Įkraunama...
Įkraunama...

Avalynės priežiūra

Yra dar specialiai zomsai skirti valikliai su kempinele is karto (nu panasiai, kaip buna batu tepelas), bet reikia labai spalva atitaikyt rolleyes.gif
Turejau sviesiai melynus batus, pardaveja parinko tepaliuka-valikli tongue.gif pavaliau istepliotas vietas... xixixi doh.gif po to teko visus batus tepti, kad vienoda spalva butu biggrin.gif
Atsakyti
yra specialus shampunai zomshai ir nubukui valyti (ecco/ 35lt). Ish mano patirties tie purshkiami valikliai nepasiteisina schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 26 vasario 2005 - 18:00
Aš tai savo zamšinius batus (jų turiu nemažai, nes zamša man labai patinka) iš pradžių bandau valyti su specialia priemone, kur suplakus baltos putos purškiasi. Aišku, jei labai nešvarumai dideli - gerai ir su ūkiniu muilu švelniai pavaltyti, tik kantrybės reikia. Po to, kai išdžiūna, apipurškiu impregnatoriumi su spalva, nes bespalvis daugiau tinka purkšti naujiems batams. Tokius impregnatorius perku Dolita parduotuvėje ir vadinasi jie Collonil. Beje, naudojame tik šios firmos batų priežiūros priemones, nes jos man už visas kitas geresnės. Taigi, nupurškus spalvoltu impregnatoriumi, pašiaušiu spec. šepetėliu, išdžiūna ir atrodo thumbup.gif .
Nieko nėra gražiau už zamšinius batus.
Atsakyti
Man gražu zomšiniai batai, nusipirkau ir..... ant juodų batų pradėjo druskos lįsti, nors ir buvau išpurškusi impregnantais. Nusipirkau spalvos atnaujintoja irgi nepadėjo, viso bato spalva atsinaujino, o ten kur buvo druskų dryžiai taip ir liko cry.gif
Atsakyti
nu seniau tai žmonės su džiovinta duona valydavo, kiek bandžiau tai visai neblogai thumbup.gif o kai greit reikia pasivalyt prieš išeinant, tai su sena vilnone pirštine pabrūžinu, nes visais tais salamanderio purškikliais tai nusivyliau smile.gif
Atsakyti
As butent su dziovinta duonos pluta ir valau. Kadangi mano batai gaminti pagal uzsakyma, tai batsiuviai sake nebandyt tu visu priemoniu, nes jos nera ant tiek veiksmingos, ant kiek brangios. Parode keleta poru sugadintu batu su tais purskalais - pakeite spalva, plemuoti. Zydrus batus paprasciausiai valau su ukisku muilu (kitaip sakant isplaunu) ir isdziovinu - atrodo kaip nauji!
Atsakyti
Tai o druska irgi su duonos pluta nusiima?
Atsakyti
Jei nedaug tai taip, o jei daugiau tai "skalbiu'' su muilu
Atsakyti
Tokius mylimus batus turiu, bet baisiai atrodo, oda nusitrynė nuo nešiojimo. Ar įmanoma kažkaip padažyti, neįsivaizduoju, kaip jiems išvaizdą grąžinti?
Atsakyti
Neįsivaizduoju... g.gif Gal pabandyk geriau batų taisykloj paklaust. Aš tai paprastai tokius išmetu arba palieku grybavimui smile.gif .
Atsakyti
Na, gal padauginau nusitrynę ties pirštais, šiaip viskas pas juos ok, o tokių kokybiškų ir patogių iki šiol neteko turėti. Užsidedu ir galiu eiti 100km tongue.gif Dėl to taip ir gaila. Gal yra kokie purškiami dažai?

Atsakyti
QUOTE(Kopa @ 2005 04 07, 08:15)
Na, gal padauginau nusitrynę ties pirštais, šiaip viskas pas juos ok, o tokių kokybiškų ir patogių iki šiol neteko turėti. Užsidedu ir galiu eiti 100km tongue.gif  Dėl to taip ir gaila. Gal yra kokie purškiami dažai?


pabandyk pasiteiraut batų parduotuvėse. Gal ką pasiūlys g.gif .
Kažkada pamenu, buvo tokia lietuviška dažomoji pasta rūbam ir batam - "Banga", bet abejoju, ar dar yra, čia daugiau nei prieš 10 m. buvo blush2.gif .

O neužtenka batų tepalo, jei spalva gerai atsitaiko? Nes jeigu jau ant tiek nusitrynę, kad oda pašiurus toj vietoj, tai nepadės dažai. Dar galiu pasiūlyt paminkštint tą nustrynusią odą - labai riebiai įtrint aliejum ir palikt per naktį, kad susigertų, tada tolygiai pasiskirstytų, jei teptum spalvotą batų tepalą.
Atsakyti