Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios

Is garliavos, jau pradejau galvot, kad ten ir tuoktis teks
Atsakyti
Tik nenuleisk ranku ir tuokis ten kur nori tavo sirdute. Cia draugiskas pasiulymas biggrin.gif O tam garliavos kunigui, tai pasakyk, kad eisi net iki vyskupo jeigu neleis. Tai tada gal issigas ir parasys smile.gif SEKMES siekiant savo tikslo!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Beje Elenyte23 kaip sekesi susitwarkyt dokumentus su bazinycia?
O Silainiu kunigas tai tikrai ozys kaskoks(nors ir negrazu bet susinerwinau) nenori duot ir wiskas. Bet man dawe tik tada kai jau is wisur buwo surinkti dokumentai. Jis juos paskaite ir siaip ne taip parase.O gal dar itakos turejo, kad su mama ejau antra karta? Nes kai ejom dweise tai nesileido i kalbas net, atseit galwojo kad mes jauni ir nieko nesuprantam.
O del Wytauto puosimo, tai ten puosia floriste ir reikia duot kaskur 35 lt(na bent jau mums taip Kestutis sake)
Atsakyti
Labas Bagyriuke, su ta baznycia tai teko labai pavargti.. Ir vieni ejom ir su tevais vaziavom.. Bet tam kunigui kalbi tai atsimusa kaip i siena, savo tiesas irodineja ir viskas. doh.gif Jau galvojau reiks i rotuse eit, nes kazkaip Dieva ir tikejima ne taip isivaizdavau... sad.gif
Is pradziu tai kunigas aiskino, kad Vytauto baznycioj negalima tuoktis, bet kai suzinojo kad mano busimasis neturi komunijos tai persimete ant kursu, kokius reiks lankyt jo baznycioje..
Tai per didelius vargus parase.. Bet nervu tai irgi patampe sad.gif
Atsakyti
Merginos mano patirtis su baznyciom tokia.
Nuejom i Vytauto baznycia susizinoti kokiu dokumentu reikia. Pasirode, kad 4 pazymu- kiekvienas is savo parapijospo leidima tuoktis vytauto baznycioje ir kiekvienas po laisvo stovio pazyma is kriksto baznycios.
Abu krikstyti kaimuose, tai ten laisvo stovio pazyma maniskis gavo be problemu ir uz dyka, dar kunigas apgailestavo, kad mums toki kelia del pazymos teko keliauti (uzjaute), tada nuejom i jo parapijos baznycia (ne Kaune) ir taip pat pazyma is karto gavom UZ DYKA.
As savo laisvo stovio pazyma vaziuosiu i kaima ryt pasiimti, susiskambinau su kunigu, pazyma is kart atiduos, del mokescio itariu nebus, nes pernai is ten pasiemiau Kriksto liudijima irgi moketi nereikejo, nors jam po archyva knistis reikejo ieskant 1980 m. knygos
O su mano leidimu tuoktis ne parapijoje, tai oooooooooooo
Visa gyvenima gyvenau Petrasiunuose, pernai persikeliau i A. Sancius. Tai i Sanciu baznycia ir nuejau, jei ka, tai galvojau paaiskinsiu, kad ka tik cia atsikeliau, nebuvus Jusu baznycioj nei karto, todel ir nesituoksiu cia. Man sito sakyti nereikejo. Nuejau i baznycia, palaukiau kol pasibaigs misios ir uzejau i Rastine. Kai pasakiau ko man reikia, man tas "kunigas" sako, siandien kunigo nera, ateik kai bus. Galvoju durna laiko. As tai neakla, ka tik maciau kaip jis misias laiko. As jam taip ir pasakiau, tai jis sako duok pasa ir kriksto liudijima. As kriksto liudijimo su savim neturejau ir sakau kam jam ju reikia (pas busima vyra nei vienas kunigas neprase jo Kriksto liudijimo). Jis sako ne tavo reikalas, neturi tai ateisi kai turesi.
As apsisukau ir nuvariau i Petrasiunu baznycia. Pasakiau kunigaui, kad 25 m. cia gyvenau, tik pernai persikeliau kitur, tai visgi mano siela cia. Jis be problemu ir uz dyka parase man pazyma ir palinkejo laimingo gyvenimo. O taip.
Atsakyti
Legute, tu nenusileisk tam savo kunigui. As ir nesuprantu, kas man gali nurodyti i kokia baznycia man eiti. Cia kaip rusu laikai su poliklinikom. biggrin.gif
Betruksta kad dar mokesti baznyciai ivestu pagal gyvenama vieta. g.gif
Atsakyti
niu atsiemem siandien mano busimojo kriksto patvirtinima. gerai, kad uzteko 20lt us ta pazymele. nes be pinigeliu, kunigelis niekaip negalejo prisiminti kokia cia pazyma ir kada mes jau cia jam skambinom ir kada buvom atvaziave? g.gif ( nors vaziavom pries 2 savaites, tai dabar pakartotinai varem 300km) sad.gif niu bet reik tiketis, kad klaipedos kunigeliui viskas tiks tongue.gif ai dar reik vienos pazymeles del tuokimosi uz parapijos ribu. gal ir cia rasys 2 svaites viena pazyma? blink.gif
Atsakyti
NIeko sau dolile, nu ir privargot - ta kunigeli tai reiktu bash.gif Mus tai zakristijonas norejo tai uzvaikyt, bet laimei laiku ir vietoj pasimaise klebonas yahoo.gif
Atsakyti
O gal kas zinote apie Vilniaus Jeruzales, Petro ir Povilo ar Bernardinu baznycias? Kol kas esame apsistoje ties Bernardinais, tik gal pati baznycia apgiuvusiai atrodo, nors dvasios geros ten daug, Petro-Povilo - atrestauruota, grazi, bet nuejom i misias - jaunas kunigelis... neuzdege, Jeruzales: aplink laidojimo namai ir kapines, nors kun. Kestutis - simpatiskas zmogus. Esam kiek pasimete, laiko nebeturim rinktis. Tuokiames 05-21. Prioritetas - kunigas, baznycia 2 vietoje. Gal kas galit pasidalint nuogirdomis ar patirtimi?
Atsakyti
O mes Jeruzales smile.gif Man is pradziu irgi nepatiko kad ten kapines yra salia, bet buvom nuvaziave is kitos puses, tai man labai grazu, keliukas iki baznycios visas medziais apsodintas, ir siaip graziai atrodo rolleyes.gif Man ir viduj labai patiko, mazute ir jauki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovė @ 2005 03 06, 19:36)
O gal kas zinote apie Vilniaus Jeruzales, Petro ir Povilo ar Bernardinu baznycias? Kol kas esame apsistoje ties Bernardinais, tik gal pati baznycia apgiuvusiai atrodo, nors dvasios geros ten daug, Petro-Povilo - atrestauruota, grazi, bet nuejom i misias - jaunas kunigelis... neuzdege, Jeruzales: aplink laidojimo namai ir kapines, nors kun. Kestutis - simpatiskas zmogus. Esam kiek pasimete, laiko nebeturim rinktis. Tuokiames 05-21. Prioritetas - kunigas, baznycia 2 vietoje. Gal kas galit pasidalint nuogirdomis ar patirtimi?

Petro-Povilo labai grazi baznycia, bet mes rinkomes tarp Onos ir Bernardinu koplyteles. Apsistojom ties Bernardinu koplytele, nes ten labai labai jauku, nors siek tiek ir apgriuve thumbup.gif O del kunigelio tai mes labai norime, kad Astijus sutuoktu, nes jis tikrai moka graziai pakalbeti, tai garantuoju, nes asmeniskai pazistame nuo senu laiku.
Atsakyti
Geda prisipazinti, bet kita savaitgali mano krikstynos ir pirmoji komunija blush2.gif Tai kai prisiskaiciau apie jusu vargelius issiimant vestuvems reikiamas pazymas, nusprendziau jas pasiimti ta pacia diena smile.gif Nemanau kad butu problemu issiimant jas veliau, bet kam taip save ir kunigeli apsunkinti mirksiukas.gif
Beje, neseniai suzinojau kad vestuvems sutvirtinimas nebutinas. Man tai dziugi zinia, nes norint priimti si sakramenta reiktu metus pamokeles palankyti. O tam tikrai neturiu laiko schmoll.gif
Atsakyti