Įkraunama...
Įkraunama...

Cistinė fibrozė

Suprantu, kad CF galima ir daug vėlesniame amžiuje patvirtinti, bet ką protas besakytų mamos širdis tuo nenori patikėti 4u.gif
Net tuo momentu, kai gastroenterologė pasakė: „taip, jums cistinė fibrozė“, aš ėmiau pasakoti, kad tą mėnesį kai vaikutis ėmė viduriuoti jis buvo susitrenkęs stipriai pilvuką, kad su viduriukais jam pablogėja tada kai saldumynų daug valgo, kad jo viduriukai ir be kreon'o susitvarko.. Mano kalbos sukėlė gastro. didelę šypseną (nors nematau čia nieko juokingo).

Dėl prakaitavimo tai klausiau pora kartų šeimos gydytojos, kas galėtų būti, tai jis vis sakydavo, kad turbūt toks organizmas, o kadangi ir giminėj daug stipriai prakaituojančių ir pažįstamų vaikų nemažai, tai ir nemanėm, kad čia rimtesnė bėda gali būti.

icz, kaip supratau jums CF taip ir nepatvirtino? O kokia jūsų elastazė buvo?

Atsakyti
icz, kaip supratau jums CF taip ir nepatvirtino? O kokia jūsų elastazė buvo?
va zinok kaip tik to ir nezinau, ar is vis mums dare ta elastazes tyrima, nes vyras tada su vaiku tyrimus atlikinejo, ismatas eme, bet kokiam tyrimui jis ir nepaklause, sake norma ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo icz: 31 liepos 2013 - 07:02
Tai turbūt elastazę ir darė. Nes kitas išmatų tyrimas yra koprologinis tyrimas. Tik nesuprantu, kokią reikšmę pastarasis turi? Gal kas nors žinote, kokius CF būdingus dalykus rodo koprologinis tyrimas?
Atsakyti
Laukyme ,

Tu taip nepergyvenk is kart dabar,galbut tai nebutinai CF del viduriavimo. Geriausiai sulaukti gentiko atsakymo tada tikrai viskas bus aisku . Net prakaito testas kartais neparodo tiksliai uzsleptu kitu cf mutaciju ,kurios buna lengvesnes formos, tiklsiausias atsakymas bus is genetiko manau.
Atsakyti
Stengiuosi nesijaudinti, bet sunku nerimą suvaldyti.
Pulmonologė visgi abejojo dėl CF. Tad dabar tikrai tik genetinis atsakys į klausimą.
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Pasidarėme pakartotinį elastazės tyrimą, jis buvo dar blogesnis - tik 83. Tai pulmonologė pripažino, kad tai rimtas ženklas ir greitai suorganizavo prakaito tyrimą. Buvau skaičiusi, kad kasos nepakankamumas vaikų amžiuje 90% atvejų yra nulemtas CF.. O dar tas neįprastai didelis vaiko prakaitavimas doh.gif
Tačiau vakar sulaukėm žinių, kad genetinių mutacijų nerado, o prakaitas normos ribose. Eisim dar kartelį kartoti prakaito tyrimą, bet gydytoja jau linkusi manyti, kad tai ne CF smile.gif Na o virškinimo problema pas mus ne mažėja, sūnus ir toliau (net gerdamas kreon) tuštinasi daug ir koše, svoris tai pakrenta, tai atsistato.
Atsakyti
[quote=Laukyme,2013 08 30, 15:02]
Laba, kaip jums sekasi, issiaiskinot negalavimo priezasti?
Atsakyti
Laba,

Antras prakaito tyrimas irgi buvo norma (berods 16). Tai atsakymas iš gydytojos: šiuo metu duomenų už cistinę fibrozę nėra (turbūt ta pati situacija kaip jums, icz).

Kadangi gydytojai niekur neskuba, tai savarankiškai pasidarėme alergijų, kirmėlių, bakterijų ir t.t. tyrimus. Nieko nerado. Paskutinį kartą gastro pasakė taip: aš būčiau dievas , jei galėčiau pasakyti, kas jam yra..

Tai va, problemos priežasties neradome ir jau nežinau kur jos ieškoti.
Atsakyti
Sveikos visos cf vaikuciu mamytes, senai berasiau, kaip visi laikotes , kas girdeti per si pusmeti lietuvoj, gal buvo koks susitikimas, gal ka girdejot naujo, kaip jusu vaikuciai ?
Atsakyti
Sveikos,mano mergytei 6 metai ,gyd.suorganizavo prakaito tyrima tik sausio 13 d. Gal kuri zinote ,gal kur galima ji pasidaryti greiciau privaciai?
Atsakyti
vilniaus diagnostikos centras ,ten ir prof. Dumcius dirba ,tiesiog pasukit susirade tel.nr internete ir manau tkrai uzsakys greit laika
Atsakyti
QUOTE(simsiuke @ 2013 11 20, 20:23)
Sveikos,mano mergytei 6 metai ,gyd.suorganizavo prakaito tyrima tik sausio 13 d. Gal kuri zinote ,gal kur galima ji pasidaryti greiciau privaciai?

o tai Siauliuose darys?
bandykit i Vilniaus Antakalnio ligonine nukakt g.gif
Atsakyti