QUOTE(Paliukas @ 2009 08 25, 09:23)
Tai mokslas ir gyvuoja, bet gyvuoja truputi kitaip.
Kaip pastebejote sildymo irenginiai pakankamai dideli, todel kad juose yra pilna elektronikos, kurios deka stengiamasi sumazinti islaidas. O pas Jus mazas irenginukas kuris gelbeja?
Patikeciau kad mokate uz sildyma 100lt per menesi ELEKTRA, jei pas Jus butu super super pasyvus namas, ir tai ne virs 100 kvadratu

Paaiskinkit tuomet sio stebuklo veikimo principa, as paaiskinsiu kaip as suprantu.
Veikia jis tokiu principu kaip ir tarybiniais laikais sildomas vanduo. T.y. imi dvi britvas apvynioji + ir - ir ikisi i stikline su vandeniu, po kazkiek laiko vanduo uzverda, ar kazkaip panasiai. Pas Jus turbut panasiai.
Tuomet uzpildai sistema spec skysciu (kiekvienas ji vadina kaip nori bet yra kazkoks paprastas antifrizas ar pan.). Ir sujunges siurbliukus su jutikliais paleidi.
As suprasciau jei tai butu kazkokia nereali technologija ir skystis nuo trinties kaistu, bet kad cia viskas paprasta.
Tuomet as labai lengvai galiu Jus nurungti. Parduodu zmogui akumuliacine talpa, tena ir saules kolektoriu rinkini. Bendroje sumoje gaunas apie 10-11k.
Aij dar tiesa uzpildau sistema Jusu super skysciu
Ziema uzstatau sildyma taip:
Nakti sildo elektra is teno nuo elektros, diena (ziema) kazkiek prisildo nuo saules kolektoriu. Tai pagal mano skaiciavimus mano sanaudos kas menesi per puse butu mazesnes nei Jusu? T.y. po 50Lt kas menesi?
Zinoma, galima pasinaudoti zmoniu noru moketi maziau ir netureti rupesciu, bet... nemanau kad tokiu budu reikia daryti versla
Jus visiskai neteisus.
visais atzvilgiais.
britvos - elektrodinis katilas, ten jonizacija nevyksta.
Su antifrizu beril katilas nedirba (bent as nebandziau, gaila katilo).
Namo nusprendeme pasyvaus nestatyti, nes tai tik pinigu svaistymas.
Akumuliacine talpa, kaip ir saules kolektorius - niekada neatsiperka.
Vejo jegaine turetu atsipirkti, tik ji turi kainuoti apie 10 000 litu.
jei kiekvienu klausimu domina mano nuomone - prasom atskirom temom.
ir manau galime perkelti diskusijas i anksciau nurodyta foruma.
mano teiginiai - tai ne mano nuomone. Tai skaiciais paremta ekonomika.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2009 08 25, 09:36)
Kazkaip gerai nusisnekejot su malkom ir baldais, prie ko cia?
Malku kaina yra tokia ir tokia ir viskas. Baldus gamina gerbiamasis nutashe rastus, juos susmulkine ir tik po to ta mediena klijuoja. O ar zinote kodel klijuoja? Todel kad plokste gaunas lygesne ir ja lengviau apdirbti, jei norit naturalaus medzio baldu ruoskites pakloti nemaza sumele, nes juos apdirbti reikia zymiai daugiau laiko (supjaustyti, isdziovinti taip kad medis "nevaiksciotu" ir t.t.). Taip kad dejot i pievas su malkom.
Apie kaminu mokesti, yra katilai kurie pripazinti ekologiskais - tokio mokescio nebus jei zmogus neprades kurenti anglimis.
O jei butumet vartotojas, tai jau seniai butumet palikes sia tema, sukurete beril puslapyje foruma nes esat tik vartotojas...

100Lt per menesi dar nepastatytame name ( na nebent skaitliuka atsukinejat ar elektra nuo kaimyno pasijunges esat)
net perskaityti tingite...
juk rasiau, kad vidutiniskai gaunasi 1,33 lt uz kv.m., tai yra vidutiniskai 133 lt uz 100 kv.m. nama. is kur 100?
del medzio - jus apsoliuciai teisus, niekada geramediena nebus pigi.
kaip ir geros malkos.
Kiek tamsta malku sudegini per sezona? kokiu malku? ir kokio dydzio namuka turi?
nuoroda i malku kainas idejau - skaiciuojame