Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškas kūdikis

QUOTE(-ciute- @ 2008 10 16, 12:30)
Mano mažiukė taip pat alegriška, buvo atopinis dermatitas, nors dabar jau beveik nėra. Ėjau pas odos gydytoją, tai jis liepė viską man valgyt, tik ne po daug, nes, sakė "maitinančiai mamai visko reikia, tik su protu", sakė su amžium išaugs ir dar prirašė tokį nereceptinį tepaliuką jei niežėtų, bet maniškei niežulio nėra.
Paskui dar dėl dieglių KMU klinikose buvau, tai ten pediatrė pamačiusi, kad pabertą truputį liepė nevalgyti man pagrindinių alergenų: pieno ir jo produktų, žuvies, riešutų, kiaušinio baltymo. Liepė gerti kalcio papildus, 1,5 g kalcio per parą ir valgyti raudonos mėsos vietoj baltymų, dažvių ir t.t. Taip pat liepė žindyti iki 2 metų ir tiesiog uždraudė damaitinti anksčiau kaip nuo pusės metų (nes dar labiau gali sualerginti), nors svoris auga tik po 300-400 g per mėn.
Mano gudrutė tai jokio mišinio negeria, o ir nuo paparsto kai išspjauna iškart aplink burnytę išberia.
Jei vaikas alergiškas, tai jam MP yra pati tinkamiausia išeitis, nors ir truputį nuo ko nors beria.
Aš tai niekaip neatrenku nuo ko beria, nes didelis bėrimas pasibaigė dar prieš pašalinant tuos pagrindinius alergenus, o kartais ima ir biškutį paberia, nors atrodo valgiau viską tą patį.

Dar vat radau keletą faktų viename straipsnyje:
"...Įdomu tai, kad natūralios medžiagos, randamos motinos piene – prebiotikai, gali sumažinti odos alergijų kūdikiui riziką. Tai patvirtino ir tyrimas, atliktas vienoje Milano (Italija) ligoninėjė (praneša Archives of Disease in Childhood). Per beveik du metus buvo ištirta daugiau nei 200 naujagimių. Visi tiriamieji buvo sveiki, bet turėjo padidintą riziką sirgti odos alergijomis, nes bent vienas iš tėvų sirgo alergijomis, egzema ar astma. Buvo prašoma naujagimius kiek galima maitinti motinos pienu, tačiau visų tyrimo dalyviu maitinimas krūtimi buvo nutrauktas jau šeštą savaitę, tuomet buvo parenkamas dirbtinis mišinukas. Tyrimo dalyviai buvo suskirstyti atsitiktine tvarka į dvi grupes: 104 kūdikiai šešis mėnesius gavo įprastą pieno mišinuką, o 102 – mišinuką su prebiotikais. Per tyrimo laikotarpį kūdikius stebėjo gydytojai. Pastebėta, kad prebiotikų gavę kūdikiai du kartus mažiau sirgo odos alergijomis. Atopinis dermatitas buvo nustatytas 10 kūdikių iš prebiotikų grupės ir 24 – iš kontrolinės grupės. Dar nėra tiksliai žinoma, kaip veikia prebiotikai, bet jų gaunančių kūdikių organizme randama daugiau gerųjų žarnyno bakterijų....
Patariama, jei įmanoma, maitinti krūtimi bent iki 6 mėnesių, taip sumažinama alergijų tikimybė...."

Atsakyti
Atsakysiu iš savo patirties. 1 mėn. mūsų mažylį labai stipriai išbėrė, ėjom pas alergologus, dermatologus, nustatė atopinį dermatitą. Atsakymas buvo vienas: maitinti MP kuo ilgiau. Kai mažius buvo dviejų mėnesių, supratau, kad pieno jam trūksta, tad pradėjau primaitinėti hipoalerginiu mišinuku+dažnai valgydavo MP. Laikiausi griežtos dietos (kuri, beje, tik iš dalies pasiteisino). Nuo 5 mėnesių sūnelis dienomis pats atsisakė valgyti MP, liko tik naktinis maitinimas. Ir ką - tokių bėrimų nebėra, tik tiek kad odytė kaip ir buvo, tokia ir liko sausa...
Atsakyti
Kai pirma karta isbere mano dukryte, net nepagalvojau, kad tai alergija. Bet deje. Maitinu SP. Gydytoja patare atrinkineti produktus nuo ko beria. Taip istveriau tik pora savaiciu smile.gif Toliau valgiau beveik viska, bet labai sumazinau pagrindiniu alergizuojanciu produktu kieki. Ka gi beria tai maziau, tai daugiau, galbut po truputi mazule isaugineja. Bet laikytis dietos ir atsisakyti visiskai visko tikrai nesugebu - neturiu valios blush2.gif verysad.gif Labai noriu maitinti savo dukryte MP, taciau jo gamybai reikia daug ivairaus ir geros kokybes maisto ... Taip ir gaunasi uzburtas ratas. Jauciuos labai bloga mama, kad nesugebu laikytis dietos ir ivedinet po kelis produktus, kad nustatyciau tikslaiu, nuo ko dukryte beria. Atrodo paprasta, bet as nesugebu verysad.gif
Na va, issipasakojau blush2.gif
Atsakyti
Mergaites, mp lieka vertingas ir kokybiškas net jeigu mama nevalgo t.t. produktų, neverta atsisakyti žindymo dėl to, kad vaikas yra alergiškas.

Jeigu neaišku kas yra, galima dvi savaitės nenaudoti vieną iš dažniausiai alergizuojančių produktų. Jeigu per tas dvi savaitės požymiai neišniko, tą produktą vėl naudot, bet nevalgyti kažko kito. Negalima iš viso atsisakyti maisto - čia tiesus kelias nujunkimo link - ne kiek dėl vaiko sveikatos, kiek dėl mamos fizinio ir emocinio išsekimo.

Mano mergaitė buvo alergiška pienui, bet alergija pasirodydavo tik kai ji pati gerė pieno produktus. Pati galėjau gerti kiek norėjau - mažąjai nieko nebuvo g.gif. Tai gi ir taip būna smile.gif Lygiai po dviejų metų alergija praėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 17 lapkričio 2008 - 12:07
Mano vaika karta isbere smarkiai. Is karto kreipiausi i gydytojus, sake, berimas nebaisus, matyt nuo kurio nors produkto. Issiaiskinau, kad tai buvo medus (megdavau isgerti arbata: medus+citrina). Nustojusi vartoti medu, berimas isnyko. Taciau odyte liko sausa, tai drauge patare maudyti su Balmandol aliejumi, atrodo padeda smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Ziuriu senokai, niekas nerase, bet gal kuri atsakys:

o per kiek laiko turetu praeiti tas berimas, jeigu tai reakcija i mamos suvalgyta maista? Per pora savaiciu? doh.gif

Ir kokio pobudzio yra tas alerginis berimas - spuogeliai, demeles, pleiskanojimas, ar viskas kartu? g.gif
Atsakyti
vat, seniai ieskota tema... bigsmile.gif

mums 6 savaites... irgi isbera mazaja kaip reikint, tai gydytoja israse tepaliuku, sako panasu i alergija... ir sake, jei neggeres, tai reiks pas alergologa rodytis unsure.gif tai irgi dab stebiu kas netinka.. nuo tu tepaliuku - pagerejo labai, taciau velei isdygsta.. tai nesuprantu, ar cia is anxciau isdyxta, ar dar kazkas is mano valgomo maisto nepatinka? unsure.gif nu bet kaip jus sakot, kad reikia 2 savaitess stebeti, tai gal as per greit tikiuosi ats atrasti?.. g.gif
Atsakyti
sveikos,mes taip pat vargstam su ta elergija,jau nebežinau nuo ko dukrą beria.jai 10mėn.jau galvoju nutraukt maitinimą mp.raudonom ir sausom dėmelėm vis išberia tai daugiau tai mažiau,šį rytą pirmą kart daviau paragaut kepto kiaušinuko svieste ,tai mažoji baisu kaip atrodo,sakyčiau nuo kiaušinio baltymo,bet neišmastau nuo ko kitais kartais beria.Šiaip pati varške dažnai valgau gal per pieną persiduoda koks elergenas,tikriausiai teks nutraukt maitint ir ieškot elergenų tik iš tų produktų kuriuos mažoji valgis.Norėjau pasiteiraut ten viena mamytė rašė,kad tyrė vaiką ir nustatė elergija kiaušinio baltymui,gal galit parašyt kur tyrėtės?
Atsakyti
Kai savo mažąjį dar maitinau, kartą jį buvo išbėrę. Ant veiduko atsirado daug spuogelių, kurie vėliau susiliejo į dideles pleiskanojančias dėmes. Įtariau, kad taip galėjo atsitikti nuo vynuogių, kurias valgiau. Kol maitinau, daugiau nebėrė, tik vaiko žarnynas labai jautriai reaguodavo į mano valgomą maistą. Teko atsisakyti visko kas su mielėmis, cukrumi, kt. maisto produktų. Kai baigiau maitinti, alergija vėl išlindo. Supratau, kad vaiko organizmas netoleruoja pieno ir daugelio jo produktų. Dabar mano mažiui beveik 1 m. 10 mėn. Alergija baigia atsitraukti, tad vis dažniau jam duodu pieno ir jo produktų.
Atsakyti
Mano mazaja princese irgi isbere, dabar oda tokia siurksti pleiskanojanti vietomis ant veiduko, bet nezinau ka suvalgiau. Bandysiu savaite nevalgyt kiausiniu ir pieno produktu, ziuresiu ar pageres, nes daugiau nieko alergizuojancio nevartoju. doh.gif

Idomu ir man kas ten per tyrimas, alergenams nustatyt, turbut brangus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga&Vikute @ 2009 03 05, 20:48)
sveikos,mes taip pat vargstam su ta elergija,jau nebežinau nuo ko dukrą beria.jai 10mėn.jau galvoju nutraukt maitinimą mp.raudonom ir sausom dėmelėm vis išberia tai daugiau tai mažiau,šį rytą pirmą kart daviau paragaut kepto kiaušinuko svieste ,tai mažoji baisu kaip atrodo,sakyčiau nuo kiaušinio baltymo,bet neišmastau nuo ko kitais kartais beria.Šiaip pati varške dažnai valgau gal per pieną persiduoda koks elergenas,tikriausiai teks nutraukt maitint ir ieškot elergenų tik iš tų produktų kuriuos mažoji valgis.Norėjau pasiteiraut ten viena mamytė rašė,kad tyrė vaiką ir nustatė elergija kiaušinio baltymui,gal galit parašyt kur tyrėtės?

Gali but,kad nuo baltymu beria,o ne nuo tavo MP,ar duodi mazulei koseliu su vistos ar kalakuto file,nes juose gausu baltymu,tai gali but berimu saltinis.
Atsakyti
duodavau ir su vištiena ir kalakutiena,bet savaite nedaviau jokios paukštienos,nepraėjo nė trupučio niekas schmoll.gif šią savaite bandysiu neduot visai ir pati nevalgyt jokių pieno produktų,jei nepagerės tai nutrauksiu mp,vis bus lengviau atsekt nuo ko beria
Atsakyti