozė........

o ligoninėj gariau jau jaunųūų nebūtų....

Atsakyti
Nu va,aš ligoninėj.Kaip bebūtų keista,padarę rezonansą sakroileinių sąnarių,sakroileito nerado (rentgeno nuostraukose jis visad matydavosi),tai tipo skyriaus vedėja sako:pradedam tipo nuo sulfasalazino.Bet jam reikia laiko.Tai tipo jei po poros mėn nepagerės,tada keis gal į kokį metotreksatą ar panašiai. g.gif Bet man tai rodos tas sulfasalazinas toks šūdniekis.O šiaip...galvoju gal prie Movalio grįžt,nes jis man labiau skausmą nuima,nei Relifex'as g.gif Tikiuos,kad penktadienį paleis ir vsio.Ai,bet dar turbūt riešą punktuos...
Atsakyti
o tu anksčiau Movalį gėrei. O čia kokiai greupei vaistų priklauso. Ašų nelabai gaudausi.

Man tai iškart sulfazamina išrašė ir medroli. Sulfazaminas turi pačia liga stabdyt,bet pradeda veikt po 2-3 mėn tik. O medrolis nuima tinima ir sustingimo jausmą.
Esu skaičius ,kad paprastai pradeda gydyt diclaku ir medroliu. Bet diclaka aš kokius 10 metų gėriau, dėl stuburo, tai nusprendė jog neveiks. Bet man ir sulfazaminas nesuveikė...pagėriau 5 mėn skausmuose prasimūčijau. Dabar geriu metrodreksata ir medroli. Metrodeksatas man veikia, kol kas ne atip kaip norėčiau, bet veikia. Dabar sausi važiuosiu švies... Aišku man tai tokiu tyrimų nieks nedarė.... daro krauja ir viskas.

Užtat tavo atveju nesuprantu, kuo tave pradžioj gydė, kas sulfazamina tik dabar skirs.
Nu bet pas atve tas jaunatvinis artrita sgal vaistai kitokie.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2010 12 01, 18:59)
o tu anksčiau Movalį gėrei. O čia kokiai greupei vaistų priklauso. Ašų nelabai gaudausi.

Man tai iškart sulfazamina išrašė ir medroli. Sulfazaminas turi pačia liga stabdyt,bet pradeda veikt po 2-3 mėn tik. O medrolis nuima tinima ir sustingimo jausmą.
Esu skaičius ,kad paprastai pradeda gydyt diclaku ir medroliu. Bet diclaka aš kokius 10 metų gėriau, dėl stuburo, tai nusprendė jog neveiks. Bet man ir sulfazaminas nesuveikė...pagėriau 5 mėn skausmuose prasimūčijau. Dabar geriu metrodreksata  ir medroli. Metrodeksatas man veikia, kol kas ne atip kaip norėčiau, bet veikia. Dabar sausi važiuosiu švies... Aišku man tai tokiu tyrimų nieks nedarė.... daro krauja ir viskas.

Užtat tavo atveju nesuprantu, kuo tave pradžioj gydė, kas sulfazamina tik dabar skirs.
Nu bet pas atve tas jaunatvinis artrita sgal vaistai kitokie.

Movalis-priešuždegiminis nuskausminamasis.Gėriau jį anksčiau,bet po metų vartojimo buvo pradėjus opėti burna.
Sulfasalazinas skausmo NENUIMA!Jis tik uždegimą mažina,o man sakė turėtų padėt atstatyti funkciją sąnarių.
Medrolį aš griežtai atsisakiau gert,nes nenoriu išsipūsti doh.gif
Seniau manęs niekuo negydė.Tik simptomus slėpė,tai yra visa mano diena: nuskausminamieji,nuskausminamieji ir tt.
Tai sakė 3 mėn.pagersiu sulfasalaziną,tada jei matys,kad pakankamai neveikia,pridės metotreksatą,o tada jei dar reiks-biologinę.
Šiaip abejoju,kad tas sulfasalazinas man atstatys funkciją....Dėl klubų dar pas ortopedus eisiu (reumatologams apie tai nesakysiu) ir riešą eisiu nusipunktuot pas chirurgą (apie tai irgi reumatologams nesakysiu,nes sakė nusipirkt įtvarą kietą ir tiek,bet man rašyt reik,tai suspunktuosiu,kenalogo suleis ir bus jėga!)
Atsakyti
žinai supratau
O ta punkcija.... ka ten daro, skystį koki nutraukiėnja ar ka...

Jo sulfaxzaminas skausmo nenuima.Užtat medroli geriu.
o dabar geriu metrodeksata, tai žinok medroli galiu labai pamažint. nutraukt neišeina, nes sustingsta sanariai ir nepaeinu. bet galiu sau labai mažas dozes gert, ir kas antra diena.
Jo amn daktarė irgi sakė,kad jei pakankamai nesutos liga bioterapija gfal skirs. na žiūrėsim po švenčių per tuos likusius mėn, kaip čia man seksis.

o tu nebijok sulfazamino. Aš anksčiau skaičiau,kad tu daug nuskausminamųju leidies. Bet kažkaip nesupratau kodėl tokių dozių reik. Aš nuskausminamuosius mečiau senei. nuo rugsėjo neimu nė burnon.Aš aišku sena, Man 40, bet aš skaitau,akd man turi numušt uždegima iki to kad nereiktų nuskausminamųjų,.Aš daktarei pasakaiu nuskausminamųjų negersiu, Nes gaunasi uždaras ratas. Prigeri nuskausminamųjų, tada eini dirbt namie .(nu pas mane tai 3 vaikai, vyras ir uošvis po insulto ) Tada persidirbi, nes kol dirbi neskayuda, ir kai vakarop ar nakti užeina tokie skaumai,kad reik gert dviguba norma. Na tada vėl praeina, gali dirbt...bet tada nakčia reiktriguba norma nuskausminamųjų...gert.Užtat atsisakiau.sakau turit sutvarkyt liga, akd nereiktų simtpomu malšint , o pati uždegima mažint. Aaš tik toki kelia matau.
užtat labai gaila, man taves, skaičiau jau sostinėj gydais, taigi turėjo jau tau sustabdyt uždegima.

Žinai bet aš savo kaimo daktaryte tada labai džiaugiuos. Reiškias pasisekė man. Visgi sergu pirmi metai ir jau nuskausminamų nereik. NU movalis jo... gal ir pučia. Matosi pilvukas atsirado....ir šeip riebaliakia kaupias. Bet aš kažkaip manau,kad nuo streso pavalgau skanaiu ir saldžiau ir dar praktiškai tikrai mažai dirbu. bes anksčiau tai ėjau kaip tankas.... o dabar paguliėnju vis.
Tiesa BIoterapija mano broli taip išpūtė, kad oi oi...tiesiog išpurto veidas ir staigiai, nuo 2 lašeliniu. Taip kad . ...žiūrėsiu gal praeis jam. Bet jei liga sustos tai tegul , velniuop. Kadangi man irgi bioterapija siūlo., tai mano vyras jau maždaug susitaikė su ta mintim, kad pūsiuos. Bet mes skaitom geriau biški putli ir sveika, nei kūda ir gulinti.

Ir dar klausyk, papasakok kaip rengies šiuo laiku.Šalta. Negaliu niekaip rūbū prisitaikyti,kad laukan normaliai išeit.
Aš šiuo metu turiu apsimaut 2 poras šiltų kelnių, dar megstus ankelėnikus ir neperpučiamas kelnes.Tada nieko. Užvakar ėjau laukan u golfu ir 2 megstukais+ pūkinė striuke, tai jaučiaus,kaip su megstinių... šalta mašinoj buvo.
Vakar kailinius išsitraukaiu,Bet nervuoja ji mane, nes palaida apačia ir rankogalių nėr.
nebežinau nė ką rengtis.
Man kožna ryta reikia merginas mokyklon nuvežt, paskui per piet 3 reisai būna, namo ir į treniruotes. Jei nevežiosiu baigsis sportai, nes toli labai....
Tai va misliju,gal kokius termoapatinius nusipirkt.
Šeip tai prisirengt galiu,taip kad mašinon įlipt, bet tada bėda , negaliu užeit jokion maksimon, ar poliklinikon, na ten kur šildo normalaii.Nes iškart per šilta pasidaro. reik nusirengt. O kaip nusimoviėnt apatines kelnes...aaaaaaaa
juokinga. nu pas drauges nueinu, nusirengiu tada kava geriam. o va viešoj vietoj tai žiūrėtų kaip i kokia ožką.
Su ugais padėjai.Vaikštau patenkinta , gal ir su rūbis patarsi ka.

Atsakyti
Sostinė kaip sostinė,bet vaikų reumatologė kiaura mano visai buvo,o rinktis nebuvo iš ko... doh.gif
Be nuskausminamųjų aš nė iš vietos...Skauda tiek,kad judėt visiškai negaliu..Dabar stengiuosi kuo mažiau jų,bet neočin išeina taip man unsure.gif
Dėl rūbų-aš kaip tik ruošiuosi pirkti vilnos-šilko apatinius (marškinėlius ilgom rankovėm ir kelnes ilgas.Jie plonyčiai,puikiai priglundantys).Šiaip kaip rengiuosi?Per šalčius maunuosi plačias kelnes ir po jomis tympas medvilnines,nes po džinsais negaliu prisiverst nieko užsimaut.Tada vienas kojines paprastas,tada vilnones ir į uggus.Viršus?Apatiniai marškinėliai,ilgom rankovėm palaidinė (arba 3/4 rankovėm),tada megstukas nestoras,tada džemperis arba storesnis vilnonis megstinis ir puspaltis (turiu labai gerą,nes pūkinė,bet tokia iš s.Oliver,neperpučiama),jis toks iki vidurio šlaunų.Tada ant kaklo šalikas,kailinė kepurė,pištinės šiltos ir vsio.Be vis tiek stengiuosi ilgai nebūt lauke.O taip tai svarbu prisisluoksniuot,nes oro tarpai esantys tarp rūbų,padeda išlaikyt šilumą.
Bet manau,kad nusipirkus tuos apatinius turėtų dar šilčiau būt...Aišku nėra jie labai pigūs,bet ko nepadarysi dėl sveikatos.... rolleyes.gif
Ai,kažkaip dabar neimu į galvą,nepadės tas sulfasalazinas-nepadės..pakeis į kitką...
Biologinė kažkaip nepučia....Nes kiek draugių turiu ir nei viena svorio nepriaugus,tik prednizolonas pučia,metotreksatas irgi nepučia....Tai būtent Prednizolono (Medrolio) aš ir nenoriu,nes ir taip tokia putli esu,tai jei dar papilnėčiau doh.gif doh.gif
Atsakyti
Aišku.
Aš tuos plonus medvilninisu termo apatinisu turiu. Man jie tik rugsėjui tiko. 4u.gif
O dabar maunuso 2 poras šiltų kelnių, paparastų megstų ir ant kelių megstas rankovike. Tada jau plačios kelnės.Nu viršus tai kaip ir tau. Ilgos rankovės maikė. 1 megstukas ir antras negstukas. tada kailinai.Tai kaip tik.Pūkiėn striukė man iki-10. Nežinau kaip ,gal ateitį geriaus bus, nes pirmos 2 šalčių dienos tai buvo super šaltos.Jei prisumuoji vėja gaunasi -20.gavosi labai staigus temperatūros pokytis. Užtat gal sustresavo organizmas, Per daug prisitaikyt iš kart.

na o dėl vaistų tai gal medrolis pučia.Velniai čia žino. bandau mažint kiek įmanoma. Bet daug negaliu.Vistiek namai ant manęs laikosi.
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2010 12 02, 13:50)
Aišku.
Aš tuos plonus medvilninisu termo apatinisu turiu. Man jie tik rugsėjui tiko. 4u.gif
O dabar maunuso 2 poras šiltų kelnių, paparastų megstų ir ant kelių megstas rankovike. Tada jau plačios kelnės.Nu viršus tai kaip ir tau. Ilgos rankovės maikė. 1 megstukas ir antras negstukas. tada kailinai.Tai kaip tik.Pūkiėn striukė man iki-10. Nežinau kaip ,gal ateitį geriaus bus, nes pirmos 2 šalčių dienos tai buvo super šaltos.Jei prisumuoji vėja gaunasi -20.gavosi labai staigus temperatūros pokytis. Užtat gal sustresavo organizmas, Per daug prisitaikyt iš kart.

na o dėl vaistų tai gal medrolis pučia.Velniai čia žino. bandau mažint kiek įmanoma. Bet daug negaliu.Vistiek namai ant manęs laikosi.
doh.gif

Medrolis pučia,oi pučia.
Aš būtent noriu vilnos-šilko,nes jie daug geriau už medvilninius šilumą laiko.
O šiaip NR.1 dalykas-kuo mažiau būt lauke.Aš dabar sau guliu ligoninėj ir kaifuoju,bet va,reiks šia padirbėt eit,tai net nežinau ar eisiu į lauką su mažium pasivaikščiot.Jam tai gerai-sveika,o man ... doh.gif Ryt paleidžia jau (širdis šd mala,bet nesakiau nieko,nes nepalestų,o darbo daug doh.gif doh.gif )
Atsakyti
labukas.
Aš jau kelios dienos su naujais termo rūbais blūdiju. Pasakysiu gėris neišpasakytas. Aišku kaina blush2.gif kanda,. bet tiokiuos per metus nenunešiot. Pirkau maike ir kelnes. maikė tai visai superinsi daigtas, ant jos plona tunika užsimetu ir kailinisu. va buvau mergaičių varžybose, ati 2 val salėj..... taip šilta buvo ,akd nusirengiau iki apatinės maikės ir rėkavau.Ai maikė labiau i golfa panaši. tai nieks ir nesuprato.
O va su kelnėm tai prasčiau. Va kai šiandien apie 0 tai pats tas, termo kelnės ir audimo kelnės paprastos us puku. O va kai -4 tai dar moviaus vienas . visgi keliai reaguoja.Tai ankelėnikus dėjaus . Kita diena buvau tuos kelius šildomu tepalu ištepus.

Aišku lengviausia pasakyt,kad namie sėdėt.Bet aš tai mamka. man mergikes mokyklon vežt reikai.,Paskui namo ir dar i treniruote. O ttarpe parduotuvėn užsukt. Nu gaunasi 3 reisai miestan. ir neikur aš bnedingsiu. Vaiku perkelt į mokykla po nosim, negaliu....... ne tam aš vjas į kita mokykla perkėlaiu,kad atgal prašytis. o treniruotės irgi kitam meisto gale...gaunasi kad man vairuot žiauriai reik.
Taio va..

O termo rūbai man tuo gerai,kad dabar galiu bent normaliai užeit i maksima, ir nebeprakaituoju......... būdavo prakaišas iųšpoila, ens per kršta ir lekiu lauk, neapsipirkus npormaliai.Amžinai namei ko nors trūksta.O gyvenam mes toli nuo parduotuvių, nepasiųsi vaikų grietinės parnešt. toli.
Tai bandau prisitaikyti kažkaip. kas belieka.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2010 12 07, 23:26)
labukas.
Aš jau kelios dienos su naujais termo rūbais blūdiju. Pasakysiu gėris neišpasakytas.

Gal gali nuorodą kokią internetinę įmesti kur pirkai tuos termorūbus 4u.gif ir kažin ar vaikams 12metų galima kažko panašaus įsigyti mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo P@nter@: 08 gruodžio 2010 - 12:28