Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(loriuxas @ 2007 04 23, 10:33)
Ar Ca - 125 rodo endometrioze?mano mamai ja rado,pradejau prisigalvot kad gal ir pas mane ji yra?Kiek skaiciau tai be laporaskopijos nelabai imanoma ja diagnozuoti lyg?

Kiek supratau, CA-125 endometriozes atveju virsyja norma tuomet, kai yra cistu. Bent jau kai gydytojos klausiau, ar nevertetu man ta tyrima pasidaryt, kad nusprest, ar daryt pakartotine laparoskopija, ar ne, gydytoja pasake, kad mano atveju sis tyrimas greiciausiai nieko neparodys. g.gif
Beje, kai internete ieskojau informacijos apie tai, kada endometriozes atveju vertetu daryti pakartotine laparoskopija, viename rusiskame saite (berods ma-ma.ru) radau gydytojos rekomendacija pries darant ivf pasidaryti CA 125 ir CA 19 tyrimus. Jei tyrimu rezultatai virsytu norma, tuomet pries ivf buvo rekomenduota atlikti laparoskopija. Bet pati ne vieno is siu tyrimu nedariau. Endometrioze diagnozuota tik po laparoskopijos.
Atsakyti
Tai gal reikia pabandyti man pasidaryt?
Atsakyti
QUOTE(loriuxas @ 2007 04 23, 10:50)
Tai gal reikia pabandyti man pasidaryt?

Manau, kad gali pasidaryt, jei del to nepatirsi dideliu finansiniu nuostoliu. Jei normos bus virsytos, zinosi, kur gali buti suo pakastas... Jei nebus ir jei jokiu kitu simptomu nejauti bei jei tavo ginekologe nematys pagrindo sia liga itarti, tuomet galesi buti rami (aisku, butina labiau save stebeti, nes rizika nemaza).
Bet pries tai gal su savo ginekologe pasitark...
Atsakyti
QUOTE(Domilė @ 2007 04 22, 21:30)
Sesita,
as irgi vokietuke ax.gif o tame forume butinai reikia registruotis? Ar galima siaip paskaitineti, nes dabar manes praso registruotis...

Taip, reikia prisiregistruoti. Bet aš kartais "pagooglinu" ir pasiskaitinėju ne forumus, o šiaip interneto ps. (pvz. .www.endofem.at/endometriose.htm ).
Bet man kažkaip nuo tos informacijos, dabar, kai jau žinau, kad sergu, ne ką ne lengviau, gal net atvirkščiai. Prisiskaičiau ir dabar panikuoju, stebiu save lens.gif ir drebu nuo kiekvieno diegliuko.
Merginos, man jau kartais stogas važiuoja nuo minčių apie šitą ligą. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkė @ 2007 04 23, 10:20)
Sraiges, as gal tavo vietoj klausciau gydytojos, ar neverta visus tuos 5 men iki IVF pasislopinti, bent jau KT pagerti, kad liga per ta laika neatsinaujintu. Tuomet tau gautusi kaip ir savotiskas superilgas IVF protokolas, kuris su musu diagnoze labai daznai pasiteisina.

Vilke, gydytoja kazka minejo, jei truputi veliau darysim IVF, tai reiketu KT gerti tuos menesius. Ryt po pietu vaziuoju pas ja, viska iki galo susnekesim, kokios prognozes ir kokie planai butu.
Tikiu, kad viskas galetu buti gerai.

Papildyta:
[quote=Domilė,2007 04 22, 21:30]
Sraiges,
As tau viska parasiau i az mirksiukas.gif
Kiekvieno atvejis labai individualus: ir tai, kad man nesiseka, tai nereiskia, kad kitiems irgi nepasiseks ax.gif Svarbiausia pasitiketi daktaru...
Nenukabink nosies ir nepasiduok schmoll.gif
Lauksim is taves ziniu, po antradienio pas daktare vizito.

Dekui Domile, kazkaip impulsyviai sureagavau, taip jau kartais buna 4u.gif
O tavo istorija tokia sudetinga, noriu kad butum stipri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraiges: 23 balandžio 2007 - 13:55
QUOTE(Sesita @ 2007 04 23, 11:52)
Bet man kažkaip nuo tos informacijos, dabar, kai jau žinau, kad sergu, ne ką ne lengviau, gal net atvirkščiai. Prisiskaičiau ir dabar panikuoju, stebiu save  lens.gif ir drebu nuo kiekvieno diegliuko.
Merginos, man jau kartais stogas važiuoja nuo minčių apie šitą ligą.  cray.gif

Oh, Sesita, labai tave suprantu. Pati per tai perejau. Ne karta pagalvodavau, kad geriau jau nebuciau skaiciusi... Bet dabar, kai jau tam tikra prasme susigyvenau su turima diagnoze, labai dziaugiuosi tuo, ka zinau. Deka to, turiu apie ka su gydytojais padiskutuot... tongue.gif Dabar stebiu save, bet nepanikuoju. Susideliojau sioki toki veiksmu plana i prieki ir tiek.
Pabandyk ir tu atsipalaiduot. Niekam nuo to, kad tau stogas nuvaziuos, geriau nebus. tongue.gif O tavo perskaityta informacija tikrai pravers ir ne karta! mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sraiges @ 2007 04 23, 14:48)
Tikiu, kad viskas galetu buti gerai.

Galetu ir gali! Svarbu tiketi, kad taip ir bus! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkė @ 2007 04 23, 16:31)
Pabandyk ir tu atsipalaiduot. Niekam nuo to, kad tau stogas nuvaziuos, geriau nebus. tongue.gif O tavo perskaityta informacija tikrai pravers ir ne karta! mirksiukas.gif

Ačiū Vilke už padrąsinimą, man to labai reikėjo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesita @ 2007 04 23, 11:52)
Merginos, man jau kartais stogas važiuoja nuo minčių apie šitą ligą.  cray.gif

Sesita, buk stipri, man ir jau stogas kleba, bet kazkaip vyras nugesina su optimizmu. Zinok, ta liga stresa myli... daugiau teigiamu minciu wub.gif
Atsakyti
Siek tiek buvau atitrukus nuo sios temos, bet kai perskaiciau kad endometrioze atsinaujina net geriant KT !!! blink.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
As po laporaskopijos dar nebuvau nuejus pasitikrint (jau kazkur 4 men.) Geriu sau KT ir galvoju kad endometrioze tikrai negali atsinaujint!!!!!! As panikoj! blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Merginos, žiūriu jūs čia kalbate apie Ca 125. Pasiėmiau kątik jo tyrimo atsakymą - 57,35.. Stogas važiuoja.. Pas gydytoją eiti dar negreit, po kokio mėnesio.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Flovver @ 2007 04 26, 12:18)
Merginos, žiūriu jūs čia kalbate apie Ca 125. Pasiėmiau kątik jo tyrimo atsakymą - 57,35.. Stogas važiuoja.. Pas gydytoją eiti dar negreit, po kokio mėnesio..  doh.gif

Tu taip tik nepergyvenk, geriau nuo to nebus, o be to juk ir rezultato sielodamasi nepakeisi. Tai Tau cista rado?
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2007 04 26, 18:54)
Tu taip tik nepergyvenk, geriau nuo to nebus, o be to juk ir rezultato sielodamasi nepakeisi. Tai Tau cista rado?

Stengiuosi nepergyventi..
Taip rado 2 cistas, abiejose kiaušidėse po vieną sad.gif
Atsakyti