Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokusios venos, varikozė :(

QUOTE(ausra29 @ 2005 07 28, 09:52)
gydymas dėlėmis labai naudingas šiuo atveju ir visais kitais su kraujotaka susijusiais atvejais 4u.gif

Man gydytojai grieztai uzdraude si gydymo buda schmoll.gif , nes didele tikimybe kraujo uzkretimui blink.gif
Atsakyti
kresuliukas buvo rankoje, leido skystinancius, po to profilaktiskai: detralex
Atsakyti
QUOTE(Sfinxute @ 2004 04 02, 13:21)
o tau yra mazgeliai? ar tik isryskejusi vena?

man yra isryskejusi, tai dar per anksti operacija daryti.
reikia vaistus leisti i vena, kad jos sieneles sustipretu. mano kaimyne leidosi ir liko labai patenkinta.

ar susileidai? kiek kainuoja ir kur?
Atsakyti
QUOTE(Leda @ 2004 07 28, 10:39)
Kai venos nelabai stipriai issipletusios, tai taikoma skleroterapija, t.y. suleidziami vaistai, ir kokius 2 menesius reikia vaiskcioti su elastiniu bintu. Man paciai skleroterapija taike 3 kartus: tai ir yra minusas, kad vaistai veikia ne amzinai - paprastai venos po kiek laiko vel "islenda", ir vis tiek dideja.
Deja, vienoje kojoje vena jau per didele, kad leistu vaistu, tai ruosiausi pavasari operuotis, bet taip ir neprisiruosiau.. sad.gif Dabar galvoju apie rudeni, nes vasara per karsta su elastiniu....
O siaip tai cia va viena mano kolege pasiule bandyt venas gydyt medicininemis delemis - sake, jai padejo  g.gif . Bet kai pagalvoju.....  blink.gif  Ir siaip gana slykstu atrodo, be to, sake kad kraujavimas ziaurus (kaip per menesine, ir dar gausesnis) buna...tai ir norejau paklaust, gal kuri is jusu bandet delemis gydytis..? kaip ispudziai...?

kiek mokejai uz proceduras? ir po kiek laiko jos vel atsiranda, po metu penkiu?
Atsakyti
QUOTE(Sandrelle @ 2005 07 26, 17:22)
Mano mama irgi turėjo problemų su venomis- net guzai buvo iššokę  cry.gif  kokių tik tepalų ir vaistų nenaudojo, jau buvo pasiryžusi operacijai... Bet papuolė ant tokio labai faino daktariuko, kuris rekomendavo ne pjaustyt, o leisti vaistus. Tai suleido į tuos mazgus vaistus- pirmiau į vieną koją, po mėnesio į kitą. Ir liepė tept pačiu pigiausiu (bet geriausiu  smile.gif )tepalu- troxevasinu. Ir dar pasiūlė naminį receptą- kaštonų žiedus užpilt degtine arba spiritu ir trint kojas, jei jaus maudimą. Problemų nebeturi jau antri metai  smile.gif

idomu kokius ten vaistus suleido, ar tu turi omenyje tai kai suleidzia tuos pvz. druskos tirpalus ir t.t. ?
o liaudies medicinos receptru ir tu tepaliuku, pasinaudosiu. Aciu kad parasei. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

prieš kokius 8 metus ir man leido vaistus į venas. Poveikiu buvau patenkinta - venos susitraukė ir jų beveik nebesimatė (na jos tada dar nebuvo iššokusios, bet laaabai ryškios). Šiaip, jei kalbame apie tuos pačius vaistus, tai kiek prisimenu, jie tinka tik neišsišokusioms, arba mažai išsišokusioms venoms (na čia jei esu neteisi, tai prašom pataisyti), o jau vėliau rekomenduojama operacija. O vaistų leidimą po pusės metų į abi kojas reikia pakartoti. Aš nepakartojau, todėl man venos vėl pradėjo matytis, o dabar jau ir iššoko po kokių 3-3,5 metų. Jei būčiau susileidusi pakartotinai vaistus, tai gal būtų laikę ilgiau. Bet šiaip ar taip, išsiplėtimas iš naujo man turbūt buvo neišvengiamas dėl svorio (žiūrėti liniuotę blush2.gif ). O kaip kažkas prieš tai rašė, po vaistų suleidimo reikia teptis Troxevasinu (apie 4 lt) - ir pigu, o poveikis nepasakyčiau kad daug skiriasi nuo kokio Lioton 2000 (berods apie 20lt).
O aptemptos kojinės (elastinės, arba elastinis bintas) - jos negydo (na čia kalbu grynai iš patirties), tačiau jei per dieną vaikštau su jomis (o jos specialios yra tokios-labai tamprios) kojos vakare mažiau skauda. Nžn, gal taip yra prilaikoma venų sienelė ar dar kažkas, bet jos padeda, tik ne gyti, bet nebesiplėsti labiau.

Kalbant apie tepalus. Vieną sykį Vokietijoje kažkokiam supermarkete pamačiau kažkokį tepalą venoms vokiškos gamybos. Nieko apie tokį nebuvau anksčiau girdėjusi, bet kadangi mamos kažkurioje temoje labai gyrė vokišką produkciją, tai galvoju gal reikia pabandyti nusipirkti, nors šiaip vengiu be gydytojų rekomendacijų bet kokius tepalus ar vaistus vartot, be to, jis kainavo 5 eurai, ir neverčiant į litus jis man pasirodė labai pigus (aišku, LT jau atrodė kitaip). Tai va namuose paaiškėjo kad tas tepalas labai super, ir vos juo pasitepus nuo kojų nuovargį ir skausmą kaip su ranka nuima. O manau, to tepalo gerumas tame, kad ten buvo kaštonų ekstrakto, kas labiausiai ir stiprina venų sieneles. Lietuvoj irgi po to radau pirkti tepalo su kaštonų ekstraktu (na, ne toks pat kaip vokiškas, bet irgi gerai), ir Euro vaistinėje jis kainuoja apie 6 lt. Todėl nei kiek nenustebau, kur kažkas siūlė tą naminę priemonę su kaštonų žiedais - kaštonai tikrai veiksminga.

O dar dėl tų vaistų - kai aš juos leidausi, sakė, kad jų būna pirkti tik Vokiečių vaistinėje (bent jau prieš 8 metus) ir įvairios koncentracijos. Dar žinau, kad tie vaistai gyvūlinės kilmės, aliejaus konsistencijos. Bent jau kaip buvo pirma, tai reikia nueiti pas šeimos gydytoją, jis išrašo receptą ir siuntimą pas chirurgą (tada patys bendrosios praktikos gydytojai dar neleisdavo turbut vaistų į veną). O chirurgas jau suleidžia tuos vaistus ir psio. Manau, tai tikrai geriau nei operacija. Operacija turėtų būti daroma kraštutiniu atveju.

Nu ir prirašiau. Tikiuosi, kad bent kažkam tai naudinga wink.gif
Atsakyti
idomu kokius ten vaistus suleido, ar tu turi omenyje tai kai suleidzia tuos pvz. druskos tirpalus ir t.t. ?

Tiksliai nežinau, kokius ten vaistus leido, bet kaip kažkas rašė, pas šeimos gydytoją siuntimo nereikėjo, ir vaistų nereikėjo pačiai pirkt. Ji ėjo privačiai ir gydytojas viskuo pasirūpino smile.gif
ei kalbame apie tuos pačius vaistus, tai kiek prisimenu, jie tinka tik neišsišokusioms, arba mažai išsišokusioms venoms (na čia jei esu neteisi, tai prašom pataisyti), o jau vėliau rekomenduojama operacija.

Na nežinau, tie patys vaistai ar ne, bet venos tai jau tikrai buvo išsišokę ir dar kaip verysad.gif
Operacija turėtų būti daroma kraštutiniu atveju.

Pritariu 100 procentų thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki visi,
Apturejau pavirsiniu venu operacija pries savaite. Dabar bijau pajudeti, padirbejau truputi namie, pradejo operuota koja skaudeti, atsirado melyne. Gal kas turi panasiu problemu ir gali pasidalinti savo pooperacine patirtimi, jei galima kuo smulkiau. Dekuuuuuuui blush2.gif ax.gif
Atsakyti
blink.gif
lapkričio pabaigoje ruošiuosi operuotis venas. Bet kažkaip neramu pasidarė. unsure.gif

pasidalinkit kas nors patirtimi
Atsakyti
Papasakosiu kaip buvo mano tėčiui. Jam po operacijos taip pat gana ilgai skaudėjo. Į darbą nėjo daugiau kaip mėnesį. Palaipsniui viskas susitvarkė. Dabar jaučiasi puikiai. Svarbiausia po operacijos ilsėtis ir savęs nevarginti. Pažįstu vieną verslininką, kuris po operacijos praėjus savaitei puolė į darbą. Jam po to labai ilgai skaudėjo, gydytojai gasdino įvairiomis komplikacijomis.
Atsakyti
mano 16 metu dukryte,jau turi problemu su venom,turbut paveldejo is savo mociutes,kas bus toliau? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, man labai rupu suzinoti, ar jums po gimdymo neliko koju venos issipletusios? g.gif mano vienos kojos venos stipriai isryskejo, unsure.gif bandziau vaistus, Lioton 1000, susiverzinejimus, bet niekas nepadejo efektyviai ju isipletimo sumazinti. verysad.gif gal kas turite tokia patirti, kaip gydetes, ka darete? g.gif Nejaugi teks operuotis? blink.gif
Atsakyti