Įkraunama...
Įkraunama...

Elektrodinis šildymas

as sutikciau su tokiais teiginiais jei namas pas tamsta butu iki 70 m2, langai naudojami pasyviam namui, atsukti i pietu puse vitrininiai, namuose butu rekuperacine sistema (ne nuo elektros o nuo saules kolektoriu) ir lauke stovetu 3-5kW vejo jegaine (ziema daugiau vejo nei saules del to ir sakau vejo).
Tada sutikciau, o dabar tai panasu i eilini mita apie amzina varikli (anot EVOY) - nuoroda rodziau pries tai.
Kas liecia silumos siurblius, tai manau kad vienas is tokiu siurbliu gamintoju jau seniai butu pasinaudojes tokiu variantu, tam kad butu pranasesnis pries kitus, taciau kazkas juos sustabde (manau priezasti jie rado isnagrineje iki galo joninius katilus).
Jusu katilai tikrai tiktu namui iki 50m2, nes tokiuose su katilinem striuka, tuose kur tokios yra renkasi katila (kietu, skystu ir t.t. kuru).

Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 25, 14:58)
man patinka skaičiuoti, tad paskaičiuosiu:
5kw x 6h = 30 kWh/parą -> 900 kWh/mėn. toliau: 900kWh x 0,23 Lt = 207 Lt/mėn už elektrą vien šildymui. O kur šaldytuvas, TV, apšvietimas, skalbenkė, el. virdulys? Be to, kiek suprantu, visviena reikalingi cirkuliaciniai siurbliai, ar ne? O kur jų imama el. energija? Kažkaip man mistiškai atrodo tie skaičiavimai. O dar mistiškiau atrodo 50Lt už elektrą (kaip kažkur anksčiau skaičiau)... Kokie komentarai?

Pamirsai dar boilerio sildyma, juk katilo kaip tai nera tai sezono metu sildo elektra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 25, 14:58)
man patinka skaičiuoti, tad paskaičiuosiu:
5kw x 6h = 30 kWh/parą -> 900 kWh/mėn. toliau: 900kWh x 0,23 Lt = 207 Lt/mėn už elektrą vien šildymui. O kur šaldytuvas, TV, apšvietimas, skalbenkė, el. virdulys? Be to, kiek suprantu, visviena reikalingi cirkuliaciniai siurbliai, ar ne? O kur jų imama el. energija? Kažkaip man mistiškai atrodo tie skaičiavimai. O dar mistiškiau atrodo 50Lt už elektrą (kaip kažkur anksčiau skaičiau)... Kokie komentarai?

nezinau kas rase kad 50 Lt menesiu elektra. As sunaudoju dabar, kai nera sildymo elektros uz 100 lt per menesi: boileris, kaitlente, arbatinukas, TV, PC, orkaite, lygintuvas, siurblys, indaplove, skalbimo masina, apsvietimas, kiemo prozektoriai ir t.t.
Gyvename 4 asmenys.
sildymo matematika vasario salciausio menesio, kai buvo daugiausia sunaudota elektros (sendienos kainomis):
viso 1000 KW/h
diena 333 KW/h x 0,34 Lt = 113,22 Lt
nakti like 667 Kw/h x 0,2 Lt = 133,4 Lt
ta tiksliai zinau, nes turiu irenges kontrolini skaitikli sildymui.
Viso 246,62 Lt vasario menesi kainavo man sildymas sendienos kainomis.

cirkuliacinis siurblys ir kiti pribambasai yra ir prie malkinio, jei lyginti su malkiniu sildymu - siurblys analogiskas ir jis skaiciavimams itakos neturi. bet ir jis naudoja elektra:
40-60 W galingumo cirkuliaciniai siurbliai ~50 x 24 val x 30 dienu = 36 KW/h.
pas mane 40 W vienas siurbliukas.
Dar, kai pas jus grindinis sildymas - tai jau 2 siurbliukai, minimum. O jei dar ir akumuliacine talpa pastatete, dar + vienas.
kadangi cirkuliacinis dirba visada, galima skaiciuoti vidutine el. kaina 0,27 Lt.
1 siurblys 50 W mums kainuoja 9,72 Lt per menesi
2 siurbliai = 19,44
3 - 29,16 Lt per menesi.

kaip matote, ir Beril lentelese pateikta informacija nesikerta su musu isvadomis, kaip kolega rase, kad granulemis sildosi.:
Beril katilu kainuoja ne brangiau nei malkomis.
o kadangi malkomis sildytis lietuvoje pigiausia, tai as ir laimingas, kad nemoku daugiau, nei kad sildytis malkomis.
malkines nestaciau, katilines nestaciau,kamino nestaciau, miegu kur noriu ir kiek noriu.
ar suskaiciavote kiek neisleidau pinigu, gaudamas tapati rezultata?
o komforta?
ir kodel man tuo nepasidaliti su jumis?
kodel jums nesutaupyti kruvos pinigu?
Atsakyti
[quote=Paliukas,2009 08 25, 15:09]
as sutikciau su tokiais teiginiais jei namas pas tamsta butu iki 70 m2, langai naudojami pasyviam namui, atsukti i pietu puse vitrininiai, namuose butu rekuperacine sistema (ne nuo elektros o nuo saules kolektoriu) ir lauke stovetu 3-5kW vejo jegaine (ziema daugiau vejo nei saules del to ir sakau vejo).

langai naujausi, atitinkantys sunus dvieju kameru/triju stiklu.
Vitrinine dalis pietu puseje. Kaip minejau - esu pries rekuperacine, nes turiu geresne. Man oras is kiemo (kai kieme -30C) i vidu ateina 8 - 10 C siltumo.
Saules kolektorius, kazkada buvo norimiausia preke, bet kai paskaiciavau - ji neatsiperka ir atsisakiau ir kitus atkalbineju. Vejo jegaine statyti noriu, tik man turbut kaimynai sutikimo neduos. Vot jei ja gauti iki 10 000 lt 3-5 KW - tai ji turetu atsipirkti.

Tada sutikciau, o dabar tai panasu i eilini mita apie amzina varikli (anot EVOY) - nuoroda rodziau pries tai.
Kas liecia silumos siurblius, tai manau kad vienas is tokiu siurbliu gamintoju jau seniai butu pasinaudojes tokiu variantu, tam kad butu pranasesnis pries kitus, taciau kazkas juos sustabde (manau priezasti jie rado isnagrineje iki galo joninius katilus).
manau juos sustabde patentai, arba neipirko, arba neipirko. rusai siu technologiju neskuba pardavineti, jie patriotai.

Jusu katilai tikrai tiktu namui iki 50m2, nes tokiuose su katilinem striuka, tuose kur tokios yra renkasi katila (kietu, skystu ir t.t. kuru).

MUSU biggrin.gif paziurek www.beril.lt kur klientu atsiliepimai yra. ten net 700 kv.m. sildomo ploto namukas, gali paskambinti ir ne tik. gali nuvaziuoti. buvau, ziurejau, stebejausi.

Papildyta:

Pamirsai dar boilerio sildyma, juk katilo kaip tai nera tai sezono metu sildo elektra smile.gif
boileri as savo informacijoje iskaiciavau.
ji taip pat pirkau is BERIL.
ir neapsirikau.
kaip ten ir raso techninese charakteristikose - taip ir yra:
mano 200 litru ACI+ boileriukas naudoja nuo 1 iki 2 KW/h naktines energijos, kas sudaro 47,1 KW/h po 0, 2 Lt = 9,42 Lt per menesi.
ar neuzkliuvo skaiciai?
suma pinigu tokia pati,kiek elektros naudoja cirkuliacinis siurblys.
O jei gryzti prie saules kolektoriaus?
jame yra cirkuliacinis siurblys.
Tai, nemokama saules siluma, kuria gauname 6 menesius per metus kainuoja ~ 9 Lt per menesi.
ar man reikia saules kolektoriaus?????
NEEeee

keista matematika, keistos technologijos.
Bet jos jau yra.
prasom ir jus naudokites. eksperimentuokite. ir bukite laimingi, kaip ir as.
Atsakyti
Reikes ir man populistiniu fraziu pasimokyti:
"Jus ka norit peckuriu visa gyvenima dirbti - musu katilai tai komfortas, tik 1-2 kartus per savaite uzkrasit ir viskas, uzkrovimas vyksta iki 10min..."
"mes Jums sutaupysime kruva pinigu"
nu kam taip akiplesiskai palenkineti zmones i savo puse? smile.gif

Kiek zinau geoterminiai katilai is 1kW pagamina iki 3kW, dabar nieko sito nereikia nes atsirado stebuklas kurio santykis irgi labai panasus ir visa tai telpa kiseneje smile.gif

***** reikes tuo stebuklingu skysciu uzpildyti savo sistema ir tris kartus sumazinti islaidas sildymui.
4t per sezona (cia geriausiu atveju)
4tx500Lt/6men=333Lt/men
333lt/3(deka nerealaus skyscio)=111Lt dviem simtams kvadratu ir boileriui 200l

Kolega as sildysiuos pigiau nei Jus bigsmile.gif o jei dar malku imesiu tai isvis uz kokius 60-70lt per menesi - pigiau grybo drinks_cheers.gif
Aciu, butinai pasidomesiu sio skyscio technologija ir paziuresiu ant kiek suderinama su maniskiais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 25 rugpjūčio 2009 - 14:49
QUOTE(Paliukas @ 2009 08 25, 15:47)

Kolega as sildysiuos pigiau nei Jus  bigsmile.gif o jei dar malku imesiu tai isvis uz kokius 60-70lt per menesi - pigiau grybo  drinks_cheers.gif
Aciu, butinai pasidomesiu sio skyscio technologija ir paziuresiu ant kiek suderinama su maniskiais smile.gif

galiu tik tiek pasakyti, kad jis neturetu pakenkti jokiam katilui.
Atsakyti
QUOTE(Wrazas @ 2009 08 25, 14:51)
Del pasiviu namu:
tai tik valstybei reikalingi, mums eiliniams gyventojams to nereikia.
1. pasivus namas du kartus brangiau kainuoja. (valstybe gauna du kartus pajamu uz namo vieneta, du kartus daugiau medziagu tam pagaminama ir t.t.)
2. pasivaus namo reikalavimai: rekuperacine sistema. Ji brangi, irengimas brangus, eksploatacija brangi. (ir vel valstybe gauna daug pajamu). Pas mane jos nera.
3. sildymo kastai pereina is biudzeto sildymas i biudzeta vedinimas. Vedinimo kastu niekas neskaiciuoja. Toje vietoje gaunasi iliuzija, kad sildymas labai atpigo.

Skirtingai nei apie Jūsų minimą šildymo sistemą, apie Pasyvius namus vis tik kiek tai gaudausi. Todėl:

Reikia ar ne: Europa nesprendė, kad reikia, ir nuo 2016 m. Pasyvaus namo standartai kaip ir žada tapti privalomais. Mūsų valstybei tai visiškai nereikalinga- kitu atveju ji remtu energijos poreikio mažinimą visomis įmanomomis priemonėmis. LT ir toliau "didžiuosis" būsto fondu, kurio šilumos nuostoliai primena, kad vis tik esame kiek atsilikusi šalis su gana liūdnomis perspektyvomis.

1. Jei turite omenyje karkasinę statybą (ar jos "sesę"- skydinę): vata keičiama termoputomis- ir tuo 75 % darbo jau atlikta.

2. Reikalavimus vis dėlto parikiuočiau kita tvarka, ir priekyje atsidurtų namo sandarumas. Be jo- visas šiltinimas tėra šiltinimo medžiagų štabeliavimas. Todėl stebina šis neatitikimas: rekuperacinės neįrenginėjote, o pagal Jūsų šiltinimo ir šildymo kaštų santykį- namas turėtų atitikti Pasyvaus namo reikalavimus sandarumui. Tokiu atveju paprasčiausiai pridustumėte.

3. Kaip ir IQ testai- skaičiavimo metodikos yra įvairios. Išeikime iš to, kad šilumos kWh vis vien tenka prigaminti/sutaupyti, ir priemonėms nebūsime labai išrankūs: po šiltinimo, rekuperatorius šias "pareigas" atlieka pigiausiai- toks savotiškas "plataus profilio pigus darbininkas" (nes sugeba kur kas daugiau). Be to, (kartu kad ir su saulės kolektoriais) sugeba perimti pagrindinės šildymo sistemos funkcijas didžią šildymo sezono dalį LT (orientuojantis i švedų patirtį)- ir tik oro kiekiai trukdo perimti visą (arba tenka sistemą "užnavarotinti").
Atsakyti
QUOTE(Wrazas @ 2009 08 25, 14:24)
nezinau kas rase kad 50 Lt menesiu elektra. As sunaudoju dabar, kai nera sildymo elektros uz 100 lt per menesi: boileris, kaitlente, arbatinukas, TV, PC, orkaite, lygintuvas, siurblys, indaplove, skalbimo masina, apsvietimas, kiemo prozektoriai ir t.t.

100Lt per mėn? Jūs prausiatės po šaltu vandeniu? Šaldytuvas pas jus neegzistuoja? TV maitinat su "Sirijus" elementais (galbūt "energizer", tuomet atleiskit)? Kaitlentė kokiu principu veikia??? Skalbimo mašina??? Dėl apšvietimo - nesiginčiju, galbūt jūs susisukot diodines lempas, kur viena 1,5W lemputė šviečia kaip paprasta kaitrinė 100W...
Gyvename 4 asmenys.
sildymo matematika vasario salciausio menesio, kai buvo daugiausia sunaudota elektros (sendienos kainomis):
viso 1000 KW/h
diena 333 KW/h x 0,34 Lt = 113,22 Lt
nakti like 667 Kw/h x 0,2 Lt = 133,4 Lt
ta tiksliai zinau, nes turiu irenges kontrolini skaitikli sildymui.
Viso 246,62 Lt vasario menesi kainavo man sildymas sendienos kainomis.

Na taip, tik šildymas. Dabar pridėkite tą kainą, kuri aukščiau jūsų paminėta, kai nėra šildymo sezono. Plius PRISIMINKITE, jog apšvietimas tamsiuoju paros metu dega kur kas ilgiau, tad pridėkite prie tos sumos dar keleta litų. Kokia suma gaunasi?
cirkuliacinis siurblys ir kiti pribambasai yra ir prie malkinio, jei lyginti su malkiniu sildymu - siurblys analogiskas ir jis skaiciavimams itakos neturi. bet ir jis naudoja elektra:
40-60 W galingumo cirkuliaciniai siurbliai ~50 x 24 val x 30 dienu = 36 KW/h.
pas mane 40 W vienas siurbliukas.
Dar, kai pas jus grindinis sildymas - tai jau 2 siurbliukai, minimum. O jei dar ir akumuliacine talpa pastatete, dar + vienas.
kadangi cirkuliacinis dirba visada, galima skaiciuoti vidutine el. kaina 0,27 Lt.
1 siurblys 50 W mums kainuoja 9,72 Lt per menesi
2 siurbliai = 19,44
3 - 29,16 Lt per menesi.

g.gif

kaip matote, ir Beril lentelese pateikta informacija nesikerta su musu isvadomis
...
ir kodel man tuo nepasidaliti su jumis?
kodel jums nesutaupyti kruvos pinigu?

malonu, jog dalinatės, tik niekaip nesuprantu, kodėl žmonės nesinaudoja šiuo šildymu, m? Aš mieliau linkęs prie infraraudonųjų spindulių (neperšu niekam, gink Dieve)..

p.s. Kvailas bet, kaip dirbančio šioj srity, klausimas: kur stovi jūsų įvadinis (ne į katilinę, o į namą) skaitiklis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Wrazas @ 2009 08 25, 16:17)
galiu tik tiek pasakyti, kad jis neturetu pakenkti jokiam katilui.

Kolega as tik noriu pasakyti jog trinat issijuoses. Negrazu visiems aiskinti jog nesat prekybininkas ir girti savo produkta. Visi svajoja susimazinti islaidas sildymui ir kuo pigiau, jusu produktas vilioja, bet pasigilinus supranti jog tai nera tas produktas kokio galima tiketis paskaicius kaikuriuos teiginius wink.gif

Sekmes prekyboje, is Jusu daug ko ismokau, gaila kad nesu toks "naglas" grusdamas produkta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 25, 16:23)
100Lt per mėn? Jūs prausiatės po šaltu vandeniu? Šaldytuvas pas jus neegzistuoja? TV maitinat su "Sirijus" elementais (galbūt "energizer", tuomet atleiskit)? Kaitlentė kokiu principu veikia??? Skalbimo mašina??? Dėl apšvietimo - nesiginčiju, galbūt jūs susisukot diodines lempas, kur viena 1,5W lemputė šviečia kaip paprasta kaitrinė 100W...

Viskas pas mus veikia normaliai ir be batareiku. Kaitlente indukcine. TV plazminis. Saldytuvas uzknisa, kai jis dirba naudoja 70 W. Apsvietimas LED ir taupios, kieme halogenai.

Na taip, tik šildymas. Dabar pridėkite tą kainą, kuri aukščiau jūsų paminėta, kai nėra šildymo sezono. Plius PRISIMINKITE, jog apšvietimas tamsiuoju paros metu dega kur kas ilgiau, tad pridėkite prie tos sumos dar keleta litų. Kokia suma gaunasi?
g.gif
o kai malkomis sildotes, pas jus elektra, kaip? nenaudojama? maistas neruosiamas?, o kodel sildymo islaidoms skaiciuojate tik malkas??

malonu, jog dalinatės, tik niekaip nesuprantu, kodėl žmonės nesinaudoja šiuo šildymu, m? Aš mieliau linkęs prie infraraudonųjų spindulių (neperšu niekam, gink Dieve)..

naudojasi, rusai virs 15 metu, latviai virs 10 metu. as ir nesuprantu, kodel lietuviai tokie konservatyvus? kol kaimynas netures, ir as nepirksiu  g.gif

p.s. Kvailas bet, kaip dirbančio šioj srity, klausimas: kur stovi jūsų įvadinis (ne į katilinę, o į namą) skaitiklis?  blush2.gif

skaitiklis ant stulpo kieme, prasom visada, galite patikrinti.
turiu ir namie kontrolini tinklo analizatoriu isirenges. Ju parodymai sutampa keliu % tikslumu.

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 08 25, 16:25)
Kolega as tik noriu pasakyti jog trinat issijuoses. Negrazu visiems aiskinti jog nesat prekybininkas ir girti savo produkta. Visi svajoja susimazinti islaidas sildymui ir kuo pigiau, jusu produktas vilioja, bet pasigilinus supranti jog tai nera tas produktas kokio galima tiketis paskaicius kaikuriuos teiginius wink.gif

Sekmes prekyboje, is Jusu daug ko ismokau, gaila kad nesu toks "naglas" grusdamas produkta wink.gif

kaip gaila,
kadangi as esu nevykelis "prekybininkas", tai ir teiginiai jusu netenkina.
Jei buciau puokus prekybininkas, uzpjautumete uz reklama.

kodel mes lietuviai visada isivaizdavome esa pasaulio bamba, ir pripazystam tik savo tiesa? Kodel neisileidziame naujoviu, kurioms jau daug metu?

Kai pradejau statyti nama, susipazinau su technologijomis, kurios seniai naudojamos vokietijoje. Butent knauf ( doh.gif ir vel palaikys prekybininku).
cia lietuviu atstovai net juokesi, kai as paprasiau grindinio gipskartonio.
teko jiems pasiulyti susipazinti ka ju atstovaujamas gamintojas gamina.
Kai jau seip taip gavau grindinio gipskartonio (latvija) teko susirasti keramzito (estija). Cia lietuvoje tokiu medziagu nebuvo.
ir daug geru daiktu cia nera ir nebus.
KODEL? g.gif
ogi kad musu tauta tik issibarste 3 milijonai. cia nera rinkos.
Kaitlente AEG indukcine - pagal uzsakyma is vokietijos. Jos net kataloguose, skirtuose pabaltijo salims nera.
O jus stebites, kodel mes nezinom.
ir nezinosim.
KODEL IKEA parduotuves nera lietuvoje?
Latvijoje yra, net dvi Lenkijoje.
kuo lietuva blogesne? Juk cia pas mus beveik visi tik IKEA uzsakymus vygdo.
pasidomekite kokius kelia reikalavimus salims, kur atidaromos IKEA parduotuves.
Tai jei uzsisedejote cia lietuvoje, ir nesidomite, kas sukurta pasaulyje, tai dar nereiskia, kad to nera.

As cia ne pardavejas.
as eilinis vartotojas, kuris apgaudinejamas visu.
ir jei mane pavyko apgauti ir per prievarta irenge man sildyma, kuriuo as esu patenkintas - as nesijauciu apgautas. Kaip ir kiti net ir skelbiami klientai www.beril.lt puslapyje. Kodel kitu katilu gamintojai neprisiima atsakomybes ir nesako kiek reikes duju, malku ir t.t. kliento bustui sildytis? Kur jusu laimingi klientai?
Ju nera, arba kitaip sakant jie visi laimingi, nes ikalta, kad taip sildytis (malkomis) yra pigiausia. O jei jau malku prideginai 2 - 3 kartus daugiau? namas kaltas.

o visa kita, pries pirkdamas visada stengiuosi ivertinti, kuo rizikuoju.

NEPIRKITE, neskaitykite, ir nevarkite, jums komfortas nereikalingas.
mes malkite, pagaliuka kur susirasime.
burzuika pasistatysime ir siltai gyvensime. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Keisti teiginiai, ypac tai jog sedit visa diena cia ir ginat viena produkta, na as visos dienos del to negadinciau jei nebuciau suinteresuotas.

Atsakysiu kodel neskelbiami vartotojai, del dvieju priezasciu:
1. Patys nenori viesumo
2. Kadangi produktai pelne pasitikejima, nereikia irodineti jog taip, sitas daiktas geras - visi zino kas ir kaip.
Isivaizduoju "Moki Vezi" puslapi su patenkintais klientais smile.gif

Del parduotuviu - vokietijoje nera maximos, bet yra lietuvoje, latvijoje ir estijoje...

Jei jauciat pykti ant lietuviu tai jau psichologines problemos, jei norit informacijos - pilnas internetas, discovery kanalas per tv, bei moksliniai zurnalai - seskit, semkites ziniu.
Jei yra noras perspjauti kitus ir tureti tai ko neturi kiti, prasom - niekas nelaiko, bet jei tai nepasiteisintu, Jusu vietoj as irgi nepasiduociau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 08 25, 17:13)
Keisti teiginiai, ypac tai jog sedit visa diena cia ir ginat viena produkta, na as visos dienos del to negadinciau jei nebuciau suinteresuotas.

Atsakysiu kodel neskelbiami vartotojai, del dvieju priezasciu:
1. Patys nenori viesumo
2. Kadangi produktai pelne pasitikejima, nereikia irodineti jog taip, sitas daiktas geras - visi zino kas ir kaip.
Isivaizduoju "Moki Vezi" puslapi su patenkintais klientais smile.gif

Del parduotuviu - vokietijoje nera maximos, bet yra lietuvoje, latvijoje ir estijoje...

Jei jauciat pykti ant lietuviu tai jau psichologines problemos, jei norit informacijos - pilnas internetas, discovery kanalas per tv, bei moksliniai zurnalai - seskit, semkites ziniu.
Jei yra noras perspjauti kitus ir tureti tai ko neturi kiti, prasom - niekas nelaiko, bet jei tai nepasiteisintu, Jusu vietoj as irgi nepasiduociau smile.gif

kaip suprantu cia siame forume, kazkas norejo pasisemti ziniu ir patirties apie BERIL sildyma.
Kadangi as ja turiu, tai ir pasidalinau.
Atsakyti