Įkraunama...
Įkraunama...

Auginu mažiuką. Kaip greitai susitvarkyti buityje?

QUOTE(uhu @ 2006 12 17, 02:01)

1. Kiekvieną rytą aptvarkau vadinamąjį salioną, o vakarop fotelis ir vėl apkrautas rūbais (ir vaiko lauko)

2. visur pilna žaislų

3. nuo vežimo vėl pribyrėjo žemių (nes migdžiau balkone...).

4. Vakare sūnus užmiega apie 22 val., tai turiu 2 val. ramybės, tačiau ne. Jeigu neišsikepu tuo metu kotletų, tai kitą dieną neturiu ko valgyti. Nes dieną nespėju pasigaminti, nes jau gaminu vaikui... Ką daryti?

5. Beje, man patiko idėja paskirti vaikui visą kambarį. Tokią galimybę turim, trečias kambarys kol kas tuščias...

Nesupyk, bet man atrodo, kad turi daug laisvo laiko, nemoki oraganizuoti dienos, neturi įsivedus tvarkos sistemos. Kitaip sakant, bardakas. Visoms taip būna, su laiku ateina patirtis biggrin.gif Pradžiai patarčiau save pastebėti. Atsikeli ryte, paimi lapą ir rašai ką veiki visą dieną (pvz. 9 - 10 val atsikėliau, 10 maudžiausi, 12 miegojau). Ir taip savaitę. Tada atidžiai išstudijuok ką veikia, kiek laiko tai užtruko. Manau rasi įdomių dalykų. mirksiukas.gif

Dabar patarimai į išsakytas problemas:
1. Pirmiausia, patarčiau įvesti tvarką. Jei parėjot iš lauko, rūbus pakabinat ten, kur jiems priklauso. Jei išplovėt, bent jau sulankstot, jei neturit laiko lyginti. (išplautų rūbų nelyginu iškart, sulankstau ir sudedu į spintą, o kai reikia - ištraukiu ir išlyginu). Reikia kiekvienam daiktui atrasti vietą.

2. Tai kiek tų žaislų yra? Paiimi paprastą kartoninę dėžę ir sudedi. Jei nori, gali surūšiuoti (bet čia labiau didesniam vaikui). Paduodi kelis žaislus (ar pats pasiima), pažaidžia - padedi atgal. Juk pats vaikas nesudės tokio amžiaus. Po truputį pati įprasi ir vaikas matys, kad žaislai turi savo vietą.

3. O iš kur balkone žemės? Reiktų išluoti balkoną, kad jokie brūdai nesinešiotų po namus.

4. O ką gamini vaikui, kad nespėji sau? 6 mėnesių mažiui nereikia ruošti banketų.

5. Manau, kad su laiku trečias kambarys bus skirtas vaikui mirksiukas.gif Tai vaiko daiktus išgabenk ten. tegul kiekvienas kambarys turi savo paskitį ir jam priklausančius daiktus

Man keista skaityti tokius postus. Suprantu, kad su vaiku neįmanoma palaikyti tokios tvarkos, kokia buvo iki jam gimstant. Buvo laikas, kai viena auginau vaiką, mokiausi, dirbau per 2 darbus. Tą laikotarpį prisimenu, kaip nuolatinį bėgimą. Kad viską spėčiau, tada nusistačiau tam tikras taisykles, kurių ir po šiai dienai laikausi. Dabar auginu du vaikus, mažajam kasdieną darau valgyti, vyras kiekvieną vakarą gauna šiltą maistą, susitinku su kitom mamom, namai tvarkingi ir randu laiko sau.

QUOTE(una @ 2006 12 19, 23:27)
o, radau skaudzia tema  biggrin.gif
na, ka galiu pasakyti  - visos ant zemes stovincios geles eina velniop  doh.gif siaucia mazulis smile.gif
grazioji mano seflera, papedzialapis, o dar kaktusa zydinti (be spygliu) nuo palanges nuverte... ir man ju taip gaaaaila, negaliu  cry.gif
kiek galiu ka laikyti, tai tik virtuvej ant palanges, ten nepasiekia.
zinok, gali reikti ir tau istarabaninti, ziurint kur jos pas tave stovi, o gal gali joms bent metelius laiko rasti vietos kitur?

Jei turi galimybę, gėles sukelk į vieną kambarį, į kurį vaikas nebus leidžiamas. Arba padaryk vietos kambaryje, tegul vyras padaro tvorelę ir aptverk gėles. Mažius neprieis ir pačiai bus ramu, ir gėlės sveikos.
Atsakyti
Kai perskaičiau temos pavadinimą, tai pamaniau, kad rasiu vargšių pasiutusių baisiai piktų mamų krūvą biggrin.gif O radau savimi pasitikinčias, vaikais ir namais besirūpinančias ir visai NEPIKTAS mamas mirksiukas.gif
Šaunuolės mamos 4u.gif
O kalbant apie tvarką, turim savo dideliam name šunį... Tvarkymo - patikėkit manim doh.gif Todėl skaitant žinutes apie išmėtytus žaislus tik šypsausi smile.gif Taigi mamytės, sėkmės mums visoms laikant namus ant savo pečių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa @ 2006 12 21, 15:38)
Man keista skaityti tokius postus. Suprantu, kad su vaiku neįmanoma palaikyti tokios tvarkos, kokia buvo iki jam gimstant. Buvo laikas, kai viena auginau vaiką, mokiausi, dirbau per 2 darbus. Tą laikotarpį prisimenu, kaip nuolatinį bėgimą. Kad viską spėčiau, tada nusistačiau tam tikras taisykles, kurių ir po šiai dienai laikausi. Dabar auginu du vaikus, mažajam kasdieną darau valgyti, vyras kiekvieną vakarą gauna šiltą maistą, susitinku su kitom mamom, namai tvarkingi ir randu laiko sau.
Jei turi galimybę, gėles sukelk į vieną kambarį, į kurį vaikas nebus leidžiamas. Arba padaryk vietos kambaryje, tegul vyras padaro tvorelę ir aptverk gėles. Mažius neprieis ir pačiai bus ramu, ir gėlės sveikos.

Labai faina, jei taip susitvarkai. mirksiukas.gif as rimtai, be ironijos.
Dabar nuolatinis begimas man. Dirbu (namuose ir ne, mazdaug etato apimtim, kartais daugiau) nuo pat maziaus gimimo, priziuriu ji ir atseit rasau disertacija biggrin.gif (pastaraji punkta vykdau blogiausiai is visu kitu). Minimalia tvarka stengiuos palaikyti, maksimalios ne nesiekiu... Kadangi pas mus daugybe vietos uzima lentynos ir spintos su knygomis ir popieriais, tokios erdves, kuria butu galima skirti gelems, nebeliko, buvo tik pora kampu, o juose dabar savo tvarka daro mazius. Todel daugelio augalu teks atsisakyti, manau. Yra ir dar viena problema - langu isdestymas, t.y. sviesos kiekis irgi riboja pasirinkima.
Kartais pasvajoju - ir ne tik svajoju - zinau, nes esu meginusi - kas butu, jei netureciau galybes papildomu darbu, o tik auginciau vaika ar vaikus. Jauciu namai butu normalus biggrin.gif Siaip sistema gana griezta yra ir pas mus...
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2006 12 17, 03:01)
Pasidalinkit, labai prašau, savo patirtimi arba bent jau pasibėdavokim. Beje, mano stebuklėliui pusė metų.

Kadais mano namai irgi blizgėjo... biggrin.gif
O dabar amžinas jovalas. Pradžioj baisiai tvarkydavausi, dabar baigiu apsiprast...
Kai vaikui ateina toks amžius, kai, kaip sakoma, "sila ėst - ūma nė nado" tai tvarkymasis yra absoličiai tuščias laiko gaišimas...
Kai vaikas sugeba atsidaryti viską, kas tik atsidaro ir išverčia viską lauk... Juk absoliučiai visų spintų ir durų namuose neužraištysi...
Kai vaikas sugeba užlipti ant stalų ir žemesnių spintelių (aukštų, beje, pas mus ir nėra)...Ir ten pasiekti gėles, kompaktus ir viską, kas sudėta...
Kai vonioje bandai skalbti kokį skudurėlį, o vaikas tuo tarpu neša iš dėžės savo batus ir meta į vandenį...
Kai verdi valgyti (ta proga atraišioji stalčius produktams pasiimti), o mažasis naudodamasisi proga "padeda" traukdamas iš šiukšliažės viską, ką ką tik išmetei ir t.t. ir pan.
Kai visus lauko rūbus sudedi į spintą su slankiojančiom durim ir užklijuoji ją lipnia juosta (nes užrišti nėra kaip), o po minutės, vaikas atneša tau atlupęs tą juostą ir tuo pačiu visus rūbus išvertęs lauk...
verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leputė: 21 gruodžio 2006 - 16:17
Nežinau kaip galima nespėti, net pavalgyti? Ir ypač būnant namie su vienu vaiku. Juk yra laikas, kai vaikas miega, tiesiog šiaip žaidžia. Galima daug ką nuveikti.
O dėl tvarkos, tai reikia, kad visi šeimos nariai dėtų daiktus į jiems priklausančias vietas ir nebus problemos.
Visu šimtu pritariu PUPOS pasisakymams drinks_cheers.gif
Atsakyti
As galiu tvarkytis ir kai mazoji nemiega, nes jei laaabai patinka sekioti paskui siurbli, o kai mamyte keturiom grindys plauna is vis cirkas, sedi, ziuri ir zvengia, poto priropoja ir kartu zaidziam ir plaunam thumbup.gif Net pvz kai patalyne keiciu, sedi salia, numetu nuvilkta patalyne, tai ji zaidzia, kuiciasi po jas kol uzvelku nauja ir thumbup.gif
O kai uzmiega, galiu ir pavalgyti ir nusiprausti ir sm pasedeti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 12 21, 17:49)
Nežinau kaip galima nespėti, net pavalgyti? Ir ypač būnant namie su vienu vaiku.

Oi, dar ir kaip galima, bet, aisku, ne kiekviena diena taip buna. Kai mano dukryte sirgo, tai labai norejo buti ant ranku, arba guledavo lovytej, bet turejau buti salia. O snausdavo labai trumpai. Nors, tiesa sakant, tada visai nesinorejo valgyti. bigsmile.gif
Atsakyti
As uz tai, kad darbus reikia dalintis (kiek imanoma ) su vyru smile.gif ner cia ko visko susigrobt sau smile.gif
Atsakyti
nu nuoširdžiai dėkoju pupai už vertingus patarimus, betgi, matyt, mano problema ta, kad buitis mane užknisa, o neveža. Todėl, kai kas nors parašo pagaminau valgyt vaikui, vyrui ir sau (suprask vyrui atskirai), man net vidurius susuka, nes man tai atrodo beprasmiška.

niekada nemėgau buities, gal todėl man taip sunku su ja susigyventi? Tarkim mano vaikas miega, nors pastaruoju metu pasidarė labai neramus, aš kartą ėmiau ir numezgiau vilnones kojinytes, nes tuo metu šveisti kokią spintelę?? būčiau išprotėjusi. Todėl man ir gimė mintis užvesti šią temą. galgi yra paprastų ir naudingų patarimų, bet neatiduodant savęs buičiai ir tik jai. galvojat vyrams tos vakarienės reikia? nė velnio. jam reikia, kad būčiau graži, geros nuotaikos, o manikiūras nebūtų nusilupęs nuo indų plovimo.

Ir iš viso pastebėjau, kad jis mat labai didelis šaunuolis tik dėl to, kad eina į darbą blink.gif . Nors šiaip neblogas vyras smile.gif .

Nespėju pavalgyt, kažkas stebisi. Jeigu vaikas patiria neramią naktį, t.y. aš kokius 4-5 kartus jo keliuosi arba pamaitinti, arba panešioti, kol neišsibudino, tai patikėkit kitą dieną guliu sau išsidrėbus arba miegu kartu su juo. Ir nespėju pavalgyti, nes reikia gi pasitvarkyti biggrin.gif .

Aš iš viso galvoju, kad kol toks mažiukas, tai ir sunkiau. Juk paskui gaminsimės valgyti tą patį visi trys.

Dėl tos žaislų dėžės. nežinau, kas man yra, bet gulėjo vaiko daiktai tokioj kartoninėj dėžėj, tai negražu man. Negražu ir erzina. nenormalumas kažkos. tai vat galiu pasigirti, kad vaikutis gaus po eglute šaunią ir gražią žaislų dėžę iš JYSK. Šiandien nupirkau ax.gif . Tai kol kas tiek žinių. Uch, ir vis dėlto buitis užknisa.

Atsakyti
Oi,kaip uzknisa ta buitis.Ypac kai tau vienai ji rupi.Mano lelytei 2men ir 3 sav darturiu 8metu sunu.Namu darbai,maisto gaminimas ,butas 120 kv.metru.Lelyte valgo nakti kas 3 val,vis soskyte pameta ,tai pilveli raizo,tai diegliai kankina,o ir su vyresniu pamokas ruost reikia,apsiperku as pati.Vyras dirbair grizta 19.00.aisku pavarges,sestadieni man vandens parnesa,kad tureciau savaites begyje ka gert.Skalbiniai,va,ir dabar pritupiau kol skalbiasi.Nors miego noriu! Visi jau miega,kol isdziausiu,atsigulsiu reiks neuzilgo maitint mazaja.Ryte isleist sunu i mokykla,eit apsipirkt,ruost pietus,nes visi susirenkam valgyt,kai yras vel i darba sunus i mokykla,as tvarkausi ir jau ziurek vakariene ruost reikia.Tai cia viskas be leliuko prieziuros.Kazkaip speju,nors nesuprantu kaip man tai pavyksta,dar ne karto nebuvau ko nors nepadarius.Svarbu susiplanuot diena ir nesiblaskyt,aisku sunku nesiblaskyt kai miego trukst,bet man dar pavyksta (kartais)diena su lelytenusnust valandele.
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2006 12 21, 22:52)
nu nuoširdžiai dėkoju pupai už vertingus patarimus, betgi, matyt, mano problema ta, kad buitis mane užknisa, o neveža. Todėl, kai kas nors parašo pagaminau valgyt vaikui, vyrui ir sau (suprask vyrui atskirai), man net vidurius susuka, nes man tai atrodo beprasmiška.

niekada nemėgau buities, gal todėl man taip sunku su ja susigyventi? Tarkim mano vaikas miega, nors pastaruoju metu pasidarė labai neramus, aš kartą ėmiau ir numezgiau vilnones kojinytes, nes tuo metu šveisti kokią spintelę?? būčiau išprotėjusi. Todėl man ir gimė mintis užvesti šią temą. galgi yra paprastų ir naudingų patarimų, bet neatiduodant savęs buičiai ir tik jai. galvojat vyrams tos vakarienės reikia? nė velnio. jam reikia, kad būčiau graži, geros nuotaikos, o manikiūras nebūtų nusilupęs nuo indų plovimo.

Ir iš viso pastebėjau, kad jis mat labai didelis šaunuolis tik dėl to, kad eina į darbą  blink.gif . Nors šiaip neblogas vyras  smile.gif .

Nespėju pavalgyt, kažkas stebisi. Jeigu vaikas patiria neramią naktį, t.y. aš kokius 4-5 kartus jo keliuosi arba pamaitinti, arba panešioti, kol neišsibudino, tai patikėkit kitą dieną guliu sau išsidrėbus arba miegu kartu su juo. Ir nespėju pavalgyti, nes reikia gi pasitvarkyti  biggrin.gif .

Aš iš viso galvoju, kad kol toks mažiukas, tai ir sunkiau. Juk paskui gaminsimės valgyti tą patį visi trys. 

Dėl tos žaislų dėžės. nežinau, kas man yra, bet gulėjo vaiko daiktai tokioj kartoninėj dėžėj, tai negražu man. Negražu ir erzina. nenormalumas kažkos. tai vat galiu pasigirti, kad vaikutis gaus po eglute šaunią ir gražią žaislų dėžę iš JYSK. Šiandien nupirkau  ax.gif . Tai kol kas tiek žinių. Uch, ir vis dėlto buitis užknisa.

Pradžioje pagalvojau, kad tau tikrai reikia nuoširdžių vertingų patarimų, kaip spėti susitvarkyti. Bet iš paskutinio tavo pasisakymo, pastebėjau, kad tau visai neįdomu spėti, nes buitis tavęs "neveža". Tau svarbiau sėdėt nulakuotais nagais, nes galbūt vyras tokią vertins g.gif tas irgi yra gerai, bet nelabai suprantu tada, kam tą temą reikėjo atidaryt?
Atsakyti
kaip jau minėjo Pupa, svarbiausias žingsinis tvarkos link- įvesti tvarką.
Visi daiktai turi turėt savo vietą ir nereikia laukti, kol susikaups tikras bardakas, kuriam sutvarkyti reikės daug jėgų ir laiko.
Pamatėt kokį besivoliojantį daiktą- pakėlėt ir padėjot į vietą.
Virtuvėj svarbiausia neapsileisti ir susitvarkyti po kiekvieno maisto gaminimo. Tai užima ne ilgiau pusvalandžio (kalbu iš patirties), už tad į ją malonu užeiti kiekvieną rytą.
O dėl didesnių darbų (dulkių siurbimas, grindų plovimas) juk tikrai galima susitarti su vyru. Tik nereikia laukti, kol jis pats tai pasiūlys. Vyrams reikia konkrečiai pasakyti- nuo šiol, tarkim, plauni grindis. Ir tiek kalbų.
Ir tikrai liks laiko nagus palakuoti ir kirpyklon nulėkti.
Sėkmės visoms buityje 4u.gif
Atsakyti