Antradienio naktį vaikui staiga pakilo temperatūra. Visą rytą nesikėlė iš lovos, nieko nenorėjo, tik miegoti. Iškviesta gydytoja nustebo pamačiusi tokią mieguistą dukterį ir paklausė, ar ji nebus ko užsivalgiusi. Buvo atlikti skubūs šlapimo tyrimai ir ištartas tas baisus žodis "Acetonas". Pasirodo, pirmadienį darželyje buvo švenčiamas gimtadienis. Buvo diiiidelis tortas, kurį valgė ir prieš pietus, ir po pietų, ir pavakary (beje, grupėje šaldytuvo nėra). O kas pasakys, tas pirmadienį valgytas tortas kada keptas ir kokio riebumo buvo...
Manau, spės tie mūsų mažiai "prisibaliavoti". Tegu pirma išmoksta pasveikinti, gražų žodį pasakyti, atviruką nupiešti.
Griezciausiai draudziama per vaiku gimtadienius atsinesti namu gamybos torta. Drauge mano aukletoja, tai sake visus tevelius ispeja is anksto. Netgi parduotuviniai tortai nelabai gerai, bet cia jau mazesne beda. O geriausia butu is tikro sakotis.
Labas, as tokia minti noriu issakyti- nevisu vaiku vienoda finansine situacija, ir ar mnemanot, kad vienam vaikui svenciant gimtadieni su tortais, vaisiais, saldaisniais, balionais, ir kitais pribambasiais, kiti vaikai, kuriu tevai negali sau tokios prabangos leisti, jausis nuskriausti???? Ypac vyresnese grupese, kur daug ka supranta... As tai nesu nebrangiu saldainiuku ledinuku, tiek kad viskeims po keletas uztektu, ir tiek! ir niekad nebuvo jokiu problemu- ir dainele sudainuoja vaikuciai, ir karuna nupiesia, cia nuo aukletojos priklauso
Cia mano nuomone, aisku:))), galite ir nesutikti. O svente namuose surengiam, su balionais ir draugais
Ir tortu

Cia mano nuomone, aisku:))), galite ir nesutikti. O svente namuose surengiam, su balionais ir draugais

Mums gimtadienis atsiejo palyginus pigiai: tortas ir du tinginio nedideli pyragai, vaisine arbata. Viskas. Aukletojos is anksto perspejo kad nenestume riebiu tortu, geriausia be kremo, ir isitikint ar sviezias. Zvakuciu turejo grupej, serveteliu irgi. Reikejo kad tevai dalyvautu, bet kadangi abu dirbom, tai nedalyvavom nei vienas
. Bet vaikui ri taip smagu buvo, gavo dovanu is vaiku - piesinukus, is aukletoju megzta nykstuka-antpirsti.

Vakar per gimtadienį mano mažius susirgo, šiandien pasiėmėm darželiui užsakytą tortą, kažkaip neveši į darželį be vaiko
, teks patiems suvalgyti. Įdomu kaip tokiais atvejais darote, ar atkėlinėjate vaiko gimtadienį?

Labas mamytės ir darželinukai
Na pagaliau mano vyresnėliui artėja 3-sis gimtadienis, o jis lanko darželį. Tai vat ir klausiu jūsų ar jūs rengėte kokį gimtadienį savo 3-mečiams darželiuose? Jei taip, kokias vaišes pirkote? Ar auklėtojai kokį šampaniuką reiktų
Ar nebūtų iš mano pusės per drąsu nunešti balionų (kad ji juos prisipustų) ir fotoaparatą (kad pafotkintų)
Na patyrusios tai-ką -pasakysit

Na pagaliau mano vyresnėliui artėja 3-sis gimtadienis, o jis lanko darželį. Tai vat ir klausiu jūsų ar jūs rengėte kokį gimtadienį savo 3-mečiams darželiuose? Jei taip, kokias vaišes pirkote? Ar auklėtojai kokį šampaniuką reiktų

Na patyrusios tai-ką -pasakysit

Dukra labai laukia gimtadieniu darzelyje. Tada visi vaikai padaro po koki darbeli-dovanele, sveikina, dainuoja "su gimimo diena"...
akletoja pati pasiule atnesti fotoaparata, o balionus jau pripustus nesesi is namu.
Vaisems visi tevai nutare nesti sakocius ar skruzdelynus, sausainius, saldainius, o ne tortus ir pyragaicius, kad nuo kremo neapsinuodytu.Atsigerti sulciu.
Mes aukletojom nesam kavos ir saldainiu su likeriu, bet zinau, kad kiti tevai atnesa ir sampano.
akletoja pati pasiule atnesti fotoaparata, o balionus jau pripustus nesesi is namu.
Vaisems visi tevai nutare nesti sakocius ar skruzdelynus, sausainius, saldainius, o ne tortus ir pyragaicius, kad nuo kremo neapsinuodytu.Atsigerti sulciu.
Mes aukletojom nesam kavos ir saldainiu su likeriu, bet zinau, kad kiti tevai atnesa ir sampano.
Mano pypliui kai buvo 3 metai, nesiau sausainiuku, saldainiu ir sulciu, aukletojai saldainiu dezute ir kavos. Fotika irgi nunesiau, mielai sutiko pafotkinti. Labai patenkintas mazius buvo, mat aukletoja buvo padariusi toki medali ant kaklo pakabinama, ir karuna, sake tada "as karalaitis"
O kad tortu negalima nest, mus dar is anksto perspejo, tai apskritai draudzia darzelio taisykles.
o del nuotraukyciu tai tikrai neprasovem pro sali, labai fainos gavosi, kaip musu "karalaitis" sedi ant "sosto", o kiti kleckai aplink ji soka, kaip su tuo kreslu aukletojos ji 3 kartus kilnojo ir pan. Buvo tikrai smagu paziuret, nes mes ten gi nedalyvavom.

o del nuotraukyciu tai tikrai neprasovem pro sali, labai fainos gavosi, kaip musu "karalaitis" sedi ant "sosto", o kiti kleckai aplink ji soka, kaip su tuo kreslu aukletojos ji 3 kartus kilnojo ir pan. Buvo tikrai smagu paziuret, nes mes ten gi nedalyvavom.

Rasau kaip mama ir kaip aukletoja
, gal bus idomu kaip mes svenciam gimtadienius...
Is manu vaiku teveliai atnesa tortuka, sausainiu ar kt. saldumynu ir sulciu....(kiti dar atnesa popieriniu kepuryciu visiems vaikams) Tai mes dainuojam "su gimimo diena", padovanojam balionu ir karuna....Tada vaisinames...
O apie dovanas aukletojai.....Nezinau, dirbu jau metai, bet nebuvo, kad kas nestu dovanas mums...o uz ka?
Kad svente vaikui padaro?
Juk toks darbas.......Nu nezinau, o gal mes aukletojos prastos, kad nieks nenesa...

Is manu vaiku teveliai atnesa tortuka, sausainiu ar kt. saldumynu ir sulciu....(kiti dar atnesa popieriniu kepuryciu visiems vaikams) Tai mes dainuojam "su gimimo diena", padovanojam balionu ir karuna....Tada vaisinames...

O apie dovanas aukletojai.....Nezinau, dirbu jau metai, bet nebuvo, kad kas nestu dovanas mums...o uz ka?

Nee, aš turėjau omeny kavos, saldainių
Įdomu, kokio amžiaus vaikiučiai tavo grupėj
Maniškiui 3 m., svarsčiau visą savaitę, o galiausiai nusprendžiau, kad geriau namie vaikui šventę padarysiu
Juolab tikrasis tik ryt, o priedo šian auklėtoja budi, su kuria mes susibarėm

Prieš mėnesį maniškė darželyje šventė gimtadienį. Pati rinkosi nešti vaikučiams ne tortą ar šakotį, o daug čiulpinukų. Žinau, kad pakako visiems vaikams dviem dienom. Įvertinau, kad turėtų kartu vaišintis ir auklėtoja, bet čiulpinukais... Jai nunešiau saldainių dėželę, nedidelę, tiesiog simboliškai, ir dėželę kavos. Vaikučiai mano dukrai padovanojo savo piešinukus, auklėtoja uždėjo karūną, visi dainavo sveikinimo dainelę, berniukai kartu su šeimininkute pakilojo. Fotoaparato nenešiau, nes auklėtoja visada visus vaikus (kaip ir kitus grupės ar darželio renginius) fotografuoja.