Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat savo vaikučiui pirktiniu tyreliu?

Parduotuvėje vaisių ir dažovių kūdikėliui ir aš neperku. Bet morkytes, burokėlius, bulves, kopūstėlius perku turguje. Ne iš tų, kur dėžėm pardavinėja, bet kur koks žmogelis keletą ryšulėlių turi. Tas gal kiek ir pasalietravęs, bet vis tiek ne taip jau ir daug. O pirktinių ir aš duodu, kai neturiu laiko išvirti. DAr šiandien bandėme hipo tyrelę su žuvimi. Su kramtymo "užduotimi" mano mergina susidorojo šauniai thumbup.gif , tik kažkokių prieskonių ten pridėta, nes net man ta tyrelė atrodė aštri. Bet tos tyrelės duosiu kartą per savaitę, nes nežinau, kur Klaipėdoje galima nusipirkti normalios šviežios žuvies. Ją tai bijau pirkti visur. Nebent važiuoti į Palangą, kur ant tilto meškerioja vaikėziukai ir tiesiai iš jų pirkti ką tik sužvejotą g.gif
Atsakyti
QUOTE(dasa @ 2007 07 30, 17:49)
Aš pradėjau duoti Hipp tyreles maždaug nuo 5 mėn. Dabar jau esame paragavę visų rūšių tyrelių, tik su mėsa dar neduodu, po 6 mėn. pradėsime bigsmile.gif Mažasis suvalgo per vieną kartą 125 g, t.y visą indelį kartą per dieną rolleyes.gif Parduotuvėse tokiam mažiukui  pirkti daržovių tikrai neketinu ir kitoms nepatariu unsure.gif  Vienas Dienas žino ko į jas prideda schmoll.gif O vat kai mūsų darže užaugs-tada ir paragausim jų  bigsmile.gif O kas daržo neturi, patariu šiek tiek palaukti, kol pasirodys normaliomis sąlygomis Lietuvoje užauginti vaisiai ir daržovės rolleyes.gif

vaje kiek daug taviskis suvalgo, mes tai su ta darzoviene taaaaaip vargstam, vos 50g suvalgo, ir tai ziaukcioja... padarau keliu dienu pertrauka, vel bandau- tas pats... uztai tyreles vaisines ar tarkuota obuoliuka( perkam pas bobutes tongue.gif ) ar kruopu kosele kerta kaip didelis! biggrin.gif

QUOTE(Laumiux @ 2007 07 30, 23:57)
Parduotuvėje vaisių ir dažovių kūdikėliui ir aš neperku. Bet morkytes, burokėlius, bulves, kopūstėlius perku turguje. Ne iš tų, kur dėžėm pardavinėja, bet kur koks žmogelis keletą ryšulėlių turi. Tas gal kiek ir pasalietravęs, bet vis tiek ne taip jau ir daug. O pirktinių ir aš duodu, kai neturiu laiko išvirti. DAr šiandien bandėme hipo tyrelę su žuvimi. Su kramtymo "užduotimi" mano mergina susidorojo šauniai  thumbup.gif , tik kažkokių prieskonių ten pridėta, nes net man ta tyrelė atrodė aštri. Bet tos tyrelės duosiu kartą per savaitę, nes nežinau, kur Klaipėdoje galima nusipirkti normalios šviežios žuvies. Ją tai bijau pirkti visur. Nebent važiuoti į Palangą, kur ant tilto meškerioja vaikėziukai ir tiesiai iš jų pirkti ką tik sužvejotą  g.gif

niu jau, Klaipedoj ir sviezios zuvies nerasi lotuliukas.gif mes kai nuvaziuojam, prie perkelos zuvies nusiperkam, ten irgi zveju pilna biggrin.gif
Atsakyti
As savo dukrytei duodu pirktines vaisiu ir darzoviu tyreles. Kai turiu svieziu darzoviu, vaisiu , tai pati paruosiu, o kai neturiu valgom pirktas. Siaip man dauguma ju visai skanios:) Tik va, kad pinigeliu tai kainuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 07 30, 13:52)
mes valgom namie virta darzoviene- is mociutes darzo derliaus  thumbup.gif  , o va tyreles perku hippo- obuoliu, slyvu, kai reikia, darzoviu tyrele buvau nupirkusi tik vienasyk, ir saukstelis nusidaze oranzine spalva( nuo bulves-morkos koses), iki siol neatsiplauna...  g.gif  kazi, ar ten karotino tiek prigrusta ar ka, bet nenoriu kad ir mano sunelio skrandukas butu tokios spalvos  schmoll.gif  . dar valgom Bebi kruopienes, o va mesos manau dar labai per anksti duoti

O tu pabandyk morkų pati išvirti ir pritrinti ir pažiūrėk, ar šaukštelis nusiplaus biggrin.gif Aš beveik įsitikinus, kad rezultatas bus lygiai toks pats cool.gif Bent jau kai davėme savo spaustų morkų sulčių, tai nei šaukštelis, nei čiulptukas nenusiplovė iškart, tik po keleto gerų dienų smile.gif
Mes irgi jau ragaujam Hippo daržovių tyreles. Kol močiutės daržas derliaus nedavė, nesugalvojom nieko geresnio kaip šlamšti pirktines tyreles smile.gif Maniškis jas lapnoja pasigardžiuodamas. Kol kas pradėjom nuo nedidelių kiekių, bet atrodo, kad jis gatavas suryti visą stiklainiuką iš karto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 07 31, 07:35)
niu jau, Klaipedoj ir sviezios zuvies nerasi  lotuliukas.gif  mes kai nuvaziuojam, prie perkelos zuvies nusiperkam, ten irgi zveju pilna  biggrin.gif

Tik kad Klaipėdoje yra 3 perkėlos: senoji, naujoji ir krovinių terminalas. Tai prie kurios tu perki?
Atsakyti
Kai pradėjo jau ir mano virtas košytes valgyti,tai pirktinių nebeduodu,nebent pieniškas ar vaisių tyreles dar kartais nuperku ax.gif
Atsakyti
kai tik pradejau primaitinti duodavau, bet po to pradejau virti pati. dabar viska gaminu pati (koses, darzovienes, darzovienes su mesa ar desertus), na perku vis dar sultis... pabandziau spausti (obuoliu-mokru), bet maziuka sualergizavo, o serentu nenorejo gerti
Atsakyti
Mes valgom tyreles, manau kad tikrai pergyvent nereik del ju
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 02, 21:58)
O tu pabandyk morkų pati išvirti ir pritrinti ir pažiūrėk, ar šaukštelis nusiplaus  biggrin.gif Aš beveik įsitikinus, kad rezultatas bus lygiai toks pats  cool.gif Bent jau kai davėme savo spaustų morkų sulčių, tai nei šaukštelis, nei čiulptukas nenusiplovė iškart, tik po keleto gerų dienų smile.gif
Mes irgi jau ragaujam Hippo daržovių tyreles. Kol močiutės daržas derliaus nedavė, nesugalvojom nieko geresnio kaip šlamšti pirktines tyreles smile.gif Maniškis jas lapnoja pasigardžiuodamas. Kol kas pradėjom nuo nedidelių kiekių, bet atrodo, kad jis gatavas suryti visą stiklainiuką iš karto smile.gif

na darzoviene as verdu pati, ir su morka, bet saukstelis tikrai nenusidazo taip kad nenusiplautu tongue.gif

QUOTE(Laumiux @ 2007 08 04, 12:27)
Tik kad Klaipėdoje yra 3 perkėlos: senoji, naujoji ir krovinių terminalas. Tai prie kurios tu perki?

ka as zinau, kaip ji ten vadinasi, as ne klaipediete, tiesiog kiek vaziuodavom Kaipedon, visada pirkdavom sviezios zuvies pas zvejus, kurie prie perkelu zvejoja. manau tau geriau zinoti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 08 06, 15:01)
na darzoviene as verdu pati, ir su morka, bet saukstelis tikrai nenusidazo taip kad nenusiplautu  tongue.gif

Na, nežinau... Kai aš išspaudusi morkų sulčių daviau iš čiulptuko, tai čiulptukas nusidažė nenuplaunamai... Taip ir liko doh.gif Bet kokiu atveju, jei sudėtyje rašo, kad tyrėlės sudėtis yra vanduo, morkos ir bulvės, tai aš linkusi tuo tikėti. Kažkaip būtų labai jau akiplėšiška, dėti į vaikų tyreles kažkokių priedų ir jų nenurodyti sudėtyje... Manau, tokią "kontorą", kuri taip elgtųsi, greit uždarytų...
Atsakyti
Primaitinti sūnelį pradėjau nuo 5mėn - duodavau paragauti tai obuoliuko, tai banano, tai bulvių, vėliau bulvių+morkų košės.Iš pradžių valgė ne itin noriai, bet dabar apetitu nesiskundžia tongue.gif Valgom Hipp pirktines tyreles - visos tinka, išskyrus su moliūgu - tik paragauja ir nebevalgo g.gif , o pirktines daržovių tyreles valgom tik iš bėdos(ar ragavot jas - kokios jos neskanios ir ne itin maloniai kvepia unsure.gif ), pati viską verdu - močiutė neblogą daržą turi biggrin.gif
Atsakyti
Aš daviau tik du kartus, kai pati nespėjau išsivirt cool.gif
Atsakyti