Tada sutikciau, o dabar tai panasu i eilini mita apie amzina varikli (anot EVOY) - nuoroda rodziau pries tai.
Kas liecia silumos siurblius, tai manau kad vienas is tokiu siurbliu gamintoju jau seniai butu pasinaudojes tokiu variantu, tam kad butu pranasesnis pries kitus, taciau kazkas juos sustabde (manau priezasti jie rado isnagrineje iki galo joninius katilus).
Jusu katilai tikrai tiktu namui iki 50m2, nes tokiuose su katilinem striuka, tuose kur tokios yra renkasi katila (kietu, skystu ir t.t. kuru).
Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 25, 14:58)
man patinka skaičiuoti, tad paskaičiuosiu:
5kw x 6h = 30 kWh/parą -> 900 kWh/mėn. toliau: 900kWh x 0,23 Lt = 207 Lt/mėn už elektrą vien šildymui. O kur šaldytuvas, TV, apšvietimas, skalbenkė, el. virdulys? Be to, kiek suprantu, visviena reikalingi cirkuliaciniai siurbliai, ar ne? O kur jų imama el. energija? Kažkaip man mistiškai atrodo tie skaičiavimai. O dar mistiškiau atrodo 50Lt už elektrą (kaip kažkur anksčiau skaičiau)... Kokie komentarai?
5kw x 6h = 30 kWh/parą -> 900 kWh/mėn. toliau: 900kWh x 0,23 Lt = 207 Lt/mėn už elektrą vien šildymui. O kur šaldytuvas, TV, apšvietimas, skalbenkė, el. virdulys? Be to, kiek suprantu, visviena reikalingi cirkuliaciniai siurbliai, ar ne? O kur jų imama el. energija? Kažkaip man mistiškai atrodo tie skaičiavimai. O dar mistiškiau atrodo 50Lt už elektrą (kaip kažkur anksčiau skaičiau)... Kokie komentarai?
Pamirsai dar boilerio sildyma, juk katilo kaip tai nera tai sezono metu sildo elektra