Įkraunama...
Įkraunama...

Draugų pasirinkimas

Dar labai svarbu renkantis draugus ir bendraujant su jais - materialinė pusė (nors ir kaip bebūtų šlykštu), nes pripažinkit - jeigu skiriasi jūsų ir jūsų draugų finansinės galimybės, mažai ką galima benuveikti drauge...... sad.gif Pastebėjau šitą jau seniai. Lūdna, bet taip yra.

Oi, turėčiau daugiau laiko, tai taip išsiplėščiau šitoj temoj..... ;D
Atsakyti
Na aš manau, kad šiame forume ar chat'e galėčiau daug draugų surasti.  ;)
Dabar turiu draugą ir draugę. Tai draugai nuo studijų metų, labai artimi draugai. Anksčiau turėjau labai gerą draugę mokykloje, bet keliams išsiskyrus ir mes šiek tiek atitolome. Iš pradžių dar žinojau jos gyvenimo vingius, o dabar jau pamečiau ją iš akiračio. Kiek žinau jos Lietuvėlėje jau senai nebėra. Turėjau ir "išdaviką" draugą, kuris tik apsimetė geru, nuo to laiko dar atsargiau vertinu žmones. Šiaip aš bijau pasiduoti žmonių įtakai, nes žmonės gana greit pamato, kad už nuoširdumą ir širdį išsiimčiau, o tada jau manipuliuot ima manimi. Taigi draugų nedaug turiu.
Atsakyti
..."geriausias draugas tas, kuris pirmas tavo akyse pamatys dar nespėjusias pasirodyti ašaras, o širdyje-giliai paslėptą žaizdą"  wink.gif...

'draugas-tai žmogus, su kuriuo galima tylėti"...(Rubanevas"
Atsakyti
Draugai yra lyg tylus angelai, kurie pakelia mus aukstyn , kai musu sparnai pamirsta, kaip reikia skraidyti.
Atsakyti
o ar sutinkat su teiginiu, kad 'jei gyvenime neteksi draugo-nesigailėk, nes tikro draugo netekti negalima"...?
Aš jau, ko gero, nebesutinku, nes išeitų, kad arba aš jų gerų taip ir neturėjau, arba vistik galima paprastai ir lengvai prarasti ir gerus draugus  sad.gif, netgi be jokių didesnių priežasčių...tiesiog, jie taip pasirinko...
"geriau būt alkanu, negu bet ko pavalgius,
ir likti vienišu, jei nėr tikrų draugų"...(Omenas)
Atsakyti
Draugus renkuosi ilgai ir atsargiai. Galbut tai itakoja mano zodiako zenklas - niekur nemegstu pavirsutiniskumo...Kai gime vaikiukas, pasikeite draugai - vieni nutolo, atsirado nauji. Su vyro draugais jokiu problemu nebuvo, tik tiek, kad visi jie dar nevede ir dauguma neturi merginu...Tai kai susitinkam, man truputi truksta moteriskos draugijos... wink.gif
Atsakyti
anksciau sventai tikejau, kad turiu draugu, bent jau viena drauge tai tikrai, o dabar esu 100% TIKRA, kad jie visi tik pasyztami ... :-/
Atsakyti
anksciau sventai tikejau, kad turiu draugu, bent jau viena drauge tai tikrai, o dabar esu 100% TIKRA, kad jie visi tik pasyztami ... :-/

As busiu tavo drauge jeigu nori ;D biggrin.gif
Atsakyti
Aš manau, kad draugai atsiranda savaime. Niekaip negalėčiau pasakyti, kad galima rinktis draugus. Tiesiog žodis rinktis man asocijuojasi su pragmatiškumu.  Atleiskit, tikrai nenoriu nei vieno iš jūsų įžeisti. Rašau tik savo nuomonę.
Galiausiai, gerai pagalvoję, kaip atsirado jūsų tikras draugas/-ė, tikriausiai nelabai galėtumėt atsakyti. Pažiūrėkit, kiek aplink yra panašiai mąstančių, panašų pomėgį turinčių žmonių. Tik kažkodėl ne visi jie tampa draugais. Todėl ir rašau, kad jie atsiranda savaime. Gal tiksliau, susitikus panašioms sieloms...
Atsakyti
Kartais labai sunku gyvenime atskirti, kas yra tikras draugas, o kas tik labai geras pazystamas. Sakoma, kad jei nori suprasti savo tikrus santykius, tai isvaziuok i zygi ar bendra kelione automobiliu, ten viskas atsiskleis kaip knyga. 8) :smile.gif Zmones atranda kitus zmones nelaimes, sunkaus tau laikotarpio atveju. Vieni nusisuka, kiti, net tau netiketai, pagalbos ranka istiesia ir sirdi nuramina. Tokiais atvejais net nezinai, kodel tas zmogus, kuri laikei tikru draugu nuo taves nusisuko, o tas, kuri matei tik karta metuose ir net buvai pamirses, pirmutinis atskuba tau i pagalba.. toks gyvenimas, pilnas netiketumu. Draugu nepasirinksi, jie patys ateina i musu gyvenima kaip stebuklas. Kartais labai verta pamastyti, kiek is tiesu  turi tokiu artimu zmoniu, kuriems galetum ekstra atveju paskambinti viduri nakties ir paprasyti pagalbos, ir tau nebus atsakyta, o su mielu noru bus padeta. Kiek? Kai isigilini, tai tokiu zmogeliu yra is ties nedaug, o visa ta "draugu" mase, tai tik butaforija, tai tik "labai geri pazystami"...
Atsakyti
] Seniau maniau, kad turiu daugiau daug draugu. Deja, pasikeitus mano gyvenimo aplinkybems,  draugu gretos labai praretejo, o priezasciu turbut reikia ieskoti socialinio, finansinio statuso pasikeitime. Draugai liko su tuo, kuris ta turi. Taigi, kaip sakoma "drauga nelaimeje pazinsi". Matyt, jie ir nebuvo draugai, o tik pazystami  :-/
Atsakyti

"10 Taisyklių, kaip rasti ir neprarsti draugų  :smile.gif:

1. ŠIANDIEN PAŽĮSTAMI, RYTOJ – DRAUGAI, todėl nepraleisk jokios progos ar galimybės užmegzti santykius su maloniu žmogumi.
2. SUSITIKIMAS SU ŠYPSENA, geru žodžiu, nuoširdžiu ir energingu pasisveikinimu – gero kontakto pradžia.
3. TAPK ĮDOMIU PAŠNEKOVU ir stenkis turėti, ką pasakyti bet kuria tema, bet kuriuo momentu.
4. PALAIKYK POKALBĮ : užduok klausimus, rodyk susidomėjimą, pasidalink savo įspūdžiais aptariama tema. O palyginti savo mintis ir jausmus su pašnekovo gali tiek garsiai, tiek ir tyliai.
5. AKTYVIAI KLAUSYK kito, vertink jo kalbą, būk atidus ir gausi daug informacijos bei rasi priėjimą prie kitos asmenybės.
6. BANDYK BENDRAUTI kuo daugiau ir džiaukis ta energija, kuria pasikeičia bendraujantys žmonės – tokie savotiški, nepanašūs ir ypatingi.
7. IEŠKOK SAVO STILIAUS tiek gyvenimo būde, tiek savo įsitikinimuose, tiek išorėje – aprangoje, šukuosenoje, elgesyje.
8. KOMPLIMENTUS PRIIMK drąsiai, bet neužmiršk ir kitus pagirti.
9. NEBIJOK PARODYTI SAVĘS iš įvairių pusių – bandyk keistis, drąsiai ieškok, rask, kas Tau geriausiai tinka ir maloniai kitus nustebink.
10. ATSISVEIKINK DRAUGIŠKAI ir maloniai, parodydamas, kad pokalbis ir buvimas karti Tau buvo svarbūs ir naudingi  ;)"

Atsakyti