Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokusios venos, varikozė :(

taip, tikrai, dariausi skleroterapiją. maniau, čia apie šitą procedūrą eina kalba doh.gif
o apie tą tikrąją operaciją tai mažai ką žinau, gal gali daugiau papasakoti: kur, kaip, kiek kainuoja, ar duoda biuletenį, ar lieka pjūvių žymės.
nes jaučiu, turbūt geriau pasidaryti, kol jauna, kad senatvėje kas porą metų nereikėtų skleroterapijuotis biggrin.gif
Atsakyti
O man labai rekomendavo deles venu gydymui. Praejau triju menesiu kursa.
Atsakyti
QUOTE(Karna @ 2006 01 03, 11:24)
taip, tikrai, dariausi skleroterapiją. maniau, čia apie šitą procedūrą eina kalba  doh.gif
o apie tą tikrąją operaciją tai mažai ką žinau, gal gali daugiau papasakoti: kur, kaip, kiek kainuoja, ar duoda biuletenį, ar lieka pjūvių žymės.
nes jaučiu, turbūt geriau pasidaryti, kol jauna, kad senatvėje kas porą metų nereikėtų skleroterapijuotis biggrin.gif

Operaciją geriausia daryti pas angiochirurgus,girdėjau,kad daro ir chirurgai,bet angio...geriau.kainuoja konsultacijos,jei eini privačiai,jei su šeimos daktaro siuntimu eini į paprastą polikliniką-dykai.Operacija"nemokama"pati supranti...
Biuletenį duoda 10 dienų(bent man)
Randukai labai nežymūs pas mane 9 vnt.po1 kiekvienam gūziukui,beje ne siuvo,o klijavo... doctor.gif Jei dar kas neaišku-klausk,mielai atsakysiu,iki
Atsakyti
QUOTE(sala77 @ 2006 01 03, 20:23)
O man labai rekomendavo deles venu gydymui. Praejau triju menesiu kursa.

1) ar padejo?
2) ar neliko tokiu zaizdu po deliu? (nes kai maciau pazistamu zaizdas po deliu, tai atrode labai negraziai)
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif susieskojai sita tema nes nezinau kur dar klausti g.gif pries pora dienu ant blauzdos atsirado tokia ryski melyna ilga vena(cia tai nupasakojau biggrin.gif )ji neissprogus,bet man labai ta blauzda skauda,keistas toks skausmas maudzia taip lyg temptu,ypac vakarais.tai va as ir nebezinau kas darosi ar cia jau man soksta venos?ka daryt?sunerimau kazkaip... g.gif
Atsakyti
kur gydėtės dėlėmis? Ar esate patenkintos?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2006 03 15, 16:39)
kur gydėtės dėlėmis? Ar esate patenkintos?

Mano mama gydėsi, bet atsisakė, nes ank kojų liko randai nuo įsisiurbimų... Gal per laiką išnyks... Nes beveik koks skirtumas ar išsiplėtusios venos, ar randai, kurie dar ir kainuoja verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egle.a: 16 kovo 2006 - 00:17
Man dar nėra 30 , o jau ant kojų irgi atsiranda išsiplėtusių venų, kas bus toliau g.gif tai nėštumo metu gelbėjo kompresinės kojinės, bet mano ūgis virš 180 cm, ir dar nesu labai liekna, tai tos kojinės - pačio didžiausio dydžio vos man virš kelių, bet padėjo. O taip rekomenduojama, jeigu jau atsiranda varikozė - ilgai nestovėti vienoje vietoje - kojos pavargsta. O vakare 10 - 15 min. pagulėti aukštyn kojom, nu tiesiog kojas atrėmus į sieną ar pan. tada venose atsidaro tie vožtuvai (dėl kurių ir atsiranda varikozė) ir kraujas normaliai prateka. Nors ir nelabai čia įdomus užsiėmimas - gulėti aukštyn kojom, bet skaumą kojose tai nuima. tongue.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš irgi turiu šią problemą,bet pas mane paveldėjimas. Mano tėčiui irgi išsiplėtę venos nuo jaunystės verysad.gif Jis turėjo daug operacijų ir t.t...Dažnai gulėjo ligoninėse,nes ne tik venos,bet ir širdis buvo silpna. Ir man tos pačios bėdos g.gif Va dabar eisiu ir širdies tirtis,rimčiau ir planuoju operuotis veną. Pas mane ta vena iššokusi kairės kojos vidinėj pusėj ir nuo kelio lenkmens eina žemyn, bet ta koja visa kažkokia deformuota.Na ir celiulitas didesnis ir jinai šiek tiek storesnė už dešinę. Operacijos bijau,bet esu fatalistė. Visokių baisybių esu prisižiūrėjusi,kai lankydavom tėtį ligoninėse. Užtat turiu baimę baltiems chalatams. Kol nesuima paskutinioji tol neinu pas gydytojus doh.gif Ir dabar jau kojas paskauda ir kitoj kojoj pradeda ryškėti venos g.gif O man pradžia tų venų lindimo buvo beveik prieš dvidešimt metų ir iki nėštumo nebuvo labai baisu.Pirkdavau pėdkelnes ne mažiau negu keturiasdešimt denų ir nešiodavau ilgai. Ir kažkaip tas lindimas į paviršių buvo stabilizavęsis.O mano puseserei išlindo venos neseniai ir jai tas procesas vyko sparčiai. Taip,kad jos kojos per metus laiko atrodė prasčiau nei mano.
Atsakyti
man pradejo lysti koju vana nuo stovimo darbo.stengiuosi kiek galima labiau priziureti kojas.naudoju tepalus anksciau dar geriau tabletes nuo varikozes.karts nuo karto uzsidedu kojines.daugiau lygtai venos nesiplecia g.gif .bet ateity galvoju apie operacija.mano mama turejus tokia operacija bet tik vienos kojos nes joje buvo net zaizda atsiverus nuo venos ir padet galejo tik operacija,kita koja liko neoperuota nes mama ziauriai bijo operaciju.ir dabar gailis nes praejo gal koki 18 metu ir operuota koja grazi o kita baisi.ir moterytes priziurekim labiau savo kojytes nuo mazens atsimenu kaip mano mama is skausmo naktim verkdavo nuo zaizdos cray.gif g.gif .neapleiskim koju juk jos mus nesioja 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Turėjau ir aš šią bėdą vienoje kojoje, bet prieš porą savaičių išsioperavau smile.gif Operacija praėjo gerai, liko šeši milimetriniai randukai, kurių plika akim, manau, po kokių metų, ir neįžiūrėsi tongue.gif
O venų varikozę paveldėjau iš mamos. Jai irgi ta pati koja buvo išvagota venom, o ir tas venų išsiraizgymas buvo beveik identiškas. Ji operavosi prieš tris metus, žiemą. Kol kas tikrai yra patenkinta, randų nesimato, o ir jokios venos dar neleda. Tik gailisi, kad anksčiau tos operacijos nesidarė, kol dar amžius leido ir trumpesnius sijonus užsidėt smile.gif
Taigi, jei ne mama, gal ir aš dar nebūčiau operavusis, bet mačiau, kaip gražiai atrodė jos kojos, o ir apie operaciją daug sužinojau, tai nusprendžiau ir aš operuotis. Viskas praėjo tikrai gerai, tik dabar koja dar šiek tiek mėlyna keliose vietose, bet tepu tas vietas Lioton 1000 ir matau, kai nyksta tos mėlynės thumbup.gif
Operuotis yra būtina, nereikia laukt, kol venos dar labiau išsiplės, nes tada ir operacija sudėtingesnė, ir randų daugiau gali likt. Tai nėra tik kosmetinė problema, kaip daug kas galvoja.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Na ir aš jau po venų operacijos smile.gif Labai bijojau,bet atlaikiau....
Man šiandien dar tik 2 savaitės,tai dar skauda ir koja dar ištinus. O venos sakė,jau buvo labai baisios,taip,kad spėjau laiku. Irgi galėjau ryžtis anksčiau g.gif
Atsakyti