Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškas kūdikis

QUOTE(vaiva626 @ 2008 11 14, 21:32)
Kai pirma karta isbere mano dukryte, net nepagalvojau, kad tai alergija. Bet deje. Maitinu SP. Gydytoja patare atrinkineti produktus nuo ko beria. Taip istveriau tik pora savaiciu  smile.gif  Toliau valgiau beveik viska, bet labai sumazinau pagrindiniu alergizuojanciu produktu kieki. Ka gi beria tai maziau, tai daugiau, galbut po truputi mazule isaugineja. Bet laikytis dietos ir atsisakyti visiskai visko tikrai nesugebu - neturiu valios  blush2.gif  verysad.gif  Labai noriu maitinti savo dukryte MP, taciau jo gamybai reikia daug ivairaus ir geros kokybes maisto ... Taip ir gaunasi uzburtas ratas. Jauciuos labai bloga mama, kad nesugebu laikytis dietos ir ivedinet po kelis produktus, kad nustatyciau tikslaiu, nuo ko dukryte beria. Atrodo paprasta, bet as nesugebu  verysad.gif
Na va, issipasakojau  blush2.gif

vat papasakojai mano istorija, neturiu tiek valios tikriausiai, pabandziau keli kart atsisakyt tai to tai ano jokio skirtumo, berimas tik ant skrostuku, nei dideja nei mazeja. Tai pradejau vel viska valgyt.gal cia ne alergija visai...
Atsakyti
Mano dukrytei raudonos pleiskanojančios dėmės atsirado po Velykų, jai tada buvo apie 3 mėn. Ir neišnyko iki šiol. Dėmės ant veiduko ir kakliuko, bėrimai ant kojyčių tai prigesta, tai vėl "sužydi", priklausomai nuo to, ar organizmas gauna alergeno. Ilgai vargau, kol atrinkau tuos alergenus. Kryžius uždėtas kiaušiniams, žuviai, pieno produktams. Tiesa, ne visiems - nuo paprasto mišinuko pieno pagrindu, kuriuo kartais primaitinu, neberia. Bet nuo mano suvalgytų pieno produktų, ne tik pieno, bet ir rauginto pieno produktų, beria. Net ir sėdus ant tokios griežtos dietos, dėmės kartas nuo karto "sužydėdavo". Atėjus laikui ragauti košes paaiškėjo, kad iš valgiaraščio reikia mesti lauk ir visas oranžinės, skaisčiai raudonos spalvos daržoves bei vaisius. Ate morkoms, moliūgui, persikams. Tabu pomidorams - paaiškėjo, kad alergizuodavo netgi pomidorų padažas, taip pat tokie prieskoniai kaip karis, ciberžolė. MP vis dar maitinu, nors kaip jau kažkas rašė, nemaitinant alergenus atrinkti būtų lengviau, ypač, kai prasidėjo tyrelės ir košės. Kol atrenki, ar kalti tavo paragauti serbentai, ar vaiko suvalgytas šaukštukas hipoalerginių morkyčių, nuo proto baigi nušokti. Tai ir valgau vien tik žalios spalvos arba bespalvį maistą (sėdžiu ant cukinijų, kopūstų, agurkų, špinatų, bulvių), jokio pieno, jokių šaltibarščių, jokios varškės, jokio sūrio ar jogurto. Iš mėsos - tik kiauliena. Jokios žuvies. Į svečius eiti jau net bijau, nes žmonės neturi ką man pasiūlyti. Šitaip pusbadžiu gyvenant (ech, kad bent kilogramai nuo to kristų) pavyksta dėmeles išlaikyti prigesintas, beveik nematomas. Bet pabandai pasiskųsti gydytojai - atšauna, kad aš nemačiau tikrai alergiškų vaikų doh.gif Žinoma, galėčiau aš jai parodyti tikrai alergišką vaiką, jeigu ėsčiau viską iš eilės verysad.gif
Atsakyti
O as sugebejau laikytis dietos nors ispradziu tai atrode neimanoma. Be to visi produktai, kurie labiausiai alergizuoja buvo mano patys pagrindiniai ir megstamiausi, yvairios bandels, sausainukai, jogurtai, suriukas, sviestukas.. biggrin.gif is pradziu net silpna budavo, kai pro sausainius eidavau pardej ir ju kvapa uzuosdavau, bet laikiausi grieztai, seimynai gaminau normalu maista ir pyragus kepiau, o pati valgiau duona juoda lotuliukas.gif ir taip pripratau, kad jau laikytis nebereikejo, o as vis dar valgiau kaip valgiusi ir ner tas jau taip baisu. Maitinu iki siol ir jau dabar viska valgau ir neberia ne kiek. Nesijauciau nusilpusi, nagai puikiai auga, plaukai taip pat, ax.gif gal net geriau jauciausi, kai laikiausi dietos, juk tas maistas ir sveikas. Buciau prasidejus su misinukais, tik daugiau vargo ir islaidu, tereikejo labiau pasistengt 4u.gif
Atsakyti
Laikykites, mamytes 4u.gif Mes kol kas tik kiausiniui alergiski, pabandziau viena karta, isbere aplink burnyte, daugiau nebeduosiu ilgai ilgai schmoll.gif O siaip ir as, ir mazius viska valgom, maitinu MP, daigiau nuo nieko neberia, tikiuosi, kad ir nebers. Ir labai tikiuosi, kad isaugsim is tos kiausinio alergijos, iki metu tai labai daznas reiskinys, o paskui dauguma vaiku isauga.
Atsakyti
Mano sunui alergija pasireiske kai jam buvo 6 sav. Kreipemes pas alergologa ir nustate, kad tai alergija maistui (tai ka as valgau, nes maitinu MP). Paskyre eliminacine hipoalergine dieta. Nevalgyti alergizuojanciu maisto produktu bent dvi savaites ir stebeti ar berimas nyksta. Berimas isnyko, taciau vis dar laikausi dietos, nes jei ka suvalgau draudziamo - isberia.
Taigi gydytoja dave maisto produktu sarasa. Didziausi alergenai yra: sokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai, spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtoske, riesutai, grybai, zuvis, veziagyviai ir juros gerybes, pomidoru padazas, majonezas, cipsai, limonadas, sultys is tetrapaku, citrusiniai vaisiai.
Reiketu vengti tokiu maisto produktu: karves ir ozkos pienas, varske, ypac sureliai, desertine varske, fermentinis ir lydytas suriai. versiena, vistiena, kiausiniai, soja, ypac pieniskos desreles, rukyti ir konservuoti mesos bei zuvies gaminiai. Is kruopu: grikiai, kvieciai (manu kruopos, makaronai, ivairus pyragai). Is darzoviu: zalios morkos, ankstines darzoves, ypac pomidorai, paprikos. Is vaisiu ir uogu: ananasai, abrikosai, persikai papaja, arbuzai, kriauses, braskes, zemuoges, juodieji serbentai, vysnios, vynuoges, aluvuoges.
Rekomenduojama valgyti: rugstus pieno produktai (kefyras, rugpienis, grietine), naturalus jogurtas, sviestas, sutirstintas pienas be cukraus, jautiena, kiauliena, kalakutiena, triusiena. Ryziai, rugiai, avizos, mieziai, kukuruzai. Bulves, kopustai, kalafiorai, brokoliai, cukinijos, moliugai, ropes, agurkai salotos, svogunai (is savo darzo). Obuoliai, bananai, kivi, raud ir gelt serbentai, melynes, bruknes, spanguoles, slyvos. Prieskoniai tik druska ir petrazoles, krapai, svogunai. Gerimai vanduo ir nestipri arbata, obuoliu sultys.
Tai va pasirinkimas ka valgyti nedidelis, taciau ko nepadarysi del savo vaikiuko. Uztat kilogramai akyse tirpsta thumbup.gif
Pradedu po truputi ivedinet kai kuriuos maisto produktus ir stebiu ar yra reakcija ar ne.
Tai va mamos bukite kantrios ir uzsispyrusios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rupkė @ 2009 07 26, 14:03)
Mano sunui alergija pasireiske kai jam buvo 6 sav. Kreipemes pas alergologa ir nustate, kad tai alergija maistui (tai ka as valgau, nes maitinu MP). Paskyre eliminacine hipoalergine dieta. Nevalgyti alergizuojanciu maisto produktu bent dvi savaites ir stebeti ar berimas nyksta. Berimas isnyko, taciau vis dar laikausi dietos, nes jei ka suvalgau draudziamo - isberia.
Taigi gydytoja dave maisto produktu sarasa. Didziausi alergenai yra: sokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai, spalvoti ledinukai, saldainiai guminukai, spalvota kramtoske, riesutai, grybai, zuvis, veziagyviai ir juros gerybes, pomidoru padazas, majonezas, cipsai, limonadas, sultys is tetrapaku, citrusiniai vaisiai.
Reiketu vengti tokiu maisto produktu: karves ir ozkos pienas, varske, ypac sureliai, desertine varske, fermentinis ir lydytas suriai. versiena, vistiena, kiausiniai, soja, ypac pieniskos desreles, rukyti ir konservuoti mesos bei zuvies gaminiai. Is kruopu: grikiai, kvieciai (manu kruopos, makaronai, ivairus pyragai). Is darzoviu: zalios morkos, ankstines darzoves, ypac pomidorai, paprikos. Is vaisiu ir uogu: ananasai, abrikosai, persikai papaja, arbuzai, kriauses, braskes, zemuoges, juodieji serbentai, vysnios, vynuoges, aluvuoges.
Rekomenduojama valgyti: rugstus pieno produktai (kefyras, rugpienis, grietine), naturalus jogurtas, sviestas, sutirstintas pienas be cukraus, jautiena, kiauliena, kalakutiena, triusiena. Ryziai, rugiai, avizos, mieziai, kukuruzai. Bulves, kopustai, kalafiorai, brokoliai, cukinijos, moliugai, ropes, agurkai salotos, svogunai (is savo darzo). Obuoliai, bananai, kivi, raud ir gelt serbentai, melynes, bruknes, spanguoles, slyvos. Prieskoniai tik druska ir petrazoles, krapai, svogunai. Gerimai vanduo ir nestipri arbata, obuoliu sultys.
Tai va pasirinkimas ka valgyti nedidelis, taciau ko nepadarysi del savo vaikiuko. Uztat kilogramai akyse tirpsta thumbup.gif
Pradedu po truputi ivedinet kai kuriuos maisto produktus ir stebiu ar yra reakcija ar ne.
Tai va mamos bukite kantrios ir uzsispyrusios smile.gif

Jajus, tikrai, kad beveik nebelieka ka valgyti blink.gif Tikiuosi, kad nebeilgai jums teks taip maitintis 4u.gif Va del nykstanciu kilogramu tai faina smile.gif
Atsakyti
Na as nesuprantu. Nieko valgyt negalima. Tai is kur vitaminai motinos piene bus? Is sausu makaronu, vandeniu uzgertu? Nezinau, arba as fantazijos neturiu, arba tikrai neisivaizduoju, ka dar valgyt galima. blink.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif as taip pat turiu 4 men. dukryte, kuria beria nuo mano pieno, nes padidejas stafilokoku kiekis schmoll.gif visdar maitinu, taciau tikiuosi kai nebemaitinsiu alergija dings blush2.gif mums labai padeda kremas VITELA Zn KREM smile.gif ramina odele ir mazina berima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Martynule @ 2009 09 01, 16:54)
Na as nesuprantu. Nieko valgyt negalima. Tai is kur vitaminai motinos piene bus? Is sausu makaronu, vandeniu uzgertu? Nezinau, arba as fantazijos neturiu, arba tikrai neisivaizduoju, ka dar valgyt galima.  blink.gif

MP visada toks kokio reikia tavo vaikučiui smile.gif ( iš tavęs pasiima).
Yra temukė "alergiškų kūdikių maitinimas" ir "alergiški vaikučiai"(gal ką rasi sau tinkamo).
Jei makaronai iš kviečių ir jei dar kiaušinio yra sudėtyje, tai tikrai negalima schmoll.gif . Jei nėra alergijos ryžiams yra ryžių makaronai.
Reikia laiko ir diiiiiiidelio noro atrinkti produktus. Gerai jei kieno vaikučiai alergiški 1-2 produktams. Mano mažylei alergija pasireiškė kai pradėjau papildomą primaitinimą, taigi jau pusė metų laikomės labai griežtos dietos. 3 mėn. buvo ypač sunkūs, tiko miežiai, bulvė, bananas, sinlac košė ir vanduo... viskas. Valgom visada tą patį: ką jai duodu tą ir aš, ką aš tą ir jai duodu. Abi gyvos ir gražios biggrin.gif .
Stiprybės mamytės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rupkė @ 2009 07 26, 13:03)

Įdomu būtų sužinoti, kaip laikotės dabar?

Aš dukrytę tebemaitinu, bet jau per pieną beveik nebeberia (mažylei tuoj metukai). Po truputį pradedu valgyti, ko buvau atsisakiusi - pieno produktus, oranžines daržoves nedideliais kiekiais, kečupą, o šios Kūčios parodė, kad vėl galiu valgyti net žuvį. Dar neseniai buvo gana stipri reakcija į sūrelius - na bet aš durnai padariau, iš to džiaugsmo, kad neberia nuo jogurto, gal savaitę kasdien rijau po 3 sūrelius, tai net sausa dėmelė buvo atsiradusi ant kojytės. Mečiau valgyti sūrelius, ir per kelias dienas išnyko. Dar nesu bandžiusi gryno kiaušinio, vištieną jau bandžiau, ir nieko baisaus. Citrusų privengiu, riešutų, bet tai baikė palyginti su dieta, kurią teko ištverti. Pačia griežčiausia forma jos laikiausi nuo 3,5-4 iki ~10 mėnesių. Džiaugiuosi, kad nemečiau maitint. Geriau pakentėti ir kažko kurį laiką nevalgyti, bet išsaugoti alergiškam vaikeliui, kurio meniu ir taip apribotas, pienuką. Norėčiau maitinti, kol dukrytė galės pati valgyti pieno produktus. Alergologė sakė, kad mamos pienas visiškai kompensuoja medžiagų poreikį, kurių trūktų negalint valgyti karvės pieno produktų smile.gif
Atsakyti
[quote=Rupkė,2009 07 26, 14:03]
Mano suneli taip pat beria nuo MP sad.gif
isbere 19 dienu. pas alergologus dar nebuvom-bandau pati atsirinkinet ka valgyt.
Suzinojau is jusu patirties daug nauju produktu nuo kuriu taip pat gali berti.
Beja gal kuri zinote ar beria nuo perliniu kruopu, melyniu, avieciu?
Atsakyti
QUOTE(zalios_akys @ 2010 04 23, 16:07)
Mano suneli taip pat beria nuo MP sad.gif
isbere 19 dienu. pas alergologus dar nebuvom-bandau pati atsirinkinet ka valgyt.
Suzinojau is jusu patirties daug nauju produktu nuo kuriu taip pat gali berti.
Beja gal kuri zinote ar beria nuo perliniu kruopu, melyniu, avieciu?

Perlinės kruopos - tai miežiai. Labai retai nuo jų beria 4u.gif Mėlynės ir avietės - individualiai, reikia stebėti.

Atsakyti