Įkraunama...
Įkraunama...

Sargėnų mokykla

Mane taip pat domina pirmokeliu mokytojos nuo 2017 rudens. Gal kas parekomenduos kaip ten su ta anglu kalba?

Atsakyti
Labai mazai informacijos unsure.gif o sakykit ar yra dienos prailginta grupe?
Atsakyti

Atsakyti

Dabar mokykla ne Sargėnų, o šv. Kazimiero :) Perėjome į ją iš vienos Šilainių mokyklos ir džiaugiamės šiuo sprendimu, nes:

atradome, kad šv. Kazimiero progimnazijoje nuo pirmos klasės vaikai mokomi anglų kalbos, informatikos, vedamos gamtos mokslų eksperimentų pamokos;

gausu įvairių būrelių: robotikos, dainavimo, šokių, įvairių sportinių veiklų, karpinių, dizaino, programavimo ir t.t.;

super erdvių vaikams sugalvota: relaksacijos, klasė su išmaniosiomis grindimis (vaikai ir žaisti, ir mokytis gali), žaidimų stalai visuose trijuose pradinukų aukštuose, kad turėtų ką veikti prieš, po pamokų, per pertraukas, lauke pačių sukurti originalūs suoleliai (iš vonių gaminti :) ), didžiulis super renovuotas sporto aikštynas, gėlynai ir net fontanėlis kiemelyje padarytas, daržo lysves pradinukai turi, daržoves patys augina :) ;

mūsų klasės mokytoja vaikams konsultacijas veda (kiek žinau ir girdėjau tėvų susirinkimų metu, konsultacijas visi mokytojai turi mokiniams);

su vaikais nemokamai dirbama iki pusės šešių (mūsų šeimai tai labai aktualu, nes po darbo ramiai galime dukrą pasiimti ir žinome, kad ji saugi, užimta prasmingomis veiklomis), manau, kad tai daugeliui pradinukų tėvų aktualu;

tikrai prasmingos ir jaukios šventės, renginiai (ir Kūčiukus kartu kepame mokykloje - oi koks mums tai buvo atradimas, vaikams džiaugsmas (vaikams, nes ir mažąjį sūnų kartu vedėmės), ir Šeimos dieną minime, ir Advento vakarą susirenkame);

mokinių pasiekimai tikrai puikūs: klasės vaikai ir konkursuose, ir olimpiadose dalyvauja mieste, laimi, domėjausi, susirinkimuose buvau, todėl žinau, kad testų (kur dabar ketvirtokai, antrokai, šeštokai laiko) rezultatai aukštesni nei Kauno miesto vidurkis, o po aštuntos klasės gimnazijose mokslus tęsia;

apskritai, jauku toje mokykloje (oi, dar pamiršau, kad visi koridoriai, kaip mieste, savo pavadinimus turi - puiki idėja) visomis prasmėmis;

direktorė ir pavaduotojai  visada malonūs, išklausantys, ieškantys sprendimo bet kokiai kad ir mažiausiai problemėlei, išradingi ir kūrybiški, ieškantys naujovių ir jas įgyvendinantys, neskaičiuojantys savo laiko vardan vaikų (tai akivaizdu nors kiek su jais pabendravus, nors kiek pabuvus mokykloje);

puikūs ir kūrybiški mokytojai (ko tik neprigalvoja, net ir viščiukus inkubatoriuje augina, ir eksperimentus įvairius pamokose daro...).

Esu naujokė šiame forume (apskritai nelabai mėgstu kalbėti ir rašyti), tačiau šiuo atveju tiesiog norėjau pasidžiaugti tuo, ką mūsų šeima turime kaip gerąją patirtį šv. Kazimiero progimnazijoje. Nors miesto pakraštyje, tačiau verti pagarbos už viską, ką kuria, organizuoja ir daro vardan vaikų. 

Norisi atradimais ir gražiais dalykais pasidalinti, tad pasidalinau... Gal kažkam tie mano pastebėjimai ir atradimai bus naudingi :)

Atsakyti