Įkraunama...
Įkraunama...

Fondiu indai

Renkantis fondiu inda verta pamastyti koki fondiu dazniausiai gaminsit.
Spiziniai indai skirti burgundiskam fondiu, t.y. mesiskam. Inde ikaitinamas sultinys arba aliejus (ant virykles) ir tada statoma ant stalo ir naudojamas specialus sildymo itaisas (dazniausiai buna kartu su indu komplekte). Spizinis indas ilgiau laiko siluma.
Tokiame inde galima daryti ir surio fondiu, bet tada kils problemu - suris visada prilips prie dugno ir reikes pavargti, kol ji atgramdysi.
Bet desertinio findiu tikrai negalima gaminti spiziniame inde - perdaug karstas indas. Tam geriau isigyti nedideli plono metalo ar keramikini fondiu. Ji galima kaitinti ir paprasta zvakute.
Atsakyti
P.S. As pati turiu spizini fondiu ir darau tik surio fondiu su grybais. Beje, ne visi suriai tinka fondiu gaminimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labutuliukas: 21 lapkričio 2006 - 22:12
Labukas 4u.gif ,

Nugi ir man staiga prisireike fondiu indu ax.gif t.y. drauge uzsiprase dovanu... Esme ta, kad as nelabai nusimanau apie juos - tik zinau, kad ji nori tokio, kuriame butu galima gaminti tiek burgundišką tiek surio fondiu essen.gif

As aplankiau kelias parduotuves tai nelabai ka teradau, geriausias varianatas buvo Senukuose... ten radau fondiu inda susidedanti is aliuminio ( ar kaip ten ji blush2.gif ) ir dar i ji gali isideti toks keramikinis indas. Kaina buvo apie 119 lt.

Labai parasau patarimo, kaip jus manot ar sis variantas man tiktu? O gal zinot kur daugiau Kaune galeciau rasti kokybisku fondiu indu mirksiukas.gif, nes cia paskaicius supratau, kad kokybiski daugiau kainuoja nei 100 lt ...

Labai laukiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
Aš taipogi užsinorėjau fondiu. Būtų gerai nelabai brangus (iki 100 Lt), nes užsiprašinėsiu jo dovanų. Kadangi būtų įdomu pabandyt tiek desertinį, tiek su mėsa, kokį indą geriau rinktis?
Kur ieškoti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arabika @ 2005 10 28, 11:58)
Tik špižinis! Aš turiu, parsivežėm iš Prancūzijos tokį nebrangų, ten nelabai kas kitokių ir naudoja... Labai patogu kai ateina svečiai ir nenori ar neturi laiko gaminti. Papjaustai geresnės mėsytės, daržovių, išverdi bulvių su lupynom, dar kokių padažų nuperki... thumbup.gif visi sau patys ir kepasi tą mėsytę, ir jauku, ir linksma, ir jokios tau graužaties kad nepavyko patiekalas biggrin.gif

QUOTE(Labutuliukas @ 2006 11 21, 22:11)
P.S. As pati turiu spizini fondiu ir darau tik surio fondiu su grybais. Beje, ne visi suriai tinka fondiu gaminimui.

Aš tik už sunkius normalius foniu indus. Maximiniai , tie "papigiaiski" iš skardos pagaminti, nekelia jokio pasitikėjimo schmoll.gif Jau geriau nepagailėti ir daugiau sumokėti, bet daiktas ilgiau tarnaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 09 15, 21:50)
Aš tik už sunkius normalius foniu indus. Maximiniai , tie "papigiaiski" iš skardos pagaminti,  nekelia jokio pasitikėjimo  schmoll.gif  Jau geriau nepagailėti ir daugiau sumokėti, bet daiktas ilgiau tarnaus  thumbup.gif

as kaip tik ir susiduriau su fondiu, yra ivairiu kainu ir kokybiu:
http://www.vinzer.lt/fondiu
Atsakyti
maciusi ir as visur tu paprastu fondiu idomu kokia kokybe gaunasi g.gif pas mane spizinis taip pat ir gaminu su spec suriu iki parduotuvese parduodamas kaina virs 20lt
Atsakyti
labas,
tai surio fondiu, kaip suprantu, geriausiai tinka keraminis? o jei nores ir mesytes pakept jame, tai jau netiks?
sokolado parduotuvej parduoda foniu, bet sake, ten TIK SOKOLADUI, tai cia rimtai nieko kito negalima det? kaip ten yra su tom medziagom? kas kam tinka?
man labiausiai reikia surio, bet manau, kad butu gerai ir mesytes pakept. o tie universalus labai jau brangus.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimeli ax.gif . nusipirkau fondiu puoda, bet turiu problema - niekaip neatidarau to kaitinimo indelio...kazkoks uzstriges pas mane...arba kazka ne taip darau...gal galite ka nors patarti smile.gif , nes jau baigiu ji sulauzyti... smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ringile @ 2009 04 28, 21:43)
Sveiki, turiu klausimeli  ax.gif . nusipirkau fondiu puoda, bet turiu problema - niekaip neatidarau to kaitinimo indelio...kazkoks uzstriges pas mane...arba kazka ne taip darau...gal galite ka nors patarti smile.gif , nes jau baigiu ji sulauzyti... smile.gif
user posted image

niu zinok jis sunkokai atsidaro..... bandyk. o as niekur nerandu tos spiritines zeles kaune...gal kas gali pasakyti kur jos gauti?
Atsakyti
Atgaivinsiu tema rolleyes.gif . Pribrendo reikalas ir man fondiu isigyti, tai dabar pradejau ziurineti kokiu ju buna ir koki cia issirinkus g.gif . Noreciau universalaus, bet kaip suprantu, spizinis sokoladui netinka, tai negi reiktu 2 skirtingus pirkti? unsure.gif Realiai parduotuvese dar neziurejau, kol kas tik po interneta klaidzioju, tai jei kas zinot kur koki kokybiskesni uz gera kaina rasti ar patys turit koki grazu fondiu ir nenaudojat, butu visai smagu sulaukti pasiulymu rolleyes.gif 4u.gif .
Atsakyti
Kilo man klausimas, ar tie mažyčiai fondiukai, keraminiai, šildomi žvakele paprasta, tinka tiktai šokoladui? Nes kiek tenka domėtis, tai taip, atseit sūrio skysto jau žvakelė nebesugebėtų išlaikyti. Bet gal kas bandėt, jei turit tokį fondiu indą, gal visgi įmanoma? Ten kaip nors aukščiau žvakę pakėlus... biggrin.gif
Nežinau kol kas, kokį pirkti.
Atsakyti