QUOTE(flight @ 2008 05 26, 13:21)
Būtent
Senamiestyje ir Užupyje pats prasčiausias oras, kadangi šie rajonai yra dauboje. (Mes, kai išsikėlėm, iš karto pajutom kitą oro kokybę, nors negyvenam kur kaime ar pušyne). Kiti labai užteršti rajonai: Naujininkai, Šnipiškės, Centras, Naujamiestis, Markučiai ir dalis Antakalnio (arčiau centro).
Subjektyvi, aš turiu du vaikus ir man ne vis vien, kokiu oru jie kvėpuoja. Ir man rūpi, kad jie nesusirgtų bronchine astma ar kitomis ligomis. Minėti Pilies gatvės skvereliai ar Rotušės aikštė
šia prasme man yra visiškas nulis, gatvės dulkės ir tiek, palyginus su šalia esančiu parkeliu, į kurį einam pasivaikščioti su šeima.
Naujamiestis ant kalno, ten oras gal ir švaresnis. O Senamiesčio taip nebrokykit

Kam sunku nueiti iki medžiais ošiančio Sereikiškių parko, Užupio Vilnelės, tai niekas nekaltas, kad tinginystė laimi
Papildyta:
QUOTE(Meškuolė @ 2008 05 26, 15:26)
Bet kaip įdomu, kokie skirtingi prioritetai ir dar diskutuojame.
Subjektyvi išvardino kai kuriuos senamiesčio privalumus, kurie man kaip tik kaip minusai. Pavyzdžiui, renginiai, žmonės savaitgaliais atvažiuoja. O man kaip tik norisi ramybės. Taip išeina, negalime sakyti geras rajonas ar blogas. Tiesiog užtenka savybes išvardyti.
Kadangi gyvenu centre, tai man tie privalumai yra gėris. Kai visi atvažiuoja, mes išvažiuojame į užmiestį

Kvėpuojam grynu oru. Beje, į užmiestį važiuojame betkurį šiltesnį vakarą, nes nuo centro vos 20 m. kelio, įskaitant visus šviesoforus. Kai pavargstam, lekiam visur kur yra kas nors įdomaus.
Gerai pastebėjot dėl kamščių. Eina sau, kai kartais visai netyčia patenku į kokį kamštį link Ukmergės g. ar link Lazdynų.. Man būna savotiška atrakcija. Bet gyventi užmiestyje, miegamajame rajone ar kitam pasaulio gale.. Kasdien rytą/vakarą kvėpuoti po dvi valandąas išmetamosiomis dujomis, kol parvažiuoji į savo svajonių butą gryname oru rajone. Ką žinau

Aš tiek tikrai negaunu tos smarvės, nes nėra kamščių, nestoviu mašinų eilėse. Gyvenu ramioje gatvėje, paukščiai čiulba, medžiai ošia. Tikrai nesusiduriu su smogu, smarve, kaip kažkas įsivaizduoja.