Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimtakio uždegimas!

QUOTE(pupinis @ 2011 10 27, 20:00)
Mums echoskopuojant dar nemate, kad butu kokie pakitimai, nors pagal skaiciavimus ir musu vienas inkstukas mazenis, bet echoskopuotojai nieko nesako, nezinau, ka ir galvoti  doh.gif
Vienas inkstukas ar abu jusu pazeisti?

Vienas, kitas sveikas.Su furodoninu ilgai draugausime, nes dabar geriaujis, nei bet kokia infekcija.Na bet tikiu jog nenueisime iki inkstuko isemimo..
Man atrodo kad echoskopuotojai negali komentuoti.Tu pakitimu ir man per echo nesake,sake jog tik mazesnis.Kiek tureje jus infekciju?Ar ybuvo uzauge bakteriju kada?visiskai nepamenu smile.gif
As bandyciau prasyti tyrimo, visgi jus nebegeriat vaistu, maza ka..
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2011 10 27, 23:17)
Vienas, kitas sveikas.Su furodoninu ilgai draugausime, nes dabar geriaujis, nei bet kokia infekcija.Na bet tikiu jog nenueisime iki inkstuko isemimo..
Man atrodo kad echoskopuotojai negali komentuoti.Tu pakitimu ir man per echo nesake,sake jog tik mazesnis.Kiek tureje jus infekciju?Ar ybuvo uzauge bakteriju kada?visiskai nepamenu  smile.gif
As bandyciau prasyti tyrimo, visgi jus nebegeriat vaistu, maza ka..

Bet raįei, kad matyti, jog inkstuku sienelės nelygios, geldelės išsiplėtusios, tai čia juk echo matė, komentavo gal gydytojas. Aš buvau privačiai pas echoskopuotoją, tai jis viską mums komentavo, gydytojos kažkada klausiau apie inkstukų randus, sakė, kad per echo turi matytis nelygios inkstukų sienelės.
Mes turėjom 2 inekcijas, kai mažei buvo 3 mėn, ir dar vieną rugpj mėn, nuo tada vėl geriam furaginą, žiemą darysim cistogafiją, žiūrėsim, kaip ten tie refliuksai, mane išgąsdinp gydytojos žodžiai, kad jie gali ne mažėti, bet didėti, košmaras.
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2011 10 28, 13:36)
Bet raįei, kad matyti, jog inkstuku sienelės nelygios, geldelės išsiplėtusios, tai čia juk echo matė, komentavo gal gydytojas. Aš buvau privačiai pas echoskopuotoją, tai jis viską mums komentavo, gydytojos kažkada klausiau apie inkstukų randus, sakė, kad per echo turi matytis nelygios inkstukų sienelės.
Mes turėjom 2 inekcijas, kai mažei buvo 3 mėn, ir dar vieną rugpj mėn, nuo tada vėl geriam furaginą, žiemą darysim cistogafiją, žiūrėsim, kaip ten tie refliuksai, mane išgąsdinp gydytojos žodžiai, kad jie gali ne mažėti, bet didėti, košmaras.

Geldeles padidejusios buvo per pacia infekcija, dabar apie tai nieko nesake.Cia buvo kovo menesi,kai gulejome ligonineje.Jokiu budu nenoriu jusu gasdinti smile.gif Bet tyrimas gan paprastas ( dave ketvertuka tabltytes ir miegojo) ir kaip gerai kad zinom..Nes kartais taip blogai jauciuos duodama tuos vaistus, o dabar zinau, kad rizikuot ir neduot negaliu..
Taip, zinau, jog gali dideti refliuksas. doh.gif
Linkiu, jog viskas butu gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2011 10 28, 15:36)
  kaip ten tie refliuksai, mane išgąsdinp gydytojos žodžiai, kad jie gali ne mažėti, bet didėti, košmaras.

mes išaugom refliuksus, bet laikėmės šlapinimosi režimo. Pakankamas skysčių kiekis, kas 2 - 2,5 val į tuliką, jokio pakentėk, kai kalba ėjo apie sysių. Mums daktarėlis paaiškino, kad kada pilna šlapimo pūslė, tada sfinkteris spaudžiamas ir negali sutvirtėt pakankamai ( o refliuksas ir yra sfinkterio pralaidumas į kitą (inkstų) pusę ) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 10 28, 16:49)
mes išaugom refliuksus, bet laikėmės šlapinimosi režimo. Pakankamas skysčių kiekis, kas 2 - 2,5 val į tuliką, jokio pakentėk, kai kalba ėjo apie sysių. Mums daktarėlis paaiškino, kad kada pilna šlapimo pūslė, tada sfinkteris spaudžiamas ir negali sutvirtėt pakankamai ( o refliuksas ir yra sfinkterio pralaidumas į kitą (inkstų) pusę ) mirksiukas.gif

Mano mergina šlapinasi kas 15 minučiu, geriam tikrai daug skysčiu, o jūsų refliuksas kokio laipsnio buvo? Per kiek laiko išaugote?
Papildyta:
[quote=Terapankė,2011 10 28, 16:48]
Bet tyrimas gan paprastas ( dave ketvertuka tabltytes ir miegojo) ir kaip gerai kad zinom..
O šis tyrimas nėra toksiškas?
Atsakyti
http://www.infomed.l...,/scintigrafija
Cia visa info.
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2011 10 28, 17:58)
Mano mergina šlapinasi kas 15 minučiu, geriam tikrai daug skysčiu, o jūsų refliuksas kokio laipsnio buvo? Per kiek laiko išaugote?

laipsnio tai nebeatrenku tiksliai, bet uždegimais 4- 5 k. per metus sirgdavo, net furadoniną vartojant. Diagnozę patvirtino apie 1,8 m kai buvo, o pirmoj klasėj jau kaip ir tvarkoj viską rodė. Bet vis tiek dar keletą kartų po to šlapimo takų infekcjas turėjo. Dabar 5 -okė. Bet vis dar neramu, kai Baltijos jūroj vasarom maudos, geriau jau prie ežero kokio važiuojam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 10 28, 22:42)
laipsnio tai nebeatrenku tiksliai, bet uždegimais 4- 5 k. per metus sirgdavo, net furadoniną vartojant. Diagnozę patvirtino apie 1,8 m kai buvo, o pirmoj klasėj jau kaip ir tvarkoj viską rodė. Bet vis tiek dar keletą kartų po to šlapimo takų infekcjas turėjo. Dabar 5 -okė. Bet vis dar neramu, kai Baltijos jūroj vasarom maudos, geriau jau prie ežero kokio važiuojam  mirksiukas.gif

Tai dažnokai sirgdavo, bet kai jau išaugo refliuksą, ar tyrė dėl inkstukų pažeidimų?
Tai ir išaugus turbūt visam laikui lieka jautresnė vieta, reik saugotis visada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupinis: 29 spalio 2011 - 08:07
QUOTE(pupinis @ 2011 10 29, 08:05)
Tai dažnokai sirgdavo, bet kai jau išaugo refliuksą, ar tyrė dėl inkstukų pažeidimų?
Tai ir išaugus turbūt visam laikui lieka jautresnė vieta, reik saugotis visada.

inkstai kol kas be pakitimų (tfu, tfu, tfu) dabar darant tyrimus (echoskopiją kokį kartą per metus) matoma tik sustorėjusi šlapimo pūslės sienelė. Taip tai silpnoji vieta, ir žinant kad auga būsimoji moteris, tai ne kas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 10 29, 13:41)
inkstai kol kas be pakitimų (tfu, tfu, tfu) dabar darant tyrimus (echoskopiją kokį kartą per metus) matoma tik sustorėjusi šlapimo pūslės sienelė. Taip tai silpnoji vieta, ir žinant kad auga būsimoji moteris, tai ne kas  doh.gif

O kodėl reikalinga kontrolė, jei jau išaugtas reliuksas?
O Jums kokius tyrimus darė įvertinti inkstų būklę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupinis: 29 spalio 2011 - 13:05
QUOTE(pupinis @ 2011 10 29, 13:02)
O kodėl reikalinga kontrolė, jei jau išaugtas reliuksas?
O Jums kokius tyrimus darė įvertinti inkstų būklę?

man ramiau mirksiukas.gif . Kad ir atsipalaidavau truputį, bet vis tiek vos tempa užkyla, jau stoviu su sysium prie laboratorijos. Tik gavus neigiamą atsakymą kitos priežasties ieškau. O šiaip refliuksas yra fizinis įgimtas trūkumas (ne koks psichosomatinis, kur gali homeopatiniais lašiukais taisyt), taigi žmogui augant jis irgi kinta (į gera ar į bloga). Nesvarbu, kad dabar mums viskas ok, prieš akis paauglystė, vėl gali kas nors staigiai augant išlįst. Pvz. dabar neseniai rado ir prie širdies ne visai taisyklingą raumenuką (nieko blogo ir labai rimto, senais laikais net matę nebūtų, va ūžesiukas atsirado, tai ir žiūrėjom). Žodžiu, mergikės stiprybės jums ir mokykitės gyvent su ta liga. Mums kol kas viskas į gera eina.
Kol nuolat sirgom ir į Santariškes važinėjom, visokių tyrimų gavom ir su narkozėm, ir be, su ryškalais ir be jų. Šiuo metu apsiribojam planine echoskopija Klaipėdoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubaite: 29 spalio 2011 - 13:13
QUOTE(jokubaite @ 2011 10 29, 14:11)
man ramiau  mirksiukas.gif . Kad ir atsipalaidavau truputį, bet vis tiek vos tempa užkyla, jau stoviu su sysium prie laboratorijos. Tik gavus neigiamą atsakymą kitos priežasties ieškau. O šiaip refliuksas yra fizinis įgimtas trūkumas (ne koks psichosomatinis, kur gali homeopatiniais lašiukais taisyt), taigi žmogui augant jis irgi kinta (į gera ar į bloga). Nesvarbu, kad dabar mums viskas ok, prieš akis paauglystė, vėl gali kas nors staigiai augant išlįst. Pvz. dabar neseniai rado ir prie širdies ne visai taisyklingą raumenuką (nieko blogo ir labai rimto, senais laikais net matę nebūtų, va ūžesiukas atsirado, tai ir žiūrėjom). Žodžiu, mergikės stiprybės jums ir mokykitės gyvent su ta liga. Mums kol kas viskas į gera eina.
Kol nuolat sirgom ir į Santariškes važinėjom, visokių tyrimų gavom ir su narkozėm, ir be, su ryškalais ir be jų. Šiuo metu apsiribojam planine echoskopija Klaipėdoj.

Oi, kaip suprantu dėl tos ramybės, aš tai visų vilniaus laboratorijų siaubas, pažįsta jau mane visur, bet ką darysi, ne dėl savęs gi, dėl vaiko ax.gif
Na, džiaugiuosi, kad Jums viskas į gera einasi, smagu, kai mamos čia parašo, kad va, jau išaugom, kitoms tada ir viltis yra, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti