gal pora metu teplioja praejus kokiom 5 dienom po menesiniu. kiek ejau pas ginekologus, tipo nieko nera.
pries metus susuko gimdos priedu uzdegimas, po kurio dar man rado gonoreja, chlamidijas, ureoplazmas. isigydem abu su vyru.
dabar pries kelis menesius pastebejau kad paskauda sonus, pilva, be to santykiu metu kartais atrodo kad kazkur varpa atsitrenkia ir skaudziai, nors sako gimda neskausminga. Zodziu del pilvo skausmo ejau tikrintis pas terapeuta, itare kad del zarnyno, kad teko daug antibiotiku gert, dave jogurto tableciu ir nukreipe pas ginekologa.
nuejau pas ginekologa sumokejau 400lt private pasidariau visu buvusiu ligu tyrimus - nieko nerado. NORS issikyros buvo negrazios ir itare kad kazka ras, ir uzciuope kazkoki sukietejima ties gimda kairiame sone ir gimda kaip ir kairiau palinkus, vis tiek galutinai sake tyrimai 'labai grazus'. o del skaudejimo santykiu metu, sake pakeisti pozas.
galvoju ar nebus man endometrioze, nors menesines nera gausios. bet kaip ten ja nustato, gal reikia specialiai prasyti ginekologo tyrimo nuo endometriozes, ar ja gali bent itarti ar kazkaip is paparatu tyrimu ar kazkokiu kitu, na be tos jusu minimos laparoskopijos?
patarkit ka manot is savo patirties.
QUOTE(Saleen @ 2007 08 17, 14:04)
Nėra kitų būdų diagnozuoti endometriozę,deja.Gali įtarti,tada vienas gydytojas sako neee,nėra čia nieko,kitas sako-gali būti.Tik po laparoskopijos tiksliai žinai,yra ar ne.Dar operacija gera tuo,kad jos metu ne tik diagnozuoja,bet ir pašalina tai ką galima pašalinti,t.y. pridegina židinukus,atidalija sąaugas.Nebijok laparoskopijos,nėr ten baisu,keli maži taškiukai ant pilvo.Ir žinojimas.
QUOTE(boruzka12135 @ 2007 08 15, 21:13)
Pakeiciau klinika ir gydytoja, bet dar negaliu bandyti antra karta, nes po pirmo IVF dar liko cista.
o jei yra cista IVF daryti negalima

Kaip man dare pirma IVF, pas mane buvo cista kiausideje, ir gydytoja visai i tai nekreipe demesio. Po nesekmes nuejau pasikonsultuoti pas kita, ir papasakojus situacija ji uz galvos susieme. Ji buvo baisiausiai pries IVF daryma, jei yra cistu. Jos nuomone stimuliuojant ir taip kiausides gauna perkrova, ta cista gali trukti ir t.t. Tada ji mane labai isgasdino ir buvau suabejojusi ktios gydytojos kompetencija... Taciau kai dariausi antra IVF, vel turejau cista, ir dare visai kiti gydytojai ne Lietuvoje. Jie nuramino, kad nieko baisaus ir ta cista nieko neitakos.
Viskas baigesi sekmingu rezultatu
Po hiperstimuliacijos buvo atsiradusi dar viena didziule cista, bet dabar jau abi yra isnyke!
Taip kad labai nepergyvenk
Viskas baigesi sekmingu rezultatu

Taip kad labai nepergyvenk

QUOTE(Indrushka @ 2007 08 29, 23:50)
Sicily
nemaišyk vieno dalyko:endometrioidinės cistos su folikuline arba liuteinine..Po hiperstimuliacijos man irgi atsirado cista, bet ne minėta pirmoji, o antroji, ji po mm išnyks savaime, kaip yra nėštumo atveju nežinau.
Dėl IVF darymo su end.cista.Yra įvairių nuomonių.Per seminarą buvo pasakyta, kad daryti negalima.Kažkur skaičiau, kad tai neįtakoja rezultato.Aš manau, kad įtakoja kažkiek.Geriau, kad endometriozė būtų uždusinta
Per 2 IVF stimuliacijos metu man visai neskaudėjo, nes liga buvo primigdyta slopinamaisiais.Net stebėjausi, nes per visas stimuliacijas(IUI) jaučiau skausmą.Per 1IVF(trumpa schema) lipau sienomis...Tiek prieš punkciją, tiek po...

Dėl IVF darymo su end.cista.Yra įvairių nuomonių.Per seminarą buvo pasakyta, kad daryti negalima.Kažkur skaičiau, kad tai neįtakoja rezultato.Aš manau, kad įtakoja kažkiek.Geriau, kad endometriozė būtų uždusinta

QUOTE(Ūlla @ 2007 08 30, 12:12)
Sicily
nemaišyk vieno dalyko:endometrioidinės cistos su folikuline arba liuteinine..Po hiperstimuliacijos man irgi atsirado cista, bet ne minėta pirmoji, o antroji, ji po mm išnyks savaime, kaip yra nėštumo atveju nežinau.
Per 2 IVF stimuliacijos metu man visai neskaudėjo, nes liga buvo primigdyta slopinamaisiais.Net stebėjausi, nes per visas stimuliacijas(IUI) jaučiau skausmą.Per 1IVF(trumpa schema) lipau sienomis...Tiek prieš punkciją, tiek po...

Man gyd. Ž. sake stebes ta cista, ir jeigu neisnyks, tai reiks ispunktuoti. O jeigu ji pasirodys, kad endometrioidine, tai kaip supratau tikrai negalima daryti IVF. Man ji liko po pirmo IVF, dabar geriu KT ir po 3 men. ziures ar isnyko. Po pirmu menesiniu ji neisnyko

Oi, gal ne taip issireiskiau, ta po hiperstimuliacijos tai nebuvo endometriozine. Bet pries IVF pas mane buvo pilna endometrioziniu cistu... ne vien kiausideje bet ir salia ju... Visgi IV stadija buvo... Turbut IVF geriau daryti, kai ju nera, kaip Ulla sako, kai endo visiskai prislopinta. Todel jei yra endometrioze dazniausiai taikoma ilga schema, o ne trumpa.

QUOTE(Veronika @ 2007 08 30, 13:40)
Kas galit atsakyti, ar yra vilties pastoti natūraliai su pirmo laipsnio endometrioze? 

aisku yra ir gan didele viltis, kad pastosi

QUOTE(boruzka12135 @ 2007 08 30, 11:36)
Man gyd. Ž. sake stebes ta cista, ir jeigu neisnyks, tai reiks ispunktuoti. O jeigu ji pasirodys, kad endometrioidine, tai kaip supratau tikrai negalima daryti IVF. Man ji liko po pirmo IVF, dabar geriu KT ir po 3 men. ziures ar isnyko. Po pirmu menesiniu ji neisnyko
Bijau, kad nebutu endometrioidine... Tada jau 2 IVF visai nutoltu...

o man del cistos nukele IUI,israse KT,tai po 10 dienu jau nerado jos,tai kokia cia jinai galejo but,taip ir nepaklausiau

QUOTE(VEJUNE @ 2007 08 14, 20:30)
[Sveikos merginos,
Gal kuri leidosi Diphereline (Triptorelinas)???Kada jums po vaistu leidimosi kurso atsirado mmm? Ar buvo naudinga, kokie rezultatai?
Gal kuri leidosi Diphereline (Triptorelinas)???Kada jums po vaistu leidimosi kurso atsirado mmm? Ar buvo naudinga, kokie rezultatai?
Kazkur ankstesniuose postuose esu rasiusi, bet dar karta pasikartosiu. Man leido ta pati diferelina 6 ampules puse metu. Viskas atsinaujino lygiai po 3 men. nuo paskutines injekcijos. Manau, kad gydymas padejo.
QUOTE(elija7 @ 2007 08 31, 09:33)
Kazkur ankstesniuose postuose esu rasiusi, bet dar karta pasikartosiu. Man leido ta pati diferelina 6 ampules puse metu. Viskas atsinaujino lygiai po 3 men. nuo paskutines injekcijos. Manau, kad gydymas padejo.
Aciu Elija7