Įkraunama...
Įkraunama...

Meškėnas

QUOTE(julya @ 2009 03 12, 18:26)
pas mane buvo tokia situacija su voverem; prisiskaiciau kiek daug problemu su jom agresyvuios neprisileidzia ir bla bla bla.. dabar turiu 2 voveres ir nerealiai jom dziaugiuosi bigsmile.gif  vasara galvojam i kita buta kraustytis tai labai noriu meskena isigyti. gal zinote kur galima isigyti? kazkaip kikoj nemaciau  g.gif

Voveres? Netgi dvi? O tai ko slepiatės? Aš voveryčių temoje baigiu gerklę prarėkauti šūkaudama - ei, voveryčių augintiniai, aūūū lotuliukas.gif Ne, nerėkiu, bet stebiuos kaip ten pas mus tuščia. Mano Vovkutis ir Čipsiukas iš Klaipėdos. O kur visi kiti? Juk Kika jų nemažai yra pardavusi. Užsukit pas mus mirksiukas.gif
Atsakyti
as ilgai svarsciau - skunkas ar meskenas biggrin.gif bet nugalejo skunkas.. smile.gif gal tolimoj ateity ir meskenas atsiras, bet kolkas susilaikau smarkiai biggrin.gif

as zinau viena "nuotyki" su meskenu - vien pazistama savo meskenui atnese zuvi smile.gif jis pasiemes ta zuvi nuleke i tetes spinta ir issitraukes dolce gabbana kaklaraisti - "isprause" juo zuvi lotuliukas.gif taip meskenas isvaziavo atgal i parduotuve.. sad.gif

Atsakyti
Aš ne tik kad pati laikiau tą žvėrį, bet po to ir bendravau su nemažai su kanadiečiais, pas juos tai vienareikšmiškai-šaudyti. Šiaip kam patinka agresyvus viską gadinantis ir visur teršiantis ir itin dvokiantis gyvūnas, tai kodėl ne smile.gif
Atsakyti
Zay, man tai keista, kaip jūs dar taip ilgai ištvėrėt su tokiu žvėrim... lotuliukas.gif

O man asmeniškai irgi atrodo, kad tokį gyvūną nebent tik lauke, voljere laikyti, o ne namų sąlygom g.gif Čia gi vos ne kaip beždžionė... Gražu pažiūrėt, bet ties čia mano domėjimasis ir baigiasi biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgia dabar apie tai galvoju biggrin.gif . Aš tikrai labai norėjau, kad jis būtų bent kaip piktas katinas, prisipratinau aš jį kažkiek, aš galėjau imti ant rankų, glostyti, net tas nenusakomas būdas, vieną akimirką jis pats tave apsikabina, bet po akimirkos visai neaišku kodėl tas glėbys pavirsta 10 aštrių ilgų į tave įsikibusių drąskančių su baisiu įniršiu nagų, baisi neapykanta viskam kas už jį mažesnis, aš kartais pirkdavau natūralaus kailio žaisliukus, su kokiu malonumu ir profesionaliu drąskymu jis suvardavo tą žaislą urgzdamas, iš kart. kambaryje tuo metu reiktų būti saugiu atstumu. Vat dabar mąstau, jei mešėnui tą voverytę pavykų pagauti, o tikrai pavyktų-žaranas ištampytų per minutę, tas pats būtų su katėmis. Pamačius kažką mažą ir pūkuotą momentaliai meškutis pavirsdavo į žudymo mašiną niekuo nenusileidžiančią įsiutusiam pitbuliui, nu tik su tuo manau būtų lengviau susitvarkyti biggrin.gif
Bet ne tai esmė, man labiausiai trugdė jo smarvė.....va čia tai visa gama, aš buavau kaip darbininkas 5 kart su plovikliais per dieną šveičiantis kambarį, aš valydavau, o meškutė eidavo ir tuoj pat viską ženklindavo, tuoj pat. ir dar ji taip gyvena, kad ten privalo būti jos išmatų, kadangi gyvūnas visėdis, kuriam reikia ir mėsos, jetus marija kaip dvokia, nu zoosode prie meškų pastovėkit, tai panašiai. Sunkiausia tai, kad ten kur gyvena meškėnas privalo būti vandens, nes jie gyvena prie vandens telkinių ir vanduo jiems būtinas. Jie tikrai labai juokingai viską skalbia, bet ką ką valgo, nu ir savo išmatas taip pat. Taigi pilnas namas prilaistytų srutų, bandžiau dėti katės smėį-visas išskalbtas su visu š ir viskas išklijuota išlapnota po visą kambarį. Bandžiau pjuvenas-išskalbtos, visur pelyjantis medis. Taigi belikdavo n kartų per dieną keitinėti vandenį. Meškinas jau gal 3 metai gyvena gamtininkų stotyje, bet jo kvapas vis dar jaučiasi, nors jo namas išardytas. Visi kas ims tą gyvūnėlį turi pagalvoti apie tai ir kur jį laikys, tie šuniniai narvai-kol apsipras, po to išlauš ir atsidarys, niekų darbas. Gyvūnas apgaulingai mielas, bet labai sumanus ir stiprus. Tačiau visas tas sumanumas nukreiptas tik į griaunamą veiklą. Kai rodydavau riešutą, o jis negalėdavo manęs pasiekti kad užpulti ir atimti, pavirsadavo į šilkinį meškėną, leisdavo pačius gražausius garsus, tiesdavo letenėles man, žodžiu toks mielas, bet reikdavo tik padaryti klaidą, priartėti taip, kad pasiektų-puolimas būdavo momentalus biggrin.gif Apie tai kad pratinsiuosi su maistu reikėjo pamiršti, šis gyvūnas karys-jis atakuodavo mane su maistu momentaliai, teko išmokti kaip liūtui-padėti ir pabėgti iš kambario biggrin.gif
Atsakyti

zay, na, pas tave tikrai zveris namie. reik is tikro rimtai ji aukleti, nes kai gyvunas lipa ant galvos, tai nekas..

pas tave patinas sakei? siaip gal kastruot tau ji reiktu? butu daug sukalbamesniio charakterio. viena siauliete turi meskena, tai visai nesiskundzia, labai gerai sutaria, gyvena namuose palaidas, tik tiek, kad ant visu spinteliu spynutes uzkabintos biggrin.gif bet visai neagresyvus smile.gif
o jis pas tave nuo kokio amziaus? ir kiek jau laiko turi? beje, koks jo vardas? smile.gif
Atsakyti
As kaip supratau tai zay meskene jau gamtininku centre gyvena, o ne pas ja mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane buvo patelė
Atsakyti
prisijuokiau is zay pasakojimo.. biggrin.gif bet perskaicius, bet koks noras atsoka toki turet, nors ir koks mielas beatrodytu.. biggrin.gif anksciau labai norejau, bet dabar nei uz ka nelaikyciau, nors ir uz dyka pasiulytu.. biggrin.gif man sunku buvo su sesko kvapu paskutiniu metu susitaikyt, matyt del nuolat geriamu vaistu, taip slapimas buvo paastrejes.. unsure.gif ir katino tik del tos priezasties nenoriu, labai jau jautri mano uosle.. unsure.gif
Atsakyti
Aš laikau šešką, tai jei jo nekeistum savaitę, tai jo kvapelis tada neprilygsta dienos meškėno kvapui biggrin.gif . Nu tai yra ryškus zoosodo kvapas namuose.
Atsakyti
Zay,gal tik Jums toks meskis pasitaike? :)as skaiciau kazkur istorija.senokai jau. Bet esme tame,kad seimininkas miegojo kartu su meskenu,meskenas ejo i tulika kakot sisiot,pats nuleisdavo vandeni...labai retai,bet uzeidavo priepuoliai jam isterijos.susinervindavo,kai pamatydavo seimininko rankose skanesta .kad neduoda jam..viskas aisq spinelem budavo iskabinta..jis kaip mazas vaikas..viskas jam idomu,bando sulauzyt atidaryt..
ieskojau sitos istorijos..ir niekaip negaliu rast...smile.gif bet grazu buvo skaityt smile.gif
Atsakyti
Visų pirma reikia galvoti jog meškėnas nėra per kartų kartas domestikuotas gyvūnas kaip šuo ar katė. Dažnas žmogus su jauduliu ima šunį galvodamas kaip susitvarkys, o vat meškėnas dar didesnė specifika, tai laukinis padaras. Jei ramiai imtumėte auklėti pitbulį, reiškiasi pusė kelio link to gyvio nueita, net mažiau. Čia reikėtų turėti praktikos su meškomis, žinoti jų charakterio ir auklėjimo ypatumus. meškėnas ne katė, ir ne šuo. Tai tas pats kas meška tik mažo ūgio. Mes visi žavimės pandomis, o ar teko matyti kaip ji laisvėje puola žmogų....o čia tik pusiau meška, meškėnas yra artimesnis meškoms nei pandos. Dar turi reikšmės kur meškėnas laikomas, jei jūs gyvenate giliai miške vienkiemyje ir užauginote meškėną, gali būti kad jis bus ramesnis, ateidinės ir miegos su jumis. Čia kaip su liūtais, galima pasiskaityti "gimusi laisva" ir svaigti, kad taip smagu auginti liūtą namuose, fantastika, geriau nebūna. Bet tas pats gyvūnas uždaroje aplinkoje-namas su ribota aplinka, butas, varo iš proto, ir gaunasi kad būna suvalgyti super patyrę liūtų dresuotojai. Yra galimybė, kad užsiauginsite labai gero būdo meškėną, nu bet kvepėti dėl savo gerumo jis nepradės lotuliukas.gif
Atsakyti