Įkraunama...
Įkraunama...

Auginu mažiuką. Kaip greitai susitvarkyti buityje?

Zaislai ir pas mus po visus namus voliojasi,nespeju rinkti bigsmile.gif Stengiuosi palaikyti svara,o tvarka tai nelabai ax.gif vis viena vienur apsitvarkai kitur susijaukia ir atvirksciai bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mus tas pats,dienos metu visur pilna mazes zaislu.
Susdedi juos i krepsy kurio jau neuztenka zaislams po kurio laiko vel tas pats.
Kartais buna iseinu trumpam is kambario,griztu,o ji jau spintele kur pampersai sudeti iskrauscius(pampersai po visa kambari ismetyti),ir prie spintos darbuojasi,kad tarukia is savo lentynos rubus,vienus meta ant zemes kitus bando ant galvos detis(neziurint i tai,kad yen pvz.kelnes,pedleknes ar siaip koks rubas)("tavrkosi"), doh.gif
Kartais leidziu jai truputi pasireiksti(pampersu spintele pakraustyt),kad nebutu taip,kad nieko negalima ax.gif
Siaip man atrodo kol vaikai mazi,tai taip ir bus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mambu: 19 gruodžio 2006 - 04:35
Man irgi atrodo, kad tokia jau namu su mazais vaikais dalia. Vienintelis budas palaikyti tvarka - nuolat greitai apsitvarkyti. Pavyzdziui - kiekviena vakara ar ryta, ar diena, kai mazius miega skirti pusvalandi. Vat tik nezinau, ka reiketu daryti, jei maziai butu du ar dar daugiau.
Atsakyti
Aš tvarkos namuose problemą išsprendžiau labai greitai ir savanaudiškai- suverčiau didžiausią dalį darbų vyrui biggrin.gif
Atsakyti
tvarkytis reikia stenktis, bet ne perdaug. nes tvarkytis vaikui augant tolygu kasti sniega sningant. svarbiausia nepamirsti pagrindinio tikslo ir nepersistengti. geriau pailset netobulam kambary (o jei jis smarkiai netobulas iseit i lauka) ir but ramiai, demesingai savo vaikui ir jam nuosirdziai sypsotis, nei visa gyvenima tvarkytis tvarkytis ir dar karta tvarkytis kol pribaigs rutina, depresija ir namai taps katorga.
vat ir as siandien isejau su maze i miska eglutes ieskot, nors liko indai nuo pietu neplauti, zaislu pilna virtuve ir abu kambariai ir vakarienei neissivaizduoju ka duosiu. dar uzsukau prie interneto (kaimynystej). o grizusi maze paduosiu vyrui ir paprasysiu valandikes susitvarkyti.
didziausia pagalba tokiose bedose yra supratingas vyras. is pradziu jauciausi savanaudiskai skirdama sau net kelias min, bet jis tai daznai kartojo kad svarbiausia jog pati gerai jausciausi, kad jau imu tiketi.
tad sekmes jums!
svarbiausia pailsekit! (siu ir daug kitu patarimu yra knygoje "ko reikia kiekvienai mamai")

JEI MAMAI NEGERAI - VISAI SEIMAI NEGERAI!
Atsakyti
QUOTE(xvikutex @ 2006 12 19, 19:48)
(siu ir daug kitu patarimu yra knygoje "ko reikia kiekvienai mamai")

Sveika, kurių metų leidimo toji knyga??

Dar norėjau paklausti mamų, mamyčių, mamaičių, ką darote su kambarinėm gėlėm? maniškis dar nevaikščioja, bet jau dabar galvoju, ar nereiks visų ištarabanint kur nors...

Beje, pastebėjau, kad lengviau tavrką bent jau man palaikyti, kai daiktas turi konkrečią savo vietą. Bet dabar vaiko miegmaišių, pledų ir viso kito tiek daug, kad nebežinau, kur jų vieta................. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2006 12 19, 23:13)
Sveika, kurių metų leidimo toji knyga??

Dar norėjau paklausti mamų, mamyčių, mamaičių, ką darote su kambarinėm gėlėm? maniškis dar nevaikščioja, bet jau dabar galvoju, ar nereiks visų ištarabanint kur nors...

Beje, pastebėjau, kad lengviau tavrką bent jau man palaikyti, kai daiktas turi konkrečią savo vietą. Bet dabar vaiko miegmaišių, pledų ir viso kito tiek daug, kad nebežinau, kur jų vieta................. lotuliukas.gif

o, radau skaudzia tema biggrin.gif
na, ka galiu pasakyti - visos ant zemes stovincios geles eina velniop doh.gif siaucia mazulis smile.gif
grazioji mano seflera, papedzialapis, o dar kaktusa zydinti (be spygliu) nuo palanges nuverte... ir man ju taip gaaaaila, negaliu cry.gif
kiek galiu ka laikyti, tai tik virtuvej ant palanges, ten nepasiekia.
zinok, gali reikti ir tau istarabaninti, ziurint kur jos pas tave stovi, o gal gali joms bent metelius laiko rasti vietos kitur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 19 gruodžio 2006 - 23:29
labas rytas 4u.gif
Na pas mus tas pats, zaislai visur mietosi simta kartu juos sudedu i deze, kol apsisuku vaikas jau viska isvertes buna lotuliukas.gif
Dar pilna ant grindu visokiu dziuveseliu, baranku, duoniuku ir pan. Tai tenka siurbti gal kokius 3 kartus doh.gif
su rubais tai paprasciau viska sukisu i spinta ir baigta, o va pampersu panaudotu tai metosi pakampiais blush2.gif

QUOTE(uhu @ 2006 12 20, 00:13)

Geles stovejusias ant grindu teko kelt auksciau rolleyes.gif
mano tai nuropudavo prie vazono ir davaj zemes kasti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O su tom ant palangiu tai kol kas pats nepasiekia

Valgyt tai vyrui nespeju padaryt ax.gif Barasi jis kartais sako tai ka jus visa diena veikiat blink.gif
Atsakyti
QUOTE(liseklis @ 2006 12 20, 09:26)
o va pampersu panaudotu tai metosi pakampiais blush2.gif 

o čia ir aš galiu patarti: iš seniau turėjau tokį kibiriuką labai nedielį su dangčiu, tai stengiuosi į jį įmesti pampersus, be to, tie kibirai prekybos centruose nebrangūs. tik būtina smile.gif įtiesti maišelį, nes pritraukia plastmasė to kvapo smile.gif

turiu bent tris gėles stovinčias ant grindų ir labai dideles (fikusas, po to tos tokios lapingos, pamiršau pavadinimą), bet ir dėl kaktusų bijau, nors ant palangės, bet su dyglais, kai pagalvoju, tai neduokdie. gal mama priims, bet gėlyčių tai bus ojojoj mirksiukas.gif
Atsakyti
oi pas mane irgi tas pats per ta pati. Ryte susitvarkau už poros valandžiukiu vel namai pragarai. Turiu du vaikus vienam beveik 7metai, kitai beveik 4 menesiai. Jau pasižadu, kad ryt atsikelus nepulsiu tvarkytis, bet ryte pabudus kai pamatau kas darosi tai nori nenori turi eiti namu kuopti.Ir tai kartojasi kiekviena miela ryta. Kartais net bloga darosi nuo tokios rutinos, bet kitaip juk nebus g.gif
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2006 12 20, 14:05)
o čia ir aš galiu patarti: iš seniau turėjau tokį kibiriuką labai nedielį su dangčiu, tai stengiuosi į jį įmesti pampersus, be to, tie kibirai prekybos centruose nebrangūs. tik būtina  smile.gif  įtiesti maišelį, nes pritraukia plastmasė to kvapo smile.gif

Aš taip pat darau, estetiškiau atrodo, nei šiap sukrauti į maišelį.
Atsakyti
As kazkaip tvarkausi - turius tam tikra sistema, kur koks daiktas turetu buti. Kai pareiname is lauko, rubelius is kart nesu i drabuzine, kad nesimetytu ir nebutu tampomi po visus namus. Zaislams turiu deze - kai dukryte uzsimano, tai prieina ir pasiima, ko jai reikia. Labai retai viska ispila ant grindu. Ja labiausiai domina knygeles, todel jas laikau sudetas ant sofos - graziai sukrautas i kruva.
Daugiausia netvarkos buna, kai uzsimano suvalgyti koki trupanti vafli ar baranka. Bet as palaukiu, kol pavalgys, kol suniuka pamaitins, o tada abi isijungiam dulkiu siurbli ir viska susiurbiam. Zinoma, buna dienu, kai tikrai namai buna apversti, bet stengiuosi nepanikuot. Kai dukryte miega, tada truputi apsitvarkau, o jei nera jegu - palieku rytdienai. smile.gif Sekmes visoms! Svarbiausia ne idealiai sutvarkyti namai, o linksmas vaikutis ir laiminga mama! biggrin.gif
Atsakyti