Relai:
Lietuvos įstatymai leidžia vaiką mokyti sveiką vaiką namuose. anksčiau mokymasis eksternu buvo galimas tik baigus pradines klases. dabar yra išleistos pataisos. buvau radusi įstatymą internete, kai prireikė draugei įrodyti mokykloje, kad tai visiskai legalu ( na tiesiog kaime tai buvo naujiena ir reikėjo šiek tiek laiko, kol jie apsiprato). įstatyme nekalba apie ligotą vaika. tėvai rašo prašymą, suderina kada nori atisiskaitinėti ( jie gali pasirinkti ar kas mėnesį ar kas tris, ar kas tris, ar kas pusę metų, ar gale, ar kaip nori

) iš pradžių mokytojai gali įrodinėti, kad vaikuitikrai reikia eiti į mokyklą.... na tiesiog gali tekti išklausyti įvairių dalykų, todėl reikia prieš tai pasidomėti apie mokymą namuose, apsilankyti internetininiuose puslapiuose.
taigi tai yra visiškai teisėta. teikėtų kreiptis į arčiausiai jūsų esančios mokyklos direktorių. patarčiau turėti su savimi įstatymo kopiją, kadangi tai nėr plačiai praktikuojamas dalykas ir dirktorius gali sakyti,kad namuose yra mokomi tik neįgalūs vaikai. jie priavalo atsižvelgti į jūsų prašymą. na gal rasite ir palankiai nusiteikusių pedagogų. mums iš pradžių teko pakovoti.
Mirėjai:
na kaip tik šiandien ryte draugė atvežė mokyklinį staliuką, bet manau, kad mes jį naudosime vienus metus. po to vėl sėsim prie rašomojo stalo. na rašyti mes mokomės prie stalo, o skaitome kur patinka ir kaip patinka. mes mokslams skirame vieną valandą per dieną ir tai ne kiekvieną dieną. būna dienų kai kur nors vykstame, ar šiaip nuotaikos neturime

mokomės ne ryte, o dienos metu. tiesiog kol kas jaučiu,kad tai jai geriausias laikas. laikas gali keistis priklausomai nuo aplinkybių. jei matau, kad ji užsiėmusi mėgstamu darbu, tuomet leidžiu jai tai daryti, net jeigu tuo metu mes ruošėmės pasimokyti. kartais ji pati pasako,kad nori pasimokyti matematikos ar rašymo. tačiau vis tik mes stengiamės dirbti kiekvieną dieną po truputį. mokymosi rėžimas susidaro natūraliai savaime. sakykim pasaulio pažinimą mes skaitinėjam vakarais ir pratybas darome ant grindų. ji labai daug dalykų daro ant grindų ( tame tarpe ir piešia).
kaip jau anksčiau minėjau, mes vieną mėnesį mokėmės rašymo ir kitą mėnesį matematikos. bet dabar manau pabandysime keisti dalykus kas tris savaitės.
aš pastebėjau,kad tai tinka mano vaikui, bet kitam gali ir netikti
Kanadoje ir JAV yra paruošta įvarių kurikulų ir vadovėlių mokiniams, kurie mokosi namuose. ten galima rinktis. pas mus deja rinktis negalima. turime atsiskaitinėti pagal mokyklos programą.

tačiau manau mokytoja manau supras, kad ir vaikas, kuris mokosi namuosi nebūtinai gali mokėti visus daykus gerai. jei pamatysiu,kad kai kuie dalykai neatitinka mano vaiko prigimties, nesistengsiu ir neversiu, kad ji tuos dalykus žinotų puikiai.