QUOTE(gulbe giesmininke @ 2007 03 01, 17:50)
Ir man operacija po menesio, mato cista, tik nesutaria - dermoidine ar endometriotine, tai specialiai tempiu guma, nedarau to kaiusidziu vezio markerio - bijau, jei bus pakiles, kaip reiks ta menesi isgyvent
Nors gydytoja mane ir nuramino - prie endometriozes jis paprastai ir buna pakiles, bet vis tiek...labiausiai bijau atsibudimo ir diagnozes momento...

Pas mus Klaipedoj diagnoze tik po 2 sav. nuo operacijos, kai istiria audinius.

O as pries darydama paklausiau gydytojos, nuo kokiu ligu markeris dar gali buti pakiles. Sako, nuo kitu ligu nekyla.

Dar skaiciau, kad jei cista grazi, apvali, paslanki tai turbut "nepikta".
Papildyta:
QUOTE(Mamka @ 2007 02 28, 10:24)
Kadangi man labai žiauriai išvešėjusi endometriozė, tai triptorelinas skirtas gydymui. O pusę metų arba bandyti pastoti arba iškart gultis ant operacinio stalo ir daryti taip vadinamą tausojančią operaciją, arba radikalią, kiek surantu kai kurių organų šalinimą. 

Sorry uz ziauroka klausimeli... man irgi isvesejus ziauriai, bet nieko nesiule salinti. O kodel tau siulo? Del skausmu ar del cistu, ar kad nesupiktybetu? Ir ka - kiausides? Man po operacijos nupjove kiausides gabaliuka paziureti, ten rado endometrioziniu hemoragiju berods... sake kad is ju gali bet kada vel atsirasti cistos.