Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimtakio uždegimas!

QUOTE(pupinis @ 2011 10 29, 13:19)
Oi, kaip suprantu dėl tos ramybės, aš tai visų vilniaus laboratorijų siaubas, pažįsta jau mane visur, bet ką darysi, ne dėl savęs gi, dėl vaiko  ax.gif
Na, džiaugiuosi, kad Jums viskas į gera einasi, smagu, kai mamos čia parašo, kad va, jau išaugom, kitoms tada ir viltis yra, kad viskas bus gerai  4u.gif

tai ir sakau, mamukės, stenkitės, meskit tuos pampersus šalin, bet kokiais būdais, visi yra geri, nieko neklausykit, nes manoji irgi iki 1,5 m. kol sirgt nepradėjo kitokio būdo neįsivaizdavo. va, dabar vaiką turėčiau, įtariu namuose vystykluose paprastuose laikyčiau doh.gif Jums gerai, jūsiškė sysioja, manoji po pusę dienos nesysiodavo, tai per galvą vertėmės kad tik išvarvintų ką, o po tų kateterių įvedimo iš vis siaubas būdavo, nes skaudėdavo gi. Žodžiu, žinokit, ką tik bepadarysit vis savo vaikelio gerovei. Mes dar labai gerdavom spanguolių sultis iš stiklinių butelių, tada apie 7 Lt kainavo. Rūgščios jo, bet skiesdavom, po šaukštuką, kaip vaistus girdėm, kažkaip padėjo jos irgi tom infekcijom atsikratyt.
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 10 29, 14:47)
tai ir sakau, mamukės, stenkitės, meskit tuos pampersus šalin, bet kokiais būdais, visi yra geri, nieko neklausykit, nes manoji irgi iki 1,5 m. kol sirgt nepradėjo kitokio būdo neįsivaizdavo. va, dabar vaiką turėčiau, įtariu namuose vystykluose paprastuose laikyčiau  doh.gif Jums gerai, jūsiškė sysioja, manoji po pusę dienos nesysiodavo, tai per galvą vertėmės kad tik išvarvintų ką, o po tų kateterių įvedimo iš vis siaubas būdavo, nes skaudėdavo gi. Žodžiu, žinokit, ką tik bepadarysit vis savo vaikelio gerovei. Mes dar labai gerdavom spanguolių sultis iš stiklinių butelių, tada apie 7 Lt kainavo. Rūgščios jo, bet skiesdavom, po šaukštuką, kaip vaistus girdėm, kažkaip padėjo jos irgi tom infekcijom atsikratyt.

Spanguoliu sultis ir mes gerem, 13 mėn visai nesirgo, bet vėl buvo susirgusi, tai dabar vaistukus geriam, o spanguoles siaip valgo, tai džiaugiuosi, kad nereikia vargti dėl to biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytes.pas mus tokia bedele,gal kas busit susidure g.gif Vakar rytinis slapimas buvo labai tamsus,ir visa diena toks pat,siandien ryte vel tamsus,na ziuresim kaip bus toliau. skaiciau,kad gali buti inkstu uzdegimas ar kepenys,bet ,kad jam neskauda,nei siaip kur,nei kai sysiu daro.nesenai ,praeita savaite sirgom,tai gerem antibiotikus,nuo kosulio vaistus,tai taip pat skaiciau,kad gali valytis organizmas nuo vaistu,labai pergyvenu.jam 4m.temperaturos neturi,eina normaliai i darzeli. kaip jus manot kas gali buti? slapimas labai tamsus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julitass: 01 lapkričio 2011 - 13:58
QUOTE(julitass @ 2011 11 01, 14:57)
sveikos mamytes.pas mus tokia bedele,gal kas busit susidure g.gif  Vakar rytinis slapimas buvo labai tamsus,ir visa diena toks pat,siandien ryte vel tamsus,na ziuresim kaip bus toliau. skaiciau,kad gali buti inkstu uzdegimas ar kepenys,bet ,kad jam neskauda,nei siaip kur,nei kai sysiu daro.nesenai ,praeita savaite sirgom,tai gerem antibiotikus,nuo kosulio vaistus,tai taip pat skaiciau,kad gali valytis organizmas nuo vaistu,labai pergyvenu.jam 4m.temperaturos neturi,eina normaliai i darzeli. kaip jus manot kas gali buti?  slapimas labai tamsus

Padarykite šlapimo tyrimą - bus ramiau, o šiaip geriausia klausti gydytopjo.
Atsakyti
aciu Dievuj,viskas gerai,vakar gryzus is darzelio sysius jau buvo grazios spalvytes,ir sy ryt grazus.
Atsakyti
QUOTE(julitass @ 2011 11 02, 12:05)
aciu Dievuj,viskas gerai,vakar gryzus is darzelio sysius jau buvo grazios spalvytes,ir sy ryt grazus.

Duok daugiau gerti vaikui ir slapimas bus skaidrus. Prie inkstu uzdegimo tempa 40, jau nekalbu apie skausmus.
O slapima patikrinti lengviau man atrodo nebuna.
Nepanikuok del menkniekiu.
Atsakyti
Terapanke, o Jūsų vaikučio vienas inkstukas mažesnis už kitą ar tiesiog mažesnis nei įprasta tokio amžiaus vaikučių?
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2011 11 18, 15:06)
Terapanke, o Jūsų vaikučio vienas inkstukas mažesnis už kitą ar tiesiog mažesnis nei įprasta tokio amžiaus vaikučių?

Jus nelyginkit istoriju, jei gydytojai neskiria tam tikru tyrimu, manau viskas jums gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šakalė @ 2011 11 04, 15:30)
Duok daugiau gerti vaikui ir slapimas bus skaidrus. Prie inkstu uzdegimo tempa 40, jau nekalbu apie skausmus.
O slapima patikrinti lengviau man atrodo nebuna.
Nepanikuok del menkniekiu.

Neklaidinkit. Mums inkstų uždegimo pirmojo nenustatė 3 savaites, nes tempa labai šokinėjo. Vieną diena lyg yra, 3 kitas nieko. O skausmą maži vaikai labai perneša. Ypač tokį neaštrų kaip inkstų. Žodžiu, jei kyla bent menkiausias įtarimas, neškit sysių tirt. Kai atsidūrėm ligoninėj, tai jau buvo ribinis variantas link inkstų nepakankamumo. Mažiems vaikams gana greit išsivysto intoksikacija. Tai netirkit pačios iš akies vaikų šlapimo. Geriau nunešt tyrimą ir išgirst neigiamą atsakymą, negu po mėn. uždelstos ligos žiaurią diagnozę.
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2011 11 18, 18:45)
Jus nelyginkit istoriju, jei gydytojai neskiria tam tikru tyrimu, manau viskas jums gerai  mirksiukas.gif

Aš nelyginu, bet klausiu, įdomu man.

Papildyta:
QUOTE(jokubaite @ 2011 11 18, 21:23)
Neklaidinkit. Mums inkstų uždegimo pirmojo nenustatė 3 savaites, nes tempa labai šokinėjo. Vieną diena lyg yra, 3 kitas nieko. O skausmą maži vaikai labai perneša. Ypač tokį neaštrų kaip inkstų. Žodžiu, jei kyla bent menkiausias įtarimas, neškit sysių tirt. Kai atsidūrėm ligoninėj, tai jau buvo ribinis variantas link inkstų nepakankamumo. Mažiems vaikams gana greit išsivysto intoksikacija. Tai netirkit pačios iš akies vaikų šlapimo. Geriau nunešt tyrimą ir išgirst neigiamą atsakymą, negu po mėn. uždelstos ligos žiaurią diagnozę.

Čia tai tiesa, būna uždegimas be požymių, mes vieną uždegimą aptikom tik darydami profilaktiškai šlapimo tyrimą, jokių temperatūrų, jokio skausmo, jokio vaiko irzlumo. Reikia visada daryti tyrimą, jei yra nors koks įtarimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2011 11 20, 17:59)
Aš nelyginu, bet klausiu, įdomu man.

Tai taip, mazesnis ir pagal amziu, ir vienas uz kita.
Atsakyti
sveikutes mamytes. isirasom i jusu bureli ir mes. mano maze beveik 4 menesius nei is sio nei is to sukarsciuodavo iki 39 keliom dienom. taip ir nukrisdavo t. kazkaip nurasydavau - tai prie juros buvom, tai dar kas, kol galu galiausiai paskutini menesi istisai - kelias dienas temperatura iki 39.5 , o kelias vel viskas ok. kreipiames i sao gydytoja. pati pasidariau tyrimus visus(esu esu medike0. tada jau ejau pas pediatre. o ji mums primygtinai i ligonine siulo gultis - sako nesuprantu kas. as jai aiskinu - yra leukocitu, rodo slapime bakterija, leukocitus ir CRB dideis - bus cia greiciausiai slapimo taku uzdegimas( na ne aiskinu, bet tipo diskutuoju tarius, kad jos neizeist) na tai ji vis tiek siulo i kita miesta i ligonine gultis. as suaejojau.nesigulem...pasidariu slapimo paseli, isaugo visas pulkas esherichija coli bakteriju attspariu cefuroksimui. tai pradejau gydyma. dar kasdien sulasinu 2 porcijas lasiniu , nes elabai nori gerti panike. vaiksto dabar su ranka subintuot ir klausia manes kaip cia su tuo spranelu reiks skrist dabar doh.gif
bukle jau labai nebloga, net valgyt paprase ko pas mus nebuna....
ISVADA: MAMYTES, ARBA PACIOS DOMEKITES, ABA...
as tik Dievui deoju kad pati kazka suprantu ir pati tyrineju ir vos ne gydyma skiriu. tas pats buvo ir su naujagimiu - mazoji is gimdymo namu parsinese auksini stafilokoka, tai vargom iki tol( metus) kol pagaliau issiaiskinau kas cia. o mano peditre tokiom nekaltom akim issiaiskino - o kas dabar gydys???
vienu zodziu mamytes - jei paciomsneiseina saviveikla uzsiimt ar nelabai ka suprantant - kovokit ir reikalaukit visko visko kas priklauso ir nepriklauso - as sedejau kai pilka pele - taip ir stubde is kampo i kampa - viskas bus gerai, o priezastis nedingo tol, kol pati neuzsiemiau:)
sekmes visiemsligoiukams ir kantrybes ir ryzto amytems
Atsakyti