sveikutes,as jau gyvenu anglijoj 5metus ir niekada neturejau jokiu problemu su gydytojais.ir dabar turiu dukryte 7men,tai kai ji gime pas mane i namus iki pora men vaiksciodovo i namus,o po to kiekviena sav ejau i klinikas pas midwife kad pasisvert ir jei turiu kokiu problemu pasikonsultuot.O kai buvau 7men nescia,skridau i lt menesiui atostogu,ir manes neklause jokio gydytojo leidimo.o gryzau 8men.nescia ir nebuvo jokiu problemu.
Sveikos, sutinku , kad UK, o ypac Londone tikrai ne patys geriausi daktarai. Nors as su dukrele kolkas neturejom rimtu problemu. Gimdziau LT ir gryzom po menesio,laiku gavo ir skiepus ir kiekviena savaite eidavom i apziura, jei kas rimtesnio po keliu dienu visalaika gydytoja paskambindavo ir pasiteiraudavo.
Pries registruojantis pas GP apvaziavau visas aplinkinias klinikas, issirinkau labiausiai man patikusia bei didziausia. Joje yra specialiai nustatytos vaikuciu apziuros valandos bei dienos, tikrai esu labai patenkinta.
Tikrai nera ko bijoti, na nera cia tokios prieziuros kaip LT , bet nera ir taip blogai. Visu pirma atvaziavus pagal savo gyvenama vieta turi susirast GP, idedu nuoroda: http://www.nhs.uk/En...restSearch.aspx , tada nueik ir uzregistruok savo vaikeli. Sekmes
Pries registruojantis pas GP apvaziavau visas aplinkinias klinikas, issirinkau labiausiai man patikusia bei didziausia. Joje yra specialiai nustatytos vaikuciu apziuros valandos bei dienos, tikrai esu labai patenkinta.
To Aistyyte
baisu man darosi
zadu uz menesio vaziuoti i londona bet pasiskaicius jusu komentaru issigandau! mum dar liks skiepu paskiepinti kur kreiptis kad tave graziai priimtu! o jei ten susirgs? cia lietuvoje i namus daktare atvaziuoja jei paskambini...baisu man darosi
Tikrai nera ko bijoti, na nera cia tokios prieziuros kaip LT , bet nera ir taip blogai. Visu pirma atvaziavus pagal savo gyvenama vieta turi susirast GP, idedu nuoroda: http://www.nhs.uk/En...restSearch.aspx , tada nueik ir uzregistruok savo vaikeli. Sekmes
na as gimdziau lietuvoj ir turejau ten puike gydytoja tai pries atskrendant i londona ji man prisake visokiu vaistu ir as visus vaistus ko gali prireikti atsiveziau is lietuvos ir kai skiepyt reik parasau savo gydytojai i lietuva ji man atsiuncia angliskus skiepu pavadinimus tada as nueinu pas situos gydytojus paduodu pavadinimus ir jie paskiepija o kai vaikas susirgo jie pareiske kad gydo tik antibjotikais ir kai vaikeliui bus visai blogai atvyktume jie ju israsys as buvau pakraupus
kaip as vis nuvedu vaika tai jie ji tik pasvere ir paklause kuo skundziuosi o kai pasakau kad jis smarkei kosti tai sako nieko praeis.tai kai mano vaikas suserga parasau savo gydytojai i lietuva o ji paraso ka daryt o jei reik kokiu vaistu tai kasnors atsiuncia is lietuvos
Cia kol gera gp surasi durnas gali palikt
eidavau su vyru tam,kad butu taip kaip mes norim,o ne ju vejus klausyt,ju topinis posakis `don`t worry` mane uzmusa
pirmas musu gp buvo angliokas,kaip zmogus labai fainas,ir kaip specas toks neblogas,bet jei kokia rimtesne liga tai amen
kai mes su ju israsais gryzom i lt,gydytoja pasake,kad tai yra vatos sukimas aplink pirsta
anglu gydymo sistema yra supuvusi ir ta jie patys pripazysta
dabar mes pakeitem gp,vel pas tikrus anglus papuoliau,tai lyg ir nieko,bet vistiek gryzom i lt issitirt,nes talonu cia kol sulauksi... ir dar zinok zmogau,kuris cia gp geras kuris ne,lt viskas paprasciau,is pazystamu suzinai,o cia gali vaiksciot aplink nauja pastata ir burt is ramunes ziedu
sekmes visoms
Pati gimdziau Londone,ir teko susidurti su daktarais rimtesnem situacijom,ir galiu drasiai sakyti kad cia dirba ne daktarai bet sundaktariai
,gryzus i LT del savo pacios ramumo,praeinam visus reikiamus daktarus,ir tai i metus karta.Dabar neuzilgo skrisim i LT,tai vel laukia maratonas pas daktaru,cia jei sunegaluojam,stengiames patys issigydyti,tikrai nebegu cia pas daktaru,nes jie viena ir tapati israso PARACITAMOLI
,daugiau jie nieko nesugeba.
kai vaikuciai suserga as visada skambinu gydytojai i lietuva, ji man pasako kokiu vaistu reikia, nes turiu ju cia atsivezus nemazai, ir pasipildau retkarciais
praeita savaite buvom pas gydytoja, tiesa privacioj klinikoj, pas lietuviu gyd., tai likau apakus, nu tokio zioplio dar nesu macius niekada
as jam ta pati gal desimt kartu pasakoju, o jis vel to paties klausia, galiausiai pasake kad reikia gydyti antibiotikais, o kai pasakiau kad namie turiu ir jau antra para duodu, tai sako ko dar tada atejot, paprastai pas mus tik del receptu ateina... nu zodziu..
praeita savaite buvom pas gydytoja, tiesa privacioj klinikoj, pas lietuviu gyd., tai likau apakus, nu tokio zioplio dar nesu macius niekada
Nuvazevom i ligonine pasiklausti,nes labai daznai uzuodziu is dukrytes burnytes acetono kvapa,o daktaras manes klausia,gal ji isgere acetono???????????????
apsurdas
na as nzn, mes esam airijoje tai cia irgi ne ka geresni gydytojai, gimdziau lt, bet su vaiku atvykau i airija kai jam buvo du menesiai, ir iskart ejom pasiskiepyti, paskiepijo, o veliau kai persale, temperaturos buvo ir kosejo, nuvedem tai ji israse vaistuku ir pasake, kad vaikas per siltai aprengtas, nors lauke buvo gruodzio menesio oras - salta, lietus lija, vos ne sninga, tai ji man isrenge ir liepe nestis y namus isrengta...o vasara kai buvom nueje, nes buvo slogom ismete lupytes ir stomatitas, tai daktare pasake, kad ir ant lupu ir burnoj sloga vaikui, ne joks stomatitas, kazkaip nelabai as cia jais pasitikiu, jei jau mazajam kazkas rimciau yra stengiuosi savais atsiveztais vaistais gyditi ir neiti pas gyditojus cia, nes nieko is ju jokios naudos. tai va tokia musu istorija apie Airijos gyditojus
Man teko girdeti, jog vienai merginai dare isvalyma, tai po to ji vaziavo i Lietuva, kad "pabaigtu" anglu daryta isvalyma
jei dar butu laukusi tai butu net gimda iseme
mes su dukryte jau cia metai su puse.man irgi daktarai nepatinka cia Anglijoje.Teko daug laukti kol paskiepijo reikalingus skiepus.Viena diena pas ja kojos kelias paraudo,istino,kreipemes i GP,nusiunte i lygonine,ten padare tyrimus,ir liepe laukti kol paskambins.mano dukrai vis blogiau dares,ryte negalejo vaiksciot,tada mes jau paskambinom,tada teko ir pakelti balsa,bet prieme ta pacia diena ir nustate diagnoze-artritas. balandi mazylei pradejo skustis kad pilva skaud,temperatura pakilo.dar neskubejau i GP.po triju dienu nuejom,padare slapimo tyrima,kazkoki virus pasigavo,gerti kaliapoli namie.bet kita diena dar baisisu pasidare,visa melyna,vemti pradejo,temp.40.nuvezem greitai i lygonine,visa nakty prabuvom,prijunge ja prie lasalines,kita ryta isveze i kita universitetine lygonine,ten padare operacija-jau trukes apendicitas buvo.bet ta lygonine ir visas personalas labai geri,su anglu klb.sunkiai man,daug padejo ten,ir daug rusiskai mokejo sneketi. po dveiju dienu laukia vel operacija,leis i pati sanari vaistus.ten jau zinau kad dukra bus priziureta,matosi pgl daktarus.Cia Anglijoje gerai kad vaistai nemokami vaikams,nes mums tu vaistu jau pastoviai reikes.sekmes.
Sveikos,ziuriu sioje temoje jau senai kas besilanke,bet tikiuos kad pavyks ja atnaujinti.As jau 30 savaiciu kaip laukiuosi,del prastos anglu prieziuros nusprendziau gryzti gimdyti i lt,o po gimdymo vel gryzti atgal i londona.Norejau jusu paklausti,kur reikes kreiptis gryzus,kad apziuretu mazyli,ar reikes eiti pas savo gp ar kaip ten?
QUOTE(lauryte27 @ 2010 08 13, 10:35)
Sveikos,ziuriu sioje temoje jau senai kas besilanke,bet tikiuos kad pavyks ja atnaujinti.As jau 30 savaiciu kaip laukiuosi,del prastos anglu prieziuros nusprendziau gryzti gimdyti i lt,o po gimdymo vel gryzti atgal i londona.Norejau jusu paklausti,kur reikes kreiptis gryzus,kad apziuretu mazyli,ar reikes eiti pas savo gp ar kaip ten?
hmm... pirma karta girdziu... bet jau turbut supuojat?
Jei nepaslaptis kokioj ligoninej tokia prasta prieziura? ar tikrai nejo mpasikeist i normalesnius gydytojus?
Na ir pabaigai kokioj vietoj LT gimdet? kiek mokejot uz prieziura? ar ji buvo gera?