Įkraunama...
Įkraunama...

Svogūnai

O gal kas moka kepti svogūnų griežinėlius tešloje?
Žinote tokie kaip "Čili kaime", niam niam kokie skanūs.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 08, 15:17)
O gal kas moka kepti svogūnų griežinėlius tešloje?
Žinote tokie kaip "Čili kaime", niam niam kokie skanūs.

ScarlettMama "valgiai prie degtines" skyrely antram puslapy (nr.20) smulkiai aprasiusi ir net paveiksleli idejusi
Atsakyti
As kepu tokius sumustinius:

Smulkiai supjaustau kokius 5 l.didelius svogunus
Sutarkuoju 200-300g surio
Isplaku 4-5 kiausinius

Viska ilgokai maisau pridejusi prieskoniu pagal skoni, kol svogunai atrodo, kad istirpsta. Tada imu batono rieke, uztepu tos svogunu koses ir dedu i ikaitinta alieju ta puse, kur ta kose uztepta. Labai skanu ir kas svarbiausia ilgai negenda. Tinka veztis i keliones.
Atsakyti
QUOTE(jolitka @ 2005 07 16, 20:35)
As kepu tokius sumustinius:

Smulkiai supjaustau kokius 5 l.didelius svogunus
Sutarkuoju 200-300g surio
Isplaku 4-5 kiausinius

Viska ilgokai maisau pridejusi prieskoniu pagal skoni, kol svogunai atrodo, kad istirpsta. Tada imu batono rieke, uztepu tos svogunu koses ir dedu i ikaitinta alieju ta puse, kur ta kose uztepta. Labai skanu ir kas svarbiausia ilgai negenda. Tinka veztis i keliones.

Bandžiau šiandien kepti. Kilo klausimas: ar storai reikia tos košės užtepti? Ar kepti reikia tik iš vienos pusės ar apversti. Aš apverčiau ir kepiau iš abiejų pusių. Vyrai surijo, net nepaklausę kas čia yra. Man truputį per riebu. Gal kepti tik vieną pusę?
Atsakyti
Deti i labai gerai ikaitusi alieju. O patikrinti galima taip: imesti griezineli zalios bulves, ji iskart turi pagelst. Tada kai idedam i keptuve - temperatura sumazinam, kad keptu letai ir is abieju pusiu. O del storumo - jei tepam ant batono, tai koses tupu kaip puse batono riekes storio.

O ar skaniai gavosi?
Atsakyti
QUOTE(jolitka @ 2005 07 27, 23:25)

O ar skaniai gavosi?

Puikiai thumbup.gif essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
as darau tokius svogunus prie saslyku, visi sako, kad skanu, tinka ir prie kepsniu.

supjaustau svogunus griezineliais, tada pasidarau marinata:
1 litras salto vandens
3saukstai cukraus
1 saukstas druskos
100 gramu acto

viska ismaisyti ir uzpilti ant supjaustytu svogunu.

skanaus smile.gif
Atsakyti
Svogunai kimsti farsu

Is dideliu svogunu padarom "indelius" (isskaptuojam viduri) smile.gif Farsa sumaisom su prieskoniais (pipirai, druska arba vegeta), ir juo kemsam svogunu "indelius". Paruostus svogunus dedam i stiklini, karsciui atsparu, dubeni, pilame vandens (tiek, kad apsemtu maziau nei iki puses svogunu). Dedam i orkaite ir kepam 200 laipsniu temperaturoj. Valgome su virtomis bulvemis ir pomidoru padazu smile.gif Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2004 11 04, 12:54)
hobo, rasei ,kad  gavosi "blynas , o viduje svogunas". kokia tesla darei?  g.gif is tiesu turi gautis tokia traski plutele ant to svoguno... na tu nemegsti,bet gal kitos bandys:

tesla:

1,5 puodelio miltu
  2 kiausiniu tryniai
~ puodelis nusigaravusio alaus
druskos ir pipiru

1. is siu produktu padaryti tesla.

2. svogunus atskyrus ziedeliais trumpai nuplikinti karstu vandeniu, pabarstyti druska ir pipirais, tada mirkyti tesla ir atsargiai su deti i karsta alieju.

3. truputi padazyti skaniausiam kecupe ir valgyti uzgeriant skaniausiu alumi  thumbup.gif  thumbup.gif

Taip norėčiau šiandien jų išsikepti, bet kad alaus neturiu. verysad.gif
Kaži, be alaus ar kas gautųsi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 27 gruodžio 2005 - 20:48
QUOTE(Kozete @ 2005 12 27, 21:47)
Taip norėčiau šiandien jų išsikepti, bet kad alaus neturiu.  verysad.gif
Kaži, be alaus ar kas gautųsi?

Tikrai nesigaus,nes juk užsigert viską irgi reikia alumi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Verba @ 2005 12 27, 21:51)
Tikrai nesigaus,nes juk užsigert viską irgi reikia alumi drinks_cheers.gif


Aš galvojau šitą užkandą prie degtinės duoti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal kuri nors bande, atrado ar isrado dar koki marinuotu svogunu varianta??.. prasidejo saslyku sezonas, butu gerai suzinoti naujoviu bigsmile.gif
Atsakyti