Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūnai

Su cukraus saldalu kepinti svoguneliai

-nuplikius dubenyje karstu vandeniu 500g. svogunu (mazu),
nukosiam, suberiam i puoda
-dedam 60g cukraus, druskos ziupsni, 40g sviesto, 50ml.vandens, uzverdam 15min.
-isgriebt kiaurasamciu
-likusi skysti kaitinam, kol sutirstes, sudedam atgal svogunus, pakaitinam, kol apsivelia tuo saldalu sutirstejusiu
!!!svogunai neturi istyzti!!!!
-svogunai patiekiami karsti su jautiena, sonkauliais, kepsniais, versiena....

Skanaus!!!!
essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monagg: 03 balandžio 2008 - 13:45
as svogunus prie saslyku garnyro darau. svogunus supjaustau ir kecupu uzpilu, arba svogunus + actas su vandeniu siek tiek praskiestas. labai skanu smile.gif
Atsakyti
mano labai greitas ala marinuotu svogunu receptas prie saslyku. paprastai paimu dvi didelias galvas svogunu, supjaustau griezinelais (ne ziedais), ant supjaustytu pabarstau truputi cukraus ir ant galo sauksto citrinos rugsties, tada viska su ranka
sugniauzau, kol svogunai pasidaro slapi. paragavus jei truputi rugstoka galima ideti dar cukraus, jei saldoka rugsties. sudedu i inda ir ant virsaus pabarstau trupuciuka maltu pipiru (del grozio). skanaus
Atsakyti
Mano sios vasaros atradimas- svogunai kepti ant grilio. Kai kokia mesyte ar desras kepam, supjaustau pusziedziais keleta galvuciu svogunu ir suberiu i aliuminine bleka (tos kur vienkartines skaitosi, bet as visa vasara ta pacia jau naudoju). Nuemus nuo groteliu mesa, jos vieton pastatau skardele su svogunais ir uz 10-15 min jie buna gatavi. Gaunasi labai svelnus, saldus, be riebalu. Netgi musu leliukas tuos svogunus lapnoja
Atsakyti
O ar tam paprastam marinate vanduo, actas, galima užmarinuot mažus svogūniukus ir laikyti ilgesnį laiką šaldytuve? Turiu nemažai mažiukų svogūniukų, noriu prisimarinuot, kad būtų panašu į mažus parduotuvinius.
Atsakyti
gal kas nors marinuojate svogunus ziemai? as juos be galo megstu, is visu konservu pirmiausiai issirankioju svogunu griezinelius blush2.gif lotuliukas.gif
tai manau atejo laikas vien tik svogunu uzsimarinuot, gal kas zino patikrinra rcepta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2009 02 02, 01:41)
O ar tam paprastam marinate vanduo, actas, galima užmarinuot mažus svogūniukus ir laikyti ilgesnį laiką šaldytuve? Turiu nemažai mažiukų svogūniukų, noriu prisimarinuot, kad būtų panašu į mažus parduotuvinius.

manyciau, kad galima
Atsakyti
as tai galvoju,kad turi issivirti marinata,kad ir agurku,tada juos uzpilti,marinatas turi buti saldziarugstis wink.gif
Atsakyti
Marinuoti maži svogūnėliai
1kg.svogūnėlių,
Marinatui:
0,5l vandens,
0,4l.acto,{9proc.}
3šsaukštai cukraus,
truputis cinamono žievelėes,,2gvaizdikėliai.
2pipirai,
1 laro lapelis,
Svogūnėlius nulupame ir užpylę šaltu vandeniu palaikome per naktį.
Nupylę vandenį ,labai gerai nuplauname,nudžioviname.
Į merlės gabalėlį surišame prieskonius ir įdėjęį puodą su vandeniu ,bei cukrumiverdame7-8min.
Tada supilame actą,uždengiame puodą paverdame 2min.,sudedame svogūnėlius,vėl paverdame 2min.i,greit supylę į stiklainiukus sandariai uždarome.
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Gal kas zinot kuo skiriasi balti, melyni ir iprasti svogunai. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 01 14, 15:27)
Gal kas zinot kuo skiriasi balti, melyni ir iprasti svogunai.  blush2.gif

paparsteiji svogūnai dažniausiai yra aštraus skonio;
raudonieji - švelnesni(todėl labiau tinkami valgyti neapdorojus(nekepti,netroškinti, o salotose, užkandžiuose. sakoma kad raudonieji svogūnai netinka kepti, nes labai patamsėja, negražiai atrodo );
o baltieji svogūnai - saldūs,bet ne keikvienoj parduotuvėj jų rasi.
smile.gif tiek va aš žinau 4u.gif
aš labai mėgstu tuos raudonus, bet tik kad mūsų parduotuvėj jie pastoviai tokie prasti būna.
Atsakyti