Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūnai

QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 14, 15:22)
paparsteiji svogūnai dažniausiai yra aštraus skonio;
raudonieji - švelnesni(todėl labiau tinkami valgyti neapdorojus(nekepti,netroškinti, o salotose, užkandžiuose. sakoma kad raudonieji svogūnai netinka kepti, nes labai patamsėja, negražiai atrodo );
o baltieji svogūnai - saldūs,bet ne keikvienoj parduotuvėj jų rasi.
smile.gif  tiek va aš žinau 4u.gif
aš labai mėgstu tuos raudonus, bet tik kad mūsų parduotuvėj jie pastoviai tokie prasti būna.

aciuuuuuuuuuuuu smile.gif

O kazi i kokius patiekalus tas baltasis dedamas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 01 14, 18:56)
aciuuuuuuuuuuuu  smile.gif

O kazi i kokius patiekalus tas baltasis dedamas?  ax.gif

Baltieji svogūnai dedami į įvairias salotas.
Bent man patinka jie su obuoliais ir prieskoniais su alyvuogių aliejumi{galima su majonezu}
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2008 03 30, 21:53)
gal kuri nors bande, atrado ar isrado dar koki marinuotu svogunu varianta??.. prasidejo saslyku sezonas, butu gerai suzinoti naujoviu  bigsmile.gif

Mūsų senai pamėgtas variantas toks: svogūnų žiedus apšlakstom Vorčesteriu ir užspaudžiam citrinos sulčių good.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 04 27, 15:04)
Mūsų senai pamėgtas variantas toks: svogūnų žiedus apšlakstom Vorčesteriu ir užspaudžiam citrinos sulčių good.gif



atsiprasau, akd pakalsuiu, bet kas tas VORCESTERIS.
as tokia neimanele, nieko nesu apie ji girdejusi
Atsakyti
QUOTE(merryy @ 2011 05 03, 22:54)
atsiprasau, akd pakalsuiu, bet kas tas VORCESTERIS.
as tokia neimanele, nieko nesu apie ji girdejusi



Tai toks padazas
Atsakyti

Svogūnus supjaustome žiedais sudedame į dubenį ir ruošiame marinatą

Vieną citriną{nedidelę,geriau naudoti laimo,bet tinka ir kita rūšis}

Išspaudžiame sultis sumaišome su citrinos tarkiais įdedame medaus,dar galime įtarkuoti inbiero šaknies{kas megsta aštrumą}

Sudedame svogūnus marinuojame,paruoštame marinate


Antra,labai skanus marinatas svogūnams yra aitrioji paprika+medus+citrinos sultys.

Kas mėgsta imbierą ,jį sumaišyti su medumi +mėtos+baltas vynas.








Atsakyti
Ar dar yra gyvų svogūnų mėgėjų?
Hyper rimi pasirodė sveriamų delikatesų, taip pat ir balzamike marinuotų svogūnų – traškių traškių (bet ne tų miniatiūrinių, kaip stiklainiuose). Gal turite idėjų, kaip namų sąlygomis pasigaminti, – tokią konsistenciją etc.? 4u.gif
Atsakyti
Smulkiai supjaustau svogunus ir sumaisau su pomidoru padazu ( kuriame turi buti 40% pomidoru pastos). Tai puikus garnyras prie saslyku ir kitu kepiniu ant lauzo.
Atsakyti
Man skaniausia kepti ant zariju svoguniukai(na ir siaip viskas ,kas ant zariju pagaminta ax.gif ).Tiesiog nemarinuotus kepu ant zariju,iskeptus dar karstus pabarstau grusta druska,ir ant stalo atskirai padedu padaziuka su teptuku (balzamikas su cukrumi arba medumi),jei kam norisi saldziarugsciu svogunu -uzsitepa padaziuko.Na stai tokiais dideliais gabalais kepu:
user posted image
Man labai skanu tokiu labiau apskrudusiu svogunu ideti i troskinuka ar kokia sriuba,toki dumo kvapa suteikia.Stai tokius ,tik sitie buvo garnyrui suvalgyti :
user posted image
Atsakyti
Aš tai pavasarį ir vasarą gaminu mišrainę su šviežiom bulvėm ir svogūnų laiškais. Ji aštroka, labai soti ir skani. Labiausiai patinka mano vyrui smile.gif

Reikės:
1 didelio svogūno
100 g.svogūnų laiškų
4 bulvių (vidutinių)
kelių šaukštų grietinės (ne liesos)
druskos, cukraus (po žiupsnelį).

Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais arba griežinėliais, pasūdyti ir palikti valandai, kad suminkštėtų. Bulves išvirti su lupenom, tada ataušinti, nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti ir viską sumaišyti. Grietinę pagardinti druska ir cukrumi ir supilti į mišrainę, išmaišyti.

Mes ją labai skaniai valgom prie dešrelių, bet ji tiktų ir prie žuvies ar kepsninėje keptos mėsos. Aš dažniausiai darau trigubą porciją, mano vyras toks pavalgantis yra biggrin.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peckelina: 29 liepos 2013 - 08:12


QUOTE(gurmans @ 2013 05 14, 09:23)
Man skaniausia kepti ant zariju svoguniukai(na ir siaip viskas ,kas ant zariju pagaminta  ax.gif ).Tiesiog nemarinuotus kepu ant zariju,iskeptus dar karstus pabarstau grusta druska,ir ant stalo atskirai padedu padaziuka su teptuku (balzamikas su cukrumi arba medumi),jei kam norisi saldziarugsciu svogunu -uzsitepa padaziuko.Na stai tokiais dideliais gabalais kepu:
user posted image
Man labai skanu tokiu labiau apskrudusiu svogunu ideti i troskinuka ar kokia sriuba,toki dumo kvapa suteikia.Stai tokius ,tik sitie buvo garnyrui suvalgyti :
user posted image


Super:) jaučiu kaip skanu 4u.gif
Atsakyti