QUOTE(-ciute- @ 2008 10 16, 12:30)
Mano mažiukė taip pat alegriška, buvo atopinis dermatitas, nors dabar jau beveik nėra. Ėjau pas odos gydytoją, tai jis liepė viską man valgyt, tik ne po daug, nes, sakė "maitinančiai mamai visko reikia, tik su protu", sakė su amžium išaugs ir dar prirašė tokį nereceptinį tepaliuką jei niežėtų, bet maniškei niežulio nėra.
Paskui dar dėl dieglių KMU klinikose buvau, tai ten pediatrė pamačiusi, kad pabertą truputį liepė nevalgyti man pagrindinių alergenų: pieno ir jo produktų, žuvies, riešutų, kiaušinio baltymo. Liepė gerti kalcio papildus, 1,5 g kalcio per parą ir valgyti raudonos mėsos vietoj baltymų, dažvių ir t.t. Taip pat liepė žindyti iki 2 metų ir tiesiog uždraudė damaitinti anksčiau kaip nuo pusės metų (nes dar labiau gali sualerginti), nors svoris auga tik po 300-400 g per mėn.
Mano gudrutė tai jokio mišinio negeria, o ir nuo paparsto kai išspjauna iškart aplink burnytę išberia.
Jei vaikas alergiškas, tai jam MP yra pati tinkamiausia išeitis, nors ir truputį nuo ko nors beria.
Aš tai niekaip neatrenku nuo ko beria, nes didelis bėrimas pasibaigė dar prieš pašalinant tuos pagrindinius alergenus, o kartais ima ir biškutį paberia, nors atrodo valgiau viską tą patį.
Paskui dar dėl dieglių KMU klinikose buvau, tai ten pediatrė pamačiusi, kad pabertą truputį liepė nevalgyti man pagrindinių alergenų: pieno ir jo produktų, žuvies, riešutų, kiaušinio baltymo. Liepė gerti kalcio papildus, 1,5 g kalcio per parą ir valgyti raudonos mėsos vietoj baltymų, dažvių ir t.t. Taip pat liepė žindyti iki 2 metų ir tiesiog uždraudė damaitinti anksčiau kaip nuo pusės metų (nes dar labiau gali sualerginti), nors svoris auga tik po 300-400 g per mėn.
Mano gudrutė tai jokio mišinio negeria, o ir nuo paparsto kai išspjauna iškart aplink burnytę išberia.
Jei vaikas alergiškas, tai jam MP yra pati tinkamiausia išeitis, nors ir truputį nuo ko nors beria.
Aš tai niekaip neatrenku nuo ko beria, nes didelis bėrimas pasibaigė dar prieš pašalinant tuos pagrindinius alergenus, o kartais ima ir biškutį paberia, nors atrodo valgiau viską tą patį.
Dar vat radau keletą faktų viename straipsnyje:
"...Įdomu tai, kad natūralios medžiagos, randamos motinos piene prebiotikai, gali sumažinti odos alergijų kūdikiui riziką. Tai patvirtino ir tyrimas, atliktas vienoje Milano (Italija) ligoninėjė (praneša Archives of Disease in Childhood). Per beveik du metus buvo ištirta daugiau nei 200 naujagimių. Visi tiriamieji buvo sveiki, bet turėjo padidintą riziką sirgti odos alergijomis, nes bent vienas iš tėvų sirgo alergijomis, egzema ar astma. Buvo prašoma naujagimius kiek galima maitinti motinos pienu, tačiau visų tyrimo dalyviu maitinimas krūtimi buvo nutrauktas jau šeštą savaitę, tuomet buvo parenkamas dirbtinis mišinukas. Tyrimo dalyviai buvo suskirstyti atsitiktine tvarka į dvi grupes: 104 kūdikiai šešis mėnesius gavo įprastą pieno mišinuką, o 102 mišinuką su prebiotikais. Per tyrimo laikotarpį kūdikius stebėjo gydytojai. Pastebėta, kad prebiotikų gavę kūdikiai du kartus mažiau sirgo odos alergijomis. Atopinis dermatitas buvo nustatytas 10 kūdikių iš prebiotikų grupės ir 24 iš kontrolinės grupės. Dar nėra tiksliai žinoma, kaip veikia prebiotikai, bet jų gaunančių kūdikių organizme randama daugiau gerųjų žarnyno bakterijų....
Patariama, jei įmanoma, maitinti krūtimi bent iki 6 mėnesių, taip sumažinama alergijų tikimybė...."