Įkraunama...
Įkraunama...

Kas apmokėjo vestuves?

Apklausa: Kas apmokėjo vestuves (didžiąja dalį)? (935 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(vylabusle @ 2011 03 18, 01:03)
O aš sakyčiau, kad viskas LABAI priklauso nuo to, kas turi pinigų, o kas - ne. Laikai ne patys geriausi, ir ne visi tuokiasi po 2-10 bendro gyvenimo metų.
Aš jau į depresiją nugrimzčiau, jeigu dar iki šiol nebūtume planavę vestuvių (gyvename kartu metus, vestuves planuojame jau keletą mėnesių). Man nėra priimtinas sugyventinių statusas, sužadėtinis taip pat tokiu statusu nesididžiuoja. Mano atlyginimas gana mažas, ir šiuo metu tai mūsų pagrindinis pragyvenimo šaltinis. Ir dirbu aš apskritai porą metų.Rūbams taupomės patys, bet puotai nežinia per kiek metų reikėtų sutaupyti... O tėvai tų metų taupymui turėjo, ir sesei padovanojo prieš vestuves solidžią sumą, kurios užteko kone viskam (jaunieji tik patys apsirengė), ir mums yra paruošę pinigėlius, ir man net mintis nekyla tų pinigų nepriimti ar jaustis už juos skolingai. Juk savo vaikams aš duosiu taip pat viską, ką galėsiu. Ir savo tėvams, kai pasens, būtinai stengsiuosi padėti, ir vyro tėvams. Kas čia per skaičiavimai ir svarstymai, kaip neva negražu tuoktis už tėvų pinigus? Kaip apskritai galima nepadėti ar nepriimti pagalbos iš artimiausių žmonių, kai gali padėti arba kai tau tikrai reikia pagalbos? m?

O su uždarbiais užsienyje - bent jau man visiškai nepriimtinas variantas. Labai keista, jeigu kažkam priimti pinigus iš tėvų atrodo baisiau negu kelis mėnesius mylimojo nematyti...

O kam tada kelti baliu, m?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 03 18, 09:54)
O kam tada kelti baliu, m?

Jeigu tėvai nebūtų norėję duoti pinigų ir netgi jeigu jų reikėtų prašyti - žinoma, nematytume reikalo kelti balių arba nukeltume jį porai metų, per kuriuos nevalgytume mėsos ir saldumynų. Bet jeigu tėvai, vos pranešus apie piršlybas, pasako tikslią sumą, kurią yra mums parengę - nematau jokios problemos. Be to, būtų nesąžininga iš tėvų pusės mano atžvilgiu neduoti man pinigų po to, kai seserį rėmė jau keletą metų (vestuvėms, būstui, pirmo vaiko gimimo proga ir kt.).

Mano tėvams rūpinimasis vaikais yra jų pašaukimas ir svarbiausias dalykas šiame gyvenime. Jie, galėdami padėti, jaučia nuo to didžiulį malonumą. Nepriimti pinigų iš jų - štai kas būtų nesąžininga, negarbinga ir žema iš vaikų pusės. Duodami pinigus, jie jaučiasi vis dar mūsų globėjai, jie jaučiasi atliekantys gerą ir teisingą dalyką, o mes priimdami tuos pinigus - parodome vis dar vaikų paklusnumą ir nuolankumą. Tai galbūt paskutinis kartas, kai mes su tėvais tokiuose tikruose tėvų ir vaikų vaidmenyse.

Man atrodo, nuostabu, kai vaikai gali patys sau iškelti vestuves (jeigu mes galėtume - ko gero, ir tėvai savo pagalbą siūlytų nuosaikiau), bet jeigu negali - tai juk ir yra ŠEIMOS reikalas. Tėvams, kad dukra išteka, ne ką mažesnis įvykis negu pačiai dukrai.
Atsakyti
Vylabusle drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif labai labai palaikau ir pritariu thumbup.gif skaitydama sia tema kartais ir pati pasijausdavau nejaukiai, nes kai kurie dalyviai tarsi paniekina tuos, kuriu santuokas remia tevai verysad.gif
As tai sakau, kad tai - ne tik pinigu klausimas, tevu pozicija labai svarbi visu vestuviu puotoje, juk darant pagal tradicijas - nuo tevu prasideda islydejimas ir baigiasi tevu namu zidinio iteikimu ir pan. Tai labai simboliska ir svarbu 4u.gif
Nenoriu kartoti graziu Vylabusle zodziu, taciau pridursiu, kad jei vestuves apmoka tevai, tai dar nereiskia, kad viskas bus pagal ju dudele, ir atvirksciai, net jei ir mes apmoketume, man be galo butu svarbi mano tevu nuomone apie kiekviena smulkmena - juk jie patys artimiausi zmones! 4u.gif As tikiuosi sekti ju pavyzdziu, kai busiu mama pati wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2011 03 18, 11:55)
Vylabusle  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif labai labai palaikau ir pritariu  thumbup.gif skaitydama sia tema kartais ir pati pasijausdavau nejaukiai, nes kai kurie dalyviai tarsi paniekina tuos, kuriu santuokas remia tevai  verysad.gif
As tai sakau, kad tai - ne tik pinigu klausimas, tevu pozicija labai svarbi visu vestuviu puotoje, juk darant pagal tradicijas - nuo tevu prasideda islydejimas ir baigiasi tevu namu zidinio iteikimu ir pan. Tai labai simboliska ir svarbu  4u.gif
Nenoriu kartoti graziu Vylabusle zodziu, taciau pridursiu, kad jei vestuves apmoka tevai, tai dar nereiskia, kad viskas bus pagal ju dudele, ir atvirksciai, net jei ir mes apmoketume, man be galo butu svarbi mano tevu nuomone apie kiekviena smulkmena - juk jie patys artimiausi zmones!  4u.gif As tikiuosi sekti ju pavyzdziu, kai busiu mama pati wub.gif

Pritariu kiekvienam žodžiui. Būdami studentai negalėjome susitaupyti vestuvėms, o gyventi dabar 10 metų, kol galėsime sau leisti tokias sumas, mes nenorime, to nenori ir mūsų tėvai, todėl pasiūlė savo pagalbą. Ir tai tikrai nereiškia, kad mes būsime tik svečiai savo tėvų iškeltame baliuje. Mes viską tariamės bendrai, bet galutinis žodis mūsų ir niekas nemato tame problemų. Juk jie tik padeda, kad ta šventė įvyktų. O pasakymas, kad esi suaugęs ženytis, tai būk suaugęs ir užsidirbti, tai man keistai skamba. Man 24 metai, iki šiol dar studijuoju, tai vestuvių iš stipendijos turbūt nei viena neišsikėlė. O ar aš suaugusi vestuvėms - manau, kad taip. Nenoriu tekėti tada, kai visko turėsiu. Tada jau aš savo vaikams padėsiu. Turbūt tai normalus gyvenimo ciklas ir tikrai nesipriešinu tam, kad įrodyčiau, jog suaugau ir man pagalbos nereikia...
Atsakyti
mes tuoksimes lygiai po metu nuo susizadejimo, tai per ta laika intensyviai taupiau pinigelius blush2.gif MB irgi smile.gif tai is esmes turetume uztekti is savu pinigeliu, na gal tukstantukas kitas nepamaisytu, ant "papildomu islaidu", bet del sito manau problemu nebus smile.gif)))
Atsakyti
As visalaik sakiau ir buvau isitikinusi kad vestuves kelsiu is savo (na ir jaunikio) pinigeliu, bet... Realybe visiskai kitokia smile.gif
Mes su MB kartu dar nuo mokyklos laiku, ir deja nesam is tu kurie vos baige mokykla sugeba prasisukti ir uzkalti daug (ti niekaas neisizeiskit). Po 4 metu draugystes seke suzadetuves ir aisku vestuviu planai - bet jau greitai pasimate kad reikiamos sumos greitai tikrai neuzdirbsim verysad.gif o seimos norisi, ir vaikiuko norisi... Tada jau perzengiau savo ego ir uzsiminiau savo tevui (mano tevai issiskyre) kad MB man pasipirso... Tada tevas pasiule padeti, ir mes neatsisakeme blush2.gif
Siuo metu dziaugiuosi kad esame susituoke ir jau gyvenam seimoje su savo mazyliu. Nera nieko blogo tame kad tevai padeda iskelti vestuves - nes musu atveju viska planavome TIK mes, tevas tik duodavo pinigeliu, o ir per baliu net neuzsimine kad jis padare kazka tokio.
Taigi mano nuomone saunu jei jaunieji patys gali iskelti vestuves, o jei ne - tai gerai jei jiems gali ir nori padeti giminaiciai, o ypac tevai biggrin.gif
Atsakyti
Noriu ir aš šia tema pasisakyti smile.gif
Su būsimu vyru draugaujame 7 metus. Jau porą metų būsimas uošvis nenustoja šnekėti apie mūsų vestuves, kad greičiau tuoktumėmes ir dovanotume jam anūkų 2.gif Po piršlybų būsimas uošvis pasiūlė paramą iškelti jaukiai šventei ir mes neatsisakėm smile.gif Būsim dėkingi ir dovanosim jam ilgai lauktų anūkų clap.gif wub.gif
Atsakyti
Mes patys išsikėlėm vestuves wub.gif Tėveliai tebuvo svečiais ir visiškai nedalyvavo vestuvių planavime 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 01 balandžio 2011 - 19:27
mes tai patys taupem.... blush2.gif mama siule prisideti,bet jos finansines pagalbos atsisakem,uztai man ji gelbeja savo siuviniais ir taip sutaupome nemazai pinigeliu siuvejos paslaugoms.... thumbup.gif uosviams patiems reikia pagalbos.... blush2.gif na mes taip jau nusprendeme,kad nekelsime dideliu vestuviu,nes ir giminiu neturim per daugiausiai ir nesigiminiuojam,tai istengsim ir savo lesom kazka kukliai pasidaryti...mama mano broliui kai dare vestuves tai su marcios teciu pusiau metesi,veliau ir vaikui krikstynas padare pati viena,ji saunuole pas mus,aisku tada ir laikai buvo kitokie,dabar mano mama yra pencininke ir dar nasle,tai jau geriau isvis nekelciau vestuviu,nei kazka is jos imciau.... blush2.gif
Atsakyti
Musu vestuves finansuojamos kolektyviai smile.gif Vyriausias finansu ministras-mano tetis, atseikejes iskart savo inasa, o mamas abi itikinom, kad nepersistengtu ir prisidetu simboliskai, nes jau tikrai kiek liko sutaupe busim patys. Mes visad buvom savarankiski, manes islaikyt jau nereikia nuo 18-os, pati uzsidirbu. Tevams malonu jausti savo inasa, zinoti, kad prie to dziaugsmo ir jie kazkiek prisidejo. Reikia ismokti priimti dovanas ir kartais leisti kitiems jus palepinti. As, asmeniskai, visad nusiviliu, jei kas atsisako mano pagalbos-ar tai fizines, ar tai kitokios. Atrodo, is visos dusios kazka siulai, ir se tau-nereikia. Todel priimu kitu pasiulymus, bet stengiuos neisnaudot, savaime aisku biggrin.gif
Atsakyti
Mes planavom leisti savo pinigelius, bet mano tetis iki vestuviu likus menesiui pasake, kad apmokes ir taskas, tai mes smarkiai ir nesigincijom biggrin.gif
Atsakyti
mūsų vestuves apmoka mano tėvai. ir žinote, nejaučiu jokio širdies skausmo, nes lygiai taip save įsivaizduoju, jei tekėtų mano dukra! gal jei man būtų 30metų ar tėvai sunkiai verstųsi, tada ir griaužčiausi, bet kol kas man dar 22 ir patys pasidaryti vestuvių negalėtume.
žinau, kad mano tėvams tai didžiulė šventė ir ne ką mažesnė nei mums patiems ir jie be galo džiaugiasi, kad prie viso šito svarbumo organizavimo prisideda ir jie. Jie tikrai jaučiasi darantys kažką labai labai gera. ir jiems smagu, ir mums gerai smile.gif
reikia mokėti ne tik dovanoti, bet ir priimti.
tikiuosi, ir pati kažkada galėsiu prisidėti prie savo vaikų vestuvių.
Atsakyti