matai, aš irgi buvau užsidegęs (kartu su kaimynu) pirkti tokį stebuklą. Netgi jau buvau kaip ir susiskambinęs su atstovais vilniuje, bet.. kaimynas nuvažiavo (nes aš negalėjau) ir išsiaiškino, jog tai yra bla bla bla... kaina - kosminė, grindiniam šildymui - nelabai tinka (kodėl - nežinau, gal tas skystis ėda vamzdelius, o gal nepakankamai šilta..) bet esmė ta, jog jis pasistatė KKK (kieto kuro katilą). Šiaip b+ forumą perskaičiau visą nuo pradžios iki galo (po to, kai nusprendžiau ir aš nebepirkti). Pasirodo, jog neklydau ir tie 50 ar tas stebuklingas 100 Lt už elektrą - akių dūmimas.
QUOTE(Paliukas @ 2009 08 28, 09:01)
Bet vat man idomu, bites forume galan savo produkcija kisa, supermamoje beril, tik va niekur nesigauna tos NASOS technologijos prastumti. Nenoriu izeisti Busy bee, bet 300m2 isigijus toki katiliuka, daugiau nei puse namo reiketu nuomoti tam kad padengti sildymo ikainius 
Vieni puslapyje raso kad tik ju katilai geriausi, kiti visi sh... ir padelkos
Jei jie butu geriausi seniai Wrazas nestumtu forume superboilerio (saules kolektoriu temoje) ir cia neprisimetinetu patenkintu vartotoju 

Vieni puslapyje raso kad tik ju katilai geriausi, kiti visi sh... ir padelkos

o tau nei ten nei cia nesiseka...
uzjauciu.
QUOTE(Wrazas @ 2009 08 28, 09:12)
man gerai, kad as taip pasirinkau, ir nepaklausiau jusu.
Tai, kaip ten su islaidomis statant nama?
Man belieka vadovautis tik zurnalo STATYK pateiktomis lentelemis?
kur rasoma, kad:
kieto kuro katiline 150 kv.m. namui viso kainuoja 56 000 litu.
kazkas dar sneka, kad tai pigu.
man uz tokia suma puse namo pasiseke pastatyti.
kur rasoma, kad:
kazkas dar sneka, kad tai pigu.
man uz tokia suma puse namo pasiseke pastatyti.
Na siuo klausimu mes su EVOY kazkada turejom arsia diskusija, bet del tu 56k lt byski perlenkete...
Esme paprasta kiekvienas skaiciuoja pagal save ir savo poreikius. Na pvz man rusys 100kvm kainavo 20klt, na tebunie 30klt (kad neprasidetu jog netikiu ir t.t.), daryk katiline kur tik nori, kitas patalpas naudok kitom reikmem - ju sildyti nereikia.
Uz 56klt puse namo gal ir pavyko pasistatyti (matomai netaupete), taciau puses tikrai neisirenget

QUOTE(Wrazas @ 2009 08 28, 08:12)
man gerai, kad as taip pasirinkau, ir nepaklausiau jusu.
kur rasoma, kad:
kur rasoma, kad:
mano 150 m2 namui katilinė pilnai su katilu, įranga, santechnikų darbu kainavo ~12k lt. Čia įeina absoliučiai viskas išskyrus malkas: katilas (stropuva), vamzdeliai grindiniam, radiatoriai (6 vnt), gyvatukas duše, katilinės aprišimas, siurbliai (3vnt), kolektoriai (3vnt), boleris 200 ltr (atlantikas atrodo, nors norėjau dražicę imt), nipeliai ir t.t. ir t.t. ir + darbas 2k kainavo santechnikams.
siūlė galaną ar kokį ten biesą už (atrodo) 6k lt.

QUOTE(Shadow_man @ 2009 08 28, 09:17)
Jau kuo kuo bet santexniku pasitiketi reikia maziausiai kai siulo koki nors katila, nes gauna komisinius. Tas Galan'as realiai kainuotu kokiais 2klt maziau jei santechnikams nebutu mokami komisiniai...
Geriausia savo galva vadovautis ir nepatingeti pasidometi sildymo katilu paciam, ka kaip suprantu ir padarete

Kabinos ir prie musu santechnikai del Irleh katilo (kietam kurui), kad davai duokit mums maziausiai 15% nuolaida/komisiniu, taigi kai katilas grubiai kainuoja 6klt, galutiniam vartotojui jis kainuotu 7klt, aciu - ne

Tuoj atsiras naujas vartotojas Beril, kuris bus jau atstovas...

QUOTE(EVOY @ 2009 08 28, 00:14)
Nežinočiau apie kalbama- pagalvočiau, kad reklamuojate šilumos siurblius
.
Kadangi reklaminė kompanija niekaip nesibaigia, privertėte surinkti Google beril.lv, ir perskaityti viską nuo pradžių iki pabaigos. Ar pats esate skaitęs? Nes sprendžiant iš Jūsų postų- vargu. Apie Jūsų paminėtus burtus ten net neužsimenama (priminsiu- oficialus gamintojo puslapis). Jokie COP'ai ten taipogi neminimi. 1kWh elektros pagamina 1 kWh šiluminės energijos- kaip ir visi normalūs elektrodiniai katilai. Tai reiškia, kad kiek jums reikės šilumos- tiek ir suvartosite elektros. Kaip gaunami visi Jūsų minėti ekonomijos stebuklai, labai aiškiai aprašyta- tereikia atidžiau skaityti:
1. Lyginama su "самоделк'omis", kurias įvardija kaip "konkurentų produkciją".
2. Skirtingai, nei "самоделк'os"- šie katilai turi normalų valdymą, kurį kažkodėl pristato kaip stebuklą (lygtai šiais laikais tai nėra privaloma). Tai suteikia galimybę programuoti katilą dažniau atsijunginėti: kuo dažniau atsijunginės- tuo didesnė ekonomija gausis. Tai, kad katilas dirbs tik tuomet, kai reikia- gėris (juk nėra reikalo visą dieną kaitinti namų, jei juose nebūni). Tačiau tai visiškai nereiškia, kad šilumos poreikį sumažins koks tai burtažodis. Jį vis vien teks tenkinti elektra- ir dar su COP'u 1.
Kadangi užkabinote šilumos siurblius- teks eilinį kartą pademonstruoti, kaip gi atrodo šias sistemas tinkamai įsirengusiųjų sąskaitos už elektrą . Metinis lauko temperatūrų vidurkis- kaip ir LT (tik labiau vėjuota).
Nieko neturiu prieš elektrodinius katilus. Jei kam toks tinka- Beril tikrai nebus blogiausiu pasirinkimu. Tik gal nereikia sekti pasakas. Tai yra šildymas elektra ir taškas. Jei manote, kad neteisingai "skrodžiu" Jūsų Beril katilą, tolesnei diskusijai reikia kokio tai juodu ant balto parašyto COP'o- juk toje pat svetainėje siūlomiems šilumos siurbliams jis aiškiai pateiktas. Galite nevargti, ir nebandyti ieškoti sertifikatų, patentų, monitoringo- ten taip pat nerasite argumentų savo pozicijai apginti (nepatingėjau tuo pačiu pasidomėti)
.

Kadangi reklaminė kompanija niekaip nesibaigia, privertėte surinkti Google beril.lv, ir perskaityti viską nuo pradžių iki pabaigos. Ar pats esate skaitęs? Nes sprendžiant iš Jūsų postų- vargu. Apie Jūsų paminėtus burtus ten net neužsimenama (priminsiu- oficialus gamintojo puslapis). Jokie COP'ai ten taipogi neminimi. 1kWh elektros pagamina 1 kWh šiluminės energijos- kaip ir visi normalūs elektrodiniai katilai. Tai reiškia, kad kiek jums reikės šilumos- tiek ir suvartosite elektros. Kaip gaunami visi Jūsų minėti ekonomijos stebuklai, labai aiškiai aprašyta- tereikia atidžiau skaityti:
1. Lyginama su "самоделк'omis", kurias įvardija kaip "konkurentų produkciją".
2. Skirtingai, nei "самоделк'os"- šie katilai turi normalų valdymą, kurį kažkodėl pristato kaip stebuklą (lygtai šiais laikais tai nėra privaloma). Tai suteikia galimybę programuoti katilą dažniau atsijunginėti: kuo dažniau atsijunginės- tuo didesnė ekonomija gausis. Tai, kad katilas dirbs tik tuomet, kai reikia- gėris (juk nėra reikalo visą dieną kaitinti namų, jei juose nebūni). Tačiau tai visiškai nereiškia, kad šilumos poreikį sumažins koks tai burtažodis. Jį vis vien teks tenkinti elektra- ir dar su COP'u 1.
Kadangi užkabinote šilumos siurblius- teks eilinį kartą pademonstruoti, kaip gi atrodo šias sistemas tinkamai įsirengusiųjų sąskaitos už elektrą . Metinis lauko temperatūrų vidurkis- kaip ir LT (tik labiau vėjuota).
Nieko neturiu prieš elektrodinius katilus. Jei kam toks tinka- Beril tikrai nebus blogiausiu pasirinkimu. Tik gal nereikia sekti pasakas. Tai yra šildymas elektra ir taškas. Jei manote, kad neteisingai "skrodžiu" Jūsų Beril katilą, tolesnei diskusijai reikia kokio tai juodu ant balto parašyto COP'o- juk toje pat svetainėje siūlomiems šilumos siurbliams jis aiškiai pateiktas. Galite nevargti, ir nebandyti ieškoti sertifikatų, patentų, monitoringo- ten taip pat nerasite argumentų savo pozicijai apginti (nepatingėjau tuo pačiu pasidomėti)

Sveiki,
matau cia uzvire diskusijos apie mano ivezama preke Beril.
Malonu.
Truputi apie save ir sias BERIL technologijas.
Kai man pasaky, kad elektra sildytis yra pigu. As juokiausi uzsiemes uz pilvo. Mane itikinejo trejus metus, kad Beril katilu yra pigiau sildytis, nei iprastu elektriniu tepaliniu radiatoriumi. Kai itikino - isdrysau atvezti si produkta cia.
Latvijoje jais naudojasi jau virs 10 metu. Jiems reklama jau nebereikalinga. Koldegos jau sekmingai ji suzenijo su silumos siurbliu, kuriuos taip pat pradesiu ir as siulyti. Turiu ivairiu sprendimu, kaip naudojant elektra nebrangiai patogiai gyventi.
Tai visais klausimais i mane prasom.
Del teikiamos informacijos:
pradekite studijuoti nuo www.beril.ru
Latviai pateikia pacia pesimistiskiausia informacija, kad jiems galva neskaudetu del tokiu diskusiju. Va sako - ziurekite, turime apmuryta palapine 100 kv.m. kuri sunaudoja net 2500 Kw/h per menesi (tai yra 6 lt uz kv.m.). Jei jusu namo sienos geresnes nei cia pateikto namo - pas jus sildymas kainuos maziau.
Kiek pas mus moka zmones uz sildyma, patys zmones zino. Yra tokiu, kurie daugiabuciuose moka po 9 - 12 litu. ir yra tokiu, kurie privacias valdas sildo dujomis ir tiek pat moka. Nors jus namai geresni, nei pateiktas latviu.
As pasirinkau kita kelia. Kaltas.
As rodau, kokiu rezultatu pasiekia musu klientai. Kai pries metus buvo Gargzduose tik vienas namas, kuris sildymui isleisdavo iki 0,5 Lt kv.m. per menesi - manem, kad tai nesamone. Apie tai viesai nekalbejom. Dabar turime nebe viena objekta, kuris sildymui isleidzia iki 0,5 Lt kv.m. Vienas is ju komercines paskirties. Tai kodel nesistengti teisingai pastatyti nama? gerai irengti sildymo sistema? ir nepasiekti tokiu sildymo islaidu, kurias turi sie klientai?
Faktas - tai galima pasiekti.
Antras faktas, kad neturiu nei vieno kliento, kuris sildymui isleistu daugiau, kaip 6 Lt uz kv.m. Jei tokiu tikrai yra - prasau kreiptis ir ieskosime kur yra problema.
Dekui uz sugaista laika.
QUOTE(Wrazas @ 2009 08 28, 09:12)
... Del skelbiamu santykiu, kurie ispopuliarinti silumos siurbliu:
Taip, silumos siurbliai (siurbliai, o ne visa jusu sildymo sistema su siurbliu) laboratorijose pasiekia 1 prie 5.
Taip pat visi zino, kad prie zemu temperaturu jie nera veiksmingi. Ipatingai tie, kuriu kolektorius ore arba zemes pavirsiuje. Tada isijungia elektrinis teninis sildytuvas ir ... vidutis sunaudojimas elektros siam neelektriniam sildymui yra toks koks reklamuojamas...
Taip, silumos siurbliai (siurbliai, o ne visa jusu sildymo sistema su siurbliu) laboratorijose pasiekia 1 prie 5.
Taip pat visi zino, kad prie zemu temperaturu jie nera veiksmingi. Ipatingai tie, kuriu kolektorius ore arba zemes pavirsiuje. Tada isijungia elektrinis teninis sildytuvas ir ... vidutis sunaudojimas elektros siam neelektriniam sildymui yra toks koks reklamuojamas...
Diskusija pradeda priminti absurdo teatrą. Žiūrite į nepriklausomo monitoringo online rezultatus, kur aiškiai parodyta žmogaus sumokėta suma už per tris metus suvartotą elektrą šildymui ir karšto vandens ruošimui- ir vis vien bandote aiškinti savo keistas teorijas. Ar Jus netenkina monitoringą vykdančių įstaigų lygis? Neatitinką Jūsų informacijos šaltinių lygio? Turite parodyti ką tai panašaus

Papildyta:
QUOTE(Beril @ 2009 08 28, 09:42)
Sveiki,
Malonu, kad pasijungėte

Tuoj prasides zinutes is Wrazo o po to is Beril, svarbiausia speti prisijungineti ir atsijungineti... Nu kam taip apgaudineti zmones? Trumpas klausimas administratoriui ar tai ne tie patys vartotojai ir isvis sie du kolegos netures kur akiu deti...
Nemanau kad pasirodote is gerosios puses, nenoreciau tureti reikalu kaip vartotojas su imone/zmogum kuris bande apgauti ir dabar siulo produkta (o gal ir vel bando ta pati?)

Nemanau kad pasirodote is gerosios puses, nenoreciau tureti reikalu kaip vartotojas su imone/zmogum kuris bande apgauti ir dabar siulo produkta (o gal ir vel bando ta pati?)
geras
ar smagu dumti akis įvairiais nikais?

ar smagu dumti akis įvairiais nikais?

QUOTE(Paliukas @ 2009 08 28, 09:01)
Bet vat man idomu, bites forume galan savo produkcija kisa, supermamoje beril, tik va niekur nesigauna tos NASOS technologijos prastumti. Nenoriu izeisti Busy bee, bet 300m2 isigijus toki katiliuka, daugiau nei puse namo reiketu nuomoti tam kad padengti sildymo ikainius 

NE ne, manes tirkai neizeisite.

QUOTE(Beril @ 2009 08 28, 09:42)
Koldegos jau sekmingai ji suzenijo su silumos siurbliu, kuriuos taip pat pradesiu ir as siulyti. Turiu ivairiu sprendimu, kaip naudojant elektra nebrangiai patogiai gyventi.
Dabar turime nebe viena objekta, kuris sildymui isleidzia iki 0,5 Lt kv.m. Vienas is ju komercines paskirties. Tai kodel nesistengti teisingai pastatyti nama? gerai irengti sildymo sistema? ir nepasiekti tokiu sildymo islaidu, kurias turi sie klientai?
Antras faktas, kad neturiu nei vieno kliento, kuris sildymui isleistu daugiau, kaip 6 Lt uz kv.m. Jei tokiu tikrai yra - prasau kreiptis ir ieskosime kur yra problema.
Dekui uz sugaista laika.
Dabar turime nebe viena objekta, kuris sildymui isleidzia iki 0,5 Lt kv.m. Vienas is ju komercines paskirties. Tai kodel nesistengti teisingai pastatyti nama? gerai irengti sildymo sistema? ir nepasiekti tokiu sildymo islaidu, kurias turi sie klientai?
Dekui uz sugaista laika.
Sveiki sveiki, labai malonu, kad pasijunget.

Du klausimeliai:
1. o kokie tie ivairus sprendimai, kaip pasinaudojus elektra patogiai gyventi? As kaip suprantu pakanka Beril katilo sildymui ir jau patogiai, siltai ir pigiai gyveni?

2. o gal galetumet pasidalinti tu objektu savininku kontaktine info? Labai noretusi pashenekti su zmogum, kuris jau sia sildymo sistema naudojasi?

QUOTE(BusyBee @ 2009 08 31, 11:29)
NE ne, manes tirkai neizeisite.
Tiesiog labai malonu ir idomu skaityti diskusijas sia tema. tik tiek, kad mums jau reikia priimti sprendima, o diskusijos nesibaigiancios
Na bet bandysim aplankyti sio katilo turetojus ir paziureti, kaip ten jiems sekasi, o tada jau spresim.

Siaip tik pastebejimas, mes irgi klausiame ar vartotojai nieko pries jei atvesim viena kita klienta aprodyti katilo. Atspekit koks atsakymas - ogi ne

Buvo vienas zmogelis, bet neseniai neapsikente ir pasake "gal jau uzteks?"

Nuvyksite arba pas labai kantru vartotoja, arba pas suinteresuota asmeni

QUOTE(Beril @ 2009 08 28, 08:42)
Sveiki,
Malonu.
Kai man pasaky, kad elektra sildytis yra pigu. As juokiausi uzsiemes uz pilvo. Mane itikinejo trejus metus, kad Beril katilu yra pigiau sildytis, nei iprastu elektriniu tepaliniu radiatoriumi. Kai itikino - isdrysau atvezti si produkta cia.
Latvijoje jais naudojasi jau virs 10 metu. Jiems reklama jau nebereikalinga. Koldegos jau sekmingai ji suzenijo su silumos siurbliu, kuriuos taip pat pradesiu ir as siulyti. Turiu ivairiu sprendimu, kaip naudojant elektra nebrangiai patogiai gyventi.
Latviai pateikia pacia pesimistiskiausia informacija, kad jiems galva neskaudetu del tokiu diskusiju. Va sako - ziurekite, turime apmuryta palapine 100 kv.m. kuri sunaudoja net 2500 Kw/h per menesi (tai yra 6 lt uz kv.m.). Jei jusu namo sienos geresnes nei cia pateikto namo - pas jus sildymas kainuos maziau.
Kiek pas mus moka zmones uz sildyma, patys zmones zino. Yra tokiu, kurie daugiabuciuose moka po 9 - 12 litu. ir yra tokiu, kurie privacias valdas sildo dujomis ir tiek pat moka. Nors jus namai geresni, nei pateiktas latviu.
As rodau, kokiu rezultatu pasiekia musu klientai. Kai pries metus buvo Gargzduose tik vienas namas, kuris sildymui isleisdavo iki 0,5 Lt kv.m. per menesi - manem, kad tai nesamone. Apie tai viesai nekalbejom. Dabar turime nebe viena objekta, kuris sildymui isleidzia iki 0,5 Lt kv.m. Vienas is ju komercines paskirties. Tai kodel nesistengti teisingai pastatyti nama? gerai irengti sildymo sistema? ir nepasiekti tokiu sildymo islaidu, kurias turi sie klientai?
Dekui uz sugaista laika.
Tai skaiciuojant 200 kv.m namui iseitu iki 1200Lt/men pagal Jusu duomenis, po Nauju Metu optimistiniu variantu (1kWh - 0,50 Lt) kainuos 1600Lt,pesimistiniu- (1kWh - 1,00 Lt) 3200Lt.
Malonu.
Dekui uz sugaista laika.
Tai skaiciuojant 200 kv.m namui iseitu iki 1200Lt/men pagal Jusu duomenis, po Nauju Metu optimistiniu variantu (1kWh - 0,50 Lt) kainuos 1600Lt,pesimistiniu- (1kWh - 1,00 Lt) 3200Lt.