Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai privalo paveldėti tikėjimą?

QUOTE(sandle @ 2007 03 02, 23:18)
o jei paveikslai yra Dievo materialus pavidalas  -  mums nera apie ka kalbetis. Nepykit, bet manau kad taip mastantiems sis skyrelis netinka. Jei butumet skaite ST,NT ar korana, tokio atsakymo niekada neistartumet. Cia tipinio tradicinio kataliko atsakymas  doh.gif

tai kad nekatalike as mastau.gif

QUOTE(Agotukas. @ 2007 03 02, 23:50)
Mano kuklia nuomone, tėvai ir yra tam, kad auklėtų vaikus. Na, jei jau aš katalikė, tai ir auklėsiu katalikiškai. Negi prie Kūčių stalo sakysiu -  anūka, vaikai, vūn! Užaugsit ir pakūčiavosit??? Nesąmonė irnesakyk.gif

Zinai cia dar priklauso kaip tas kucias pateiksi. As asmeniskai kuciose nieko katalikisko nematau (oi uzrustinsiu kai katras hihihi.gif ). Man kucios tai be galo sena seimos svente, kuria lietuviai svente dar gerokai iki ateinant krikscionybei mirksiukas.gif del ko musu kucios gerokai issiskiria nuo kitu - ankciau krikscionybe priemusiu tautu svenciu wink.gif Ir aisku as butent taip apie kucias pasakosiu savo vaikams, bet jeigu jiems labiau patiks pvz pasakojimas apie kudikio gimima ant sieno - tegul rolleyes.gif
Atsakyti
Atsiprasau jei perlenkiau blush2.gif
Atsakyti
na supratima apie katalikybe sioki toki turiu smile.gif pats iki 15 buvau katalikas o mano visa gimine iki siolei katalikai, todel ir sakau tai ka is ju girdziu g.gif tai nera izeidimas, tiesiog noriu pasakyti kad dauguma zmoniu kurie save vadina katalikais is ties nera katalikai, jie tiesiog tradiciskai tai pereme is kartos i karta, todel tokiu zmoniu ziniu lygis buna isties stebinantis doh.gif
taciau pazystu ir gyvu kataliku, su kuriais is ties labai idomu diskutuoti thumbup.gif
Atsakyti

Sandle, bet tu pats sau labai prieštarauji-vienur sakai, kad vaiko nekrikštiji dėl jo pasirinkimo laisvės, o čia teig, kad visgi musulmonas tau nepriimtinas bus ir tu melsies , kad būtų kitaip.Kitaip sakant darysi visgi , gal ir ne tesioginį, bet spaudimą darysi.O gal tavo vaiko Dievas ir yra Buda, Alachas, ar Jehova, gal jis ir bus jį pasirinkęs teisingai, kodėl tu manai, kad turi kokią teisę ten kištis su savo maldom ir prašymais g.gif
[/quote]
Va teisingai pastebėta thumbup.gif
O kas bus jei tas vaikas užaugs ir pasakys , žinai tėvai, eik tu su savo religija.... aš būsiu laisvamanis. O ką tada darysi?
Papildyta:
QUOTE(sandle @ 2007 03 03, 16:36)
na supratima apie katalikybe sioki toki turiu smile.gif pats iki 15 buvau katalikas o mano visa gimine iki siolei katalikai, todel ir sakau tai ka is ju girdziu  g.gif  tai nera izeidimas, tiesiog noriu pasakyti kad dauguma zmoniu kurie save vadina katalikais is ties nera katalikai, jie tiesiog tradiciskai tai pereme is kartos i karta, todel tokiu zmoniu ziniu lygis buna isties stebinantis  doh.gif
taciau pazystu ir gyvu kataliku, su kuriais is ties labai idomu diskutuoti  thumbup.gif

O pagal ką tu apsprendi koks žmogus tikras katalikas , o koks ne tikras?
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 03 03, 14:31)
tai kad nekatalike as mastau.gif
Zinai cia dar priklauso kaip tas kucias pateiksi. As asmeniskai kuciose nieko katalikisko nematau (oi uzrustinsiu kai katras  hihihi.gif ). Man kucios tai be galo sena seimos svente, kuria lietuviai svente dar gerokai iki ateinant krikscionybei  mirksiukas.gif del ko musu kucios gerokai issiskiria nuo kitu - ankciau krikscionybe priemusiu tautu svenciu  wink.gif Ir aisku as butent taip apie kucias pasakosiu savo vaikams, bet jeigu jiems labiau patiks pvz pasakojimas apie kudikio gimima ant sieno - tegul rolleyes.gif

Tai nuo kada lietuviai švenčia krikščionškąsias kūčias, kai dar "gerokai" nebuvo Lituvoje krikščionybės? Gal galite patikslinti koks tai amžius? smile.gif
Papildyta:
Lietuvoje, atsiprašau suklydau berašydama.
Atsakyti
QUOTE(sandle @ 2007 01 17, 13:34)
Daugelyje šeimų tikėjimas perduodamas iš kartos į kartą, kartais net nesvarbu kad nepraktikuojamas ir negyvas, tai tampa tradicija ir tiesiog gyvenimo dalim.

Vaikams iš vienos denominacijos pereinant į kitą dažnai kyla didžiuliai konfliktai.

Kai tėvai kurie apie Dievą nieko nežino ir niekada nežino, (o religija jiems yra tik tradicinis paveldas), aiskina kad esame tarkim katalikai ir jokiu cia kitu tikejimu neieskok, vaikas atsiduria pasirinkimų kelyje. Tai gali privesti prie melavimo, slėpimo ir kitų dalykų, netgi bendravimo nutraukimo.

Be abejo būna visokių atvejų ir situacijų. Kaip sprendžiate šį klausymą?

g.gif

Taip, tikėjimas yra perduodamas iš kartos į kartą, tuomet ir nederėtų kirsti šaknų iš kurių išaugome.
Jei šeimoje bus nuoširdžiai auklėjamas vaiko religingumas nesvarbu ar tai stačiatikių ar musulmonų, manau nebūtų tokių dalykų, kaip perėjimai iš vienos religijos į kitą. Čia kaip ir kalba, jei šeimoje kalbama lietuviškai tai ir vaikas taip kalbės.Būtų keista kad ,mano vaikas pradėtų kalbėti japoniškai teigdamas, kad tu mamule miela, šneki labai jau netaisyklingai lietuviškai, tai va užtai aš išsižadėsiu tavo kalbos ir kalbėsiu japoniškai.
O dažniausiai kyla konfliktas dėl pasekmių nematant priežasčių.
Visose religijose rasim labai uolių tikinčiųjų , bet rasim ir nelabai uolių.
Ir mesti sąvają religiją tik dėl to kad Petras ar Anupras blogai atlieka tikinčiojo pareigas tai tikrai nėra svarus teiginys. Visada esam pašaukti būti vienas už kitą geresniais, jei tas katalikas ar kitos religijos atstovas buvo labai jau tradicinis, tai kas tada man trukdo būti ne tradiciniu?Nelabai yra gražu apšaukti kad tokia religija yra klaidinga išbadyti ją pirštais,o pačiam pasitraukti kur sausiau. Na va koks aš doras o kiti tai klaidingai tikintys.
Manau, kad turėtų būti puoselėjama šeimose pagarba žmogui , jo tautai, jo religijai.
Tai tiek pamąstymų. Nepriimkite asmeniškai. nes teko pastebėti, kad tikinčiųjų tarpe yra stipriai besikandžiojančių. rolleyes.gif
Atsakyti
Jurgule, kaip matau tau truksta pasnekovu.
Atsakyti
QUOTE(Ugnė @ 2007 03 15, 10:40)
Jurgule, kaip matau tau truksta pasnekovu.

Ugne, džiaugiuosi kad esi pastabi, ačiū kad bendrauji su manimi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 03 15, 00:37)
Taip, tikėjimas yra perduodamas iš kartos į kartą, tuomet  ir nederėtų kirsti šaknų iš kurių išaugome.
  Jei šeimoje bus nuoširdžiai auklėjamas vaiko religingumas nesvarbu ar tai stačiatikių ar musulmonų, manau nebūtų tokių dalykų, kaip perėjimai iš vienos religijos į kitą. Čia kaip ir kalba, jei šeimoje kalbama lietuviškai tai ir vaikas taip kalbės.Būtų keista kad ,mano vaikas pradėtų kalbėti japoniškai teigdamas, kad tu mamule miela, šneki labai jau netaisyklingai lietuviškai, tai va užtai aš išsižadėsiu tavo kalbos ir kalbėsiu japoniškai.
O dažniausiai kyla konfliktas dėl pasekmių nematant priežasčių.
Visose religijose rasim labai uolių tikinčiųjų , bet rasim ir nelabai uolių.
Ir mesti sąvają religiją tik dėl to kad Petras ar Anupras blogai atlieka tikinčiojo pareigas tai tikrai nėra svarus teiginys. Visada esam pašaukti būti vienas už kitą geresniais, jei tas katalikas ar kitos religijos atstovas buvo labai jau tradicinis, tai kas tada man trukdo būti ne tradiciniu?Nelabai yra gražu apšaukti kad tokia religija yra klaidinga išbadyti ją pirštais,o pačiam pasitraukti kur sausiau. Na va koks aš doras o kiti tai klaidingai tikintys.
Manau, kad turėtų būti puoselėjama šeimose pagarba žmogui , jo tautai, jo religijai.
Tai tiek pamąstymų. Nepriimkite asmeniškai. nes teko pastebėti, kad tikinčiųjų tarpe yra stipriai besikandžiojančių. rolleyes.gif

Na mano tikslas nera kandziotis, jei kartais taip iseina - sorry.
Kampas ir yra tame, jog tikejimas ar religija yra perduodami is kartos i karta, kol neatsiranda koks zmogelis kuris pradeda ieskoti gyvybes ir tiesos visame tame. O jei neranda? Tada tampa keistuoliu, nes aplinkiniai nesupranta ko jis cia draskosi ir ko iesko doh.gif
Kas yra svarbiau - ramybe ir taika seimoje ar buvimas su gyvuoju Dievu? Tikinciam zmogui - Dievas. Vienareiksmiskai. (Jezus perspejo, kad bus konfliktai seimose ir t.t.)
Ir cia neturi zaisti nei saknys, nei nuosirdumas, nei kiti dalykai. Tai kad kalbame lietuviskai nereiskia kad esame lietuviai. Jei net ir esame cia gime ne visada esame lietuviai. Ka mes darome del lietuvos ir kiek jai atiduodame? O gal tik imame? Krikscioniu gyvenimo tikslas tarnauti ir slovinti Dieva, jei jie to nedaro - jie nekokie krikscionys. Taip jau yra.
Daugelis zmoniu tikejima ir priklausyma kazkuriai is religiju laiko dalyku, kuris na tiesiog privalomas bet tai jiems neturi trukdyt. Tai kaip privalomas atributas. Bet gyvybes deja tame maza.
Nekaltinu ir nesmerkiu jokios denominacijos, nes tikiu kad visuose yra zmoniu pasiduodanciu Dievui, kaltinu tik tuos zmones kurie Dieva laiko paveiksliuke ir mano kad jiems ir Dievui to uztenka.
O kas liecia mano vaikus - aciu kad labai visi susirupinote biggrin.gif
Atsakyti
pas mus namie yra jau taip susikloste, na taip savaime isejo, kad nekritikuojam religiju.Jau taip yra, kad tikejima suprantam savaip.Taciau rezultatas iseina tas pats, vis tiek tikim i viena ir ta pati dieva.
Svarbu pagarba,tolerancija,padorumas, pakantumas.
Atsakyti
Aš manau, kad svarbiausia yra tikėjimas, o kokia religija tam tikėjimui įgyvendinti išsirinks vaikas - man nelabai svarbu... Aš pati blaškiausi tarp kelių, o paskui supratau, kad nėra jokio skirtumo su kokiu šaukštu sriuba valgai, svarbiausiai, kad ją valgai... Svarbiausiai, kas yra širdyje... Jei yra joje Dievas - tai jis yra... O jei nėra - tada... Jokia religija nepadės...
Atsakyti
o ka Dievas veikia sirdyje?
Jei Dievas yra sirdyje tai ka tai duoda zmogui?
Ka reiskia blaskausi tarp keliu tikejimu?

Man atrodo kad kalbam apie skirtingus dalykus. doh.gif
Atsakyti