Sveikos,
prieš kokius 8 metus ir man leido vaistus į venas. Poveikiu buvau patenkinta - venos susitraukė ir jų beveik nebesimatė (na jos tada dar nebuvo iššokusios, bet laaabai ryškios). Šiaip, jei kalbame apie tuos pačius vaistus, tai kiek prisimenu, jie tinka tik neišsišokusioms, arba mažai išsišokusioms venoms (na čia jei esu neteisi, tai prašom pataisyti), o jau vėliau rekomenduojama operacija. O vaistų leidimą po pusės metų į abi kojas reikia pakartoti. Aš nepakartojau, todėl man venos vėl pradėjo matytis, o dabar jau ir iššoko po kokių 3-3,5 metų. Jei būčiau susileidusi pakartotinai vaistus, tai gal būtų laikę ilgiau. Bet šiaip ar taip, išsiplėtimas iš naujo man turbūt buvo neišvengiamas dėl svorio (žiūrėti liniuotę

). O kaip kažkas prieš tai rašė, po vaistų suleidimo reikia teptis Troxevasinu (apie 4 lt) - ir pigu, o poveikis nepasakyčiau kad daug skiriasi nuo kokio Lioton 2000 (berods apie 20lt).
O aptemptos kojinės (elastinės, arba elastinis bintas) - jos negydo (na čia kalbu grynai iš patirties), tačiau jei per dieną vaikštau su jomis (o jos specialios yra tokios-labai tamprios) kojos vakare mažiau skauda. Nžn, gal taip yra prilaikoma venų sienelė ar dar kažkas, bet jos padeda, tik ne gyti, bet nebesiplėsti labiau.
Kalbant apie tepalus. Vieną sykį Vokietijoje kažkokiam supermarkete pamačiau kažkokį tepalą venoms vokiškos gamybos. Nieko apie tokį nebuvau anksčiau girdėjusi, bet kadangi mamos kažkurioje temoje labai gyrė vokišką produkciją, tai galvoju gal reikia pabandyti nusipirkti, nors šiaip vengiu be gydytojų rekomendacijų bet kokius tepalus ar vaistus vartot, be to, jis kainavo 5 eurai, ir neverčiant į litus jis man pasirodė labai pigus (aišku, LT jau atrodė kitaip). Tai va namuose paaiškėjo kad tas tepalas labai super, ir vos juo pasitepus nuo kojų nuovargį ir skausmą kaip su ranka nuima. O manau, to tepalo gerumas tame, kad ten buvo kaštonų ekstrakto, kas labiausiai ir stiprina venų sieneles. Lietuvoj irgi po to radau pirkti tepalo su kaštonų ekstraktu (na, ne toks pat kaip vokiškas, bet irgi gerai), ir Euro vaistinėje jis kainuoja apie 6 lt. Todėl nei kiek nenustebau, kur kažkas siūlė tą naminę priemonę su kaštonų žiedais - kaštonai tikrai veiksminga.
O dar dėl tų vaistų - kai aš juos leidausi, sakė, kad jų būna pirkti tik Vokiečių vaistinėje (bent jau prieš 8 metus) ir įvairios koncentracijos. Dar žinau, kad tie vaistai gyvūlinės kilmės, aliejaus konsistencijos. Bent jau kaip buvo pirma, tai reikia nueiti pas šeimos gydytoją, jis išrašo receptą ir siuntimą pas chirurgą (tada patys bendrosios praktikos gydytojai dar neleisdavo turbut vaistų į veną). O chirurgas jau suleidžia tuos vaistus ir psio. Manau, tai tikrai geriau nei operacija. Operacija turėtų būti daroma kraštutiniu atveju.
Nu ir prirašiau. Tikiuosi, kad bent kažkam tai naudinga