Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokusios venos, varikozė :(

Ir mane paženklino gymdymai, o ypač antrasis. Turiu tokią bjaurią veną ant kelio. schmoll.gif Nežinau ar yra kokia pagalba. Man sakė mūvėti spec. kojekenes, turbūt teks įsigyti. Jos girdėjau kainuoja apie du šimtus lt. 000059.gif 000054.gif ohmy.gif
Atsakyti
Sveika...Ir as turiu sia problemele...nezinau net ka patarti...daug kas isbandyta...manau, cia tik operacija gali padeti...kaip daugiau tas venas sutvarkysi... unsure.gif doh.gif Sekmes...
Atsakyti
Man venos ant šlaunų išsiplėtė dar pirmo gimdymo metu. Yra net nedidukų mazgelių. Prieš antrą gimdymą konsultavausi su kraujagyslių chirurgu. Jis patarė gimdymo metu ir dvi savaites po jo kojas bintuoti elastiniu bintu nuo pirštų galų iki kirkšnies. O baigus maitinti kūdikį ateiti konsultacijai vėl, mat tada jau bus galimas gydymas. Aš, tiesa, to padaryti nespėjau - dar tebemaitinant krūtimi antrąjį pasaulin pasibeldė netyčiukas...

O gydymas - ne tik operacija. Jei venos išsiplėtusios nestipriai galimas ir medikamentinis gydymas, užaklinančios injekcijos ir pan. Po pirmo gimdymo man operacijos tikrai nebūtų prireikę. Dabar situacija truputį pablogėjus, bet aš dar tikiuosi be operacijos išsisukti.
Atsakyti
Taip, ir aš turiu šią problemą. Dabar kaip tik renkuosi laiką operacijai.
Konsultavausi su kraujagyslių chirurgu, tai konstatavo, kad niekas jau nebepadės, jokie tepaliukai ir tabletės, tik operacija.
Atsakyti
gaila, bet operacija irgi negarantuoja, kad venos nesiples toliau verysad.gif mane kol kas gelbeja kokybiskos kompresines kojines ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ma: 02 gruodžio 2005 - 15:20
Kad ir kaip bebūtų gaila Ma teisi. Man venu operacija atlikta prieš keturis metus.
Viskas buvo ok, tačiau dabar po gimdymo venos vėl ėmė plėstis cry.gif
Tik niekaip neprisiruošiu pasirodyti gydytojui blush2.gif
Tikiuosi vaistai pagelbes verysad.gif
Atsakyti
Nepamirskit,l brangiosios, kad venu issipletimas yra taip pat ir paveldimas dalykas. Prevencijos kartais siuo atveju nelabai ka gali ir pagelbeti. KOju tvarsciai, slato-kasto dusai kojoms bei vaistai siek tiek pristabdys, bet siaip tai tik opeacija gali pagelbeti, jei jau kojos visai iseje gumbais unsure.gif
Atsakyti
Sveikutės,prieš 7 metus operavausi kairę koja,dabar ruošiuosi -dešinę.Turiu pasakyti nesibijokite tos operacijos,po jos ilgam pamiršite venų problemas,Tačiau,žinoma pašalinsite tik pasekmes o ne priežastis...
Atsakyti
turiu ir aš šį "džiaugsmą" schmoll.gif
ant vienos kojos blauzdos keliose vietose buvo gana stipriai išsiplėtusios venos. Pasikonsultavau su kraujagyslių chirurgu, patarė daryti operaciją. Nors aš nežinau, ar jūs apie tą pačią operaciją kalbate. Visa operacija - tai gal dešimt mikroinjekcijų, mažiukų dūrių aplink iškilusią veną. daug baimės, nulis skausmo, penkios minutės ir viskas, tik paskui stiprus aptvarstymas nuo pėdos iki šlaunies. visa ir operacija.
Labai džiaugiausi, nors man labai trukdė tas elastinis bintas, negalėjau nei normaliai praustis, nieko. miegoti irgi turėjau apsibintavusi. kai paskui pagaliau tą bintą nusiėmiau, net koja atrodė paplonėjusi, pastangrėjusi biggrin.gif
tai va, viskas labai šaunu buvo, tos venos greit ir be žymės išnyko.
bet po poros metų toje pačioje vietoje vėl iškilo venos!!! ir vėl pasidariau tas injekcijas, vėl viskas dingo. dabar jau praėjo pora metų, lyg ir pradeda truputį vena vėl toje pačioje vietoje ryškėti, bet dar nieko tokio.
bet kai vėl iškils, kartosiu tą opeaciją, ji tikrai nieko baisaus, o efektyvi, bent jau kažkuriam laikui thumbup.gif .
Atsakyti
Kiek tokia operacija kainuoja?
Atsakyti
tiksliai neprisiminsiu, kažkur apie šimtą litų, turbūt g.gif
plius dar turėjau pati nusipirkti tų ampulių (jos gal 30 Lt. kainavo, nepamenu) ir elastinį bintą.
Atsakyti
QUOTE(Karna @ 2005 12 28, 13:53)
turiu ir aš šį "džiaugsmą" schmoll.gif
ant vienos kojos blauzdos keliose vietose buvo gana stipriai išsiplėtusios venos. Pasikonsultavau su kraujagyslių chirurgu, patarė daryti operaciją. Nors aš nežinau, ar jūs apie tą pačią operaciją kalbate. Visa operacija - tai gal dešimt mikroinjekcijų, mažiukų dūrių aplink iškilusią veną. daug baimės, nulis skausmo, penkios minutės ir viskas, tik paskui stiprus aptvarstymas nuo pėdos iki šlaunies. visa ir operacija.
Labai džiaugiausi, nors man labai trukdė tas elastinis bintas, negalėjau nei normaliai praustis, nieko. miegoti irgi turėjau apsibintavusi. kai paskui pagaliau tą bintą nusiėmiau, net koja atrodė paplonėjusi, pastangrėjusi  biggrin.gif
tai va, viskas labai šaunu buvo, tos venos greit ir be žymės išnyko.
bet po poros metų toje pačioje vietoje vėl iškilo venos!!! ir vėl pasidariau tas injekcijas, vėl viskas dingo. dabar jau praėjo pora metų, lyg ir pradeda truputį vena vėl toje pačioje vietoje ryškėti, bet dar nieko tokio.
bet kai vėl iškils, kartosiu tą opeaciją, ji tikrai nieko baisaus, o efektyvi, bent jau kažkuriam laikui thumbup.gif .

Sveikute,Karna,man regis,kad tu dareisi ne operaciją,o tik venų sklerotizaciją,tai visai sirtingi dalykai-esu ir tai darius,dešinei kojai-laikinas efektas.Operaciją dariau normalioj ligoninėj angiochirurginiam sk. su benra narkoze(galima ir su epidūrine)Tai po venų operacijos TOSE vietose venos jau niekad neišsiplės tačiau kitur gali...
Atsakyti