Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Veronika @ 2007 02 13, 18:29)
Mane irgi neramina šis klausimas, per kiek laiko gali atsinaujinti endometriozė. g.gif Man per laparoskopiją pašalino pirmo laipsnio endometriozės židinius.Negi vėl man jie atsinaujins? verysad.gif

liudna, bet tikrai atsinaujins per kiek laiko, tai kikevienas organizmas individualiai. 1 laipsnio endo vaistais paprastai negydo, nebent KT skiria, kad neisibujotu, o paskui geriausias vaistas nestumas. neimk gilai i sirdi su 1 laipsnio endo turetum pastoti
Atsakyti
Sveikos merginos,

Labai rupi vienas klausimas, gine echoskopu, visada mato gimdoje laisvo skyscio, ar cia gali buti endom pozymis. Mmm pirma diena skausminga, kol pramusa, o tamsiai rudai irgi teplioja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2007 02 14, 17:21)
liudna, bet tikrai atsinaujins per kiek laiko, tai kikevienas organizmas individualiai. 1 laipsnio endo vaistais paprastai negydo, nebent KT skiria, kad neisibujotu, o paskui geriausias vaistas nestumas. neimk gilai i sirdi su 1 laipsnio endo turetum pastoti

Siaip 1 laipsnio endometrioze gali trukdyti pastojimui ne maziau nei 4. Tai labai priklauso nuo to, kaip pasireiskia ta endometrioze kiekvienu individualiu atveju. Pastaruoju metu vis dazniau randu nurodyta, kad gydytojai veltui taip nuvertina nedidelio laispnio endometrioze. Aisku, esant 3-4 stadijos endometriozei yra daugiau anatominiu kliuciu pastojimui. Vien del to esant nedidelio laipsnio endometriozei pastoti turi buti paprasciau (nors ir tai pastojimo sansai tesudaro 30-40% per 3 metus). Bet endometrioze, deja, sukelia ne tik anatomines kliutis...
Be to, mano poziuriu, po pritaikyto gydymo situacija gali apsiversti aukstyn kojom, nes jei tau diagnozuojama 1-2 laipsnio endometrioze, paprastai neskiriamas joks medikamentinis gydymas, o jei 3-4 - skiriamas ir po jo pastojimo sansai, tiketina, yra net didesni nei merginu su 1-2 stadija be tokio gydymo. Tuo jokiu budu nevertinu, kurios stadijos endometrioze geriau sirgti, bet noriu pasakyti, kad nesutinku su tuo, kad 1 ar 2 laipsnio endometriozes nereikia taip jau visai 'imti i sirdi' arba, kaip kai kurie gydytojai pataria, galvoti, kad jos is viso nera. Deja, ji yra ir maza to ji gali progresuoti, juolab kad tikimybe, jog liga NEatsinaujins po operacinio ir/ar medikamentinio gydymo, yra labai maza, nepriklausomai nuo ligos stadijos.
O atsinaujinimo laikas labai jau individualus: vienoms atlikta operacija praktiskai nieko nepakeicia, nes ir toliau jauti visus tuos pacius ligos simptomus, kitoms tokie simptomai dingsta metams, isimtiniais kartais net visam laikui. Bet vertinimas pagal simptomus velgi labai jau subjektyvus. Buna, kad moterims nei teplioja, nei skausmingos mmm, o po laparoskopijos 4 stadija diagnozuoja, o buna ir atvirksciai - ir tepa, ir skauda, o endometriozes zidiniu per pakartotine laparoskopija neranda. Vat ir suprask, atsinaujinus ji ar ne... Uztai kai kurios klinikos po pritaikyto gydymo daro pakartotine laparoskopija, kad patikrinti, ar tikrai neliko endometriozes zidiniu. Bet yra ir priesinga nuomone, kad tokia dazna intervencija yra blogis, ypac kai niekas negali garantuoti, kad po tokios pakartotines laparoskopijos liga neatsinaujins...
Pati kartais pasibaiseju tuo, ka prirasau... Tikrai nenorejau gasdinti (nors gal jau per velu tongue.gif ), tik norejau pasakyti, kad turi tiketi geriausiu, bet kartu zinoti, kad net 1 stadijos endometrioze nera tokia jau nekalta kaip noretusi... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(simutė @ 2007 02 15, 10:30)
Sveikos merginos,

Labai rupi vienas klausimas, gine echoskopu, visada mato gimdoje laisvo skyscio, ar cia gali buti endom pozymis. Mmm pirma diena skausminga, kol pramusa, o tamsiai rudai irgi teplioja blink.gif

Simute, cia turi gydytojos klaust. Skausmingos mmm ir tepliojimai buna nebutinai del endometriozes (nors tai iprastiniai jos pozymiai). O del laisvo skyscio gimdoje negaliu nieko komentuot. Zinau tik tiek, kad esant gimdos endometriozei (ji vadinama berods adenomioze) echoskopu gali buti matomi gleivines pakitimai ir buna storesne pati gimdos sienele. Bet ar tu turi endometrioze arba adenomioze tau gali pasakyti tik gydytojai...
Atsakyti
Vilke, labai ačiū už atsakymą.Net gydytojai taip išsamiai nepaaiškino.
Truputį nuliūdino, kad pirmo laipsnio endometriozė gali trukdyti pastojimui nemažiau nei 4... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2007 02 13, 16:29)
Mane irgi neramina šis klausimas, per kiek laiko gali atsinaujinti endometriozė. g.gif Man per laparoskopiją pašalino pirmo laipsnio endometriozės židinius.Negi vėl man jie atsinaujins? verysad.gif

Galiu pasakyti is savo patirties... Pries 4-5 metus man buvo diagnozuota 1-2 laipsnio endometrioze. Buvo daryta laparaskopija ir pasalinti endo zidiniai. Sia vasara dariausi diagnostine laparaskopija, ir mano nuostabai (ir siaubui) gydytojas atrado, kad endometrioze jau 4 stadijos... Taigi antra laparaskopija padare pries 5 men, vel pasalino endometriozes zidinius ir kelias cistas. Leidausi diferelina kelis menesius. Pries kelias savaites gydytojas ziurejo echoskopu, ir vel mate cista kiausideje - taip isivaizduoju, kad cistos yra endometriozes padarinys (gal but ne visada, bet mano atveju taip) blink.gif Manau kazkas moters organizme yra netvarkoje, kas ta liga skatina deja (hormonai?). Greiciausiai visoms skirtingai buna ir negalima spresti apie save pagal kitu simptomus. Bet man toks vaizdas susidare, kad su ta bjaurybe susidoroti nera labai lengva verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2007 02 13, 16:09)
o sergu labai negausiai ( ir visada taip buvo ) pirma diena taip vos teplioja ir keli lasai, antra jau normaliai, 3 tik keli lasai ir teplioja, 4 vel kraujo paduoda, bet nedaug ir paskui dar kokias 2 -3 dienas teplioja.

Niekas man endometriozės dar nenustatė, tik gydytoja, atlikdama echoskopiją, paklausė, ar neteplioja - taip, teplioja. Bet po 1 gimdymo mano mmm visada negausios ir neskausmingos(labai retai kada skauda) - prieš jas ir po jų tamsiai rudai pateplioja. Ir jau greitai 4 metai, kaip negaliu pastoti antrą kartą verysad.gif

QUOTE(Veronika @ 2007 02 13, 16:29)
Man per laparoskopiją pašalino pirmo laipsnio endometriozės židinius.Negi vėl man jie atsinaujins? verysad.gif

Truputėlį nesigaudau - kiek kainuoja laparoskopija ir ką tau skyrė po šios operacijos? Kažkas minėjo, kad kartais užtenka KT pagerti - ar įprastai prie endometriozės juos stipresnius skiria?
Atsakyti
QUOTE(Gizelė @ 2007 02 17, 13:26)
Kažkas minėjo, kad kartais užtenka KT pagerti - ar įprastai prie endometriozės juos stipresnius skiria?

Del skiriamu vaistu ir/ar KT idedu siek tiek info apie medikamentini gydyma is interneto. Jame nurodytos KT nera nei stipresnes, nei silpnesnes - esme ta, kad jos vartojamos nepertraukiamai, t.y. taip, kad ilga laika (6-12 men.) nebutu mmm ir endometriozes zidiniai neturetu is ko veseti. Bet koks bebutu gydymas ji skirti turetu tik gydytojas ir tik pasitvirtinus diagnozei.

'Medikamentinis hormoninis gydymas
Medikamentiniam hormoniniam gydymui vartojama nemažai preparatų - tai gestagenai (noretisteronas, 5-10 mg/parą, medroksiprogesteronas, 10-30 mg/parą, depo forma - 150 mg/kas 21 d. injekcijomis); sudėtinės kontraceptinės tabletės (jeanine, cilest, marvelon, regulon, femoden, minulet) nepertraukiamu režimu, vadinamuoju „ilgu ciklu“, įprastinė 7 d. pertrauka daroma ne kas 21 d., o kas 6-12 mėnesių. Danazolis (400-600 mg/parą); GnRH agonistai: goserelino acetatas (zoladex 3,6 mg/kas 28 d.), triptorelinas (diphereline, 3,75 mg/kas 28 d. arba 11,25 mg kas 3 mėn.) injekcijomis. Šiuo metu tiriamas GnRH antagonistų ir aromatazių inhibitorių (arimidex) poveikis endometriozės židiniams. GnRH agonistai yra veiksmingiausi, 75-92 proc. pacienčių palengvėja simptomai ir šie preparatai turi mažiausią nepageidaujamą poveikį. Galimas ilgalaikis gydymas ir kurso pakartojimas.'
Atsakyti
Šią problemą jau turiu namažai, laiko nors sužinojau visai neseniai. Pagal visas prognozes pas mane turėtų būti ketvirta stadija ir skausmai jau nelabai pakenčiami. Prieš metus pas mane trūko kiaušidė ir kraujas išsiliejo į pilvą, tai teko skubiai operuoti, tada ir sakė, kad židinių tai visas pulkas. Operacijos metu lyg ir viską sutvarkė, bet panašu, kad vėl tas pats arba dar blogiau. Ačiū dievui, kad turiu mergytę ir kaip nebūtų keista prieš penkis metus pastojau be jokių problemų iš karto.
Rytoj gydytojas Vanagas mane operuos, girdėjau labai gerus atsiliepimus apie jį. Gal galit patarti kiek neoficialiai laparaskopija kainuoja??? ax.gif bigsmile.gif mirksiukas.gif Labai laukiu skubių atsakymų. Ačiū. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamka @ 2007 02 21, 09:31)
Šią problemą jau turiu namažai, laiko nors sužinojau visai neseniai. Pagal visas prognozes pas mane turėtų būti ketvirta stadija ir skausmai jau nelabai pakenčiami. Prieš metus pas mane trūko kiaušidė ir kraujas išsiliejo į pilvą, tai teko skubiai operuoti, tada ir sakė, kad židinių tai visas pulkas. Operacijos metu lyg ir viską sutvarkė, bet panašu, kad vėl tas pats arba dar blogiau. Ačiū dievui, kad turiu mergytę ir kaip nebūtų keista prieš penkis metus pastojau be jokių problemų iš karto.
Rytoj gydytojas Vanagas mane operuos, girdėjau labai gerus atsiliepimus apie jį. Gal galit patarti kiek neoficialiai laparaskopija kainuoja???  ax.gif  bigsmile.gif  mirksiukas.gif  Labai laukiu skubių atsakymų. Ačiū. mirksiukas.gif

Tu pasiklausk pas kaunietes biggrin.gif
Atsakyti
Kaunietės kokia jūsų patirtis???
Atsakyti
QUOTE(Mamka @ 2007 02 21, 10:47)

Yra atskiras skyrelis Kauniečių pokalbiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamka @ 2007 02 21, 11:47)

400lt. + anesteziologui 100lt. esu girdejus, kad pries operacija jis nelabai ima. as daviau po. gyd jis labai geras gal kiek grieztokas bet man kaip tik toks ir patinka be jokiu vyniojimu i vata
Atsakyti