Įkraunama...
Įkraunama...

Kas apmokėjo vestuves?

Apklausa: Kas apmokėjo vestuves (didžiąja dalį)? (935 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Vestuvės dar neįvyko, tik galvojama apie šią šventę, bet jau žinau, kad prisidės ir tėvai ax.gif mama pareiškė, kad santaupas pasilaikytume įsigyti būstui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciquita @ 2011 01 10, 11:47)
Mes patys apmokesime savo vestuves. net nekilo tokiu minciu , kad prasyti tevu. gyvename  kartu tris metus, esame suauge savarankiski zmones, todel galime susitaupyti ir savo vestuvem, o tevus pasikviesti kaip svecius .  bigsmile.gif

Visiskai pritariu jusu pasisakymui! smile.gif As kategoriskai pries kai uz vestuves sumoka tevai, juk esame suauge zmones, gyvenantys kartu ketverius metus, esu tik uz tai kad teveliai gali padovanoti kaip dovana ka jau jie nori smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Mums daugiau padejo vyro teveliai, o didziaja dali islaidu pasidengem patys, buvom pasiskoline, paskiau atidavem, nes iskarto neturejom tokiu sumu sutaupe smile.gif . Bet nieko blogo tame nematau, kad padeda tevai smile.gif
Atsakyti
abu kartus mokėjom už viską patys ( abu kartus tekėjau už to paties vyro biggrin.gif )... kai tuokėmės pirmą kartą vyro tėvai bandė aiškint, kad už vestuves turi sumokėt mano tėvai... bet... tuokėmės nes būtent jie reikalavo vestuvių, ir kaip vyras sakė... aš noriu jos kaip žmonos tad už vestuves patys ir susimokėsim... mano tėveliai tuo metu tikrai nelabai apsidžiaugė sužinoję, kad sugalvojom tuoktis, nors būsimas žentas ir labai tiko, bet buvom labai jauni... tik po kelių metų sužinojom, kad taip mano anyta su MB močiute ir sese tikėjos, kad MB dės į krūmus... o jis ėmė ir nusitempė mane į santuokos rūmus biggrin.gif
Atsakyti
Uz vestuves mokejom patys. Net negalvojom prasyti tevu. Juo labiau, kad mes abu ne jaunikliai, abu turim gerus darbus. O tevai abieju arba pensininkai, arba netoli pensijos. Tokioj situacijoj, manau, butu keista, jei prasytume apmoketi uz vestuves. biggrin.gif
Atsakyti
Su DIDŽIULE tėvelių pagalba kelsim vestuves ir būsim jiems už tai labai dėkingi wub.gif Jeigu lauktume kol patys galėsim už viską susimokėti, tai turbūt susituoktume jau ir vaikus užauginę... Tiesiog manau, kad, esant tokiems kriziniams laikams, reikia arba tyliai susirašyti ir nedaryti jokio baliaus (kas daugiausiai ir kainuoja), arba važiuoti į užsienį užsidirbti, arba prašyti pagalbos. Mūsų tėvai patys pasisiūlė padėti, mes tuo nepiktnaudžiausim, tiesiog proto ribose pasidarysim šventę sau ir artimiems žmonėms smile.gif
Atsakyti
Kadangi as dar studijuoju, nedirbu tai pades mano tevai ir seneliai, o maniskis stengiasi pats,bet ir tevai sake jam pades smile.gif
Atsakyti
Keleme is savo pinigu, net minties nebuvo prasyti pagalbos is tevu, draugavome gan ilga laika, jau ir gyvenome kartu, tai vestuves nebuvo ekspromtu, todel buvo laiko ir pasitaupyti jom, ir issikelti tokiu kokiu norejom mes, o ne tokiu kokiu nori tevai, kaip kad dazniausiai buna, kai jas finansuoja tevai smile.gif
Atsakyti
Mes pareiskimus tuoktis padavem pries metus laiko blush2.gif kadangi zinojom data ir tiksla tai taupem ir vestuves pasidarem uz savo pinigus thumbup.gif vyras pora kartu isvaziavo i uzsieni ir turejom pinigelius sventei thumbup.gif uosviene kai suzinojo kiek ruosiames moketi uz rubu nuoma, tai buvo paklaikusi, kad mes isprotejom tokius pinigus isleisti vienam vakarui ir vos neliepe ieskotis pigiau doh.gif bet mano vyras mane nuramino ir pasake, kad nieko nekeisim, paprasciausciai pasakysim, kad pigiau susiradom ir tiek biggrin.gif juk cia musu pinigai ir tegu netaupo uz mus biggrin.gif tai galiausiai uosviene paklause ar leisciau jai sumoketi uz nuotakos puokste, pamergiu geles ir gelytes svarku atlapuose smile.gif is mandagumo sutikau, tai ji tiek prisidejo prie vestuviu smile.gif Na, o mano mama nupirko sakoti ir saldumynus irgi jos prasymu, kad bent kazkiek prisideti prie vestuviu ax.gif O daugiau uz viska susimokejome patys ir esame savimi patenkinti thumbup.gif kad pasidareme taip kaip norejome ir niekam nereikejo atsiskaitineti ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Siuo atveju ir mano teveliai labai geri pasitaike, ir vyro. Iskele mums vestuves labai grazias. Pridovanojo dovanu ir gyvenam labai graziai... Turbut be teveliu pagalbos nebutume issikele tokiu graziu vestuviu, nusipirke busto... Paprasciausia teveliai pasitaike seno kirpimo, pasiturintys ir nuosirdziai norintys padeti... abu su vyru esam labai dekingi uz tai, todel ir savo busimiems vaikams stengsimes padeti kiek tik galesim wub.gif
Atsakyti
Patys susitaupeme ir mokame...
Papildyta:
QUOTE(Sielaa @ 2011 03 04, 12:57)
Visiskai pritariu jusu pasisakymui!  smile.gif As kategoriskai pries kai uz vestuves sumoka tevai, juk esame suauge zmones, gyvenantys kartu ketverius metus, esu tik uz tai kad teveliai gali padovanoti kaip dovana ka jau jie nori  smile.gif

mes gyvename 2 metus ir as jum abie irgi labai labai pritariu:))
Atsakyti
QUOTE(miss_ @ 2011 03 17, 23:09)
Patys susitaupeme ir mokame...
Papildyta:

mes gyvename 2 metus ir as jum abie irgi labai labai pritariu:))

O aš sakyčiau, kad viskas LABAI priklauso nuo to, kas turi pinigų, o kas - ne. Laikai ne patys geriausi, ir ne visi tuokiasi po 2-10 bendro gyvenimo metų.
Aš jau į depresiją nugrimzčiau, jeigu dar iki šiol nebūtume planavę vestuvių (gyvename kartu metus, vestuves planuojame jau keletą mėnesių). Man nėra priimtinas sugyventinių statusas, sužadėtinis taip pat tokiu statusu nesididžiuoja. Mano atlyginimas gana mažas, ir šiuo metu tai mūsų pagrindinis pragyvenimo šaltinis. Ir dirbu aš apskritai porą metų.Rūbams taupomės patys, bet puotai nežinia per kiek metų reikėtų sutaupyti... O tėvai tų metų taupymui turėjo, ir sesei padovanojo prieš vestuves solidžią sumą, kurios užteko kone viskam (jaunieji tik patys apsirengė), ir mums yra paruošę pinigėlius, ir man net mintis nekyla tų pinigų nepriimti ar jaustis už juos skolingai. Juk savo vaikams aš duosiu taip pat viską, ką galėsiu. Ir savo tėvams, kai pasens, būtinai stengsiuosi padėti, ir vyro tėvams. Kas čia per skaičiavimai ir svarstymai, kaip neva negražu tuoktis už tėvų pinigus? Kaip apskritai galima nepadėti ar nepriimti pagalbos iš artimiausių žmonių, kai gali padėti arba kai tau tikrai reikia pagalbos? m?

O su uždarbiais užsienyje - bent jau man visiškai nepriimtinas variantas. Labai keista, jeigu kažkam priimti pinigus iš tėvų atrodo baisiau negu kelis mėnesius mylimojo nematyti...
Atsakyti