Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose II

QUOTE(karosiukas @ 2007 04 17, 16:22)
Duok jai žinot kad pas ją gimdysi.  jei esi apsisprendus. O tada ir kalba nukryps. bet šiaip tai vistiek, kai asmeniškai tariesi atvykimui ir tt, tai ji aukoja savo laiką, tai atsidėkot reikia. Tegu ne kiekvienąkart, bet reikia. O gimdymas - savaime aišku.
Nėra ko nerimaut, ji labai faina ir kai susitiksi - pamatysi - visos baimės ir jauduliai išnyks.
Sėkmės 4u.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Viskas aišku. Dabar toks kvailokas klausimukas, kadangi niekam niekada neteko "atsidėkoti", ta prasme , kad vaikščiodavau privačiai, o ten kaip žinia fiksuotos paslaugų kainos, tai kaip gydtojai atsidėkoti (ta prasme kiek pinigų ar šiaip), kad maždaug orientuočiausi, kad neapsikvailinčiau blush2.gif

Iš anksto dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antoschka @ 2007 04 18, 11:52)
3) Semeta per kursus minejo, kad anksciau buvo naudojamos "linksminancios dujos" (gliukoze) vietoj epidurinio nuskausminimo. Gal kas turite informacija, ar siuo metu Trakuose tokia praktika yra, ar ne?

Is anksto dekoju uz visus jusu atsakymus.

na man tai gliukozes tirpala i vena lasino,nes labai valgyt norejau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(antoschka @ 2007 04 18, 10:52)
Sveikos! Turiu klausimu, prasau pagalbos, patarimo!!!
Planuoju sulaukti geguzes menesio vidury stebuklo ir noreciau kad Vilija priminetu gimdyma.

1) Gal kas zinote, kaip sia savaite dirba vedeja? Ar ji buna po 17:00 val darbo dienom, iseiginem?

2) Ar bus gerai, jei pateiksiu vedejai savo parasyta "individualu gimdymo plana", ar tokie dalykai aptariami tik zodziu?

3) Semeta per kursus minejo, kad anksciau buvo naudojamos "linksminancios dujos" (gliukoze) vietoj epidurinio nuskausminimo. Gal kas turite informacija, ar siuo metu Trakuose tokia praktika yra, ar ne?

Is anksto dekoju uz visus jusu atsakymus.

1. Vilija dirba kiekvieną darbo dieną nuo aštuonių iki penkių, bet šiaip ji labai mėgsta ir iki septynių- aštuonių vakaro pasėdėt, jei gimdymai komplikuoti ir tt. Šeštadienį sekmadienį nedirba, nebent individualiai atvažiuoja, jei tariesi ir prašai, jei gali. įskaitant ir gimdymus.
2. Nemanau, kads jai jis rūpės ir ji jį skaitys. Nei vienas gimdymas pagal planą nepraėjo. O jei kas nutiks netikėto. Nieko tu jai nekaišiok, nes bus nesmagu nei jai nei tau. Viską aptarsit žodžiu ir tt. O ir tartis nieko nereikia, ten viskas paruošta ir taip geriausiai. O ir tau prasidėjus veiklai visi planai išgaruos. Ką turi daryt - tai išmokt kvėpuot ir klausyt akušerės nurodymų ir viskas.
3. Gliukozės ir taip tau prileis, bet nelabai jos ten linksmina, kai skauda. Jei būsi nevalgius ir prileis. O epidūro patarčiau neimt. jis visiškai nereikalingas.
Svarbiausia gimdymui: gera nuotaika, nusiteikimas kad viskas bus gerai, pasitikėjimas gydytoju, o visa kita tu ten gausi 4u.gif

QUOTE(aistuzele @ 2007 04 18, 15:32)
Ačiū už atsakymą  4u.gif
Viskas aišku. Dabar toks kvailokas klausimukas, kadangi niekam niekada neteko "atsidėkoti", ta prasme , kad vaikščiodavau privačiai, o ten kaip žinia fiksuotos paslaugų kainos, tai kaip gydtojai atsidėkoti (ta prasme kiek pinigų ar šiaip), kad maždaug orientuočiausi, kad neapsikvailinčiau  blush2.gif

Iš anksto dėkui už atsakymą  4u.gif

kuria prasme. Ar už apžiūras ar už gimdymą??? Jei nori konkrečiau, prašom į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(antoschka @ 2007 04 18, 11:52)

Kazkaip pasijutau visiskai tupa, nors esu du vaikus pagimdzius: Argi gliukoze yra linksminancios dujos? g.gif Na, paaiskinkit kas nors man durnai, bo as visada galvojau, kad linksminancios dujos yra kazkas kita, nes, kiek zinau, gliukoze yra leidziama tada, kai gimdyve seniai nevalgius yra, o gimdymas ilgas buna, t.y. kad gimdyve per gimdyma visai nenuslabtu. Man Trakuose gliukozes neleido, nes gimdziau nakti ir gana greitai pagimdziau, o pavalgyt jau po visko diena galejau... blush2.gif
Atsakyti
Man tai irgi gliukoze leido. Akusere Vyda vis sake, va- tavo maistas biggrin.gif

Manau, kad dujos yra ka kita g.gif Ta gliukoze skausmo nenumalsino biggrin.gif
Atsakyti
Jau antrąkart buvau pas gyd. Rogalskį ir esu labai juo patenkinta! Ačiū, mamos, už rekomendacijas! biggrin.gif Toks ramus, viską išaiškina ir man, ir vyrui. Svarbiausia, kad apžiūra detali, ne taip kaip pas mano gydytoją valdiškoj poliklinikoj... Jaučiuos rami ir jau laukiu kito vizito ax.gif

O jūsų leliukų gimimo liudijimuose nurodoma gimimo vieta - Trakai? Kažkur skaičiau, kad Vilniuje tai perklausė ar mamytė nenori Vln vietoj Trakų įrašyti... Nors koks skirtumas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2007 04 19, 12:52)
Jau antrąkart buvau pas gyd. Rogalskį ir esu labai juo patenkinta! Ačiū, mamos, už rekomendacijas!  biggrin.gif Toks ramus, viską išaiškina ir man, ir vyrui. Svarbiausia, kad apžiūra detali, ne taip kaip pas mano gydytoją valdiškoj poliklinikoj... Jaučiuos rami ir jau laukiu kito vizito  ax.gif

O jūsų leliukų gimimo liudijimuose nurodoma gimimo vieta - Trakai? Kažkur skaičiau, kad Vilniuje tai perklausė ar mamytė nenori Vln vietoj Trakų įrašyti... Nors koks skirtumas  cool.gif

Gydytojas ramus, tai ir gimdymas bus ramus ir aiskus mirksiukas.gif lotuliukas.gif

Musu perklause, kai mazei gimimo liudijima darem, kur norim nurodyti gimimo vieta. Bet patys patare rasyti Vilnius, atseit, kad veliau nebutu painiavos dokumentuose, nes mes gyvename Vilniuje. Tai ir parasem Vilnius 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, mano atzalele pasauli isvydo Traku ligoninej kovo 10d. Nesitariau is anksto su gydytoja, nes neaisku i kokia pamaina papulsi, o be to gimdyma priima ir juodziausia darba atlieka akusere, o akuseres ten visos geros. Atvaziavau kiek per anksti i ligonine, tai teko su visom susipazint. Gal ir gerai, kad per anksti, ligonineje ramiai laukiau kada prasides gimdymas, susipazinau su personalu, kuris labai labai malonus ir paslaugus, netgi vedeja pasirode labai faina, nors kai pirma syki ja isvydau pamaniau, kad pikta turbut moteriske, bet buvo labai maloni. Gimdyma priieme akusere Vyda (jei neklystu, nes jau nelabai pamenu vardus, ji tokia sviesi, labai miela moteris).
Del nuskausminimo tai klause ar reiks, sakiau kad gimdymo eigoj ziuresim, jei jau nebegalesiu tvert, tai tada tegu ko nors duoda, bet apie tai net pamirsau, kai prasidejo gimdymo veikla, tai taip ir nezinau ar yr ten kokiu duju ar ne, bet po gimdymo i vena leido kazkoki skysti, tada net nepaklausiau ka, greiciausiai "pamaitino", bet po jo buvo labai labai salta... Vyras daug laiko kartu praleido, tai irgi buvo nustebes, kad personalas taip laksto, rupinasi. Labai dziaugiuosi, kad pasirinkau butent sia ligonine, jei teks dar karta gimdyt, tai noreciau vel ten thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iksija: 19 balandžio 2007 - 12:26
hmz... o as tai supratau kad trakuose yar tu linksminamu duju, tik reikia paprasyti, o jei neprasai tai ir nesiulo, nes cia jau senas metodas ax.gif as irgi pas semeta lankiausi, tai berods del to man toks klausimas ir iskilo, kad kazka apie jas pamenu, pati ju neprasiau schmoll.gif
Atsakyti
O jūsų leliukų gimimo liudijimuose nurodoma gimimo vieta - Trakai? Kažkur skaičiau, kad Vilniuje tai perklausė ar mamytė nenori Vln vietoj Trakų įrašyti... Nors koks skirtumas  cool.gif

Gimimo liudijime kaip vaiko gimimo vieta gali buti nurodyta arba miestas, kuriame vaikutis gime (siuo atveju Trakai), arba reali gyvenamoji vieta - cia jau nuo tevu pageidavimo priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
o mes irgi Trakus irasem, nors esu gryna Vilniete - niekas cia nesimaisys schmoll.gif reigistravom tai vilniaus metrikaciju skyriui ax.gif bet vaikutis tegu zino, kokioj grazioj vietoj gime thumbup.gif
Atsakyti
Jau antrąkart buvau pas gyd. Rogalskį ir esu labai juo patenkinta! Ačiū, mamos, už rekomendacijas!  biggrin.gif Toks ramus, viską išaiškina ir man, ir vyrui. Svarbiausia, kad apžiūra detali, ne taip kaip pas mano gydytoją valdiškoj poliklinikoj... Jaučiuos rami ir jau laukiu kito vizito  ax.gif

Kaip pries tris metus taiVCM klause ka rasyt : Vilniu ar Trakus, o su antraja pernai pacios irase Traia. Dabar abieju mergicu dokumentose parasyta gimimo vieta Trakai. Man patinka.
mirksiukas.gif
Atsakyti