Man buvo baisios panikos atakos vos ne iki alpimo, bet as supratau viso to priezasti psichologine ir jos dingo. priezastis susijus buvo su santykiais su draugu. kapstykites ir klauskit saves - kodel kodel kodel.... kol atkasit kodel tai vyksta. kurioj srityje itampa ?
QUOTE(ZBITKA @ 2010 11 20, 01:08)
man padidino doze efexoro iki 100mg. po dvieju savaiciu jauciuos geriau. nerimas beveik isnyko, sumazejo sirdies permusimai. tik uzmigti sunku, nakti prabundu, sapnuoju visokias nesamones. bet si vakara kazko sirdis baladojasi..geriu nakciai prailginto veikimo xanax 0.5mg. diena jau nebegeriu
Papildyta:
nesunku atprast. as geriu jau menesi. dabar jauciuos geriau, tai diena jo nebegeriu (paprasto veikimo). nakciai prailginto veikimo..esu kazkada gerus ir 4men. tiesiog kai geriau jauties jo nebegeri, nes nereikia ir viskas
Papildyta:
nesunku atprast. as geriu jau menesi. dabar jauciuos geriau, tai diena jo nebegeriu (paprasto veikimo). nakciai prailginto veikimo..esu kazkada gerus ir 4men. tiesiog kai geriau jauties jo nebegeri, nes nereikia ir viskas

Atprast tikrai sunku, jei geri ne menesi, o keleta metu

As taip pat kentejau nuo panikos ataku bei nerimo apie 2 metus, viskas buvo glaudziai persipyne. Bandziau su tuo susitvarkyti pati taciau tik grimzdau gilyn - simptomai blogejo, atakos tapo istisine nerimo bukle. Tada pradejau lankytis pas psichoterapeute. Nors atrode, kad mano gyvenimui galas ir vargu ar imanoma man padeti, vielties turejau mazai. Lankiau terapija apie metus laiko, karta per savaite ir mano gyvenimas visiskai pasikeite. Efektas nebuvo toks zaibiskas kaip as tikejausi, tarsi issklaidysiu kelis klaidingus savo isitikinimus ir viskas bus kaip buve. Psichoterapija istrauke mane is to visiko psichologinio dugno, pragaro ir palaipsniui as pradejau gyventi pilnavertiskai. Pojutis toks, lyg man butu nuo galvos nueme maisa, po kuriuo budama dusau, drebejau, vsiko bijojau, o po to pamaciau kad taip gera gera gyventi. Tai nera pigu, taciau tik taip as tagavau savo gyvenimo skoni ir dziaugsma.
Sveikos paneles,
Su panikos atakomis suiduriau jau labai seniai, dar mokykloje..berots pries kokius 7 metus. Turejau bedu seimoje(tevelis mire), taip pat teko ne karta keisti gyvenama vieta bei klases, draugus, na zodziu buvau taip vadinama nepritapele
Is pradziu prasidejo galvos skausmai, dusinimas, sirdies ritmo sutrikimai ir t.t.teko ir ligonineje paguleti, ir tyrimu begalybe(dar pries kelis men tyriausi sirdi), taciau atsakymas vienas-esu sveika, tik spaudimas sokinejantis, taciau tai paveldima
Dabar man jau 24m, taciau isgyvenu ta pati siauba kaip mokykloje..netekau darbo, teko sustabdyti mokslus, gyvenu su draugu kuris tik vienas teparnesa alga, o dar kur buto nuoma ir t.t.Manau visa tai ir vel issauke panikos atakas, kuriu jau daugiau nei metai nebuvo
Vakar vel uzkilo spaudimas, sirdis dauzesi, tirpo visas kunas, draugas visai persigandes buvo, nes pradejau drebeti
ir dar atsirado vienas keistas simptomas, kurio ankciau nebuvo- tai galvos, tiksliau smilkiniu spaudimas. toks jausmas tarytum galva spaudzia ir visu pusiu
gal yra kam nors buves toks simptomas?ar man jau verta sunerimti nes tai ne panikos ataka
Su panikos atakomis suiduriau jau labai seniai, dar mokykloje..berots pries kokius 7 metus. Turejau bedu seimoje(tevelis mire), taip pat teko ne karta keisti gyvenama vieta bei klases, draugus, na zodziu buvau taip vadinama nepritapele

eglute23, taip, gali būti tas dalykas, man buvo. Turint šitą "malonumą" ne tiek visko būna žmonėms

Sveiki, as irgi buvau susidurusi su panikos atakomis, kankino jos mane ilgokai. Pirmiausiai nesuprasdavau kas su manimi vyksta. Susiburimo vietose imdavo trukti oro, pradedavo dauzytis sirdis, viska matydavau lyg per ruka, atrodo va tuoj tuoj imsiu ir nualpsiu. Ir tai vis kartodavosi dazniau ir dazniau. Pradejau vengti eiti i koncertus, klubus, prekybos centrus. Laikui begant beveik visur jauciausi nesaugi, oro trukumas ir sirdies dauzymasis vesdavo is proto... viena apskirtai bijojau kur iseiti, jau net i darba nebegalejau eiti. O kamnors paaiskinti kas su manim vyksta nesugebedavau... tyrimai rode, kad viskas gerai, o savijauta buvo tragiska.. bijojau apsoliuciai visko...pasiemiau biuleteni, kad nieks nekvarsintu galvos ir pradejau labai daug apie tai skaityti, mokytis isiklausyti i save ir dirbti su savimi.. Visa tai yra tikrai iveikiama, tik pirmiausiai mums reikia pailseti, atsiriboti nuo visu, o paskui pradeti dirbti su savimi...pirmiausiai issiaiskinau kas man sukelia tokias baimes tarkim, kad ir kodel net negaliu nueiti viena i parduotuve... bijojau oro trukumo ir alpimo.. vistik ilgai ryzausi ir pasiryzau nueiti:) na istikruju truko man oro, bet delto, kad as visa kelia ir visa laika parduotuvej galvojau, kad va tuoj man prades trukti oro ir as nualpsiu, nukreipus mintis nuo siu baimiu, nepatikesite bet visa parduotuve prisipildo oro.. ir as joje taip ir nei karto nenualpau
) tokiu budu, savo valios ugdymu ir kovojimu su savo mintimis as jau baigiu iveikti panikos atakas
) jos kartais atsiranda, bet kai zinau kaip elgtis man yra visiskai nebaisios ir labai greitai praeinancios...
Jei kas nors turite kokiu klausimeliu, nebijokite rasyti, gal savo atsakymais ir isgyventais patyrimais, nors kiek pagelbesiu jums.. nes zinau kaip tai yra nemalonu, netgi siaubinga...

Jei kas nors turite kokiu klausimeliu, nebijokite rasyti, gal savo atsakymais ir isgyventais patyrimais, nors kiek pagelbesiu jums.. nes zinau kaip tai yra nemalonu, netgi siaubinga...
Na man tai niekaip nepavyksta su jomis kovoti
Nebeeinu i klubus, i parduotuve nulekiu tik artimiausia, o dar siuo metu ieskausi darbo, tai i pokalbius taip pat nevisus prisiverciu nueiti
vakar vakare atsiguliau ir vel pajutau kaip kazkas uzeina..uzmigau, bet prabudus 2val nakties kas valanda budinejau, nes tiesiog neturejau kuo kvepuoti
atrodo esu suauges zmogus, tureciau susikalbeti su savimi, bet yra taip, kad is namu nekeliu kojos ir grimztu i depresija
pradejau nepasitiketi savimi, net ziuredama i veidrodi matau nebe ta zmogu kokia buvau turbut del to viskas tik ir isryskeja
Tikiuosi kad rasiu buda kaip is viso to issikapstyti, to palinkeciau ir kitoms

Sveikos, tai ir as prie jusu. Manau, kad man vegetacine distonija, o vienas bjauriausiu simptomu- panikos priepuoliai. Jau gal 3 metai, kaip juos kenciu. Pirma mazesnius, veliau stipresnius. Kelis menesius buvo aprime, bet dabar... draugas isvaziavo, likau gyvent viena, dar sesija arteja! Priepuoliai suagresyvejo. dabar prasideda ir per paskaitas ar kai sedziu su draugais. Bandau suprasti kas jas sukelia, bet niekaip nepavyksta. Paprastai kazka pagalvoju, galvoje kazkas susijungia- asocijuojasi ir bum! Viskas prasiverzia. O praejus ne neatsimenu ka tada pagalvojau. Pries paskutini karta pamenu tik tiek, kad sedejau auditorijoje ir uzuociau kazkoki pazistama kvapa. O po to... Spejau dar i tuoleta nubegt, kad prie visu nepasipiltu asaros. Bijau, kad prades reiketi visokiu xanaxu. Labai to nenoriu. Turiu sizorenija serganti broli ir jau pakankamai prisiziurejau kaip neapgalvotai ligoniai pumpuojami vaistais. Nebeismanau ka daryti... Bijau kito priepuolio, nes tuomet nebekontroliuoju saves.
Aš manau nebūtina iškart griebtis visokių vaistų... Gal tau psichoterapija padėtų, jei turi galimybę lankyti...
na as tai nebegalejau kenteti..pries savaite uzeidavo kelis kartus per diena, tai geriau vakarais po puse tabletes vaistus. Padejo tik tam kartui, nakti nors issimiegodavau
o siaip nepadeda man niekas, net naujas simptomas atsirado
nuejus i viesa vieta pradeda pykint ir atrodo kad jau vemsi, bet kai nueini kurnors nuosaliau praeina..taip ir kankinuosi
Atsikeliau kitur gyventi tai nedaug turiu pazistamu, tad ir sedziu namie viena kol draugas grizta is darbo, o manau vienatve nelabai padeda
As ir nepritariu vaistu gerimui, nes pati bandziau ir nepadejo. Gal kas zinot kaune nebrangiai imanciu psichologu?manau tik su ju pagalba imanoma isgyti

Kaip studente, tai teisgaliu i valstybines istaigas eiti. Isbandysiu Klaipedos daktarus, jei jau nepades, tada reiks jau leist tuos pinigelius psichoterapijai. Nelabai jom tikiu, nes man anksciau nepadejo. Bet pati nesistengiau su jais dirbti. Buvau gan komplikuota tuo metu
gal su dabartiniu poziuriu ka nors ir pasieksiu.

Farmacininkas V.Skirkevičius: Paslaptys ne žolėse ir vaistuose, o mumyse
http://www.lrytas.lt...se-o-mumyse.htm
http://www.lrytas.lt...se-o-mumyse.htm