Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(gulbe giesmininke @ 2007 03 01, 17:50)
Ir man operacija po menesio, mato cista, tik nesutaria - dermoidine ar endometriotine, tai specialiai tempiu guma, nedarau to kaiusidziu vezio markerio - bijau, jei bus pakiles, kaip reiks ta menesi isgyvent  unsure.gif Nors gydytoja mane ir nuramino - prie endometriozes jis paprastai ir buna pakiles, bet vis tiek...labiausiai bijau atsibudimo ir diagnozes momento...

Pas mus Klaipedoj diagnoze tik po 2 sav. nuo operacijos, kai istiria audinius. smile.gif Nors man atsibudus, daktaras is karto pranese - endometrioze, 99%. smile.gif

O as pries darydama paklausiau gydytojos, nuo kokiu ligu markeris dar gali buti pakiles. Sako, nuo kitu ligu nekyla. blink.gif Tai gerai, kad pries paimdama atsakyma Internete paziurejau, kad yra dar jo ribines reiksmes 35-65, ir kad nuo endometriozes kyla. O tai buciau nugaisus is baimes. smile.gif)))

Dar skaiciau, kad jei cista grazi, apvali, paslanki tai turbut "nepikta".
Papildyta:
QUOTE(Mamka @ 2007 02 28, 10:24)
Kadangi man labai žiauriai išvešėjusi endometriozė, tai triptorelinas skirtas gydymui. O pusę metų arba bandyti pastoti arba iškart gultis ant operacinio stalo ir daryti taip vadinamą tausojančią operaciją, arba radikalią, kiek surantu kai kurių organų šalinimą. unsure.gif

Sorry uz ziauroka klausimeli... man irgi isvesejus ziauriai, bet nieko nesiule salinti. O kodel tau siulo? Del skausmu ar del cistu, ar kad nesupiktybetu? Ir ka - kiausides? Man po operacijos nupjove kiausides gabaliuka paziureti, ten rado endometrioziniu hemoragiju berods... sake kad is ju gali bet kada vel atsirasti cistos.

Atsakyti
Labukas,

visai netycia radau jusu temele. Sausio 25 man taip pat dare laparaskopija. Diagnoze: I laipsnio endometrioze. Gyd sake, kad jai nepastosiu metus laiko, tada gydys nuo nevaisingumo..

Perskaiciau jusu pasisakymus, issigandau.. nemaniau kad taip greit atsinaujina. Gyd sake, bet kazkaip nesitikejau ..
Atsakyti
[Sveikos,
pries 2sav susileidau triptorelina. Siandien prasidejo mm. Patarkit, kurios leidosi, ar gali taip buti.
Atsakyti
QUOTE(VEJUNE @ 2007 03 05, 19:42)
[Sveikos,
pries 2sav susileidau triptorelina. Siandien prasidejo mm. Patarkit, kurios leidosi, ar gali taip buti.

o kuria ciklo diena susileidai ? man kiek pamenu liepe susileisti per pirmas 5 dienas. susileidau berods 3c.d. mm atejo laiku. bet tik pirma menesi po to daugiau mm nebuvo 7 men. 6 men veike vaistai ir labai griet pasibaigus veikimui sugryzo mm
Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2007 03 06, 15:12)
o kuria ciklo diena susileidai ? man kiek pamenu liepe susileisti per pirmas 5 dienas.  susileidau berods 3c.d. mm  atejo laiku. bet tik pirma menesi po to daugiau mm nebuvo  7 men. 6 men veike vaistai ir labai griet pasibaigus veikimui sugryzo mm

as susileidau pries 2sav taippat 3c.d.
Tai tikriausiai be reikalo supanikavau, paprasciausia galvojau kad ju maziausiai 6men nesulauksiu rolleyes.gif
Atsakyti
As pirma doze susileidau irgi antroje ciklo puseje, tai menesines buvo dar gausesnes, nei iprastai. smile.gif

Skaciau kazkur, kad tie bjaurybes slopinamieji pradeda visu pajegumu veikti mazdaug po dvieju savaiciu (kai kazkasten pakankamai prisikabino prie hipofizio - kazi medikai neskaito mano terminijos biggrin.gif ?). Be to, juk pirmoje ciklo puseje kai nebuvo slopinimo augo gimdos gleivine smile.gif, tai jai reik pasisalinti.

O dabar jau 4 men klimaksas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2007 03 06, 19:45)
As pirma doze susileidau irgi antroje ciklo puseje, tai menesines buvo dar gausesnes, nei iprastai. smile.gif

Skaciau kazkur, kad tie bjaurybes slopinamieji pradeda visu pajegumu veikti mazdaug po dvieju savaiciu (kai kazkasten pakankamai prisikabino prie hipofizio - kazi medikai neskaito mano terminijos biggrin.gif ?). Be to, juk pirmoje ciklo puseje kai nebuvo slopinimo augo gimdos gleivine smile.gif, tai jai reik pasisalinti.

O dabar jau 4 men klimaksas. biggrin.gif

Daniella na ir kaip savijauta? Ar jauti pasalini poveiki?
Atsakyti
QUOTE(VEJUNE @ 2007 03 06, 22:11)
Daniella na ir kaip savijauta? Ar jauti pasalini poveiki?

Savijauta daug geresne, nei tikejausi. Kai perskaiciau salutiniu poveikiu aprasyma, visi plaukai pasisiause, ir buvau pasiryzus gydymo atsisakyti. biggrin.gif

Bet vilkas ne toks baisus kaip ji piesia (t.y.aprasineja lotuliukas.gif ). Pirmus menesius daugiausia pasireiske karscio pylimas. Dabar kuris laikas jis sumazejo, bet atsirado depresines nuotaikos ir daznokai skauda galva. Abi sios blogybes pasireiskia svelniai - prislegtumas panasus kaip per PMS, ir pasireiskia tik keleta dienu per menesi; galva skauda koki karta per savaite, bet nesmarkiai, tik ikyriai, uztenka ibumetino tabletes. Karts nuo karto patinsta rankos ir veidas. Bet siaip nieko baisaus. 4u.gif
O tau?
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2007 03 07, 20:35)
Savijauta daug geresne, nei tikejausi. Kai perskaiciau salutiniu poveikiu aprasyma, visi plaukai pasisiause, ir buvau pasiryzus gydymo atsisakyti.  biggrin.gif

Bet vilkas ne toks baisus kaip ji piesia (t.y.aprasineja  lotuliukas.gif  ). Pirmus menesius daugiausia pasireiske karscio pylimas. Dabar kuris laikas jis sumazejo, bet atsirado depresines nuotaikos ir daznokai skauda galva. Abi sios blogybes pasireiskia svelniai - prislegtumas panasus kaip per PMS, ir pasireiskia tik keleta dienu per menesi; galva skauda koki karta per savaite, bet nesmarkiai, tik ikyriai, uztenka ibumetino tabletes. Karts nuo karto  patinsta rankos ir veidas. Bet siaip nieko baisaus.  4u.gif
O tau?

Na as kol kas dar stipraus poveikio nejauciu: tik prasidejo dideli nuotaikos svyravimai. blink.gif
Atsakyti
baisu man pasidarė čia prisiskaičius visko...
man sausio mėnesį irgi darė laparoskopiją, pašalino endometrioidinę cistą ir rado 3 stadijos endometriozę...
Bet gydymui paskyrė tik Jeanine...
Ir dabar galvoju...Ar aš apskritai galėsiu kada pastoti? Kolkas neplanuoju, nes neturiu nuo ko blush2.gif bet baimė apima pagalvojus, kai jau bandysiu, kad nieko nesigaus.....
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2007 03 09, 16:42)
man sausio mėnesį irgi darė laparoskopiją, pašalino endometrioidinę cistą ir rado 3 stadijos endometriozę...
Ir dabar galvoju...Ar aš apskritai galėsiu kada pastoti? Kolkas neplanuoju, nes neturiu nuo ko  blush2.gif bet baimė apima pagalvojus, kai jau bandysiu, kad nieko nesigaus.....

Keista kad prie IIIstadijos janine paskyre. O kur operavaisi? Man seimos gydytoja taippat siule jeanine pavartoti 6men, nors buvo israsytas triptorelinas, taciau operaves gydytojas grieztai paziule leistis triptorelina.
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2007 03 09, 16:42)
Ir dabar galvoju...Ar aš apskritai galėsiu kada pastoti? Kolkas neplanuoju, nes neturiu nuo ko  blush2.gif bet baimė apima pagalvojus, kai jau bandysiu, kad nieko nesigaus.....

Man taip pat buvo: endometrioidine cista ir III endometriozes stadija. Gydytoja paskyre Marvelon nuo 3 iki 6 men, o paskui pastoti. Tai jau geriu antras menuo.
Beje sake kad pastoti gali ir IV stadija turincios moterys, taip kad nenusimink.
Atsakyti