visa nestuma planavau gimdyti pati,bet teko gultis po peiliu,vien del jaunikaicio svorio 4640g,niekaip pati nebuciau pagimdzius,nors veikla ir nebuvo prasidejus,tiesiog pasiploviau nuo savo gydytojo (tiksliau to kuris pavadavo,mano atostogavo) nes nors ir matydamas kad vaisius didelis liepe laukt dar 10 dienu
atvaziavau i kita miesta,kur gydytojas dave siuntima pasidaryt echoskopa,o sekancia diena kita gydytoja pasake-cezaris,didelis vaisus,drumzles vandenyse,ir pernesiojimas...

As gimdyti vaziavau tik su mintim - Lengvai, Naturaliai ir greitai, o gavosi atvirskciai! sunkiai, ilgai ir nenaturaliai! gimda nesivere, vandenys buvo jau seniai nubege, pradejo sokineti leliuko sirdeles duziai, jam isimete infekcija, man buvo sukilusi temperatura ir viso to pasekme - Cezaris... dar ir db kartais pagalvoju, kad tokios patirties niekam nelinkeciau

Neplanuoto CP priezastis - gimdos kaklelio distocija, t.y. esant stipriems ir reguliariems saremiams gimdos kaklelelis net su visu "kokteiliu" vaistu neatsidarinejo nei centimetro. Dziaugiuosi kad gydytoja nelauke paros laiko o greitai prieme tinkama sprendima.
Gulejau ligoninej praterminavus jau. Dar kosijau, tai gavau antibiotiku
Viena nakti su saremiais pravaiksciojau. Rytas, saremiu neber, visa diena ner. Patikrino, nieko. Kita nakti vel viskas is naujo, vel saremiai 7-10 min. Ryte pasakau gyd, apziuri 2 cm prasiveres kaklelis, perkele i gimdykla. Saremiu aisku neber, nes jau rytas
kaklelis veriasi, saremiu nulis, nuleidzia vandenis, dalis zaliu, neaisku ar nuo pernesiojimo ar nuo antibiotiku kuriu gavau paskutine savaite. Taigi, kadangi vaikas aukstai, neisistates, sukinejasi aplink savo asi, saremiu ner, vandenu dalis zali, nusprende CP daryt. Jei gerai pamenu pries isvaziuojant i operacine, kaklelis ar 8 cm buvo prasiveres, nei skausmu nei ka.. ale kas is to 
Vaikas gime sveikas, del ko zali vandenys buvo tai taip ir nepaklausiau po operacijos

Vaikas gime sveikas, del ko zali vandenys buvo tai taip ir nepaklausiau po operacijos

11 val pratrypiau gimdykloj.. leido vaistus, kad darytųsi kaklelis.. sąremiai buvo labai dažni, bet laukė kol galvytė įsistatys.. laukė laukė.. kentėk, kentėk.. o man temperatūra, kiek vandens išgeriu - tiek išvemiu.. buvo košmaras.. kai pasakė, kad jau seniai vandenys nuleisti, o galvytė nenori įsistatyt .. ir veš CP daryt.. oi kaip atsikvėpiau.. palengvėjo..
tik nežinau, kokia prasmė tiek kankinti buvo.. vaikas 4402 g
kartais tų daktarų nesuprasi..

Gimdymo distocija, netaisiklingas galvytes statymasis ir dar kazkas, bet jau nebepamenu. Nubego vandenys, saremiu kaip ir neatsirado reguliariu, net su skatinamaisias, kaklelis per 8 val. neprasivere. Po cezario pasake, kad gulejo veiduku i virsu, o kojos supanciotos virksrele, pati niekaip nebuciau pagimdzius, net jei ir gimdymo veikla nepavestu.
Mano gimdymo veikla prasidejo is pat ryto nubegus vandenims, isleto prasidejo saremiai, atrodo viskas vyko pagal plana, jau gimdykloj visa diena pravaiksciojau saremiaudama iki pat vakaro, visa diena kankinausi skausmuose, letai darinejos kaklelis, kol galiausiai sustojo ties 7cm, mazutes sirdele pradejo sokineti, o vandenu jau ne laso nebuvo kiek laiko... teko paciai rinktis ar skatinam dar ar daryti cp.
Kai jau noras buvo stumti begalinis, tai ka ten stumsi, kai niekas neleido nes tik 7cm tebuvo, atrodo tiek nedaug truko, bet... isveze rekiancia y operacine. Sesele dar pasake, kad gerai pasirinkau, nes dar kelios valandos be vandenu ir mazajai nezinia kas butu atsitike. As ir dabar galvoju kas butu jei buciau pasirinkus tolimesni skatinima... po cp istiko lengvas sokas ir depresija, kad nesugebejau pati pagimdyti. Ataskaitoje buvo parasyta, kad per siauri klubai, istiesu esu labai "kuda". Nezinia ar leis antrajy paciai gimdyti...nors lb noretus.

mano cezaris buvo greitas ir visiskai netiketas. atsiguliau i ligonine ta diena kaip buvo numatytas terminas gimdyti, jauciausi puikiai, jokiu saremiuku, skausmeliu ir pan. isgulejau ramybeja iki 31d, nuo 26d. pasisauke daktaras apziurai, nes jau biski pernesioju, belandziojamas , pradure vandenis pirstu, ir nubego vandents, ne tokie kokia turetu buti. zali, ir labai netiketi. iskarto pagulde ivede katetery ziurejo vaikiuko tonusus sirdeles , ir po 15min, as jau buvau operacineja, o po viso pusvalandzio gimi sunukas, didelis. va ir visa istorija musu, antro noirim bet bijau skausmu, nes pirmas kartas buvo ekstra net nesusigaudziau kas kaip. visas mano 9 memesiu ruosimasis tai dienai kada isvysiu sunu , tapo greitu, nenaturaliu gimdymu.
Man darė extra CP, nes dubuo per siauras buvo. Ir tai daktarai pastebėjo tik po 10 val sąrėmių

Mano trečias gimdymas per plauką neįvykoCP.Vaikas didelis, tonai dinginėjo, bet akušerė perėmė vadžias į savo rankas ir viskas baigėsi laimingai.Sūnus 4630 gimė
O kaip ir kuriuo metu jie nustato dubens dydi?
QUOTE(Fungu @ 2013 01 25, 01:31)
Man darė extra CP, nes dubuo per siauras buvo. Ir tai daktarai pastebėjo tik po 10 val sąrėmių