QUOTE(mazooji @ 2009 01 13, 09:11)
o jūs iš Vilniaus pas gydytoją važinėdavote?ar lengvai pavyko susitarti, kad jus priimtų?

Ir kaip su prantu iš kitų miestų tikrai nėra problemos atvažiuoti ir gimdyti Ukmergėje
Mano supratimu tikrai nėra problemos gimdyti Ukmergėje, nors ten ir negyvenate. Man gulint lapkričio pradžioje, tai moterų buvo iš Molėtų, Utenos, Anykščių, girdėjau iš seselių, kad net iš Zarasų buvo, kas gimdė. Tuomet remontavo Utenos akušerinį, todėl gimdyvių buvo labai daug iš aplinkinių ir tolimesnių rajonų, keliolika gulėdavo vienu metu, kai akušerinis turi keturias puikiai suremontuotas palatas ir mano manymu yra pritaikytas maždaug 6 gimdyvėm gulėti vienu metu. Tuo metu kai kam teko gulėti paprastesnėmis sąlygomis šalia esančiose palatose. Sesutės sukosi kaip bitės, ypač sesutės ir gydytojos iš naujagimių skyriaus. Dabar, kiek suprantu, viskas stojosi į senas vėžes. Gydytoja man yra sakiusi, kad vidutiniškai Ukmergėje būna vienas gimdymas į parą. Jei kelias dienas niekas negimdo, vėliau supuola keletas gimdyvių per dieną.
Man gulint akušeriniame atvažiuodavo nėščiųjų vienų ir su vyrais, kurios norėdavo apžiūrėti sąlygas akušeriniame ir joms vedėjas labai maloniai pravesdavo ekskursijas. Nežinau ar jos su juo iš anksto susitarę buvo. Galbūt.
Praeitais metais aš dirbau ir gyvenau tiek Vilniuje, tiek Ukmergėje. Buvau prisirašiusi Vilkmergės klinikoje, todėl mane prižiūrėjo gyd. V. Rinkevičienė nėštumo metu. Gimdyti visą laiką galvojau Vilniuje, kol paskutiniame trimestre pradėjau galvoti, kokios man buvo svarbios pirmos dienos po vaiko gimimo ir kad aš noriu ramybės, noriu būti viena palatoje ir normaliai bendraujančio personalo. Supratau, kad šiuos dalykus greičiau gausiu Ukmergėje, nei Vilniuje, tai ir nulėmė mano pasirinkimą. Na, o puikiai suremontuotos patalpos suteikė pojūtį, kad gulėjau privačioje, o ne valstybinėje įstaigoje